OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiran lopettaminen.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Koiran lopetus.
Itse
48%
 48%  [ 345 ]
Eläinlääkäri
51%
 51%  [ 361 ]
Ääniä yhteensä : 706

Kirjoittaja Viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 30.05.2019 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä kukaan ole sanonut että oman koiransa lopettava olisi raakalainen. Ite en vain halua semmoista viimeistä muistoa jos pistän haulit oman koiran hattuun. Toisille se on ok eikä ala palailemaan verkkokalvoille mutta en ota edes sitä riskiä että kokeilisin. En tiiä sitte jos olisi hyvä mettäkoira mutta oikein wittumainen luonne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 30.05.2019 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omalla kohdalla asiaa on helpottanut aina se, että turhanpäiten ei moista touhua tee. Ei sekään ole herkkua katsella kun koira kärsii jostakin syystä.

On niitäkin esimerkkejä kun vuosikausia pidetään koiraa väkisin hengissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Risto**
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Maa 2019
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 31.05.2019 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Joo ei sitä kannata itse lopetusta suorittaa jos tuntuu ettei pysty. En vain ole henkilökohtaisesti osannut itselleni perustella miksi en tekisi hommaa itse ja miksi en pystyisi. Pidän itseäni varmempana lopettajana kuin muita, varmempana ja nopeampana kuin eläinlääkäriä tai jotain muuta metsästäjää ja siten tiedän sitten miten homma meni kun itse olen sen hoitanut. Päätös se kamalin homma on. Kyllähän se merkittävien koirien kanssa aina tippa linssiin tulee kun homma on suoritettu.


Ja ite olen ajatellut, jotta jos otan koiran niin sen kanssa mennään alusta loppuun. Myös siihen viimeiseen laakiin asti. Vaikka se pahalta tuntuu ja on kotieläjä niin se vastuu siitä elukasta astuu voimaan ensinuolasusta asti sille kuka sen ottaa elätettävääkseen. Siitä sinne loppuun vaikka se pahalta tuntuu. Ite se pitää kantaa se vastuu vaikka sen koiran kansa on tapettu kuinka paljon Tapion viljaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 31.05.2019 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaatko että silloin ei oteta vastuuta jos vie piikille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 31.05.2019 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^
Juuripa noin. Hyvin kirjoitettu.
Minulla on nyt tuo reipas 10-vuotias narttu tuossa. Kasvain taitaa olla nisissä kehittymässä. Tarkalla seurataan ja kun alkaa vaivaa tekemään niin montun kaivuu edessä.
Onhan se varmasti raskas tapahtuma. Koko perheen hyväluontoinen lemmikki, vaikka pihatarhassa asustaakin. Käy välillä lapsien ilona sisällä. Hirviä nippu tapettu. Sen ainoan pentueen, minkä olen teetättänyt elämässäni, on tehty tuolla. Siitä pari urosta tarhassa. Muisto tulee säilymään pitkään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 01.06.2019 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä korventaa... jouduin juur laittaa 17 vuotta palvelleen työkoiran multiin. Onhan se jo ollu 5 vuotta eläkeläinen ”päivätyöstään”, toiminut vain 9-12 päisen lauman kunkkuna; pitänyt nuoret urokset kurissa ja kouluttanu pentukoirat tavoille. Meillä nää elää vapaana pihassa ja on yöt tuvassa.
Olihan tää ”metilläkin” jonkun kerran haavakon jälestys hommissa vielä vanhoillakin päivillä.
Tämä ystävä ei siis ollut metästyskoira, vaan harrastus ja peltokoira Canis Ferraris Wink tittelirivi on aika pitkä... useemman kerran oltiin karsimassa MM-kisapaikasta, monenmonta SM-starttia, perustettiin ensimmäinen alan opinahjo Suomeen jne...
Jälkipolvea ikääntyy kotona vielä 4:ssä polvessa; vanhin 12, nuorin just vuosikas.

Musta ei ollut tän rekun ”hoitamiseen”, jouduin turvautuu lekuriin. Oli kyllä rauhallinen ja hyvä lähtö.
En kokenut olevani vellihousu tai huono koiranomistaja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2989

LähetäLähetetty: 01.06.2019 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän tuo lopetus on jokaisen henkilökohtainen asia. Itsellä ei ehkä luonto riittäisi lopettamaan sitä omaa jahtikaveria haulikolla. Vähän turhan karkeaa jälkeä tekee, eikä se ehkä kaikista kaunein muisto ole. Pienoiskiväärillä saisi siistimpää jälkeä, mutta on se silläkin vähän tolskaamista. Pistooli siihen pitäisi olla, että homma hoituisi siististi ja näppärästi. Mutta en kyllä katso yhtään kieroon jos joku vie piikille. Sekin on varmaan koirasta kiinni. Ei meillä ainakaan koira stressaa muitakaan eläinlääkärillä käyntejä, joten eipä se sen isompi stressi ole viimeinenkään reissu. Mutta voin kyllä lopettaa itsekkin, tai antaa jollekin luottohenkilölle lopetettavaksi, kunhan olen varma että homma hoituu nopeasti ja kivuttomasti. Kai se on jokaisen tehtävä se oma valinta mikä tuntuu parhaalta itselle ja koiralle. Pääasia että homma on nopeasti ja kivuttomasti ohi ja homma tehdään ajoissa ennen kuin koira joutuu liiaksi kärsimään sairauksista tai muista lopetukseen johtavista syistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20412
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.06.2019 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä miten pistooli muka on paree ku pitkä ase. Varmasti likemmäs 200 kotielukkaa lopettaneena olen ehdottomasti sitä mieltä että pistoolillakin pystyy lopettamaan mutta se on paljon hankalampi hallittava kuitenkin mitä pitkä ase. Lisäksi voin kertoa, että vaikka olisi millainen lopettaja niin joskus vaan eläin ehtii kääntää vähän sitä päätään just sillä hetkellä ku vedät koukusta. Etenkin oman koiran osalta on paljon kivempi että sulla on muutaman sentin pelivara tuossa. Aivan eri luokkaa vaikutus pienellä pään heilahduksella 22 luodille ku 36g 5cm leveellä haulimotilla. Lisäksi aivot on jämerä paikka. Läpi ammuttu 22 luoti ei pakosta edes tapa. Huonolla tuurilla.

Enkä kyllä tiedä mistään karkeasta jäljestä. Vaikea ymmärtää mitä silläkin nyt on väliä onko koiralla päässä 6mm vai 4cm reikä. Mitä seki siellä maan alla vaikuttaa? Jotkut jopa kärventää tulessä eläimiä tuhkaksi, ihmisistä puhumattakaan. Voi turhamaisuuksien maailma
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2989

LähetäLähetetty: 01.06.2019 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai tässä tullaan taas siihen mitä kukakin kokee parhaaksi. Jos pitäisi naapurin häkkikoira lopettaa, niin ei mitään ongelmaa täräyttää haulikolla. Tuollainen 10-15 vuotta kainalossa nukkunut ja joka hommassa mukana ollut kaveri on jo sellainen, että en halua itselle viimeiseksi muistoksi sitä 4cm reikää päässä. Ennemmin vien vaikka piikille, mutta jokainen tyylillään. Jos se ei itseä haittaa, niin mikäs siinä ampua haulikolla. Sillähän se hoituu varmasti. Mutta niiden 200 eläimen lopetuksen jälkeen olet varmaan huomannut mikä ero siinä on jos päässä on 6mm tai 4cm reikä. Lopputulos on sama, mutta näyttää hieman eri näköiseltä. Saaliseläimelle, naapurin tai tutun koiralle aivan yksi ja sama, mutta jos siihen omaan koiraan on kiintynyt, niin ei sitä halua aivan yhtä karun näköisesti tehdä. Jos vähän kärjistetään, niin ajatteleppa asiaa niin, että joku lähisukulainen kuolee. Ei se nyt ole aivan sama näetkö viimeisen kerran kuolleena pedissä vai palasina pitkin kolariautoa, vaikka lopputulos on tismalleen sama. Jos itsellä olisi tuolla pihalla häkissä työkalu niin sille nyt ei olisi niin nuukaa, mutta omat koirat ruukaa olla hieman enemmän kuin työkaluja ja niihin suhtautuminen on hiukan erilainen. Lehmä, kalkkuna, kana tai possu menee vaikka pitäisi takoa vasaralla hengettömäksi ennen ruokapöytää, mutta niihin suhtaudun enemmän ruokana ja koiraan kaverina. Siinä olet kyllä oikeassa, että vahinkoja voi aina käydä, eikä sekään ole toivottavaa. Siksi se varmaan on monille kivuttomin tie viedä koira piikille. Onnistuu varmasti ja jälki on siisti. Toki jos koira stressaa kovin pahasti lääkärireissuja, niin helpoin voi olla antaa vaikka sen luottokaverin hoitaa homma, jos ei itse pysty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 01.06.2019 16:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pudejovicky kirjoitti:
vekev kirjoitti:
On se kumma juttu, jos mettämies ampuu oman koiransa, on se raakalainen, mut saman homman jos tekee lekuri, se ei olekkaan, molempien päämäärä on sama, mut kun lekurille antaa rahaa tukun se helpottuu kummasti, tätä mieltä on moni siti ihminen.

Tämä pitäis ymmärtää siti-immeistenkin, että tästä ei suinkaan ole kysymys. Pitäisin itse armeliaampana ja nopeampana lopettaa itse, mutta omaa koiraa tai kissaa en vaan taida pystyä, ei siinä sen kummempaa. Vähän niinkuin tuolla mainitulla lääkärilläkin, ettei oma oikein onnistu...
On sitä joku koira ammuttu, viimeinen oli kaverin saksanseisoja syöpä patteja ja muutenkin veto pois. Omiakin on ammuttu, miellyttävää se ei ole, pentuna kuuntelin ku lekuri pisti ajokoiralle piikkiä, oli se sellasta ulvomista ettei enää meillä piikkiä tullu, naapurin isäntä isoisän viimeisen ajukin ampu, olin silloin nöösi mopoilija. viimeinen narttu ajokoira meni 1.5v vanhana yhelle isännälle savoon. kun meni sukset ristiin ja oli lasten lemmikki. Sanoin akalle et lopeta ite. Ei lopettanu, enkä ite siinä tilanteessa sen nimissä olevaan koiraan halunnu ottaa kantaa.(kiusa se oli sekin)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1289
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 04.06.2019 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaksi pystykorvaa lopettaneena aina yöllä täällä maalla ei niin vaan pääse elukkalääkärille kun haluais. Ekan jälkeen totesin vien seuraavan eläinlääkärille loprtettavaksimutta yöllä kahden maissa vanhus halusi ulos, kävi tarpeillaan piha toisella laidalla ja palasi etusilla vetäen. Se siitä elukkalääkärille viennistä.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KimmoKemppainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2015
Viestejä: 906
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 04.06.2019 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuhola. 500 kilon sonni kippaa !&%¤#"! pienoskiväärillä niin menee siinä yksi koirakin. Ainakin mitä ite oon noita lopettanu pienarilla niin kyllä on kuula läpi sujahtanut päästä kun ylhäältä alas ampuu. Oon haulikollakin ampunu ja lopputulos ollu sama, jälki tietysti on vähän erilaista. Muistan kerran kun iltalehessä oli juttu kun hevoskuljetus oli joutunut kolariin ja hevonen oli loukkaantunut pahoin. Poliisipartio tuli paikalle mutta eivät alkaneet virkapistoolilla lopettamaan hevosta kun sen teho ei muka riittänyt! Oottelivat sitten yli tunnin eläinlääkäriä paikalle lopettamaan hepan. Minusta tuntuu että meni vain pupu pöksyyn pollareilla, kyllä kai nyt perkeeti yhestä hevosesta pistoolilla hengen saa.

Tuskin siitä oman koiran lopettamisesta monikaan tykkää. Kotikylällä oli ammattimies. Minusta tuntui että oikein tykkäsi tai tykkää vieläkin lopettaa muiden koiria, ainakin ne puheet oli semmosia että silmät alkoi oikein kiilumaan kun meni kyselemään että onko pyövelin hommia ollu viime aikoina. Samaisella kaverilla on iso hautuumaan pellon laidalla näille kyläläisten lopetetuille koirille.
_________________
Kun ite teköö niin saa semmosen minkälaenen sattuu tulemaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20412
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.06.2019 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti kippaa sonni ja koira piekkarilla. Mutta pidän haulikkoa varmempana. Jos minun pitäisi valita miten minut lopetetaan ampumalla niin valitsisin että haulikolla takaa rangan ja kallon yhtymäkohdasta kohti aivoja ja toinen laaki sydämmeen. En valitsisi pienoiskivääriä aseeksi vaikka tiedän sen olevan teoriassa riittävä. Tästä syystä valitsen haulikon myös etenkin oman koiran lopetukseen.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KimmoKemppainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2015
Viestejä: 906
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 04.06.2019 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kyllä, itelle se pienari riittää täysin.
_________________
Kun ite teköö niin saa semmosen minkälaenen sattuu tulemaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4216

LähetäLähetetty: 05.06.2019 06:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
En tiedä miten pistooli muka on paree ku pitkä ase. Varmasti likemmäs 200 kotielukkaa lopettaneena olen ehdottomasti sitä mieltä että pistoolillakin pystyy lopettamaan mutta se on paljon hankalampi hallittava kuitenkin mitä pitkä ase. Lisäksi voin kertoa, että vaikka olisi millainen lopettaja niin joskus vaan eläin ehtii kääntää vähän sitä päätään just sillä hetkellä ku vedät koukusta. Etenkin oman koiran osalta on paljon kivempi että sulla on muutaman sentin pelivara tuossa. Aivan eri luokkaa vaikutus pienellä pään heilahduksella 22 luodille ku 36g 5cm leveellä haulimotilla. Lisäksi aivot on jämerä paikka. Läpi ammuttu 22 luoti ei pakosta edes tapa. Huonolla tuurilla.

Enkä kyllä tiedä mistään karkeasta jäljestä. Vaikea ymmärtää mitä silläkin nyt on väliä onko koiralla päässä 6mm vai 4cm reikä. Mitä seki siellä maan alla vaikuttaa? Jotkut jopa kärventää tulessä eläimiä tuhkaksi, ihmisistä puhumattakaan. Voi turhamaisuuksien maailma


Teurastamoilla 22 saavat elukat hengiltä hyvin.
Jälki karua haulikolla, siksi käyttänyt käsiasetta, toki eri kal kuin 22.
Useampia hevosia ja koiriakin on pyydetty lopettamaan, hyvin on luonnannut. Saattaa olla että hevosten kohdalla vaikeampi pitkä ase.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
Sivu 11 Yht. 15

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com