OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihan savustaminen grillissä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
moder_jj
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Syy 2007
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 17.07.2019 18:16    Viestin aihe: Lihan savustaminen grillissä Vastaa lainaamalla viestiä

Moro!
Suhteellisen uutta ja ihmeellistä on grillaus ja varsinkin savustaminen.
Hommasin tuossa tuollaisen kylmäsavugeneraattorin, jota olen uuden kaasugrillin kanssa kokeillut muutamaan otteeseen hyvällä menestyksellä.
Netistä ei tunnu löytyvän tämänkaltaiseen toimintaan ohjeita juurikaan, mutta syksyn saaliita varten ajattelin harjoitella vähän possun kanssa:

- Noin kilon paloja siankylkeä ja kassleria 7% suolaveteen 4 päivää
- Yön yli kylmäsavustus
- Antaa pienen savun jatkua, laitetaan grillin toiseen päähän pieni lämpö, niin että on noin 80 astetta grillin sisällä
- Polttimen lähelle vesiastia antamaan pientä höyryä??
- Kun sisälämmöt noin 70 astetta, annetaan jäähtyä ja tasaantua

Meneeköhän tässä joku kohta merkittävästi vipuun? Ajattelin tänään ainakin suolata lihat ja kokeilla, menetelmähän muistuttaa osin lihan savustusta, osin palvausta?
_________________
moder_jj
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14660
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.07.2019 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin no minusta tuo kylmäsavu on turhaa jos grillissä kumminkin laittaa, samahan se leppälastua sinne laittaa savustumaan.

-Kylmäsavu on huonoa tunkeutumaan lihaan eli kylmäsavua vaatisi monta päivää.

-Eikä sianlihaa käsittääkseni kylmäsavusteta kuten vaikka nautaa tai hirveä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 27.07.2019 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei tuohon ainakaan kuole. Laitappa tuloksia tänne, ihan on uusi metodi.
Kaasugrillin kanssa iso ongelma on yleensä lihan kuivuminen kun joka välistä vetää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 28.07.2019 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite savustin weberin kaasugrillillä kauriin kinkun. Pikku omenapuuklapeja ritilälle ja kinkku siihen päälle. Alkuun täytyi pitää helevetin tulia että alkoi savuta. Ongelmia meinas tulla savuamisen kans ku alensi lämpöä. Sopiva balanssi kuitenki löytyi, mutta silti lämpötila oli mielestäni savustukseen liian korkea, eikä savua kuitenkaan riittämiin. Vajaa 150 astetta kansimittarissa. Weberin luukku on myös molemmista päistä reippasti raollaan niin pidin klapia siinä suulla ettei ihan liikaa karkais savut pihalle. Kolmisen tuntia kesti operaatio. Sisälämpötilan ollessa 77. Hyvää siitä tuli. Lopputulos jopa yllätti positiivisesti. Vois tehdä toistekkin, mutta oikeita savustimia tämä ei korvaa.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com