OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vaalit on käyty. Muuttuuko mikään?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 18.04.2019 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://youtu.be/awxWjDGaHeU
Kuunnelkaa vasiten mitä Kalle porisee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 11:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tottahan se on. Kuka nyt haluaisi omaa oksansa sahata. Monissa kunnissa itse kunta oin suurin työnantaja. Hieman alle 600.000 (jos kirkko lasketaan mukaan) ihmistä on töissä valtiolla, kunnilla tai kirkolla. Joku on sanonut, että meillä on noin 20 milj. ihmisen valtion kokoinen julkinen sektori. Ehkä se nyt ei sitten ole ihan maailman tehokkain, mutta valtaa sillä on paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän Kalle puhui asiaa. Samoilla linjoilla olen myös. Leikkurin pitää käydä joka suuntaan, aivan välttämättömät tulee säilyttää jotta ei tuhota samalla tulevaisuuden menestysmahdollisuuksia ja jokainen ottaa kipeitä osumia jos homma tehdään kuten kuuluu. Sipilän hallitus teki jotain, mutta aivan liian varovasti ja siitäkin nousi jo älytön itku ja parku. Tällä nykyisellä demokraattisella mallilla ei oikeasti saada tätä muutettua, koska kukaan ei uskalla edes ääneen ehdottaa mitä pitäisi tehdä, ne toimet ei menisi ikinä läpi ja ehdottaja mestattaisiin julkisesti median ja sosiaalisen median toimesta. Nyt kun Sipilän johdolla koitettiin edes varovasti hakea oikeaa suuntaa ja kannatus romahti, niin kukaan muu ei uskalla edes yrittää mitään saman suuntaista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 18.04.2019 11:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus kuulin, että: "Ei demokratia ole mikään hyvä hallitusmuoto, mutta paras mitä on keksitty....

Toisaalta jossain yliopiston luennolla valistunutta diktatuuria pidettiin parhaana, mutta samalla todettiin sen epäonnistuneen aina...vissiin vaan valittu väärä henkilö Wink
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäisi olla enemmän yrityksen hallinnon kaltainen järjestelmä. Toimitusjohtaja eli presidentti käyttää ylintä päätäntavaltaa ja alemman portaan johtajat eli ministerit vastaavat kukin omasta vastuualueestaan asiantuntijoidensa avustuksella. Sinne ei tarvita kymmentä päättäjää enmpää, jos meinataan saaada oikeasti jotain aikaan. Kymmenen ihmistä voi vielä päästä sopuun niin yksinkertaisista asioista kuten kuuluuko ananas pitsaan, tai tuleeko kinkku juuston alle vai päälle. 200 ihmistä ei pääse sopuun edes noista, joten miten sellainen porukka voi päästä sopuun oikeasti isoista ja tärkeistä asioista, joita monikaan ei edes ymmärrä mitä ne oikeasti tarkoittaa nyt ja tulevaisuudessa. Johtajien tulee olla aika kylmiä rationaalisesti ajattelevia henkilöitä, jotta pystytään tekemään riittävän jämäkät päätökset kipeissäkin asioissa. Se median suunsoitto pitäisi ampua alas heti ensimmäisenä tällä nykyiselläkin järjestelmällä. Asioista saa kertoa ja uutisoida neutraalisti, mutta mielipiteitä ohjaileva räkyttäminen ei kuulu median tehtäviin. Eihän siellä kukaan uskalla tehdä mitään kun pelkäävät että aina joku pahoittaa mielensä ja media ampuu alas. Monelle se on kuitenkin työtä ja sieltä olisi tarkoitus hankkia elanto jatkossakin. Palkat niin ylös että virkoihin saadaan huippu osaajat ja lopetetaan tämä jatkuva muutaman vuoden välein äänestäminen. Paikat pitää olla toistaiseksi voimassa olevia, tai vähintään 10 vuoden kausia. Ongelma on ainoastaan siinä, että yrityksissä ylintä päätäntävaltaa käyttää hallitus ja toimitusjohtajakin on vain operatiivisen johdon ylin palkansaaja. Mutta mistä saadaan niin viisas hallitus, että johtajille annetaan kenkää ainoastaan todellisten virheiden sattuessa? Kansa se ei ole eikä voikkaan olla. Ei yrityksessäkään työntekijät voi potkia toimitusjohtajaa pihalle jos toimet eivät miellytä. Pitäisi olla joku neutraali ulkopuolinen taho, joka voi pistää johtajat halutessaan vaihtoon jos homma näyttää luisuvan väärille raiteille. Valitettavasti se vain taitaa olla niin että demokratia on parasta mitä tällä hetkellä on keksitty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 18.04.2019 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valtion IT-hommista vielä:

Ongelma on se, että sitä johtamista ei ole.

Olin toimittajana mukana projektissa johon paloi 9 000 000€ veronmaksajain rahoja. Kun projekti saatiin valmiiksi, lakkatettiin se siksi että maakunnat ei suostuneet ottamaan uutta järjestelmää käyttöön.

Maakunnille siis annettiin valinnan vapaus, että saatte ottaa tai ollla ottamatta, ja arvaahan sen nyt mitä 40 vuotta Kelassa töissä ollut toimistovirkalija sanoo, kun pitäisi mennä kehityksessä eteenpäin ja muuttaa toimintatapoja. Laughing

https://yle.fi/uutiset/3-6007672

Se miksi kustannukset karkasivat käsistä johtui yksinkertaisesti siitä, että ostaja halusi väkisin monitoimittajaympäristön, jossa yksi taho hoiti liikenteen ja konesalin, toinen itse sovelluksen ja kolmas sovelluksen käyttäjätuen. Siinähän sitten homma levisi kuin jokisen eväät, kun koko hankkeella ei ollut kunnollista projektijohtamista ja kaikki kolme toimijaa yrittivät keskenään sitä edistää parhaansa mukaan.
_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 18.04.2019 13:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
...Johtajien tulee olla aika kylmiä rationaalisesti ajattelevia henkilöitä, jotta pystytään tekemään riittävän jämäkät päätökset kipeissäkin asioissa. Se median suunsoitto pitäisi ampua alas heti ensimmäisenä tällä nykyiselläkin järjestelmällä. Asioista saa kertoa ja uutisoida neutraalisti, mutta mielipiteitä ohjaileva räkyttäminen ei kuulu median tehtäviin. Eihän siellä kukaan uskalla tehdä mitään kun pelkäävät että aina joku pahoittaa mielensä ja media ampuu alas....
....Ei yrityksessäkään työntekijät voi potkia toimitusjohtajaa pihalle jos toimet eivät miellytä. Pitäisi olla joku neutraali ulkopuolinen taho, joka voi pistää johtajat halutessaan vaihtoon jos homma näyttää luisuvan väärille raiteille. Valitettavasti se vain taitaa olla niin että demokratia on parasta mitä tällä hetkellä on keksitty....

Kumma kyllä rationaalisesti ajattelevia kylmiä johtajia ei ole kovasti paljoa ihannoitu. Viime vuosisadalta tulee usseempikin diktaattori Mieleen. Stalin ja Hitler nyt ensimmäisinä. 1700-luvulta löytyy jo vino pino niitä kavereita. Pjotr Veliki ja Friedrich der Grosse eimerkiksi. Ei oikein aina sujunut. Taas sujui, kun päitä putoili. Ranskan de Gaullestakaan ei lopulta tykätty. Sitten nuo Lähi-Idän maat vielä päälle.
Median tehtävä on räksyttää. Ilman muuta niin. Suomessa media on hyvin kevyttä eikä uskalla kertoa, miten asiat todellisuudessa ovat. Jotain Der Spiegelin tapaista tarkasti asiat tutkinutta lehteä ei Suomesta löydy. Eikä löydy Saksastakaan kuin tämä yksi.
Suomessa on henkilöstön vaatimuksesta lähtenyt hommistaan montakin toimitusjohtajaa. Asioiden mentyä lukkoon on johtajia jouduttu vaihtamaan. Tätä ei ole tapahtunut merkittävämmin 30 viimeisen vuoden aikana eikä yleensä julkisuuteen asti niitä tule. Harvinaista tämä ei ole ollut. Mestareita on istuttu aikanaan ulos tuhansittain.
Valto, niistä asioista ei kattos Suomessa puhuta. Se on sitä asiaa, jota media ei esille tuo.

Keskeinen kysymys on tosiasioiden tunnustamisen sanomattoman suuri vaikeus Suomessa. Olen asiasta foorumilla kertonut monet kerrat.
Huomautan, että johtamisen kursseilla opetetaan perustamaan päätökset tosiasioihin.
Montakos kertaa niin on Suomessa käynyt? Hyvänä esimerkkinä käy Kokoomuksen Jyrki Kataisen toiminta vuoden 2007 vaalien alla hänen luvatessaan runsaat palkankorotukset hoitsukeille. Niitä rahoja ei voitu mistään enää tienata, kun Nokia oli nostamassa Kupplunkipedaalia. Paperiteollisuus niittasi jo aika lailla hyvään tahtiin. Siitä huolimatta Jyrki Katainen lupasi hoitsukeille taivaat ja maat. Siinä sitä on tosiasiaa kerrakseen!

Toinen erinomainen esimerkki on vuoden 2006 Metsäteollisuus ry:n herrojen ja rouvien matkan Berliiniin kuulemaan Saksan silloisen kilpailuministerin arviot Saksan paperiteollisuuden saamista tuista uusille koneille ylikapasiteetin vaivaamassa CEPI-maiden paperiteollisuudessa. Piti käydä vielä Brysselissä varmistamassa, että lärviin tässä on tulossa. Niin tuli.
Siinä tuli kuules kiire paperiherroille lopettaa kapasiteettia Suomesta, koska se oli nopein ja halvin tie itse yhtiöille toimintaedellytysten varmistamiseen tulevaisuudessa.

Jätän tällä kertaa mainitsematta aluepolitiikan kalleuden ja Suomen kyvyttömyyden rakennemuutoksen tietoiseen tekemiseen.
Rakennemuutos etenee koko ajan.
Se on suurelta osin Suomessa havaitsematon, mutta sen näkee valtionvelan määrästä. Velalla nimittäin Suomen akkasektori pidetään tyytväisenä, vaikkei siihen ole mitään syytä. Hoitsukit saatte halvalla vaikkapa Filippiineiltä tai jostain muualta. Etelä-Amerikka saattaa olla hyvä alue uusien halvempien hoitsujen palkkaamiseen?

Ruåtsi sen sijaan lopetti telakkateollisuutensa jo 1970-luvun lopulla, kun piti tehdä rakennemuutosta.

PS ja Suomen Keskusta tulevat vaatimaan, että vähenevän väestömäärän alueet pitää maksaa valtion toimesta "eläväksi maaseuduksi".
Mikään ei muutu. Ei tasinkotalous, ei aluepolitiika eikä mikään muukaan. Valtion velkamäärä muuttu jyrkästi ja nopeasti paljon nykyistä suuremmaksi.

Rakenteita ei saa muuttaa. "Koskaan et muuttua saa..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 18.04.2019 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No en tällä kertaa tarkoittanut aivan noin kylmiä johtajia. Mutta kyllä esimerkiksi tehtaan lopettaminen ja tuotannon siirtäminen edullisempiin maihin siitäkin huolimatta, että moni jää työttömäksi ja melkoiseen loukkuun esimerkiksi syrjäseudulla joka käytänössä elää sen yhden tehtaan varassa, vaatii aika kylmiä hermoja ja rationaalista ajattelua. Aina ei vaan voi miellyttää kaikkia ja on pienempi paha irtisanoa väkeä nyt, siirtää tuotanto muualle ja säilyttää esimerkiksi suunnittelu ja tuotekehitys täällä, kuin odotella muutama vuosi että koko yritys kaatuu ja kaikki työpaikat menee. Jos valtion työntekijöistä pitäisi irtisanoa vaikka puolet, jotta valtion talous saataisiin edes jonkinlaiseen balanssiin, niin kipeitä päätöksiä siinä joutuu tekemään. Valitettavasti tilanne ei parane jos koitetaan vain olla mieliksi kaikille ja lupaillaan kaikille lisää äänten toivossa. Asioita on vaan mietittävä järjellä eikä tunteella, jos halutaan tehdä isoja muutoksia. Esimerkiksi nyt nuo vasemmistopuolueiden lupaukset vaikuttivat siltä, että mennään entistä syvemmälle suohon kiihtyvällä vauhdilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 18.04.2019 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Tottahan se on. Kuka nyt haluaisi omaa oksansa sahata. Monissa kunnissa itse kunta oin suurin työnantaja. Hieman alle 600.000 (jos kirkko lasketaan mukaan) ihmistä on töissä valtiolla, kunnilla tai kirkolla. Joku on sanonut, että meillä on noin 20 milj. ihmisen valtion kokoinen julkinen sektori. Ehkä se nyt ei sitten ole ihan maailman tehokkain, mutta valtaa sillä on paljon.


Olen joskus kuullut väitteen, että Suomessa on Kuuban ja Pohjois-Korean jälkeen maailman suurin julkinen sektori. Tämän https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector mukaan se ei pitäisi paikkaansa, Kuuba toki kärjessä, Pohjois-Koreaa ei ole listattu kun OECD ei varmaan saa luotettavaa statistiikkaa. Suomen 'edellä' tilastossa muiden kehitysmaiden lisäksi esim Tanska ja Norja.

Suurempi ongelma on kuitenkin tämä https://yle.fi/uutiset/3-6334347 . Onnea Iisalmi, valtuutetuista 70% töissä kunnalla, ja päätökset tehdään varmasti vain kuntalaisten eduksi... Ei löydy nopeesti sitä Kuntaliiton tilastoa, jossa olisi nuo prosentit kunnittain, mutta periaatteessa jokaisessa kunnassa jossa prosentit yli 50 on tilastollisesti jokaisesta ruokakunnasta yksi edustaja valvomassa kunnan työntekijöiden etua kuntalaisten edun sijaan.

Josta päästään sulavasti kolmikenttäanalyysiin, jossa kaksi vaihtoehdoista sulkee aina kolmannen pois:
V=Viisas
A=Ahkera
K=Kunnalla töissä

Tästä saatavat permutaatiot ovat tietenkin:
- jos on V ja A, ei ole K
- jos on V ja K, ei ole A
- jos on K ja A, ei ole V
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2957
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 18.04.2019 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Julkinen sektori kunta ja valtio on vuosikymmeniä pikkuhiljaa paisuttanut henkilökuntaansa eikä henkilöstöä saada pois muuten kuin "takatyvisenä",
näissä organisaatioissa on kynää pyörittämässä osaamatona/heikosti osaavaa henkilökuntaa enemmän kuin missään muussa läntisessä valtiossa. Yksityisellä sektorilla tuotantoalasta riippumatta kirves olisi heilunut jo aikapäiviä sitten, joten melkoinen tuuletus tulee näilläkin suojatyöpaikka aloilla tulevaisuudessa tapahtumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 18.04.2019 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on sellainen linja kaikissa vaaleissa etten äänestä verovaroista palkkaa saavaa henkilöä, pitää olla yrittäjä tai ainakin yksityisellä töissä. Mun ääni vaikuttaa tietysti aika vähän, joskin vaimolla on sama linja. Varmaan joitain hyviäkin ehdokkaita tulee sivuutettua mutta monissa edellisissä vaaleissa on enempi harmittanut että on vain yksi ääni.

Muttei tuohon julkiseen sektoriin ole mitään helppoa ratkaisua. Muihinkin töihin pystyvät on todennäköisesti pääsääntöisesti jo muualla töissä. Ja yksityisen puolen työt on vähän erilaisia, vaikka olis julkisella ollut töissä pitkäänkin niin ei se välttämättä ole kerryttänyt mitään sellaista osaamista josta kukaan maksaisi yksityisellä puolella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 18.04.2019 15:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Putukiffeli kirjoitti:
Valtion IT-hommista vielä:

Ongelma on se, että sitä johtamista ei ole.
On sitä jossain, muttei varmaan riittävästi. Kaveri toimii valtiolla juuri tuollaisten hankkeiden vetäjänä, pomppii ministeriöstä toiseen kun tulee eteen joku homma jonka pitää onnistua. Koulutus on maa- ja metsätieteen maisteri, tehnyt vähän IT-hommia mutta ajautui noihin hommiin jo kauan sitten.

Mutta ehkä tämä on oikeasti asia jossa näkyy julkisen puolen taipumus tunaroida. Kun olin sen yhden monikansallisen yhtiön palveluksessa niin siellä oli esim. projektipäällikön "käsikirja", etappien määrittely ja checkpointtilistat. Ei ollut mitään "tehdään jotain" vaan tarkasti suunniteltu ja valvottu prosessi joka tyypillisesti tuotti tavoitellun tuotteen suunnitellussa aikataulussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 18.04.2019 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen sitä mieltä, että yritystä ja julkista taloutta ei pitäisi verrata toisiinsa. Yrityksen tehtävänä on tuottaa arvoa omistajilleen. Julkisen vallan organisaatioiden toimivia palveluita omakustannushintaan. Ei niitä voi verrata.

Johtamisessa on ongelmia, sen tietävät kaikki. Hyviä johtajia päätyy julkiselle puolelle harvoin. Näin ollut ollut aina, sillä virkamiehet ovat puristuksessa sekä päättäjien, että asiakkaiden välissä.Koitan virka. Oma juttunsa on sitten nämä poliittiset virat joita lienee vähän siellä sun täällä. Jäsenkirjalla valittu johtaja on harvoin kelvollinen kovin monimutkaisen organisaation johtoon. Mutta näinhän meillä toimitaan ja se näkyy.

IT on sitten ihan oma lukunsa näissä organisaatioissa. Mutta siitä toiste. Minä lähden nyt koirien kanssa lenkille, laitan peuraa grilliin ja avaan oluen.

P.S.
Pääsiäinen tulee muuten heprean sanasta peshah! eli "kulkea ohi". kun juutalaiset viettivät pääsiäistä ja lähtivät lipettiin Egyptistä. sen taustalla oli karu vitsaus jonka jumala langetti egyptiläisille, koska he eivät suostuneet päästämään israelilaisia vapaiksi. Jumala arkkienkelin surmasi egyptiläiset esikoispojat ja myös eläinten esikoiset. Israelilaisten hän oli käskenyt uhrata karitsan ja sivellä ovenpielensä sen verellä. Jos ovi oli sivelty verellä, säästyivät esikoiset hengissä.

Ja kristillisessä juhlassa taas uhrattiin sitten mies.

Kiva juhla


Pääsiäistä! Rolling Eyes Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 18.04.2019 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä niitä vähän voi verrata, esim. siten että onko yksityiseltä ostettu palvelu halvempi kuin julkisella puolella tuotettu. Tietysti laatu määritellen ja valvoen, tästähän esim. näissä vanhusten hoitojutuissa on kyse.

Ei liity paljoa asiaan mutta vaimo osti (kunnan rahoilla) pari päivää sitten uuden pesukoneen, kun vanha oli hajonnut. Pesee tuolla työvaatteita tarvittaessa puhtaaksi, nyt oli nyppinyt mätiä kartisoja uuhesta. Antoi pesukoneen asennuksen "talonmiespojille", kun ei ole sopivia työkaluja itsellä. Asennus oli muutoin ilmeisesti onnistunut mutta kuljetustuet oli jääneet poistamatta, eilen illalla oli kone täynnä vähän pestyjä työvaatteita, eikä kone suostunut avautumaan. En tiedä millaisella työsopimuksella "talonmiespojat" on mutta tuollaisella osaamisella ja innolla saattaa yksityisellä puolella määräaikaisen sopimuksen uusiminen kohdata vähän vastatuulta. Julkisella voi olla työllistämisperuste olla sosiaalinen tilanne ja sukulaissuhteet, muiden ymmärtävä asenne ei välttämättä välity kohteen työintoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xyxy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2007
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 18.04.2019 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

BaikalIJ54 kirjoitti:
Valto. kirjoitti:
...Johtajien tulee olla aika kylmiä rationaalisesti ajattelevia henkilöitä, jotta pystytään tekemään riittävän jämäkät päätökset kipeissäkin asioissa. Se median suunsoitto pitäisi ampua alas heti ensimmäisenä tällä nykyiselläkin järjestelmällä. Asioista saa kertoa ja uutisoida neutraalisti, mutta mielipiteitä ohjaileva räkyttäminen ei kuulu median tehtäviin. Eihän siellä kukaan uskalla tehdä mitään kun pelkäävät että aina joku pahoittaa mielensä ja media ampuu alas....
....Ei yrityksessäkään työntekijät voi potkia toimitusjohtajaa pihalle jos toimet eivät miellytä. Pitäisi olla joku neutraali ulkopuolinen taho, joka voi pistää johtajat halutessaan vaihtoon jos homma näyttää luisuvan väärille raiteille. Valitettavasti se vain taitaa olla niin että demokratia on parasta mitä tällä hetkellä on keksitty....

Kumma kyllä rationaalisesti ajattelevia kylmiä johtajia ei ole kovasti paljoa ihannoitu. Viime vuosisadalta tulee usseempikin diktaattori Mieleen. Stalin ja Hitler nyt ensimmäisinä. 1700-luvulta löytyy jo vino pino niitä kavereita. Pjotr Veliki ja Friedrich der Grosse eimerkiksi. Ei oikein aina sujunut. Taas sujui, kun päitä putoili. Ranskan de Gaullestakaan ei lopulta tykätty. Sitten nuo Lähi-Idän maat vielä päälle.
Median tehtävä on räksyttää. Ilman muuta niin. Suomessa media on hyvin kevyttä eikä uskalla kertoa, miten asiat todellisuudessa ovat. Jotain Der Spiegelin tapaista tarkasti asiat tutkinutta lehteä ei Suomesta löydy. Eikä löydy Saksastakaan kuin tämä yksi.
Suomessa on henkilöstön vaatimuksesta lähtenyt hommistaan montakin toimitusjohtajaa. Asioiden mentyä lukkoon on johtajia jouduttu vaihtamaan. Tätä ei ole tapahtunut merkittävämmin 30 viimeisen vuoden aikana eikä yleensä julkisuuteen asti niitä tule. Harvinaista tämä ei ole ollut. Mestareita on istuttu aikanaan ulos tuhansittain.
Valto, niistä asioista ei kattos Suomessa puhuta. Se on sitä asiaa, jota media ei esille tuo.

Keskeinen kysymys on tosiasioiden tunnustamisen sanomattoman suuri vaikeus Suomessa. Olen asiasta foorumilla kertonut monet kerrat.
Huomautan, että johtamisen kursseilla opetetaan perustamaan päätökset tosiasioihin.
Montakos kertaa niin on Suomessa käynyt? Hyvänä esimerkkinä käy Kokoomuksen Jyrki Kataisen toiminta vuoden 2007 vaalien alla hänen luvatessaan runsaat palkankorotukset hoitsukeille. Niitä rahoja ei voitu mistään enää tienata, kun Nokia oli nostamassa Kupplunkipedaalia. Paperiteollisuus niittasi jo aika lailla hyvään tahtiin. Siitä huolimatta Jyrki Katainen lupasi hoitsukeille taivaat ja maat. Siinä sitä on tosiasiaa kerrakseen!

Toinen erinomainen esimerkki on vuoden 2006 Metsäteollisuus ry:n herrojen ja rouvien matkan Berliiniin kuulemaan Saksan silloisen kilpailuministerin arviot Saksan paperiteollisuuden saamista tuista uusille koneille ylikapasiteetin vaivaamassa CEPI-maiden paperiteollisuudessa. Piti käydä vielä Brysselissä varmistamassa, että lärviin tässä on tulossa. Niin tuli.
Siinä tuli kuules kiire paperiherroille lopettaa kapasiteettia Suomesta, koska se oli nopein ja halvin tie itse yhtiöille toimintaedellytysten varmistamiseen tulevaisuudessa.

Jätän tällä kertaa mainitsematta aluepolitiikan kalleuden ja Suomen kyvyttömyyden rakennemuutoksen tietoiseen tekemiseen.
Rakennemuutos etenee koko ajan.
Se on suurelta osin Suomessa havaitsematon, mutta sen näkee valtionvelan määrästä. Velalla nimittäin Suomen akkasektori pidetään tyytväisenä, vaikkei siihen ole mitään syytä. Hoitsukit saatte halvalla vaikkapa Filippiineiltä tai jostain muualta. Etelä-Amerikka saattaa olla hyvä alue uusien halvempien hoitsujen palkkaamiseen?

Ruåtsi sen sijaan lopetti telakkateollisuutensa jo 1970-luvun lopulla, kun piti tehdä rakennemuutosta.

PS ja Suomen Keskusta tulevat vaatimaan, että vähenevän väestömäärän alueet pitää maksaa valtion toimesta "eläväksi maaseuduksi".
Mikään ei muutu. Ei tasinkotalous, ei aluepolitiika eikä mikään muukaan. Valtion velkamäärä muuttu jyrkästi ja nopeasti paljon nykyistä suuremmaksi.

Rakenteita ei saa muuttaa. "Koskaan et muuttua saa..."


Kyllä siinä on taas katkeruuteen nojaavaa pursotusta Baikkai -vanhukselta. Kyllä olisi Suomi -neidon pitänyt hellemmin käsitellä, armolla, "miestä" joka hyljättynä menetti kaiken.

Mutta oikeasti, kuinka noin näköalaton pitää itseään kykyjen tiivistymänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 13 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com