OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Näätä loukku
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Riistan hoito ja -laskenta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
korpi ukko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 22.03.2005 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelkääkö näätä miten paljo ihmisen hajua? tänään kävin kattomassa loukun niin oli männy 30 metrin päästä rautoja ja oli se tainu siinä rautojen alapuolellakin käydä mut ei menny.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2107
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 15.01.2019 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hiukan vanha topikki, mutta kun on sopiva aihe, niin yksi passeli lisäkeino tehdä näätäloukuille koteloja olisi seuraava.
Jossain työpaikoilla (tai missä hyvänsä) pyörii runsaasti eri ikäisiä ja kuntoisia ns. lavojen kauluksia.
Siis esim. eurolavan, finlavan ym.( mm. 80 x 120 cm mitat) muiden pakkauslaatikoiden sivuille tulevia kauluksia, jotka taittuvat neljässä kulmassa olevien saranoiden avulla siistiksi ohueksi paketiksi.

Noita voidaan monissa paikoissa hävittää polttojätteen sekaan tai niitä lojuu siellä sun täällä sään armoilla sopivasti harmaantumassa tai lahoamassa tai odottamassa sopivaa uusiokäyttöä vaikka riistanhoitoon.

Tuo materiaali on yleensä n. 19,5 cm leveää lautaa ja paksuudeltaan n. 1,5-2 cm, josta on helppo sellaisenaan tehdä valmiita koteloja 120 mm conibeareille.

Niistä kauluksien eri mittaisista laudoista voi tehdä haluamansa pituisia koteloja sahaamalle ne noista saranakulmista irti. Kun nuo laudat ruuvaa/naulaa aina toisiinsa lomittain kiinni, niin kotelon sisämitta on juuri sopivan kokoinen, kunhan mittailee sopivan sahauspaikan rautoja varten.
Jos katsoo koteloon rautojen alle jäävän liikaa tilaa, niin sinne on hyvä laittaa vaikkapa sopiva kuusenoksa " ylimääräistä "tilaa häivyttämään.
Ja voihan osan kotelon reunoista sitten tehdä vaikka vaneristakin, jos kotelon osat loppuvat kesken.

Noista pois sahatuista kulmien saranoista voi halutessaan tehdä vaikka paremman puutteessa kanuloukkujen saranoita, jos ne eivät ole vääntyneet tai ruosteessa pahemmin ja kun valikoi niistä toimivimmat ja herkimmät.

Itse hankin myös conibeareita varten nuo virityspihdit, jotka oli tarkoitettu järeämmille raudoille, mutta otin niiden alapäästä lentävällä palan pois, jotta ne käy myös näille 120 mm conibeareiden virittämiseen samalla.

Kun noiden virityspihtien leukojen kuopasta jää n. 5 mm lattaraudan ulkoreunaan mittaa ja kun vielä pyöristää nätisti noiden pihtien pään, niin noilla pihdeillä on näppärä virittää sitten myös nuo 120 mm conit. Eli lyhensin muistaakseni n. 1-1,5 cm rautojen päästä lattaa lyhyemmäksi ja pyöristin sen jälkeen reunat.

Hommasin myös sen varmistusjousisysteemin, kun herkistelee ja muokkailee noita coneja näpeissään joskus ajankuluksi ja kun sovittelee noita viritettyjä coneja noihin erilaisiin laatikoihin. Ihan hyviä lisävehkeitä molemmat vaikka moni on varmasti eri mieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2107
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 16.01.2019 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uudesta lautatavarasta tehdyt näätä/minkkiloukkujen kotelot saattaa erottua sellaisenaan ympäristöstään tosi selkeästi, mikä ei ole välttämättä hyvä asia liian uteliaiden ihmisten takia.

Jos haluaa häivyttää liian vaalean materiaalin näkyvyyttä maastossa, niin vaaleaan lauta/vaneripintaan voi sivellä vaikkapa Värimyllyn ruskeaa ulkokäyttöön tarkoitettua kasvisöljypohjaista kuullotetta pintaan.

Tuosta tulee nätti ruskea pinta ja 5 l kantikas muovipytty maksaa Tokmannilla 19.90, joten tuote on kohtuullisen edullista käyttää.
Sopii hyvin myös telkän/koskelon pönttöjen väriksi ulkopintoihin tai vaikkapa terassin pintaan. Ueammalla sivelykerralla saa pintaan lisää tummuutta ja kaipa tuota voi vedellä ohentaakin jos haluaa vain hieman tummemman pinnan kohteeseen.
Olen kokeillut muitakin vastaavia tuotteita, mutta nykyään käytän vain tuota tuotetta.

Sopii myös vaikkapa kyttäyskopin pintaan häivyttämään sitä maastoon paremmin.

Itse olen käyttänyt tuota ainetta lähemmäs 200 vanerista tehdyn telkän/koskelon pöntön värjäyksessä lähivuosina ja n. 35 ruokinta-automaatin pinnoissa sekä reilu vuoden ajan 20 uuden näätäloukun pinnan värjäyksessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Riistan hoito ja -laskenta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com