OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvijahti, kulujen minimointi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20070
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.02.2019 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:

Jos ja kun asioita mietittäisiin seuran etujen kannalta lähtökohtaisesti ensin, niin aika moni asia sujuu huomattavasti paremmin, porukka on tyytyväisempää ja jää monet kitinät ja riidat syntymättä.
Mutta meitä on niin moneen junaan tässäkin harrastuksessa.


Voi olla aika monelaisia näkemyksiä siitä, mikä on "se seuran etu". Ja kukin on ainakin omasta mielestään näkemyksensä kanssa oikeassa.

Ei noi aina niin mustavalkoisia hommia taida olla. Jonkinmoista kompromissivalmiutta vaaditaan jossain vaiheessa takuulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7473

LähetäLähetetty: 01.02.2019 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Aika varmaa lienee se, että tuommoisesta luopuminen on sikäli peruuttamaton päätös, ettei vastaavaa seura pystyy todennäköisesti tulevaisuudessa laittamaan uudelleen.

Toki vähän on omakin lehmä ojassa, mutta joskus on käynyt mielessä, että pystyisikö jotenkin sitä käyttöastetta (tarvetta) nostamaan ja sitäkautta lisäämään käyttöarvoa seuran jäsenille?


Jos vaikka pienin askelin tekee korvaamattomaksi? Eli ei niin aineellisen hyödyn kautta,vaan optiona.

Esmes. Maja on mahdollista vuokrata jäsenen käyttöön naurettavan pienellä hinnalla. Optio,mutta kuitenkin.... Isomman kaveriporukan rusakkojahti saa uusia ulottuvuuksia kun ei tarvitse kenenkään kotoa käsin operoida,eikä akkakaan nalkuta.

Pöydät ja penkit on aika haluttua tavaraa juhliin. Häitten tai hautajaisten järjestäjä on mielissään jos kätevästi vuokraamalla saa kalusteet omiin tiloihinsa jos maja on riittämätön tarpeisiin. Toki kannattaa kuolla tai mennä naimisiin hirvijahtikauden ulkopuolella.

Ain niin. Hirvijahdin pakolliset maksut itseni osalta 200€ viime kaudelta ja muut kilkkeet päälle.
Lohi ei sittenkään ole kallista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaupunkilaistollo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2013
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 01.02.2019 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
...Toki vähän on omakin lehmä ojassa, mutta joskus on käynyt mielessä, että pystyisikö jotenkin sitä käyttöastetta (tarvetta) nostamaan ja sitäkautta lisäämään käyttöarvoa seuran jäsenille?

Riippuu tietysti varusteluista mutta vuokraaminen mökkeilykäyttöön, tapahtumiin yms on mahdollista ja osaltaan tuo käyttöastetta sekä tasapainottaa taloutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2115
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 02.02.2019 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni yksi esimerkki oman edun ja seuran tai sen hirviporukan etujen ristiriidasta on seuraava, jolla on vaikutusta niin kuluihin kuin seuran jäsenien etuihin myös muussa metsästystoiminassa. ( Myös muun kuin hirvenmetsästyksen harjoittamismahdollisuuksiin.)

Jos pienen eläkeläisporukan vaikutusvalta saa hirvenmetsästyksessä jahtipäällikön sätkynukekseen taitavalla manipuloinnilla ja härskillä pelaamisille, niin se on tosi veemäistä enemmistönä olevalle muulle porukalle.

Kivahan tuon eläkeläisporukan on elämän kohokohdan mukaisesti "käydä hirvimetsällä" vaikka koko syksy mahdollisimman pitkään hankaloittaen muun metsästyksen harjoittamista ja samalla varaamalla myös majoitustilat muulta käytöltä vain hirviporukan käyttöön.

Siinä ei ajatella mitään muuta kuin omaa kivaa ja etua välittämättä yhtään mitään muista seuran jäsenistä, eli siis ei ajatella seuran yleistä etua.
Tuolla enemmistönä olevalla nuoremmalla porukalla on aivan eri rytmi ja kiireet kuin noilla eläkeläisillä.
Pitää käydä töissä, hoitaa lapsia, kokkailla, siivota, viettää vielä laatuaikaakin hieman enemmän emännän kanssa ja kaiken laista muuta ylimääräistä kuin eläkeläisillä.
Eläkeläisilla on arkisin aivan eri tavalla aikaa hoitaa monta asiaa, joita työssä käyvät eivät oikein ehdi arkisin tekemään ja mitkä olisi luontevaa hoitaa viikonloppuisin jos ei olisi siellä hirvimetsällä "koko syksyä" ja tiettyjen töiden kasaantuessa sen vaimokkeen harteille, mikä voi aiheuttaa närää.

Kyllähän "parhaimmat" ajaa sitten pelkästään hirvijahdeissa kuulemma 5000 km vuodessa, joten ei siinä myöskään kuluja saada minimoitua saati onko siinä oikeasti yhtään mitään järkeä.
Mutta jos se hirvenliha on niiiiiin hyvää ja oma etu on kullan kallis, niin kyllähän se sitten on ymmärrettävää........
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TuovKar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2013
Viestejä: 449

LähetäLähetetty: 17.03.2019 00:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Projakt kirjoitti:
Sigamees kirjoitti:

Mutta mitä on seuratoiminnan menot, ja kuinka iso osa niistä on suoraan metsästysliitännäisiä?

Kun unohdetaan kaatomaksu (ne maksaa ketkä jahtaa), niin aika vähissähän pakolliset menot on, ehkä joku maanvuokra, peijaiskulut ymmärrän myös koko seuran kuluina, vaikka hirvipeijaisina niitä maoinitaankin.


Toimistokulujen määrä voi yllättää sellaisen joka ei ole koskaan ollut vastaamassa minkään yhteisön asioista... Wink


Yleensä nuo ns.hallintokulut katetaan perusmaksuilla ja kulut eivät saisi olla niin suuria ettei niitä voi noilla maksuilla hoitaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 23.03.2019 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on siitä hieman sekava systeemi että ollaan seura seurassa. Eli oma ry. joka on osa melkein koko paikkakunnan kattavaa isompaa seuraa. Sitten on vielä hirviseurue jolla oma tili.

Oma ry omistaa majan,lahtivajan,saunan,puuhuoneen ja muuta pienempää koppia. Hirviseurue maksaa kulukorvausta lahtivajan käytöstä joka se suurin kuluerä onkin kun löytyy lattialämmöt,kylmiöt,lämminvesivaraaja,kunnan vesi ja polttopuita/pienempää tarviketta kuluu. Majaan ei tule vettä ja lämmöt(ILP) on päällä vain hirvijahdin ajan ja muuten tarvittaessa eli kulut on aika pienet. Saunan/majan vuokratulot taitaa melkein kattaa omat sähkönsä.
Ampumarataankin menee joku killinki.Järkytyin viime kokouksessa miten paljon rahaa menee ammuntakilpailujen palkintoihin ja jäsenien tasakymmenmuistamisiin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3005
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 24.03.2019 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TKH:lla taitaa olla mennyt puurot ja vellit sekaisin ?. Ei rekisteröity metsästysseura voisi olla toisen rekisteröidyn seuran jäsen, seurana. Henkilöt tietenkin voivat olla molempien seurojen jäseniä. Todennäköisesti seura on mukana laajemmassa yhteisluvassa, jolloin joku yhteislupa-alueen seuroista on hakenut mm. hirvi-ja mahdolliset muut luvat yhteislupaoaskkaiden valtuuttamana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 25.03.2019 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiii. Meillä on emäseura joka taitaa olla varsinais-suomen suurimpia. Tuo seura on jaettu kolmeen lohkoon missä itse metsästys tapahtuu.
Jos meidän lohkolla haluaa hirvi/peurajahtiin pitää olla meidän ja emäseuran jäsen. Kahdella muulla lohkolla on sorkkajahdissa vain seurueet.

Toki sitten vielä koko emäseura me mukaanluettuna kuulumme yhteislupaan jossa on kymmenkunta muutakin seuraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3005
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 25.03.2019 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten jo aiemmin totesin henkilöt voi kuulua vaikka kuinkamoneen seuraan, seura ei voi seurana olla toisen metsästysseuran jäsen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 25.03.2019 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin luvat haetaan tietty emoseuran nimissä. Eli papereissa ollaan tämän ison seuran yksi seurue. Silti hirvi/peurajahtiin pääsee meidän alueelle vain olemalla molempien seurojen täysvaltainen jäsen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3005
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 25.03.2019 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli yhteislupa-alueen osakas seura, osuus hirviluvista tullee teidän seuralle ja vaatimus että täytyy olla vielä yhteisluvan hakijaseuran jäsen tuntuu vähän jopa keinotekoiselta seuranne vaatimukselta, ei missääntapauksessa minkään lain edellyttämä vaatimus. Jos vaatimus on luvanhakijaseuran vaatimus pakkojäsenyydestä ja jäsenyys ei koske ko. hakijaseuran alueen metsästystä lienee vaatimus jopa lainvastainen, etenkin jos metsästys tapahtuu vain oman kotiseuranne metsästysalueella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 25.03.2019 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osuus hirvi/peuraluvista tulee emoseuralle joka jakaa ne sitten vielä kolmeen osaan.

Käsittääkseni ympäri suomea on ihan normaalia että etenkin isommat seurat on jaettu pienempiin seurueisiin/alueisiin.

Meillä on siis emoseuralla oma maja jota yksi hirviseurue käyttää jahtiaikaan. Toisella seurueella on omat majat ja lahtivajat samoin kuin meillä. Noihin kahteen seurueeseen pääsee sorkkajahtiin olemalla emoseuran jäsen,ilmoittamalla haluavansa mukaan ja maksamalla jonkun pienen "kylmiömaksun".

Jos meidän alueelle haluaa vastaavaan jahtiin pitää olla ensin emoseuran jäsen jonka jälkeen hakea jäseneksi meidän seuraan Very Happy

Ja yhteisluvan hakijahan on yksityishenkilö,ei mikään tietty seura.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3005
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 26.03.2019 00:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieläkään ei selvinnyt että oletteko emoseuran hirvenmetsästyslohko, vai oma seura jonka nimiin on metsästysmaat vuokrattu, jos ry kuten oletan.
Ohje on että hakijana olisi seura eikä yksityishenkilö, molempia näkyy kyllä käytetyn, me olemme kyllä yhteisluvat hakeneet aina seurana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26245

LähetäLähetetty: 26.03.2019 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiedä ny puhutaanko nyt samasta...mutta luvanhussa pitäs olla henkilö hakijana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3005
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 26.03.2019 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä aina olen hakenut luvat seuran nimiin ja näyttää koko rhy:n alueen yhteislupahakijoista yhtä lukkuunottamatta olevan että hakijana on seura.
Ohje on että hakijana on seura, yhdyshenkilö on sitten eriasia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 7 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com