OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Perussuomalaiset on nyt suosituin puolue
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 343, 344, 345  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ChuckNorris
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2019
Viestejä: 719

LähetäLähetetty: 08.03.2019 13:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Voi hitto miten lapsellinen voi lukenut mies olla, mikäli edes on lukenut, Toki ylilukenut voi olla kyseessä. Niillä yleensä viiraa.
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 08.03.2019 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kieltämättä kyllä näytti siltä että Rinteeltä loppuu happi naamasta. Liekkö terveys kestää kaiken sen hässäkän mitä mahdollinen vaalivoitto toisi? Hieman epäilyttää ittiä ainakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15331

LähetäLähetetty: 08.03.2019 13:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tossa jotain sote-yhteenvetoa https://yle.fi/uutiset/3-10679195 , eli siis vissiin 15 vuotta on hierottu. Mikä puolue on syytön tuohon sotkuun ja ketä äänestäisit korjaamaan tuota ?

Kuten kommentoin Pirkanmaalla on vahva kehityshalu, ja valmius, ihan jostain imbesillipuolueistariippumatta, oliko viikko sitten lehdessä juttua "tehdään Pirkanmaan kokoinen terveysyhtymä ja hoidetaan asiat itse". Ylen jutussa on tarinaa että yhteistyötä tehtäisiin reuna-alueilla. Mutta taas tulee mieleen että mihin tarvitaan lakeja joita veivataan n. 20 vuotta, jos on hallinto ja lainsäädäntö noin kuralla niin pitäiskö nostaa vaan kädet pystyyn. Ja siellä pk-seutu taas vinkuu jotain, myydään ne Viroon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20105
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.03.2019 13:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös se ole vanha totuus, että hallitusvastuussa on vaikea voittaa vaaleja ja oppositiossa on helppo rakentaa nousukunto vaaleihin.

Aika ”ovela vaaliveto” tosiaan hallituksen kaadattaminen. Aivan viimeisimmät gallupithan näytti kokoomukselle ja keskustalle todella ankeita kannatuslukemia. Ainakin itse veikkaan, että vaalikentällä on todella suuri mälli ”irtoääniä”, joiden osoite voi muuttua hyvinkin viimeisten viikkojen aikana.

Erikoiset vaalit tulossa. Mielenkiintoista nähdä, miten Keskusta ja Kokoomus luikertelevat irti hallitusvastuun ikeestä loppukampanjassa, kun koittavat buustata kaikin keinoin suosiotaan? Vetääkö Rinne SDP:n taiston kirjaimellisesti loppuun asti? Kuinka pahasti aikaisemmille oppositiopuolueille menee ”hiekkaa pim_piin” hallituksen kaatamisen takia, ainakin ekojen kommenttien perusteella jonkun verran.

Luoko sekava tilanne jonkinmoisen mustan hevosen kovan nousun mahdollisuuden tyyliin PS, Vihreät?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 08.03.2019 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wetzlar kirjoitti:
Onhan tuokin totta. Perustuslakivaliokunta sai homman sekaisin juoksuttamalla kaikenmaailman dosentteja ja asiantuntijoita valiokunnassa. Sillä tavalla saatiin asia mahdollisimman sotkuun.
Yleensä demokraattisessa päätöksenteossa mennään enemmistön ehdoilla. Nyt tässä tapauksessa ja muutenkin Suomessa mennään vähemmistön ehdoilla. Suomessa sitä sanotaan konsensuspolitiikaksi. Luulen, että nyt nähtiin ns. konsensuspoliitiikan loppu.
Täytyy ihailla Sipilän selkärankaisuuttaa tuossa "tulos tai ulos" periaatteessa. Tuo sai keskustan rivit suoraan ja taistelutahtoa puolueeseen.

Puhutko enemmistön diktatuurista vai demokratiasta? Monipuoluejärjestelmässä ”enemmistö” rakentuu useamman kannan huomioimiselle eikä kannatusta edustuksellisessa demokratiassa määritellä gallupeista. Eikä edustajien kantoja päätä perustuslain mukaan puoluejäsenistön muodostama vähemmistö. Edes jäsenistön enemmistönä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wetzlar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2008
Viestejä: 592
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 08.03.2019 15:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä tiedä, onko enemmistö diktatuuria vaiko demokratiaa jos "kättä ylös" äänestyksellä enemmän ääniä saanut kanta voittaa. Päätös on enemmistön tekemä ja on sitten eri asia, onko päätöksen tekijöillä ollut päätöksenteon tueksi riittävästi tietoa.
_________________
- näillä mennään -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10077
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 08.03.2019 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pikkuhornet
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2008
Viestejä: 2524

LähetäLähetetty: 08.03.2019 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtava! Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 08.03.2019 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pedon kuva noilla teksteillä kertoo kaiken oleellisen. Luuleekohan seuraava poppoo hommaa helpoksi. Voi hymy vielä hyytyä matkan varrella.

Tulipahan mieleen tuo Rinteen tokaisu jokunen päivä sitten, ettei persuja haluta hallitukseen, eikä keskusta tai kokoomuksenkaan mukana olo hallituksessa houkuta.

Persujen viimeisin kannatus oli 13,3 %, keskustan 14,1 % ja kokoomuksen 16,2 % , yhteensä siis 43,6 %
Sitten RKP 4,7 % ja KD 3,5 % yhteensä siis 8,2 %

Keskustan , kokoomuksen, perussuomalaisten, rkp ja kd yhteenlaskettu ääniosuus gallupin mukaan olisi siis tällä hetkellä yhteensä 51,8 %

Jos siis "pojat" haluaisi tehdä yhdessä kiusaa SDP:lle Rinteellä ja muille vasemmistopuolueille kieltäytymällä Rinteen ehdottamille hallitusneuvotteluille ja kokoonpanoille, niin Rinteellä olisi aika moinen nieleskely edessään.
Siinä voisi pojat ainakin "hieman asetella reunaehtoja"hallitusneuvotteluille ja vedättää Rinnettä omista ennakkoasenteistaan jo ennen kuin vaaleja on edes käyty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 08.03.2019 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf, siinä voi Antti Rinteelle käydä kuin Horst Seehoferille, kun alkaa asetella ehtoja etukäteen. Käy siis vaaleissa huonosti.

Ohessa Wikin kertomaa vuoden 1958 vaaleista:

Suomen 22. eduskuntavaalit järjestettiin 6.–7. heinäkuuta 1958. SKDL nousi äärimmäisen niukasti, ja ainoan kerran, eduskuntavaalien suurimmaksi puolueeksi. Eduskuntaan tuli toisen kerran sen historian aikana vasemmistoenemmistö (101–99).

Vuoden 1957 aikana Suomen valtio ajautui kassakriisiin kansaneläkejärjestelmän laajennuksen ja suurten maataloustukien vuoksi. Tämän vuoksi valtio joutui lykkäämään maksujaan, muun muassa lapsilisiä, ja korottamaan veroja, alentamaan tukipalkkioita ja kantamaan ylimääräisen tulo- ja omaisuusveron. Lisäksi talven 1957–1958 aikana Suomea koetteli yllättäen noussut työttömyys. Nämä ilmiöt ruokkivat yhteiskunnallista katkeruutta, joka suosi politiikassa äärivasemmistoa. SKDL ehdotti vaalikampanjassaan kassakriisin ja työttömyyden ratkaisuksi talouselämän sosialisointia. Puolue lisäsi äänimääräänsä runsaalla 17 000:lla ja kansanedustajiensa määrää seitsemällä. Kokoomuksen äänimäärä lisääntyi yli 40 000:lla, mutta vaalimatematiikka ei suosinut sitä, koska se joutui tyytymään viiteen lisäpaikkaan.

Maalaisliitto lähti eduskuntavaaleihin altavastaajan asemasta, ja varsinkin puoluesihteeri Arvo Korsimoa ryöpytettiin julkisuudessa säälimättä. Puolueen nuorisojärjestön Maaseudun Nuorten Liiton toiminnanjohtajan Olavi Lahtelan puoliso, kirjailija Kyllikki Kallas oli kirjoittanut Korsimoa parodioineen näytelmän Herra puoluesihteeri, joka pyöri menestyksekkäästi Suomen Kansallisteatterissa keväällä 1958. Jo hieman tätä ennen Korsimoa oli alettu syyttää talvisodan aikaisesta rintamakarkuruudesta; tosin eduskunnan oikeusasiamies Marjos Rapola katsoi, etteivät Korsimoa vastaan esitetyt väitteet riittäneet syytteen nostamiseen. Pohjois-Suomessa oli virinnyt oppositioliike Maalaisliittoa vastaan ja siellä SKDL sai Maalaisliitolta miltei lahjaksi kaksi eduskuntapaikkaa. Kaikkiaan Maalaisliitto menetti viisi paikkaa. SDP:n ja siitä eronneiden "riippumattomien sosialidemokraattien" yhteinen paikkaluku eduskunnassa jäi kolmea pienemmäksi kuin SDP:lla oli ollut vuonna 1954 yksinään. Vasemmiston matemaattisella enemmistöllä eduskunnassa ei kuitenkaan ollut käytännössä lainkaan merkitystä, koska muut puolueet eivät olleet halukkaita yhteistyöhön SKDL:n kanssa. Maalaisliitossa vaalitappion jälkipyykki johti osaltaan puoluesihteeri Arvo Korsimon eroon.

Vaalien jälkeen muodostettiin laajapohjainen Fagerholmin kolmas hallitus, joka kaatui ns. yöpakkaskriisin vuoksi. Sitä seurasivat vaalikauden aikana Sukselaisen toinen hallitus ja Miettusen ensimmäinen hallitus, jotka olivat maalaisliittolaisia vähemmistöhallituksia.

Baikal-setä kommentoi:
Suomen lakikirjassa ei varmasti lue, että suurin eduskuntapuolue nimittää pääministerin. Pääministeri voi olla mistä tahansa puolueesta ja siinä voi olla ikävät Antti Rinteellä edessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5936

LähetäLähetetty: 08.03.2019 16:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä osaltaan Sipilä pottuuntui kokkareihin, kun alkoivat (taas) ennen vaaleja ajaa monilla rattailla. Risikko varsinkin. Yllättikö Pöpilä Orpo-pojan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7477

LähetäLähetetty: 08.03.2019 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sipilä ja Berner ajoi kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin kokoomus itse olisi kehdannut. Siinä on ollut alkiolaisella normi keskustalaisella ollut kohtuu tukala olo,semminkin kun kummatkaan edellä mainituista ei taida olla mitään tupailta immeisiä,vaan aika myöhään jäseneksi ilmoittautuneita.

Kokoomusen kannatatusta saattaa nakerrella kannatuskunta joka on hoiva-alan sari sairaanhoitajia. Soteen ei hallitus itseään kaatanut,vaan siksi,ettei ihan kaikki puhallus veronmaksajien rahoista sittenkään mene läpi ilman,että kannatus laskee.

Demarien ja vihreiden ympärille kasattu mahdollinen tuleva hallitus on sitten sellainen katastrofi,että siinä sitä on ihmettelemistä tavalliselle ihmiselle pitkäksi aikaa.

Ei hyvältä näytä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 08.03.2019 18:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiireessä jäi noi siniset pois laskuista, joilta saattaa tulla vielä n. 2 % äänisaalis, joten tuo lähinnä vasemmistolaistaustaisista koostuva ja (sdp, vasemmistoliitto, vihreät) Rinteelle mieluisa koalitio tarvitsee kyllä enemmistön saadakseen myös noita ei niin miellyttäviä hallituskumppaneita joukkoihinsa lisää.
Voidaan olla jännän äärellä vaali-iltana ja sen jälkeen vielä pitkään hallitusneuvottelujen ja muodostamisen johdosta.

Itsellä on sellainen tuntuma, että demareiden kannatusluvut laskevat vielä hieman vaaleissa nykygalluplukemista.
Oletan myös keskustan äänestysprosentin olevan reilut 16 % ja uskon myös kokoomuksen vaalituloksen olevan yli 19 %.

Minulla on myös sellainen tuntuma, että perussuomalaisilla on nousujohteinen kannatus loppua kohden, jos hyvin käy, niin heidän kannatuksensa voi olla oletukseni mukaan 15 % luokkaa vaaleissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pikku Poika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2013
Viestejä: 439

LähetäLähetetty: 08.03.2019 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menee likemmäsks 20%
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 08.03.2019 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä rupee kelpaamaan kenelle hyvänsä kaveriksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 343, 344, 345  Seuraava
Sivu 154 Yht. 345

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com