OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vaalit on käyty. Muuttuuko mikään?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 16.04.2019 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

""""Jos palkan veroprosentti on pienempi kuin 25 prosenttia, korotetaan se työttömyyspäivärahaa maksettaessa automaattisesti 25 prosenttiin. """
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Työttömien "elättäminen", no niin, mitä tekisit työttömille?


No jätetään nyt pois lapset, vanhukset, sairaat ja muuten työkyvyttömät. Ei siis koske työkyvyttömiä vaan haluttomia. Osatyökykyiset pitäisi käsitellä yksilöinä erikseen ja miettiä voisiko vaikka koulutuksen kautta löytyä joku sopiva keino jonkin laiseen työhön, mutta ne on erikoistapauksia. Eli puhutaan nyt puhtaasti työkykyisistä työttömistä.

Jos saat lopputilin, valmistut koulusta tai muuten tilanne muuttuu, niin silloin ehdottomasti työttömyyskorvaus, joka antaa aikaa järjestellä asioita ja hakea töitä. Aikaa voisi miettiä työsuhteen keston tai koulutuksen keston mukaan ja korvausta ansiosidonnaisena. Eli ei heitetä oman onnen nojaan suoraan, jos sattuu elämäntilanteen muutos. Niitä saattaa sattua kenelle vaan ja on hyvä että jokin turva on olemassa. Toisaalta se voisi olla myös jokin vapaaehtoinen työttömyyskassan tyyppinen ratkaisu. Mutta sitten kun mennään noihin aivan rehellisiin työttömiin ja etenkin työkykyisiin pitkäaikaistyöttömiin, niin mielestäni mitään vastikkeetonta korvausta ei tarvitse maksaa. Joku 3 tai 4 päivää valtion määräämää työtä vaikka metsien istuttamista, raivaamista, ojan lapiontia, tienvarsien raivausta, katujen lakaisua, siivousta tai ihan mitä hyvänsä työtä ja sillä saisi jonkun minimi korvauksen, jolla nippa nappa tulee toimeen. Alkaa ne huonommatkin työt kelpaamaan, jos mistään muualtakaan ei makseta kotona makaamisesta. Jos tarve vaatii, niin silloin on lähdettävä töiden perässä toiselle paikkakunnalle, kouluttauduttava uudelleen, mentävä huonompiinki työpaikkoihin tai tehtävä oikeasti jotain jotta tulee toimeen. Ei voi olla mahdollista, että meillä on muka huutava työvoimapula ja samaan aikaan älytön määrä työttämiä. Menkööt töihin kun niitä tekijöitä tarvitaan. Minä en ainakaan halua maksaa siitä että joku muu saa maata kotona koska häntä nyt ei vaan huvita mennä töihin. En myöskään halua maksaa siitä että joku saa esimerkiksi asua jossain tietyssä paikassa vaikka siellä ei ole työtä tarjolla. Kyllä minäkin haluaisin muuttaa lappiin johonkin pieneen mökkiin, elää muiden siivellä ja keskittyä metsästämään ja kalastamaan, mutta ei kerta kaikkiaan anna luonto peräksi heittäytyä muiden elätettäväksi, enkä sen takia hyväksy että muutkaan elää minun siivellä. Ja olkoon vaikka tietty määrä poljettuja taimia tuo jonkin tietyn korvauksen ja tulkoon sillä toimeen. Jos ei työ maistu niin syököön kynsiään, mutta mitään ei saa ilmaiseksi.

Ja kertauksena vielä. Ei koske vanhuksia, lapsia, sairaita tai muuten työkyvyttömiä, eikä myöskään lyhyitä työttömyyskausia esimerkiksi irtisanomisista johtuen. Jos nyt vaikka 5 vuoden työsuhde päättyy, niin voisihan siihen antaa vaikka vuoden aikaa järjestellä elämä uudelleen ja etsiä korvaavia töitä. Jos ei mitään löydy, niin uudelleenkouluttautumaan sellaisiin hommiin mitä on tarjolla tai valtiolle töitä tekemään. Inhimiillisyys pitää säilyttää siten että ketään ei hylätä esimerkiksi sairauden tai muun vastaavan takia, mutta siivellä eläjiä ei tarvitse elättää. Kotiäideille, omaishoitajille ja vastaaville voi maksaa jotain korvausta, koska tekevät kuitenkin työtä hoitamalla lapsia tai vanhuksia, mutta pelkästä makaamisesta ei tarvitse korvauksia. Jos lapset käyvät koulussa ja hoidossa, niin silloin joutaa kyllä tekemään ainakin osa-päiväistä työtä vaikkapa siivoamalla. Mutta se ei ole oikein että maataan kotona ja juodaan viinaa muiden laskuun, kun ei vaan haluta mennä töihin tai tarjotut työt eivät ole mieleisiä.

No taas tätä ikivanhaa jargonia, työtöntä pitää siis rangaista pakkotyöllä siitä ettei työpaikkoja ole eikä häntä palkata, niinkö?
jos tosiaankin on niin ettei jokin firma saa hakemallakaan työntekijöitä niin se ei ole työttömän vika, työehdot ja palkka ovat vain liian huonot, sekään ei ole sen työttömän vika, häntä kuitenkin pitäisi rangaista siitä?
Sinullakaan ei oe oikeaa ratkaisumallia ongelmaan ja teet siitä sen työttömän vian, jopa niin että sitä uhria rangaistaan, niinkö?

Mitä huutavaan työvoimapulaan tulee niin se on vale, jos se olisi totta niin muutamakin työtön tuttava ja minä itse emme olisi olleet työttömiä enää vuosiin, joukossa on todellisia alansa huippuja pitkillä työkokemuksilla.

Minunkin työhöni ollaan oltu tyytyväisiä ja viimeimmissäkin silpputöissä kehuttu ahkeraksi ja täsmälliseksi, silti työmaat ovat pelkän sattuman varassa hakemisesta huolimatta, työvoimapulaa ei ole.
_________________
Kertalaakiyhdistys


Viimeinen muokkaaja, heiluri pvm 16.04.2019 09:14, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Kerrompa tähän tarinan:

Vuonna 2012 ehdotin SAK:n ja Ammattiliito Pron kanssa (jonka tuore pomo Rinne oli) ajatuksesta, jossa liiton työttömien tietoja olisi käytetty rekrytointiin. (Emme halunnett nähdä yksilöityjä tietoja, vain lähettää tietoja vapaista työpaikoista liiton kautta kohdennetusti. Ja olisimme maksaneet ko palvelusta vielä liitolle. Toki tehden sillä myös itse bisnestä. )

Meidän mielestä kaikki olisivat voittaneet. Mutta ei. Liian hapokasta, uutta ja kuulemma ei sovi liittojen toimintaan. Minkäs sitten teet. Rinteestä jäi minulle kuva kaverista, jolla tekstiä tuli paljon, mutta sen sisältö vaihtui joka palaverissa erilaiseksi.

Mitä tulee työtttömiin, sairaisiin, vanhoihin ihmisiin, niin valtiolla on tietty vastuu huolehtia omistaan. Onhan se kerännyt heiltä veroja tavalla tai toisella; jopa siltä huithapelilta retkulta. Jos ei muuten niin viinaa ja tupakkaa verottamalla. Se, että miten on sitten eri asia.


Pitäisi tehdä kaikki jotta tuo paljon puhuttu "kohtaanto ongelma " saadaan ratkaistua, usein se on kyllä nykyään firmojen omaa vikaa koska työvoimaa ei osata hakea ja vasta viimeisen pakon edessä turvaudutaan avoimeen hakuun.
Liian usein siihen työn kysyjään suhtaudutaan kuin vammaiseen tai turhaan häiriötekijään, jopa suorastaan v...llaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lpopl
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2015
Viestejä: 57
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen ajatusmailma kieltämättä joillain, jos vaikka työpaikkoja on mollin sivuilla 50000 kappaletta ja työttömiä sen 400000 niin työttömiä pitäsi rankaista siitä ettei ole töitä. Tai sitten vaikka rakennusala jossa on joka vuosi eritilanne töiden suhteen. Eli toisena vuonna voi olla ympäri vupden niin paljon töitä ettei lomia ehdi pitää ja parin vuoden päästä taas kaikki yritylsen työntekijät on lomautettuna 3kk. Jos tuon lomautuksen aikana kaikki yrityksen työntekijät lähtisivät toiseen yritykseen töihin niin alkaisi yrityksiä mennä konkkaan hyvinkin äkkiä, kun ammattitaitoista henkilöstöä ei ole. Toki jos on esim. Toki valtion pitäisi järjestää koulutuksia yms. Paljon enemmän kuin nykyisin ja lopettaa ylikouluttaminen mitä ainakin oulunseudulla tapahtuu. Siinä ole mitään järkeä kouluttaa vaikka 100 uutta työntekijää vaikka siivoajaksi jos tarve on 10henkilölle.
Ennemmin verohelpotuksia pienille yrityksille jotta voisivat työllistää oikealla palkalla henkilöitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Avoimella haulla on puolensa mutta myös haittansa. Jos saat 450 hakemusta joista vain kymmenen kohtuulisen oikeaa, niin joudut (jos siis olet fiksu yritys) pitämään "ei kiitos-kirjeen" kaikille. Se on työtä sekin.

Meidän ajatus oli tehdä kohdennettua suoramarkkinointia liiton tietojen kautta. Se olisi tuottanut sivumennen sanottuna lisää arvoa liiton jäsenyydelle, mutta ei se kelvannut....

Jos joku tulee minulta suoraan kysymään töitä, se kaveri on heti arvoasteikossa korkealla. Kertoo nimittäin motivaatiosta/rohkeudestakin paljon. Jos joku taulapää ei jossakin firmassa ymmärrä arvostaa moista, niin voi voi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
....Eli puhutaan nyt puhtaasti työkykyisistä työttömistä...

...Jos tarve vaatii, niin silloin on lähdettävä töiden perässä toiselle paikkakunnalle, kouluttauduttava uudelleen, mentävä huonompiinki työpaikkoihin tai tehtävä oikeasti jotain jotta tulee toimeen. Ei voi olla mahdollista, että meillä on muka huutava työvoimapula ja samaan aikaan älytön määrä työttämiä. Menkööt töihin kun niitä tekijöitä tarvitaan. Minä en ainakaan halua maksaa siitä että joku muu saa maata kotona koska häntä nyt ei vaan huvita mennä töihin. En myöskään halua maksaa siitä että joku saa esimerkiksi asua jossain tietyssä paikassa vaikka siellä ei ole työtä tarjolla. Kyllä minäkin haluaisin muuttaa lappiin johonkin pieneen mökkiin, elää muiden siivellä ja keskittyä metsästämään ja kalastamaan, mutta ei kerta kaikkiaan anna luonto peräksi heittäytyä muiden elätettäväksi, enkä sen takia hyväksy että muutkaan elää minun siivellä.

...Ja kertauksena vielä. Ei koske vanhuksia, lapsia, sairaita tai muuten työkyvyttömiä, eikä myöskään lyhyitä työttömyyskausia esimerkiksi irtisanomisista johtuen. Jos nyt vaikka 5 vuoden työsuhde päättyy, niin voisihan siihen antaa vaikka vuoden aikaa järjestellä elämä uudelleen ja etsiä korvaavia töitä. Jos ei mitään löydy, niin uudelleenkouluttautumaan sellaisiin hommiin mitä on tarjolla tai valtiolle töitä tekemään. Inhimiillisyys pitää säilyttää siten että ketään ei hylätä esimerkiksi sairauden tai muun vastaavan takia, mutta siivellä eläjiä ei tarvitse elättää. Kotiäideille, omaishoitajille ja vastaaville voi maksaa jotain korvausta, koska tekevät kuitenkin työtä hoitamalla lapsia tai vanhuksia, mutta pelkästä makaamisesta ei tarvitse korvauksia...

Valto, minä olen tehnyt kuvaamallasi tavalla. Suomi oli minun parhaassa iässäni pelkkää kärrypolkujen sateisen synkkää maaseutua. Käsittämätöntä tämä nykymeininki, julkinen sektori ryöstää Suomen työmiestä ja työmies hymyilee epätoivoisesti todellisen riistäjän edessä, joka ei ole Suomen kapitalisti. No niitä ei muutenkaan Suomessa ole.
Ehdotuksessasi on monta kannatettavaa kohtaa ja kumma kyllä, nehän lienevät suunnilleen sellaisia ehdotuksia, joita allekirjoittanut on tehnyt yli 10 vuotta? Ainakin suunnillensa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Valto. kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Työttömien "elättäminen", no niin, mitä tekisit työttömille?


No jätetään nyt pois lapset, vanhukset, sairaat ja muuten työkyvyttömät. Ei siis koske työkyvyttömiä vaan haluttomia. Osatyökykyiset pitäisi käsitellä yksilöinä erikseen ja miettiä voisiko vaikka koulutuksen kautta löytyä joku sopiva keino jonkin laiseen työhön, mutta ne on erikoistapauksia. Eli puhutaan nyt puhtaasti työkykyisistä työttömistä.

Jos saat lopputilin, valmistut koulusta tai muuten tilanne muuttuu, niin silloin ehdottomasti työttömyyskorvaus, joka antaa aikaa järjestellä asioita ja hakea töitä. Aikaa voisi miettiä työsuhteen keston tai koulutuksen keston mukaan ja korvausta ansiosidonnaisena. Eli ei heitetä oman onnen nojaan suoraan, jos sattuu elämäntilanteen muutos. Niitä saattaa sattua kenelle vaan ja on hyvä että jokin turva on olemassa. Toisaalta se voisi olla myös jokin vapaaehtoinen työttömyyskassan tyyppinen ratkaisu. Mutta sitten kun mennään noihin aivan rehellisiin työttömiin ja etenkin työkykyisiin pitkäaikaistyöttömiin, niin mielestäni mitään vastikkeetonta korvausta ei tarvitse maksaa. Joku 3 tai 4 päivää valtion määräämää työtä vaikka metsien istuttamista, raivaamista, ojan lapiontia, tienvarsien raivausta, katujen lakaisua, siivousta tai ihan mitä hyvänsä työtä ja sillä saisi jonkun minimi korvauksen, jolla nippa nappa tulee toimeen. Alkaa ne huonommatkin työt kelpaamaan, jos mistään muualtakaan ei makseta kotona makaamisesta. Jos tarve vaatii, niin silloin on lähdettävä töiden perässä toiselle paikkakunnalle, kouluttauduttava uudelleen, mentävä huonompiinki työpaikkoihin tai tehtävä oikeasti jotain jotta tulee toimeen. Ei voi olla mahdollista, että meillä on muka huutava työvoimapula ja samaan aikaan älytön määrä työttämiä. Menkööt töihin kun niitä tekijöitä tarvitaan. Minä en ainakaan halua maksaa siitä että joku muu saa maata kotona koska häntä nyt ei vaan huvita mennä töihin. En myöskään halua maksaa siitä että joku saa esimerkiksi asua jossain tietyssä paikassa vaikka siellä ei ole työtä tarjolla. Kyllä minäkin haluaisin muuttaa lappiin johonkin pieneen mökkiin, elää muiden siivellä ja keskittyä metsästämään ja kalastamaan, mutta ei kerta kaikkiaan anna luonto peräksi heittäytyä muiden elätettäväksi, enkä sen takia hyväksy että muutkaan elää minun siivellä. Ja olkoon vaikka tietty määrä poljettuja taimia tuo jonkin tietyn korvauksen ja tulkoon sillä toimeen. Jos ei työ maistu niin syököön kynsiään, mutta mitään ei saa ilmaiseksi.

Ja kertauksena vielä. Ei koske vanhuksia, lapsia, sairaita tai muuten työkyvyttömiä, eikä myöskään lyhyitä työttömyyskausia esimerkiksi irtisanomisista johtuen. Jos nyt vaikka 5 vuoden työsuhde päättyy, niin voisihan siihen antaa vaikka vuoden aikaa järjestellä elämä uudelleen ja etsiä korvaavia töitä. Jos ei mitään löydy, niin uudelleenkouluttautumaan sellaisiin hommiin mitä on tarjolla tai valtiolle töitä tekemään. Inhimiillisyys pitää säilyttää siten että ketään ei hylätä esimerkiksi sairauden tai muun vastaavan takia, mutta siivellä eläjiä ei tarvitse elättää. Kotiäideille, omaishoitajille ja vastaaville voi maksaa jotain korvausta, koska tekevät kuitenkin työtä hoitamalla lapsia tai vanhuksia, mutta pelkästä makaamisesta ei tarvitse korvauksia. Jos lapset käyvät koulussa ja hoidossa, niin silloin joutaa kyllä tekemään ainakin osa-päiväistä työtä vaikkapa siivoamalla. Mutta se ei ole oikein että maataan kotona ja juodaan viinaa muiden laskuun, kun ei vaan haluta mennä töihin tai tarjotut työt eivät ole mieleisiä.

No taas tätä ikivanhaa jargonia, työtöntä pitää siis rangaista pakkotyöllä siitä ettei työpaikkoja ole eikä häntä palkata, niinkö?
jos tosiaankin on niin ettei jokin firma saa hakemallakaan työntekijöitä niin se ei ole työttömän vika, työehdot ja palkka ovat vain liian huonot, sekään ei ole sen työttömän vika, häntä kuitenkin pitäisi rangaista siitä?
Sinullakaan ei oe oikeaa ratkaisumallia ongelmaan ja teet siitä sen työttömän vian, jopa niin että sitä uhria rangaistaan, niinkö?

Mitä huutavaan työvoimapulaan tulee niin se on vale, jos se olisi totta niin muutamakin työtön tuttava ja minä itse emme olisi olleet työttömiä enää vuosiin, joukossa on todellisia alansa huippuja pitkillä työkokemuksilla.

Minunkin työhöni ollaan oltu tyytyväisiä ja viimeimmissäkin silpputöissä kehuttu ahkeraksi ja täsmälliseksi, silti työmaat ovat pelkän sattuman varassa hakemisesta huolimatta, työvoimapulaa ei ole.
Valto on ilmeisesti nuorempaa polvea oleva opiskelija ja perhettä ei ole vielä "haitolla" kun pitää tehdä elämän tiukkoja päätöksiä. On paljon asioita joita elämänkoulu opettaa mutta se vaatii sitä aikaa.

Ei ole ihan yksinkertaista lähteä työnperässä juoksemaan ympäri maata jos on puolisolla vaikka hyvä ja vakituinen työ sekä lapsia ja asunto jota ei mahdollisesti saa myytyä. Suurin osaa maasta on semmisia alueita joilta asunnon hävittäminen on erittäin vaikeaa.

On myös paljon muita rajoitteita työllistymiselle ja siitä erittäin hyvänä esimerkkinä ikä. Kun vuodet alkaa paukkumaan yli 50 niin työllistymismahdollisuudet alkaa tippumaan varsin jyrkästi. Työtön ei kuitenkaan voi sille mitään että ihminen vanhenee. Tämäkin tuntuu monesta nuoresta hyvin kaukaiselta ongelmalta. Eikä siihen välttämättä opiskelu auta kun puhutaan perusduunarista jolla ei välttämättä kapasiteetti riitä opiskella korkeampaa tutkintoa. Sekin pitää tunnustaa ettei kaikista yksinkertaisesti ole kouluttautumaan pidemmälle.

Sitten löytyy paljon pieniä sairauksia tai puutteita ihmisiltä jotka rajaavat valtavan määrän työpaikkoja pois. Esimerkkinä värisokeus joka minun kohdalla rajaa todella monta työpaikkaa pois. Elämä ei aina ole tasapuolista ja reilua, mutta sitä ei välttämättä aina hoksaa ajatella. Yleensä se kuitenkin jossain vaiheessa elämää valkenee kun omalle kohdalle kolahtaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Avoimella haulla on puolensa mutta myös haittansa. Jos saat 450 hakemusta joista vain kymmenen kohtuulisen oikeaa, niin joudut (jos siis olet fiksu yritys) pitämään "ei kiitos-kirjeen" kaikille. Se on työtä sekin.

Meidän ajatus oli tehdä kohdennettua suoramarkkinointia liiton tietojen kautta. Se olisi tuottanut sivumennen sanottuna lisää arvoa liiton jäsenyydelle, mutta ei se kelvannut....

Jos joku tulee minulta suoraan kysymään töitä, se kaveri on heti arvoasteikossa korkealla. Kertoo nimittäin motivaatiosta/rohkeudestakin paljon. Jos joku taulapää ei jossakin firmassa ymmärrä arvostaa moista, niin voi voi....

Näitä taulapäitä on paljon, pahimmilaan on käynyt niin että saa ajaa tuhannen kilometrin lenkin koska puhelimessa sovitaan tapaaminen ja työmaa on likimain sovittu, ajat paikalla ja saat olla pellenä ja kuunnella v...lua.
Puhelinyhteydenottot on tehty nykyän pirun vaikeiksi, nytkin yritän sinnillä erään firman dirikkaa kiinni koska firma hakee kuulema uutta väkeä.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Valto. kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Työttömien "elättäminen", no niin, mitä tekisit työttömille?


No jätetään nyt pois lapset, vanhukset, sairaat ja muuten työkyvyttömät. Ei siis koske työkyvyttömiä vaan haluttomia. Osatyökykyiset pitäisi käsitellä yksilöinä erikseen ja miettiä voisiko vaikka koulutuksen kautta löytyä joku sopiva keino jonkin laiseen työhön, mutta ne on erikoistapauksia. Eli puhutaan nyt puhtaasti työkykyisistä työttömistä.

Jos saat lopputilin, valmistut koulusta tai muuten tilanne muuttuu, niin silloin ehdottomasti työttömyyskorvaus, joka antaa aikaa järjestellä asioita ja hakea töitä. Aikaa voisi miettiä työsuhteen keston tai koulutuksen keston mukaan ja korvausta ansiosidonnaisena. Eli ei heitetä oman onnen nojaan suoraan, jos sattuu elämäntilanteen muutos. Niitä saattaa sattua kenelle vaan ja on hyvä että jokin turva on olemassa. Toisaalta se voisi olla myös jokin vapaaehtoinen työttömyyskassan tyyppinen ratkaisu. Mutta sitten kun mennään noihin aivan rehellisiin työttömiin ja etenkin työkykyisiin pitkäaikaistyöttömiin, niin mielestäni mitään vastikkeetonta korvausta ei tarvitse maksaa. Joku 3 tai 4 päivää valtion määräämää työtä vaikka metsien istuttamista, raivaamista, ojan lapiontia, tienvarsien raivausta, katujen lakaisua, siivousta tai ihan mitä hyvänsä työtä ja sillä saisi jonkun minimi korvauksen, jolla nippa nappa tulee toimeen. Alkaa ne huonommatkin työt kelpaamaan, jos mistään muualtakaan ei makseta kotona makaamisesta. Jos tarve vaatii, niin silloin on lähdettävä töiden perässä toiselle paikkakunnalle, kouluttauduttava uudelleen, mentävä huonompiinki työpaikkoihin tai tehtävä oikeasti jotain jotta tulee toimeen. Ei voi olla mahdollista, että meillä on muka huutava työvoimapula ja samaan aikaan älytön määrä työttämiä. Menkööt töihin kun niitä tekijöitä tarvitaan. Minä en ainakaan halua maksaa siitä että joku muu saa maata kotona koska häntä nyt ei vaan huvita mennä töihin. En myöskään halua maksaa siitä että joku saa esimerkiksi asua jossain tietyssä paikassa vaikka siellä ei ole työtä tarjolla. Kyllä minäkin haluaisin muuttaa lappiin johonkin pieneen mökkiin, elää muiden siivellä ja keskittyä metsästämään ja kalastamaan, mutta ei kerta kaikkiaan anna luonto peräksi heittäytyä muiden elätettäväksi, enkä sen takia hyväksy että muutkaan elää minun siivellä. Ja olkoon vaikka tietty määrä poljettuja taimia tuo jonkin tietyn korvauksen ja tulkoon sillä toimeen. Jos ei työ maistu niin syököön kynsiään, mutta mitään ei saa ilmaiseksi.

Ja kertauksena vielä. Ei koske vanhuksia, lapsia, sairaita tai muuten työkyvyttömiä, eikä myöskään lyhyitä työttömyyskausia esimerkiksi irtisanomisista johtuen. Jos nyt vaikka 5 vuoden työsuhde päättyy, niin voisihan siihen antaa vaikka vuoden aikaa järjestellä elämä uudelleen ja etsiä korvaavia töitä. Jos ei mitään löydy, niin uudelleenkouluttautumaan sellaisiin hommiin mitä on tarjolla tai valtiolle töitä tekemään. Inhimiillisyys pitää säilyttää siten että ketään ei hylätä esimerkiksi sairauden tai muun vastaavan takia, mutta siivellä eläjiä ei tarvitse elättää. Kotiäideille, omaishoitajille ja vastaaville voi maksaa jotain korvausta, koska tekevät kuitenkin työtä hoitamalla lapsia tai vanhuksia, mutta pelkästä makaamisesta ei tarvitse korvauksia. Jos lapset käyvät koulussa ja hoidossa, niin silloin joutaa kyllä tekemään ainakin osa-päiväistä työtä vaikkapa siivoamalla. Mutta se ei ole oikein että maataan kotona ja juodaan viinaa muiden laskuun, kun ei vaan haluta mennä töihin tai tarjotut työt eivät ole mieleisiä.

No taas tätä ikivanhaa jargonia, työtöntä pitää siis rangaista pakkotyöllä siitä ettei työpaikkoja ole eikä häntä palkata, niinkö?
jos tosiaankin on niin ettei jokin firma saa hakemallakaan työntekijöitä niin se ei ole työttömän vika, työehdot ja palkka ovat vain liian huonot, sekään ei ole sen työttömän vika, häntä kuitenkin pitäisi rangaista siitä?
Sinullakaan ei oe oikeaa ratkaisumallia ongelmaan ja teet siitä sen työttömän vian, jopa niin että sitä uhria rangaistaan, niinkö?

Mitä huutavaan työvoimapulaan tulee niin se on vale, jos se olisi totta niin muutamakin työtön tuttava ja minä itse emme olisi olleet työttömiä enää vuosiin, joukossa on todellisia alansa huippuja pitkillä työkokemuksilla.

Minunkin työhöni ollaan oltu tyytyväisiä ja viimeimmissäkin silpputöissä kehuttu ahkeraksi ja täsmälliseksi, silti työmaat ovat pelkän sattuman varassa hakemisesta huolimatta, työvoimapulaa ei ole.
Valto on ilmeisesti nuorempaa polvea oleva opiskelija ja perhettä ei ole vielä "haitolla" kun pitää tehdä elämän tiukkoja päätöksiä. On paljon asioita joita elämänkoulu opettaa mutta se vaatii sitä aikaa.

Ei ole ihan yksinkertaista lähteä työnperässä juoksemaan ympäri maata jos on puolisolla vaikka hyvä ja vakituinen työ sekä lapsia ja asunto jota ei mahdollisesti saa myytyä. Suurin osaa maasta on semmisia alueita joilta asunnon hävittäminen on erittäin vaikeaa.

On myös paljon muita rajoitteita työllistymiselle ja siitä erittäin hyvänä esimerkkinä ikä. Kun vuodet alkaa paukkumaan yli 50 niin työllistymismahdollisuudet alkaa tippumaan varsin jyrkästi. Työtön ei kuitenkaan voi sille mitään että ihminen vanhenee. Tämäkin tuntuu monesta nuoresta hyvin kaukaiselta ongelmalta. Eikä siihen välttämättä opiskelu auta kun puhutaan perusduunarista jolla ei välttämättä kapasiteetti riitä opiskella korkeampaa tutkintoa. Sekin pitää tunnustaa ettei kaikista yksinkertaisesti ole kouluttautumaan pidemmälle.

Sitten löytyy paljon pieniä sairauksia tai puutteita ihmisiltä jotka rajaavat valtavan määrän työpaikkoja pois. Esimerkkinä värisokeus joka minun kohdalla rajaa todella monta työpaikkaa pois. Elämä ei aina ole tasapuolista ja reilua, mutta sitä ei välttämättä aina hoksaa ajatella. Yleensä se kuitenkin jossain vaiheessa elämää valkenee kun omalle kohdalle kolahtaa.

Ikä on nykyään vamma, v...ttaa kun joku kolmikymppinen rekry hörähtelee puhelimessa yli viisikymppiselle ja alka puhua kuin lapselle.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Jos joku tulee minulta suoraan kysymään töitä, se kaveri on heti arvoasteikossa korkealla. Kertoo nimittäin motivaatiosta/rohkeudestakin paljon. Jos joku taulapää ei jossakin firmassa ymmärrä arvostaa moista, niin voi voi....
Aikanaan palkkasin kesätyöntekijän sillä perusteella että ensimmäinen, joka tulee kysymään kesätyötä tervehtimällä ja esittelemällä itsensä ennen kuin kysyy onko töitä, saa työpaikan. Meinasi jo usko mennä kun kesä alkoi koputteleen ovelle ja yksi pitkäaikainen työntekijäni tuli jo kysymään että pitäisikö meidän laskea kriteerejä. Sitten onneksi tuli fiksu nuori ja esitteli itsensä sekä kätteli reippaasti. Tämän jälkeen kysyi että olisiko teillä töitä tarjota kesäksi. Sanoin et on ja sait juuri työpaikan. Monttu ja silmät oli vähän aikaa auki nuorella. Oli kesän töissä ja jatkoi ilta- sekä viikonlopputöitä tehden koko opiskelujensa ajan. Jäi pois kun valmistui opettajaksi ja sai opettajan hommia. Kävi kuitenkin välillä aina tuurailemassa jos oli työntekijän pulaa tai piti kiireellä saada osaava sijainen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 16.04.2019 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.youtube.com/watch?v=n3xERMU-MJo

Siinä nyt esimerkiksi yhden hepun näkemys. Kaveri ei vaan halua mennä töihin. No en minäkään vaan halua häntä elättää, ja miksi pitäisi? Miksi ihmeessä muiden pitäisi maksaa ja elättää sellaisia jotka eivät ole valmiita elättämään itse itseää? Voi harmi jos työ ei ole hänen mielestään kivaa ja hän haluaa tehdä elämässään jotain muuta. Se on oma valinta, joten kärsiköön valitansa seuraukset ja tulkoon toimeen omillaan.

Ja jos työtä on tarjolla jolla voi itsensä elättää, niin onko vika siinä että työstä saa liian vähän vai siitä että tekemättä mitään pärjää yhtä hyvin? Se on kannustinloukku ja ymmärrän kyllä miksi monikaan ei sitä työtä ota vastaan. Mutta sehän tarkoittaa sitä, että jos kyseisestä työstä ei makseta enempää, niin työtä tekemättömälle maksetaan liikaa. Ei kukaan ole niin tyhmä että haluaa tehdä työtä muiden hyväksi saamatta siitä mitään hyötyä. Pudotetaan se vastikkeeton korvaus työkykyisiltä nollaan, niin tonnin palkka on jo iso ja siitä saa hyötyä. Jos noita palkkoja nostetaan, niin se nostaa hintoja, joka taas pakottaa nostamaan sosiaaliturvaa ja taas ollaan samassa tilanteessa.

Työtöntä ei tarvitse rangaista siitä että työtä ei ole, mutta kun tilanne on se että tekemätöntä työtä on maailma täynnä, eikä ne työt tekemällä lopu. Ja ne ei ole mitään uhreja ketkä eivät vaan halua tehdä töitä. Kertokaa ihmeessä jos joku viisas tietää miksi muiden pitäisi elättää sellaisia ketkä eivät halua osallistua. Joko kannat kortesi kekoon, tai saat pärjätä omillasi. Se on minusta reilu malli. Vaihtoehtoja on, jos niihin ei halua tarttua, niin se ei ole muiden ongelma. Ratkaisumalli on siis hyvin yksinkertainen. Ne ketkä pystyy, osallistuu tekemällä sen yhteisen hyvän eteen ja ne keitä ei kiinnosta osallistua, eivät pääse myöskään nauttimaan siitä yhteisestä hyvästä. Mahdollisuuksia tarjotaan, mutta jos ne ei kelpaa, niin silloin saa tulla toimeen omillaan. Jos se on rankaisemista, niin olkoon sitten niin. Silloin haluan rangaista ankarasti kaikkia keitä ei kiinnosta osallistua. Minä en siltikään näe sitä että mitä rangaistusta siinä on jos ei saa mitään tekemättä mitään? Jos minun pitää päästä sohvalta vessaan, niin sinne pitää kävellä ihan itse, kun siihen kykenen. Ei minua kukaan kanna sinne vessaan jos itseä ei huvita kävellä, enkä näe sitä mitenkään rangaistuksena. Jos jaska, pekka ja jukka ostavat yhdessä veneen ja minä en halua osallistua hankintaan, niin en näe mitenkään rangaistuksena että en saa käyttää sitä venettä. Ja vaikka saisin joskus lainata sitä, niin en siltikään näe rangaistuksena jos he myöhemmin päättävät että en enää saakkaan lainata heidän venettään. Se on heiltä ystävällisesti tehty että olen saanut lainata venettä, mutta vaikka tämä saavutettu etu viedään pois, niin ei minua rangaista mitenkään. Minua rangaistaisiin jos olisin osallistunut hankintaan ja muut kieltäisivät käyttämästä. En kertakaikkiaan ymmärrä mikä tuossa on väärää tai hankala ymmärtää. Hengittäminen on perusoikeus, mutta se ei ole mikään perusoikeus, että muut elättävät jos itseä ei vaan huvita osallistua.

Aina se ei ole yhtä aatteellinen valinta, mutta jos töitä on tarjolla jossain muualla kuin kotipaikalla, niin silloin on lähdettävä töiden perässä sinne missä niitä on, vaihdettavaa alaa tai työllistettävä itse itsensä esimerkiksi yrittämällä. Jos ei halua, niin edelleenkään minäkään en halua elättää häntä sinne kotiinsa. Se ei ole rankaisua, koska mikä perusoikeus sellainen on että jokaisen pitää saada olla siellä missä huvittaa ja jos siellä ei ole itselle mieleistä työtä, niin muiden tulisi huolehtia. Maailma ei vaan toimi niin että kaikki tekee mitä huvittaa.

Ja edelleen työkyvyttömät ovat asia erikseen, enkä syyllistä tai ole hylkäämässä ihmistä heti jos työpaikka menee alta. Mutta jos se työ menee alta, niin silloin pitää laittaa toimeksi ja miettiä miten seuraavaksi aikoo itsensä elättää, eikä heittäytyä vaan muiden siivelle. Ja onko sekään rankaisemista, jos valtio tarjoaa vaikka metsänraivaustyötä työttömyyskorvausta vastaavalla summalla? Minun mielestäni ei. Siitä on hyötyä yhteiskunnalle ja sitä tarjottaisiin tasapuolisesti kaikille. Jos ei saa töitä yksityiseltä sektorilta, niin kyllä tämän kokoisessa maassa riittää tekemättömiä töitä.

Ja kyllä olen jokseenkin nuori, mutta esimerkiksi tämän hetkisessä työpaikassa kaikki tekevät reissutyötä ja nuorimmat on parikymppisiä, vanhimmat jo virallisesti eläkkeellä ja suurin osa perheellisiä. Eihän se helppoa ole, mutta sellaista tämä elämä on. Siinä pitää puntaroida sitten mitä tehdään jos ikävä tilanne sattuu kohdalle ja ilman muuta tukisin tuollaisessa tilanteessa työttömäksi jäänyttä tietyn aikaa. Siinä pitää sitten miettiä että lähteekö reissutöihin, löytyykö perheelle muualta töitä jne. Jos ei töitä saa, niin mitä siinä olisi väärää jos valtio niitä töitä tarjoaa? Ei se ole mikään rangaistus sellainen, jos kuitenkin työtä tarjotaan, vieläpä sieltä omalta kotiseudulta ja sitä vastaan maksetaan korvausta. Minkä ihmeen takia sitä korvausta pitäisi maksaa ilman mitään vastiketta loputtomiin? Hetkellisesti ilman muuta, koska onhan se ehdottomasti parempi jos esimerkiksi työttömäksi jäävä insinööri saadaan koulutusta vastaaviin tehtäviin, mutta jos se 50 insinööri jää työttömäksi, ei halua tai perhesyistä kykene muuttamaan muualle tai ei saa töitä mistään, niin miksi sille pitäisi maksaa kotiin loppu elämä? Miksi ei voi tarjota valtion toimesta sellaista työtä jota alueella on tarjolla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 10:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Työstä pitää saada käypä palkka, silloin kelpaa mikä asiallinen homma tahansa, 518 euron vastikkeeksi ei töitä tehdä ja erilaisia tukia vasikkeelistamalla luodaan matalapalkkamarkkina joka vähentää edelleen niitä oikeita töitä.

Itse olen vaikka heti valmis töihin valtiolle käypää palkaa vastaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34774

LähetäLähetetty: 16.04.2019 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
setteriforever kirjoitti:
Jos joku tulee minulta suoraan kysymään töitä, se kaveri on heti arvoasteikossa korkealla. Kertoo nimittäin motivaatiosta/rohkeudestakin paljon. Jos joku taulapää ei jossakin firmassa ymmärrä arvostaa moista, niin voi voi....
Aikanaan palkkasin kesätyöntekijän sillä perusteella että ensimmäinen, joka tulee kysymään kesätyötä tervehtimällä ja esittelemällä itsensä ennen kuin kysyy onko töitä, saa työpaikan. Meinasi jo usko mennä kun kesä alkoi koputteleen ovelle ja yksi pitkäaikainen työntekijäni tuli jo kysymään että pitäisikö meidän laskea kriteerejä. Sitten onneksi tuli fiksu nuori ja esitteli itsensä sekä kätteli reippaasti. Tämän jälkeen kysyi että olisiko teillä töitä tarjota kesäksi. Sanoin et on ja sait juuri työpaikan. Monttu ja silmät oli vähän aikaa auki nuorella. Oli kesän töissä ja jatkoi ilta- sekä viikonlopputöitä tehden koko opiskelujensa ajan. Jäi pois kun valmistui opettajaksi ja sai opettajan hommia. Kävi kuitenkin välillä aina tuurailemassa jos oli työntekijän pulaa tai piti kiireellä saada osaava sijainen.

Osa-aikaisuuskin voi olla rasite, viikko sitten keskutelin työpaikasta jossa ei ollut tarjota kokoaikaista työtä mutta ei toisalta ollut halua sovitella työaikojani tuon toisen osa-aikahomman vuoksi, huomasi taas miten vain työntekijältä odotetaan ja edellytetään joustoja.
Oikeastaan mikä vain asiallinen työ kelpaa mutta ikä ja sopimaton työkokemus nousevat esteiksi.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ChuckNorris
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2019
Viestejä: 719

LähetäLähetetty: 16.04.2019 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:

No jaa minä olen opiskelija enkä koe tuota ongelmaksi. Suomessa saa sentään edelleen opiskella ilman että vanhemmat on säästäneet asunnon verran rahaa per nuppi, jos haluavat lastensa opiskelevan. En koe olevani mitenkään heikommassa asemassa tai muuten reppana jota taas isot kiusaa. Opiskelen vaan yksinkertaisesti hiukan hitaammin ja käyn enemmän töissä tai nostan enemmän lainaa. Jos on opiskelija, niin se on oma valinta. Olisi voinut mennä töihin ja tienata, mutta on päättänyt lähteä opiskelemaan, joten sietää olla kiitollinen ettei siitä sentään tarvitse maksaa mitenkään merkittäviä summia vaan sinne voi lähteä noin vain. Jos taas on päätynyt matalapalkkaisille aloille, niin se on ollut oma valinta. Ei se voi tulla kenellekkään yllätyksenä että tietyistä töistä maksetaan huonommin kuin toisista. Jos sinne oli pakko lähteä, niin itse on valintansa tehnyt. Tai jos kouluttautuu alalle jossa työllisyystilanne on heikko, valitsee asuinpaikkansa siten ettei siellä ole itselle kelpaavia töitä eikä suostu muuttamaan töiden perässä ja mitä näitä syitä nyt on. Mikään noista ei voi tulla mitenkään puuntakaa yllätyksenä, vaan ne on ihmisten omia valintoja joihin voi edelleenkin vaikuttaa halutessaan. En näe mitäään syytä miksi tuollaisissa tilanteissa toisten pitäisi maksaa heidän elämisensä. Vanhukset ja sairauden takia työkyvyttömät pitää hoitaa asiallisesti, mutta ei siitä elämästä luksusta tarvitse tehdä. Jos on itse säästänyt elämänsä aikana, niin voi elää makoisampaa vanhuutta, mutta muuten riittää että yhteiskunta huolehtii homman asiallisesti, jotta kaikki perustarpeet saadaan täytettyä. Valitettavasti näin ei läheskään aina ole ja tuohon pitäisi tehdä korjauksia. Valvontaa, kilpailutuksessa tiukemmat ehdot palvelun vaaditusta laadusta ja hiukan lisää rahaa muilta turhemmilta yhteiskunnan eläteiltä siihen suuntaan. Ne ketkä ovat siinä kunnossa, että pystyvät itsestään huolehtimaan, joutavat minusta myös sen tehdä.

Se ei ole keneltäkään riistämistä, jos ei anneta yhtä paljon kuin ennen. Vai laskeeko joku sen varastamiseksi, jos kävelee kerjäläisen ohi antamatta hänelle rahaa? Minä en ainakaan koe että olisin vienyt häneltä mitään jos en anna hänelle mitään tai annan vain vähän vaikka enemmänkin kykenisin antamaan. Se on vain puhdasta plussaa jos annan ylipäätään yhtään mitään toisen hyväksi.

Toki paljon muutakin voisi tehdä, mutta tähänkin pätee hyvin Halla-ahon käyttämä lausahdus, että jos veneessä on reikä, niin korjaantuuko ongelma jos siihen porataan lisää reikiä? Toki muiltakin voi viedä, mutta mikäli koetaan tarpeelliseksi, niin mielestäni kaikilta yhteiskunnan eläteiltäkin voi viedä. Ei se ole maailmassa, luonnossa, muissa yhteiskunnissa jne. mikään itseisarvo, että mikäli joku ei kykene tai kehtaa huolehtia itsestään, niin muut tekevät sen automaattisesti hänen puolestaan.

Harvinaisen hyvä kirjoitus. Olen täysin samaa mieltä monessakin asiassa. Yksilön velvollisuus tulee olla kantaa itse vastuuta päätöksistään ja valinnoistaan. Jos koulunkäynti ei kiinnosta niin mielestäni on täysin turhaa ruikuttaa myöhemmin siitä, ettei palkata koulutusta vaativaan (paremmin palkattuun) tehtävään. Työkin voidaan karkeasti ajatella hyödykkeeksi, jota ostetaan ja myydään. Jos tarjonta ja hinta ei kohtaa niin sopimusta ei tule.
Koulutus on aina investointi tulevaisuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 16.04.2019 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä on käypä palkka? Jos työsi tuotta työn antajalle tonnin, niin voiko siitä työstä vaatia palkaksi enemmän kuin tonnin? Minun matematiikalla ei voi. Ja koska täällä meillä pitää työnantajan maksaa aika reippaasti sivukuluja, niin tuosta 518 eurosta työnantaja joutuu maksamaan äkkiä yli 700€, ja vaikkapa 1500€ palkasta yli pari tonnia. Silloin sen työntekijän on tienattava työnantajalle enemmän kuin mitä työntekijän pitäminen maksaa, jotta työnantajallekin jää jotain korvausta riskin ottamisen vastineeksi. Jos työntekijä ei tuota edes oman palkkansa edestä, niin sellaista työntekijää ei kannata ottaa. Mutta jos nyt vaikka raivaat sitä valtion vesakkoa, niin siitä voisi maksaa palkkaa vaikka tismalleen sen mitä valtio siitä hyötyy. Olisi vielä samalla ilmastoteko, koska hyvin hoidettujen metsien hiilinielut on hoitamattomia suuremmat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 3 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com