OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vaalit on käyty. Muuttuuko mikään?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11206
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 18.04.2019 07:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Putukiffeli kirjoitti:
Niin ja olen itse IT-alalla töissä, ollut jo 20 vuotta. Voin kertoa että ne hommat mitä me tehdään täällä eivät ole piilaakson veroisia, mutta ei niissä todellakaan ole mitään hävettävää kun vertaa saksan ja briannian kaltaisiin byrokratian kehtoihin joissa pankkiitiliäkään et saa omin voimin netistä avattua. Meillä on ihan maailman huippua oleva osaaminen esim pilviteknologioissa, avoimessa lähdekoodissa tai IOT:ssä.

Voisinpa vielä lisätä useamman firman menoa katsellen ja tuttujen kanssa juteltuna, vastaavista lähtökohdista, ettei Suomella ole "pilipalisaatiossa" juuri hävettävää.
Samaa sontaa ovat käytännössä kaikilla tekijöillä järjestelmät kiiltävän ulkokuoren alla. Mutta kiitettävä määrä pilipalisaation sovelluksia on Suomessa synnytetty ja väitän että myös monia sellaisia jotka olisivat jääneet muilta tekemättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 08:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistähän sitä aloittaisi?
No briteitä ja niiden vanhakantaisuudesta. Onhan se vanhakantainen maa. Mutta kuten arvelit, ne myös haluaa pitää sen sellaisena. Ei tulisi kysymykseenkään rakentaa meidän virallisten rekisterien kaltaista himmeliä. Ne (tavalliset kansalaiset) laittaisi hanttiin niin perkuleesti. Vileä 1980-luvun alussa opiskeluaikana ajokortissa ei ollut valokuvaa; ja kun se siihen tuli hanttiin ne pistivät 3-4- vuotta. sinälläänhän koko maa on hyvin kontrollissa koska valvontakameroita on joka paikassa.

Sama asia on monissa USA:n osavaltioissa. Ne voisivat, mutta eivät uskalla/voi vastustuksen takia.

Kysymys on valtion ja kansan välisestä suhteesta eli kulttuurista. Ei teknologiasta tai kyvykkyydestä. Olen aivan varma, että monet täällä teknologisesti fikusut ajatukset eivät mene läpi Länsi-Euroopassa kultuurisista syistä.

Länsimaissa yleensä valtio on kansaa varten. Monissa Itä-Euroopan maissa taas kansalainen on valtiota varten. Se näkyy poiliittisessa kulttuurissa, jossa lähtöpassit poliittisista viroista ja asemista ovat herkässä, koska puolueet eivät uskalla venkoilla (julkisesti) aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi Suomessa.

Tuohon Saksan resursseihin sen verran, että kyllä se maa oli aivan totaalisesti pommitettu hajalle. Jenkkien mukaan kuollieta oli yli 300.000 tuhatta ja lähes miljoona ihmistä sai jonkin asteisia vammoja. Ja tämä on arvio. Teollisuusalueet, kuten Ruhr pommitetiin täysin kivikauteen lukuunottamatta sähköverkkoja (siihen en tiedä syytä miksi ne säästettiin) Näiden pommitusten tuloksena joka tapauksessä noin 7.500.000 saksalaista siviiliasukasta joutui kodittomiksi.Oli siinä teutooneilla tekemistä vai kuinka?

Työmoraalista sen verran, että sekin on kovin yksilöllistä. On laiskoja ausseja ja on laiskoja suomalaisia. Mutta noin yleensä voin asiasta sanoa, että esimerkiksi Saksassa työn laatu on yleensä (saksalaisten tekemänä) hyvä. Johtuneeko kiltajärjestelmästä tai sen luomasta perinteestä? Myös IT puolella jonka tunnen näistä maista parhaiten. Mitä tulee resursseihin, (ja nyt en puhu henkisestä pääomasta; se lasketaan tästä resurssipoolista pois) etenkin IT alalla, niin niiden merkitys on vähäisempi kuin meillä uskotaan. Useimmat menestyksen avaimet tulevat siitä, että on uskallusta, visiota ja kykyä myydä. Kun 1980-luvulla kokosimme kaverini kanssa MS-Dos tietokoneita makuuhuoneessa, oli se minulle ensimmäinen tie kunnon tuloihin. Me uskalsimme tilata komponentit, me uskalsimme myydä niitä koottuja koneita isoille firmoille järkevään hintaan ja meillä oli näkemys siitä miten se pitää tehdä. Meitä pidettiin aluksi hulluina ja sen jälkeen tulikin sitten se aito suomalainen kateus.....

Tänään kaverini asuu Hong Kongissa ja hänellä on IT firmoja pitkin aasiaa. Miksi? Ei hänen niitä tänne ole kannattanut perustaa.


Viimeinen muokkaaja, setteriforever pvm 18.04.2019 08:44, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 18.04.2019 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
Jos ei voi ulkomaille lähtä opiskelemaan, niin se on itsestä ja omista valinnoista kiinni. Ei tietenkään kaikilta onnistu milloin tahansa, mutta valintojen maailmassa on tehty silloin vääriä valintoja jos lähteminen jää kiinni jostain muusta kuin omasta halusta. Siihen ei tarvita mitään hyviä lähtökohtia kotoa tai muuta erikoista, vaan jokainen voi ihan omillaan sen halutessaan tehdä. Jos on töpännyt aikaisemmin tai tajuaa vasta liian myöhään, niin se on omien valintojen seuraus. Lähtökohdat on kuitenkin kaikilla olemassa. Toisaalta itse pidän sitä ulkomailla kouluttautumista yliarvostettuja. Aivan yhtä hyvät lähtökohdat täältäkin halutessaan saa.
Ei se aina ole siitä valinnasta kiinni. Joskus saa semmoiset pelikortit elämään että ei tarvitse suorittaa valintaa vaan joutuu esimerkiksi ottamaan vastuun pienemmistä sisaruksista. Omalla kohdalla oli huolehtia veljestä ja vuosia meni siihen että hänellä alkoi siivet kantamaan. Samaan rytäkkään isä teki konkurssin ja häntäkin sai kannatella pinnalla monta vuotta. Toki ne olivat siinä mielessä valintoja että olisin voinut vain itsekkäästi antaa heidän selviytyä omikseen ja tämän myötä menettänyt melko suurella todennäköisyydellä isäni huomattavasti nuorempana. Mutta ne on semmoisia asioita joita ei välttämättä ymmärrä jos ei itse ole kokenut. Kuten sanoin niin elämä ei jaa kortteja tasan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso on niin oikeassa!

Ihmiset kuvittelevat hallitsevansa elämäänsä (niin minäkin) mutta ympärillämme on niin paljon muuttujia, että se on oikeastaan melko mahdotonta. Sitä voittaa joskus ja sitä häviää joskus.

Toki se, että miettii vähän mitä tekee auttaa, mutta kaikkea ei voi hallita. Jos joku niin kuvittelee, niin väärässä on.

Minä palasin, koska äitini oli minulle (ja myös vaimolleni + penskoille) tärkeä ihminen. Nyt tulevaisuutta määrittää paljon se, miten nuo jälkiasvun kaksilahkeiset sitä omaa elämäänsä haluavat viedä eteenpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iikille vielä
Olet sitten ajanut meidän Pankin ohi. Tervetuloa seuraavan kerran kahville!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 18.04.2019 08:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:

Tänään kaverini asuu Hong Kongissa ja hänellä on IT firmoja pitkin aasiaa. Miksi? Ei hänen niitä tänne ole kannattanut perustaa.
¨

So? Suomessakin on moni iso lafka vienyt ylläpito ja tukipalvelunsa aasiaan, ja se kyllä on nähty mihin ne siellä kykenee. Moni suomalainen firma näet on palauttanut palvelut takaisin suomeen, koska aasian tarjoamat palvelut ovat niin luokattoman huonoja ettei mitään rajaa.

Esimerkkin erä suomalainen metsästä elävä firma otti meihin yhteyttä että tars saada vähän AWS:ää. Inkkarit oli tehneet sitä jo 4 kuukautta, eikä olleet saaneet mitään valmiiksi. Me saatiin vetovastuu ja omilla osaaajilla tehtiin homma kahdessa viikossa. Voit arvata mikä itku alkoi aasian yhdeltä suurimmalta it-palveluden tarjoajalta sen jälkeen, kun asiakas huomasi että kotimainen osaaaminen ja kyky tarjota palveluita on tuhannesti parempaa kuin idässä.


Toisekseen, Kiina kyky tarjota esim AWS-palveluita on ihan vitsi. Siellä pitää antaa Kiinan valtiolle kaikki avaimet käteen jotta ne pääsee järjestelmiin sisään tutkimaan mitä niissä liikkuu. Pidä siellä sitten liikesalaisuuksia kun valtio vakoilee ja varastaa länsimailta kaiken minkä irti saa.

Ei Amazon, Microsoft tai Google huvikseen availe datakeskuksia eurooppaan. Eurooppalaiset valveutuneet firmat haluavat pitää datansa mantereella jossa on toimiva demokratia kleptokratian sijaan.
_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuleehan niitä elämässä tilanteita. Itsellekin tuli syöpä ja luojan kiitos asuin suomessa. Jenkeissä olisi koko perhe konkurssissa niiden hoitojen seurauksena, tai ukko olisi tukevasti mullissa. Mutta harvalle niitä sattuu ja vielä harvemmalla tilanne jää pysyväksi. Muutama vuosi sinne tänne. Kuka sitä estää lähtemästä vaikka kolme tai nelikymppisenä sinne ulkomaille opiskelemaan. Jos on palava halu, niin asioita voi järjestellä ja elämää elää siihen malliin että joskus ne haaveet saa toteutettua. Jos siinä nyt tulee jotain hässäkkää ikävään aikaan, menee joitain vuosia siitä selvitessä, löytyy vaimo, tulee lapsia ja lopulta homma jää, niin ei se silti tarkoita etteikö olisi ollut mahdollisuutta. Joskus joutuu myös tekemään uhrauksia ja elämään niiden kanssa. Epäilen että iivarikin on tyytyväinen omaan valintaansa jäädä tukemaan perhettään, mutta ei se silti tarkoita etteikö mahdollisuutta olisi ollut. Teit oman valintasi ja se oli varmasti hyvä. Joku toinen olisi voinut pistää itsensä etusijalle ja lähteä. Siitä olisi joko kiitollinen tai katuisi sitten jälkeenpäin, mutta maailma on valintoja täynnä. Ja onneksi meillä täällä suomessa on sellainen tilanne, että periaatteessa ovet on jokaiselle avoinna jokaiseen suuntaan ja on vain itsestä kiinni millaiset lähtökohdat haluaa elämälleen järjestää. Siellä on jollain afriikan slummilapsella hiukan eri lähtokohdat elämään. Eli kyllä edelleen pidän kiinni siitä kannasta, että kyllä suomalaisella on aika pitkälle itsestä kiinni millaiset lähdöt elämälleen haluaa. Toki mukaan mahtuu yksittäistapauksia ja esimerkiksi vakavasti sairaita, joilla ei vastaavia mahdollisuuksia ole. Mutta noin yleisellä tasolla täällä pääsee jokainen jokseenkin samoista lähtökohdista ponnistamaan. Osalla tie on vähän kivisempi, osa saa extra apuja kotiväeltä, kun taas toisilla kotiväki syytää lisää kiviä polulle, mutta lopulta suurimmalla osalla se elämä on hyvin pitkälle itsestä kiinni. Ainakin niin paljon, ettei ihan äkkiä tule mieleen miten niitä lähtökohtia voisi enää merkittävästi valtion tasolta parantaa ja suurin osa valittajista olisi kuitenkin voinut tehdä itse asioilleen jotain. Sinne ulkomaillekin on niin helppo lähteä opiskelemaan, että jos sen kokee itselleen äärimmäisen tärkeäksi, niin kyllä suurin osa sen saa järjestettyä. Ei se ole täällä mikään harvojen kultalusikka hanurissa syntyneiden etuoikeus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunhan mainistin...
sivumennen sanottuna kaverini firmoissa on (pääosin) Eurooppalaista porukka töissä, ei kiinalaisia tai inkkareita (muistaakseni 26 eri maasta). Suomalaisiakin on kaiketi 25. Kaikki ovat siellä tietysti seikkalun ja elinkustannusten halpuuden vuoksi mutta myös siksi, että käteen jää noin 25- 30.000 euroa vuodessa enemmän. Monet säästävät siellä asuntoa varten koska Suomessa se ei onnistu.

Ja sanottakoon nyt sekin, että minä katson näitä asioita yrittäjän näkökulmasta. Minä olen siis se verenhimoinen kapitalisti jonka mielestä työllä pitäisi elää ja ehkä vaurastua (sekä deuunarin että työnantajan). Ja se näkökulma on monesti erilainen kun sen arjen työn sankarin. Evil or Very Mad Twisted Evil

(tässä on sarkasmivaroitus päällä)

Sen sijaan tässä ei. Muualla ei lienisi soveliasta tai edes puolueiden kannalta järkevää. Suomi on sitten taas oma pilvensä...

Uusi Suomi uutisoi:

Eurovaalien ehdokasasettelu päättyy tänään torstaina, ja vaalipäivä on toukokuun lopulla. Julkisuudessa on nyt ryöpsähtänyt keskustelu puolueiden ”kaksoisehdokkaista” eli niistä, jotka ovat ehdolla sekä eduskunta- että eurovaaleissa.

”Mitä mieltä olet siitä, että joillakin puolueilla, mm. vihreillä ja vasemmistoliitolla on eurovaaliehdokkaina ihmisiä, jotka eivät aio ottaa paikkaa vastaan, jos pääsevät sinne? Minusta äänestäjillä on oikeus tietää, että äänestämänsä ehdokas on tosissaan hakemassa. Tällainen toiminta on äänestäjiä aliarvioivaa ja suorastaan moraalitonta äänestäjiä kohtaan”, jatkokaudelle eduskuntaan valittu kokoomuksen Mia Laiho kritisoi Facebook-sivuillaan.

”Äänestäjät näyttävät olevan joillekin ehdokkaille ja puolueille vain pelinappuloita. Kyllä äänestäjällä on oikeus tietää, onko ehdokas tosissaan. Ei tämä mitään leikkiäkään pitäisi olla”, Laiho myös kirjoittaa Twitterissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No olen minäkin syövän sairastanut ei se siitä ole kiinni. Melko pumpulissa olet elänyt jos kuvittelet että köyhyyttä löytyy vain afrikasta. Kyllä melko monella on kotimaassakin huonot lähtökohdat elämään. Toki niitä voi paljon petrata jos ainoastaan pitää itsestään kantaa vastuuta ja selviää joten kuten kunnialla sen lapsuus ajan. Nuorella aikuisella on sitten jo kohtuu hyvät mahdollisuudet pyrkiä eteenpäin kun pelkästään itsestään tarvitsee huolehtia. Mutta se vaatii sen että vastuuta tarvitsee ottaa vain itsestään.

Kuten jo aikaisemmin sanoin niin minä en ole ikinä haaveillut tai halunnut ulkomaille opiskelemaan tai töihin. Olen kuitenkin sitä mieltä että oma elämä olisi voinut olla helpompi lähtökohdiltaan, mutta en ole katkera. Minulla on ollut vastoinkäymisistä huolimatta oikein hyvä elämä ja se on opettanut selviytymään vaikeissakin paikoissa. Lisäksi on oppinut arvostamaan arkea ja elämän pieniä asioita. Ei tarvi mitään extremeä elämään hakea.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11206
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika mielenkiintoista analyysia: https://yle.fi/uutiset/3-10734540
Kuvittelisi ainakin Kepussa avaavan silmät? Paha kyllä jos ymmärtävät tuon niin seuraukset eivät ole omalta kannaltani toivotut. Mutta minkäs täällä tekee kun valtaosa äänioikeutetuista kannattaa Robin Hoodia.
Ja tämä taas ... https://www.is.fi/politiikka/art-2000006076032.html
Ei taida yksinhuoltajille olla tiedossa rahaa sen enempää persujakaan äänestämällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei ainakaan kokoomus lisää anna vaikka lupaa, joka hinkuu lujaa hallitukseen, kuten aina.,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Kunhan mainistin...
sivumennen sanottuna kaverini firmoissa on (pääosin) Eurooppalaista porukka töissä, ei kiinalaisia tai inkkareita (muistaakseni 26 eri maasta). Suomalaisiakin on kaiketi 25. Kaikki ovat siellä tietysti seikkalun ja elinkustannusten halpuuden vuoksi mutta myös siksi, että käteen jää noin 25- 30.000 euroa vuodessa enemmän. Monet säästävät siellä asuntoa varten koska Suomessa se ei onnistu.

Ja sanottakoon nyt sekin, että minä katson näitä asioita yrittäjän näkökulmasta. Minä olen siis se verenhimoinen kapitalisti jonka mielestä työllä pitäisi elää ja ehkä vaurastua (sekä deuunarin että työnantajan). Ja se näkökulma on monesti erilainen kun sen arjen työn sankarin. Evil or Very Mad Twisted Evil

Tuo se on suomessa ongelma ja heikkous. Vaikka se on hirvittävän kiva auttaa muita ja hyvä että autetaan. Hienoa että täällä voi jokainen kouluttautua haluamallaan tavalla, sairaanhoito ei käytännössä maksa mitään, on turvaa jos vaikka millaisissa elämän käänteissä jne, niin kyllä täällä on huonot mahdollisuudet rikastua tai edes vaurastua rehellisellä työllä. Vaikka moni parkuu kateellisena siitä miten jotkut tienaavat hirmuisia summia, niin jos maksavat siitä veronsa tänne, niin ei siinä kyllä ole mitään kadehdittavaa. Melkoisia hyväntekijöitä ne on. Kyllä minusta siinä kohtaa on jo jotain vialla, jos työtä tekemällä ansaituista rahoista menee yli puolet valtion kassaan muiden hyväksi. Olkoon sitten tukia ihmisille, valtion virkamiesten palkkoja, tukipaketteja ulkomaille tai mitä hyvänsä mihin täällä tuota rahaa valtion puolesta käytetään, niin kyllä sille tekijälle pitäisi yli puolet jäädä itselle. Ei se oikeen motivoi tavoittelemaan enempää, kun se käteen jäävä osuus ei merkittävästi kasva. Olkoon nyt vaikka ylitöitä tai ahkeraa työskentelyä siellä töissä ylennyksen toivossa. Ei se palkankorotus monestikkaan juuri näy käytännön elämässä. Ja mitä enemmän ponnistelet, niin sitä syvemmältä sinun taskuja kaivellaan. Tasapainoiluahan se tietysti on että kuinka paljon kestää viedä ja kuinka paljon kestää jakaa. Mutta se on kuitenkin todistettu ettei kommunismikaan toimi, joten siitä pitäisi oppia ettei se palvele ketään jos ihmisiltä viedään pois mahdollisuus tavoitella parempaa. Se heijastuu moneen muuhunkin asiaan, että ei täällä uskalleta unelmoida isosti eikä sen takia myöskään saavuteta suuria. Se on harmi jos joku pahoittaa mielensä siitä että toiset kerää varallisuutta, mutta minä näen sen positiivisena asiana. Vielä kun laittaisivat rohkeammin kiertoon, mutta eihän täällä voi ettei muut tule kateelliseksi toisen leveylystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
No olen minäkin syövän sairastanut ei se siitä ole kiinni. Melko pumpulissa olet elänyt jos kuvittelet että köyhyyttä löytyy vain afrikasta. Kyllä melko monella on kotimaassakin huonot lähtökohdat elämään. Toki niitä voi paljon petrata jos ainoastaan pitää itsestään kantaa vastuuta ja selviää joten kuten kunnialla sen lapsuus ajan. Nuorella aikuisella on sitten jo kohtuu hyvät mahdollisuudet pyrkiä eteenpäin kun pelkästään itsestään tarvitsee huolehtia. Mutta se vaatii sen että vastuuta tarvitsee ottaa vain itsestään.


En puhunut köyhyydestä, vaan mahdollisuuksista. Kyllä suomessa valtio takaa niin hyvät mahdollisuudet ja lähtökohdat nuorelle kouluttautua kotimaassa ja myös ulkomailla, että harvalla se jää siitä kiinni ettei olisi yksinkertaisesti mahdollisuuksia. Kyllä itselläkin on kavereita ja tuttuja niin hyvistä kuin huonoistakin lähtökohdista. Ja joukkoon mahtuu niitä ketkä ovat pedanneet itselleen hyvät pohjat elämään huonoista lähtökohdista ja myös niitä ketkä ovat ryssineet omat mahdollisuutensa hyvistä lähtökohdista. Se on toki surullista että osa nuorista tai käytönnössä lapsista joutuu huolehtimaan perheestään, mutta aika harvalla sellaista tilannetta enää tänä päivänä on. Toki niitäkin valitettavasti on. Mutta siitä huolimatta täällä ei tarvitse olla syntynyt se kultalusikka ahterissa että saa mahdollisuuden. Afrikan slummeista sitä mahdollisuutta ei kovin moni saa ja jenkeissäkin pitää olla huippulahjakkuus tai hyvästä perheestä, että saa oikeasti ponnistaa vähintään samalta viivalta muiden kanssa. Ei suomessa ole siinä mielessä väliä synnytkö työttömään perheeseen vai rikkaaseen perheeseen. Kummastakin voi sen koulutuksen itselleen hankkia ja lähtä vaikka sinne ulkomaille opiskelemaan. En kiellä ettenkö itse olisi hyvistä lähtökohdista, mutta en koe saaneeni siitä mitään merkittävää etua muihin verrattuna. Kotona sain asua peruskoulun ja lukion ajan, lähdin armeijaan ja menin töihin. Töissä kävin myös lukion aikana, jotta sain ostettua itse sen mitä tarvitsen, mutta katto oli päänpäällä ja ruokaa sai kotoa. Armeijan jälkeen tein muutaman vuoden töitä ja lähdin opiskelemaan. Opiskeluajan olen tehnyt kokoajan töitä enkä ole tukia nostanut tai vanhempien lompakolla vieraillut. Siihen malliin järjestelin kuitenkin asiat, että jos ei töitä ole, niin opintotuella ja lainallakin pärjään. En näe syytä miksi samaan ei pystyisi köyhänkin perheen lapsi. Edelleen niitä yksittäistapauksia mahtuu joukkoon ja esimerkiksi joku sairaus voi olla esteenä. Kyse ei ole nyt siitä, vaan siitä että ei täällä tarvitse lottovoittajan tuuria siihen että saa mahdollisuudet järjestää itselleen hyvät lähtökohdat elämäänsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä maksan tuloistani (jos välilliset verot lasketaan mukaan eli ALV polttoainevero jne. jne. jne. jne.) noin 70% veroja. Ja yritykseni maksavat veroja jo ennen sitä. En jakanut voittovaroja viime tilikaudelta, mutta valtio peri niistäkin omansa. Siinä meni rahat investointeihin.

Voihan sitä pitää kohtuulisena.

Mitä sillä sitten saa? Sitä voi itse tykönään kukin miettiä. No koulutuksen toki (ainakin osittain) ja vakavemmissa tapauksissa ihan hyvän terveydenhuollon. Tosin yksityisen kautta monesti nopeammin. (Saa muuten siellä jenkkilässäkin ihan hyvän hoidon, jos viitsii maksaa ne vakuutuksensa)

Eläkkeen?? No siitä voidaan jo keskustella enemmän. Ja monista muista kohdista, joiden pitäisi tuolla kerätyllä potilla olla paremmalla mallilla.

Hyvinvointiyhteiskuntaa on pakko uudistaa julkisen talouden vaikeuksien takia. me maksajat lopumme muuten. Julkisten menojen suhde BKT:hen on vuonna 2017 jo noin 55 prosenttia BKT:stä. EU-maista vain Ranskassa menoaste on Suomea korkeampi. Menosuhteen tulisi palautua lähelle tasoa, jolle se vakiintui ennen vuoden 2009 taantumaa eli selvästi alle 50% suhteessa BKT:hen. Kun minä aloin perustamaan ensimmäistä yritystä vuonna 1986 oli ko prosentti muistaakseni 28% ( Suomi oli silloin maa jossa julkisen sektorin koko oli OECD-maiden pienimpiä. No nyt ollaan kärjen tuntumassa.)

Suomen on ratkaistava julkisen talouden ongelma, joka johtuu väestön ikääntymisestä ja hyvinvointipalvelujen heikosta tuottavuuskehityksestä. Siinä ei vappusataset ja mantra "hienosta maasta" auta. Demarit vallankahvassa saattapi olla iso ongelma, koska sen äänestäjkunta on reippasti yli 50 vuotiaita joiden etuihin on pakko puuttua. Tai sitten tuottavuus paranee kuin raketti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 18.04.2019 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko Kalle Isokallio joka sanoi jo monta vuotta sitten että tätä maata ei voi enään äänestämällä pelastaa. Johtuen juuri julkisen puolen koosta. Nyt jos demarien johdolla jatketaan ajelehtimista niin on vain ajankysymys milloin kari alkaa lähestymään. Siihen kun Rinne lykkää 1-3 miljardia lisää kuluja ja vienti alkaa sakkaamaan niin ihmeissään ollaan taas kerran. Ja jos soten kaatumisesta johtuvat säästöjen menetykset toteutuvat niin Antilla on pian 6-7 miljardin lovi budjetissa. Siinä ollaan aika pian siellä karilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 12 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com