OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaasugrilli
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 13.05.2019 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä




Sai taas kaivella esiin tuon pari kesää pääasiallisena ruuanlaittovälineenä toimineen Landmannin. En kyllä voi valittaa, hyvin on palvellut. Hyvin tilaa erilaisille eväille, voi kokkailla epäsuoralla lämmöllä, pyörittää vartaassa, on ritilää, parilaa ja sivukeitintä sekä lämpenee kuumaksi. En oikeen keksi mitään isompaa moitittavaa ruuanlaitto ominaisuuksissa. Mukavasti tilaa romujen säilytykseen tuolla alakaapissa ja helppo pitää puhtaana. Heti kokkailun jälkeen pukkaan teräsharjalla muutaman kerran enimmät pois ja nykäisen suojahupun päälle. Kerran kaudessa perusteellisempi putsaus ja siinä kyllä auttaa tuo emaloitu sisusta. Ja toki valurautaosien huolellinen rasvapoltto on tarpeen kun ottaa käyttöön, eikä toki ole pahoitteeksi jos joskus sitä myös uusii. Itsellä on tapana rasvapolttaa hyväksi aina kauden alussa. Ei tuo kyllä juuri uudelle häpeä. Toki rosterikansi on ottanut hieman ruskeaa väriä rasvan kärystä tuonne sisäpuolelle ja yhden polttimen suojapeltiin oli päässyt pari ruosteläiskää ilmaantumaan, mutta jos juhannuksen jälkeen joku katsoisi, niin voisi hyvin epäillä alkukesästä ostetuksi. Eikä ole kyllä mitään toimenpiteitä aiheuttaneita rasvaroihuja päässyt syntymään.


Viimeinen muokkaaja, Valto. pvm 13.05.2019 15:01, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 13.05.2019 14:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko noiden kuvien koon muuttamiseen muuta järkevää keinoa, kuin muokata alkuperäistä kuvaa pienemmäksi ja ladata se uudelleen tuonne palveluun?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
Onko noiden kuvien koon muuttamiseen muuta järkevää keinoa, kuin muokata alkuperäistä kuvaa pienemmäksi ja ladata se uudelleen tuonne palveluun?
Kuvan alapuolella on sellanen kuin kuvakoodit, ota se pienempi.(maalaa ja copy)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen vannoutunut hiiligrillin ystävä ja hiukan olen alkanut miettimään noita kaasugrillien pariloiden käyttöä. Tuntuu että koko ajan niiden osuus vain kasvaa grillien paisto alueesta. Niin periaatteessahan kyse on silloin paistinpannusta jos noin kärjistetysti miettii niin mihin käyttöön ne on parhaimmillaan? Jotenkin itsellä on tunne että grillaus on ajatuksena juuri avotulella ruuan kypsentämistä ja paistinpannut on sitten keittiössä ja niiden käyttö ei ole ollenkaan grillausta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grillissä voi samalla vaivalla grillata muutakin joka ei pysy ritilöiden välissä vaan valuu, joten silloin se on paikallaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä siitä kaasu-”avotulesta” sen kummempaa makua ruokaan saa, oli välissä ritilä, levy tai pannu...
Palava puu tai hehkuva hiili taas ihan toinen juttu. Vaikka useimminten niistä ei tule kun palaneen (marinadin) makua ewääseen Saman maun saa paistamalla liian kuumalla ja kuivalla pannulla Wink
Itse syön mieluummin marinoimatonta ja ehdottomasti ei palanutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri näin. Ei se sivukeitinkään ole oikeen grillausta jos siinä uusia pottuja kiehuttaa kattilassa, mutta se on helpompi ja pienempi vaiva tehdä ruoka sillä yhdellä grillillä kuin laukata edes takaisin grillin ja keittiön väliä. Itse käytän parilaa yli puolet grillauskerroista, vaikka sivukeitin on vähemmällä käytöllä. Parilassa tulee esimerkiksi loistavia kasviksia lihan lisukkeeksi. Ja monen sorttista evästä siinä tulee kokkailtua, kun yleensä aina on jotain mikä tippuu ritilöiden välistä. Ja jos sattuu pienmpiä vieraita tai vaikka itselle tekee hampurilaispihvejä jauhelihasta, niin parilassa on nätti ottaa pinta kiinni, ettei murene koko pihvi ritilöiden läpi. Mukavahan se on kun mahdollisuuksia riittää, eikä tarvitse valikoida haluttuja ruokia sen mukaan mikä onnistuu ja mikä ei. Eikä kotonakaan tule monesti hellalla lämmitettyä valurautapannua niin kuumaksi, että sillä jotain oikeasti paistaisi, mutta grillissä onnistuu vaivattomasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 13.05.2019 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
Eipä siitä kaasu-”avotulesta” sen kummempaa makua ruokaan saa, oli välissä ritilä, levy tai pannu...
Palava puu tai hehkuva hiili taas ihan toinen juttu. Vaikka useimminten niistä ei tule kun palaneen (marinadin) makua ewääseen Saman maun saa paistamalla liian kuumalla ja kuivalla pannulla Wink
Itse syön mieluummin marinoimatonta ja ehdottomasti ei palanutta.

Pyyhkäise hyvä mies enimmät marinaadit pois vaikka paperilla ennen paistamista, niin ei tarvitse palanutta marinaadia syödä. On se liha jo maustunut, jos se lilluu siellä marinaadissa edes yön yli, saati kaupoissa viikkoja. Ja makuahan siitä avotulesta ei sinällään tule, mutta paistopinta on erilainen ritilällä tai tasaisella pannulla/parilalla paistettua. Kaasugrillissäkin saa kyllä sitä savuisuutta mukaan noilla lastuilla halutessaan, mutta ei se ehkä aivan hiiligrillin tasoinen silti ole. Huomattavasti nopeampi ja helpompi arkiruuan valmistuksessa kylläkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 13.05.2019 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitin lähinnä pertsa-perusrillaajia. Kiitos ei lisäainemarinadeja minun lihoihin Wink mausteet sitten paistetulle pinnalle, myös suola jos haluaa että nesteet pysyy sisällä ja tulos on mehevä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 14.05.2019 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuohon maustamiseen on kahta koulukuntaa ennen vai jälkeen paiston. Moni huippukokki maustaa ennen paistoa. Tuskinpa tuo suola ehtii kuivattaa lihaa kun se maustetaan juuri ennen paistoa, ja pippurin maun pitäisi paahtaessa vähän kesyyntyä ja pyöristyä. Itse kyllä maustan lihat juuri ennen paistoa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 14.05.2019 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omasta mielestä grilli lihat tulee maustaa kuivamausteilla ei öljypohjaisilla marinaadeille ennen grillausta. Ja olen kyllä uskossa että liha saa hiiligrillillä oman makunsa mitä ei niin helpolla saa kaasugrillillä saatikka paistinpannulla. Kaaasugrillien kanssa on tullut aikoinaan pelattua ja arvostan kyllä senkin ominaisuuksia ja monesti on käynyt mielessä kaasugrillin osto uudestaan mutta jostain syystä aina löydän itseni vain tutkimasta hiiligrillejä kun olen kaasugrilliä lähtenyt etsimään niin nyt on mennyt jo pitkän aikaa pelkällä hiiligrillillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.05.2019 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tais olla Gigantissa Weber Q3000 hintaan 444e. Ei varmaan paljoa halvemmalla irtoa näin kevätaikaan.

Ja mitä olen katsellut, niin näin keväällä maksaa ”merkittömätkin” grillit jokusen satkun, eli hintaero ei niin mahoton ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 14.05.2019 12:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä ei tule kyllä koskaan paistettua maustamatonta lihaa. Kaupan marinaadissa olevia tulee syötyä varmaan eniten. Niistä paperilla enimmät marinaarit pois ennen grillausta, niin aivan hyviä niistä tulee. Sitten paremmat lihat tulee maustettua itse joko valmiilla kuivamarinaadeilla tai ihan omilla seoksilla fiiliksen mukaan. Etenkin riistalihat tulee maustettua yleensä itse, mutta aivan toimivia nuo valmiit kuivamarinaaditkin on tuollaiseen perus nautaan tai possuun. Sopivasti kun hieroo mausteen pintaan ja vähän painelee, niin uppoaa minusta lihaan paremmin kuin tuollaiseen valmiiksi paistettuun, jossa on jo pinnat kiinni. Voi olla enemmän tottumiskysymys ja kai se on opittu joskus noita ruokaohjelmien huippukokkeja katselemalla.

Itsellä ollut tarkoitus hakea se weberin iso pallo tuohon kaasun kaveriksi. Ei vaan jostain syystä ole saanut aikaiseksi. Tuo kaasu on aivan ehdoton tuollaiseen arkikokkailuun helppouden ja nopeuden takia, mutta eipä se weberin pallo olisi kallis investointi jos pitäisi sitä tuossa kaverina niitä kiireettömiä päiviä varten. En tiedä onko siinä maussa niin suurta eroa, mutta kyllä siitä hajusta tulee sellainen hyvä ja leppoisa grillaus fiilis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 14.05.2019 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niino, se on tietysti makuasia, mistä kukin pitää. Parasta näissä ”huippu tv-kokeissa” on se että ne on opettaneet että voit tehdä ihan miten vaan, hyvillä raaka-aineilla tulee useimmiten jokatapauksessa syötävää evästä, jos nyt ei ihan hölmöile. Perhekin kehuu, kun iskä on laittanut. Se on tärkeää palautetta ja saa jatkamaan kokeiluja. Huomaa ettei olekaan kauhean vaikeaa ja jos se omassa suussa on ok, yleensä kelpaa muillekin.
Jos ei kelpaa on kaksi vaihtoehtoa; syö itse kaikki ja antaa muiden sitten tehdä omansa tai kokeilee uudelleen miellyttää Very Happy

Pidän lihan (lihojen) mausta, kunnon liha ei tarvitse kuin suolaa pintaan ja hiukan tuoretta mustapippuria myllystä rouhaistuna. Suola ehtii lihan pintaa imeytymään sen ”levätessä”, pihvin ei tarvitse olla läpisuolattu ja maustettu jos se on kunnollista ja pippurin tuoksu annoksessa on vain herättämässä makuhermoja (sen voi laittaa myös lautaselle juuri ennen tarjoilua, vaikutus on sama). Marketisa myytävät pippurikuorrutteiset pihvit on kyllä sitä ihan viimeistä, kaipa se jonkun mielestä on hyvää kun niitä aina vaan näkee Surprised

- makunsa kullakin sanoi koira kun vehkeitään nuoli Wink -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com