OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jahtikoiran ruokinta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
korvenkoluaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 206
Paikkakunta: Hausjärvi

LähetäLähetetty: 05.04.2004 12:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eläpä turhaan epäile itseäsi. Jos oikein rupeaa ajattelemaan niin järkeähän siinä on. Ei se koira sen kummoisempi laumaeläin ole vaikka onkin ihmisten nurkissa tottunut olemaan. Ravinto, suoja ja suvun jatkaminen nehän ne ovat elämän perusasioita. Kun maha on täynnä rikasta ravintoa niin luonto (hormonit) pistää liikkeen kohti seuraavaa asiaan. Laiskan luontoiset pistävät maata ja rauhattomat lähtevät etsimään naimaseuraa. Ja kun mahassa ei muhi lihanpala niin pistää etsimään aktiivisemmin jotta päästään taas toivon mukaan kohtaan kolme.
On mailmassa paljon huonompiakin teorioita.
_________________
korvenkoluaja ja ylpeä siitä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Arnold
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2004
Viestejä: 234
Paikkakunta: Kennelpiiri numero 11

LähetäLähetetty: 05.04.2004 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
On sulla varmaan viisas kasvattajaystävä, kaikella kunnioituksella Rolling Eyes


On kyllä, kasvattanut koiria parikymmentä vuotta Suomen huipulla, mutta ei hän ole läheskään niin viisas kuin sinä olet, kaikella kunniotuksella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2004
Viestejä: 537
Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 05.04.2004 13:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari kertaa viikos raakaa lihaa reilusti ja luita että saa kalvaa. Muina päivinä nappulaa ja sekalaista ruokaa. Pysyy koiraki naimakunnos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 05.04.2004 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, kaksikymmentä vuotta koirien kasvatusta ja ajatukset edelleen tuota tasoa. Taidatte olla varsinaisia "Havukka-ahon ajattelijoita". Meilläpäin tuolla lailla ajattelevat eivät syötä koirilleen raakaa lihaa, ettevät vaan ala poroja jahtaamaan, kun ovat kerran makuun päässeet Laughing

Jos teidän koirat eivät toimi metsällä, kun ovat viikon sisään saaneet syödä kunnon ruokaa, niin alkaa ilmeisesti olla selitykset vähissä. Itse syötän koiralleni jahtireissulla iltaisin puoli kiloa raakaa jauhelihaa runsaaseen veteen sekoitettuna ja aamulla mennään taas miljoonaa. Ainakaan oman koirani metsästyskäyttäytyminen ei todellakaan perustu mihinkään saalistusviettiin, vaan se on isännän ja koiran saumatonta yhteistyötä.

Mutta kasvattajahan on aina oikeassa, varsinkin kun puhuu suurella kokemuksella. HÄNEN sanojaan ei pidä meidän asettaa kyseenalaiseksi Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arnold
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2004
Viestejä: 234
Paikkakunta: Kennelpiiri numero 11

LähetäLähetetty: 05.04.2004 16:50    Viestin aihe: No sehän se on pääasia että toimii Vastaa lainaamalla viestiä

Tärkeintähän on että koirat toimivat. Ruualla ja koiran aktiivisuudella on varmasti yhteys ja siitä en ala väittelemään, sillä se on turhaa. Liha sisältää runsaasti valkuaisaineita. Jotta valkuisaina saadaan sellaiseen muotoon että siitä saadaan energiaa (sokeriksi vereen/lihaksiin), valkuisaineen aminohapoista on pilkottava typpi, eli urea, tämä vaatii runsaasti vettä, mikä näkyy runsaana virtsaamisena, mikä poistaa koirasta nestettä, joten palautumisen kannalta liha ei välttämättä ole parasta ruokaa. Palautuminen on myös hitaampaa kuin nappuloilla, joissa on hiilihydraatteja sellaisenaan. Kun ruuassa on valmiiksi hiilihydraatteja lihaksien glykogeeni varastot täyttyvät nopeampaa eli lihasten energia varastot täydentyvät nopeammin. Ja palautuminen ==> glykogeeni ==> veren sokeri vaikuttaa suoraan koiran aktiivisuuteen. Aktiivusuus ==> Hyvä koe menestys. Olenko taikauskoinen, jos totean että koira on aktiivisempi kun se ei ole saanut muutamaan päivään raakaa lihaa.

Koira on lihan syöjä ja se tarvitsee lihaa, jos luette alkuperäisen viestini mainitsinkin antavani koiralle lihaa. Internetissä on vain se ongelma, että jos mainitsen ettei kannata se luetaan: älä anna; ei saa; jos antaa koira ei hauku; näin käy jokaisessa internetin keskustelussa. Ja sitten vastataan:
Lainaus:
Jos teidän koirat eivät toimi metsällä, kun ovat viikon sisään saaneet syödä kunnon ruokaa, niin alkaa ilmeisesti olla selitykset vähissä.
Enpä ole tuollaista sanonut, että koira ei metsässä toimisi. Saat olla varma että toimii ei tarvitse (Retonkimiehen) yhtään surra koiraani. Alkuperäisessä keskustelussa kysyttiin neuvoja koiran ruokintaan tässä niitä tuli, ja ei se ole huono neuvo, kannattaa harkita.

Pääasia on että koirat toimivat. Annetaanpa sitten kalleinta erikoisruokaa, halpakaupan "jauhoja", perusravintoa, lihaa tai mitä tahansa siltä väliltä tai kaikkia sekaisin, tärkeintä on että koirat haukkuvat. Kaikilla vaihtoehdoilla koirat metsässä toimivat, jos ne ovat riistaverisiä. Mutta jos koirilla kilpailee ja fyysiset rasitukset ovat jo elokuussa (kun kokeet alkavat) todella raskaat koiralle, silloin koiran ruokintaan täytyy kiinnittää tosissaan huomiota.

Mutta totuuksia on niin monta kuin on miestäkin. Se on niin kuin Dirty Harry sanoin elokuvassa Murhapooli: (elokuvan suomentajan suomennus): "Mielipiteet ovat kuin persereijät, kaikilla on yksi". En sano että omani on parempi kuin kenenkään muun, varmasti on minua kokeneempia ja parempia koirametsästäjiä. Toivon kaikille hienoja hetkiä koiriensa kanssa ja koe menestystä kaikille koirille.

PS. Kasvattaja on todellakin ollut jo 20 vuotta Suomen huipulla. Siis se Havukka-ahon ajattelija.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 06.04.2004 07:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun koiralleni tärkeintä ei ole haukkuminen, vaan seisominen Wink

Tämä jankutus saa minunkin puolestani olla tässä, mielipiteet ovat varmaan jo tulleet selväksi. Koiranilmoja vaan Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 06.04.2004 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kyseessä on ajokoirakasvattaja, niin ymmärrän hyvin tuon selityksen lihansyöttämisestä... Söi keksiviikkona raakaa lihaa (ei haku lauantiana). Mitäs muita selityksiä niitä olikaan... Toisen koiran panta (ei hauku), lehtiä tippuu jäljille (ei hauku), hyvä sienisyksy (ei hauku), joutsenet muuttaa (ei hauku), sänki pistelee jalkoja (haukkuu yöjäljelle pellolla), tutkapannan säteily (ei hauku) ja uusimpana ja yleisimpänä NENÄPUNKKI!
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juggis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 27
Paikkakunta: EP

LähetäLähetetty: 07.04.2004 20:37    Viestin aihe: Ruokinta Vastaa lainaamalla viestiä

Joo joku aika tuli TV:stä rokumentti näistä englannin kettujahtien koirienhoitajista. He jättävät koirat ilman ruokaa kaksi päivää ennen jahtia.

Itse omalle kettukoiralleni kokeilin vain kevyttä annosta lihaa torstaina ja joka perj. ilman lihaa ja muuta ruokaa. Sunnuntaina oli kaverin kettukoira vuorossa ja päiviä vaihtamalla. Ja oma koira rupes toimimaan paremmin. Kuitenkin pitää ottaa huomioon, että kelit muuttuivat suotuisaan suuntaan, joten kelikin parani. Mutta tämän kettukoiran parhaat ajot tuli tämän kokeilun aikana. Toki täytyy sanoa, että eihän tätä mitään johtopäätöksiä voi tehdä, koska otos on vain yksi koira ja TV-dokumentti.

Muuten olen syöttänyt 70-100% sianlihaa, vähemmän kesällä ja enemmän talvella. Lisänä kaikki edellä mainitut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sorsatar
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 85
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 12.04.2004 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä koirat syö Franks Pro -muroja, vanhempi tavan adultia ja nuorempi Performancea kun on vielä nuoren huima ja juokseen ja vouhkaa sen tuhatta enemmän kuin vanha, ettei se jaksa vähäenergiaisempaa ravintoa syödä sellaista määrää että tarpeeksi tulisi. Lisäksi olen laittanut uuniin puuroa: vettä, ohraryynejä, täysjyväriisiä ja porkkanaa. Puuro haudutetaan kypsäksi kokonaiset porkkanat siinä mukana ja sitten porkkanat soseutetaan puuron sekaan kun ovat pehmenneet kypsiksi. Puuron sekaan raakaa Oscar-jauhelihaa ja hulaus ruokaöljyä. Puuroa, lihaa ja nappuloita sekaisin. Hyvin voivat ja kakkaa ei tule sen enempää kuin pelkällä nappularuualla.

Syksyllä molemmat syö Franks Pro Active -nappuloita samoilla lisukkeilla, se on aktiivisen, raskasta työte tekevän koiran ruoka.

Joskus herkutellaan maksalaatikolla Smile ja tietty jahtikavereille on omat nuotiomakkarat, herkullista forssan ÖÖÖ-luokan grillimakkaraa 1€/6kpl paketti Smile

Ainiin, toisinaan olen antanut lihakaupasta ostettuja häränhännän pätkiä herkuksi. Raakana siis.
_________________
Ordinary must be nice, because everybody is!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Huntsman
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Tou 2004
Viestejä: 12
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: 26.05.2004 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käväsin Kennelrehun sivuilla ja tarjonnan monipuolisuus yllätti. Mistä tuotteista teillä on kokemuksia ja millaisia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 26.05.2004 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhelihaa olen Kennelrehulta ostanut vuosikausia, ei mitään ongelmia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
turvelo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Tou 2004
Viestejä: 22
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 26.05.2004 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Cool Kokeileppas Kennel-Rehun kuivalihaa, siinä on liha säilyvässä muodossa varsinkin kesällä kätevä käyttää. Mutta muista, jos käytät kuivalihaa, niin turvota sitä vedessä tms. nesteessä ensin, sillä se turpoaa paljon. Liha on hyvä pitää vaikka motivointi välineenä taskun pohjalla, sillä se saa ihmeitä aikaan "huonokuuloisissa" koirissa, vaikka koulutus tilanteessa. Samoin kaikki mahalukut yms. Kennel-Rehun tuotteet ovat aivan ihanaa ruokaa meidän koirien mielestä, mutta itseä vähän yököttää niitä tarjoilla!!! Kuivamuonaa ns. nappuloita saat halvemalla vaikka marketista kun rehun autolta. Että siinäpä vinkkejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.06.2004 16:16    Viestin aihe: raakaa lihaa koirille Vastaa lainaamalla viestiä

Jos se puoli hirvea ja auton peltiä veti niin sitä ei huvittanu liikunta.
On koirilla niitäkin päiviä jolloin ei kaikkia anna ulos
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ErjaH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hei 2004
Viestejä: 117
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: 10.07.2004 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oman koiran pääasiallinen sapuska on nappulat, joissa tosiaankin on eroja. esim. meidän beagle menee aivan veri kura !&%¤# sertistä ja luppa-nappulat laittaa ihon hilseilemään. Jahti-vahtia kun syötti desin koira paskoi kaksi (olen tällainen "!&%¤# analyytikko", koska koira asuu sisällä ja näen aina minkälaista tavaraa tulee lenkillä ulos)

Tällä hetkellä koira saa vehnätöntä Nutroa. Sekaan sitten raakaa jauhelihaa ja joskus kuureina lohiöljyä. Kotiruokaa silloin kun sitä sattuu jäämään. Itsekkin lisään ruokaan lämmintä vettä aika reilusti, koska koira joutuu syömään annoksen näin hitaammin.
_________________
-x-x-x- Kennel Renkkotenkon -x-x-x-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Luna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2004
Viestejä: 1245

LähetäLähetetty: 11.07.2004 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raa`an lihan suurin ongelma on tietysti hidas sulavuus ja se , että raaka verinen liha janottaa. Joten paljoa sitä ei kannata jahtikaudella antaa. Mieluummin keitettynä. Ruokinnan muutoksia myös vältettävä. Koira joka liikkuu ja tekee paljon töitä tyhjentää suolensa ennen rasitusta, joten huonosti sulava ruoka ei ole toimivaa.
_________________
Hyvä veli järjestelmässä vetävät yhtä köyttä ne joiden pitäisi riippua siinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 2 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com