OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vaelluskengät
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 43, 44, 45  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 09.04.2018 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutaman vuoden ollut käytössä nuo korkeavartiset Tatra Widet. Erittäin mukavat jalkaan, kenkä avautuu tosi avaraksi, joten helppo laittaa jalkaan ja ottaa pois. Kuten mainittiin, laakeroiduissa nauhalenkeissä nauhat kulkevat sujuvasti. Mullakin oli aiemmin Meindlin kengät ja pidin niitä hyvinä jalkaan. Pääsin kuitenkin ostotilanteessa vertailemaan näitä Hanwageja rinnan Meindlin Armyjen kanssa, ja Hanwagit olivat yllättäen selkeästi miellyttävämmät jalkaan. Meindlin kenkien pohja on selvästi ohuempi, lättänäisempi ja epämiellyttävämpi ainakin meikäläisen jalalle. Olihan Hanwagit Lowan kenkien kanssa erään vaellukenkätestin kärjessä. Yksi selkeä miinus on kuitenkin noissa Hanwageissa... nimittäin paino. Yksi kenkä painaa lähes kilon verran. Ja viime syksynä huomasin niiden vuotavan, joten päädyin nyt seuraavaksi kokeilemaan noita kevyitä kalvottomia kenkiä. Syksyllä talven tulo kuitenkin jäädytti noiden uusien kenkien testit. Kun Jörnit ovat yli 200g kevyemmät per kenkä niin sen luulisi tuntuvan. Ensi havaintona taas Jörnit eivät avaudu läheskään niin avaraksi kuin Hanwagit ja mullakin aika rintava jalka, niin saas nähdä tuleeko siitä taas ongelma. Kaverin ottamat talvimallin Jörnit taas avautuu huomattavasti avarammiksi.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
DRR
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Hel 2008
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 04.08.2019 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Annahan fox viimeisimmät kommentit noista Jörneistä. Onko kyseessä kumiterä yhdistettynä nahkavarsiin? Miten tuo hiostaminen, siksihän kumppareista yritetään päästä eroon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masa.k
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2007
Viestejä: 403
Paikkakunta: Tornio/ Haparanda

LähetäLähetetty: 26.10.2019 07:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen ollut vannoutunut kumppaneiden käyttäjä. Parisen viikkoa sitten ostin ekat vaelluskenkätyyppiset kengät Viking hunter high gtx. Sisäänajo vaiheessa tiellä kävellessä huomasin aika pian ettei passaa mun jalkaan. Jalkojen kehräsluuhun pääsi tuki painamaan. Liekö väärän malliset kintut vai mikä syynä mutta vaihtoon lähti. Onneksi liike otti takaisin kun käytön jälkiä ei näkynyt.
Ostin tilalle Chrispi Titan kengät. On kevyt ( koko 42 750 g) ja pehmosen oloinen kenkä vikingin jälkeen.
Onko porukalla kokemuksia miten Chripit kestävät?
_________________
--Harrastukset maksaa-ja pitääkin maksaa-- Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Röyhy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Jou 2018
Viestejä: 30

LähetäLähetetty: 26.10.2019 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen myös vannoutunut kumikenkien käyttäjä. Helppous ja huolettomuus viehättää. Yhdet laadukkaat varsikengätkin omistan, mutta ovat liian jykevät omaan makuun. Vaelluksetkin painavan rinkan kanssa olen nyt tehnyt kumikengissä ja syksyn metsästysvaelluksen jopa sievin kumpparit jalassa. Mielestäni metsästyskenkä ei saa olla liian tukeva, vaan nilkan pitää päästä liikkumaan. Samoin pohjassa pitää olla hyvä tuntuma.

Onko siis olemassa varsikenkiä, jotka pitävät vettä, ovat kevyet, pohjassa hyvä tuntuma alustaan ja varretkaan ei liian jäykät? Mielellään vielä helpolla nauhoituksella (vaijeri?). Ja tietysti laadukkaat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 26.10.2019 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Röyhy kirjoitti:
Minä olen myös vannoutunut kumikenkien käyttäjä. Helppous ja huolettomuus viehättää. Yhdet laadukkaat varsikengätkin omistan, mutta ovat liian jykevät omaan makuun. Vaelluksetkin painavan rinkan kanssa olen nyt tehnyt kumikengissä ja syksyn metsästysvaelluksen jopa sievin kumpparit jalassa. Mielestäni metsästyskenkä ei saa olla liian tukeva, vaan nilkan pitää päästä liikkumaan. Samoin pohjassa pitää olla hyvä tuntuma..

Teksti kuin omasta näppiksestäni, kumppareiden merkkiä myöten samat ajatukset ja kokemukset. Sievi Light Booteja löytyy kaksi paria joista toisissa Nokian huopavuoret. Meindl Dovret ovat keränneet jo vuosia tallinnurkassa pölyä. Kumisaappaissa vaelluksella suurin etu on se että ne saa illalla tulilla kuiviksi. Ei käynyt vuosi sitten kaveria kateeksi kun viikon lintujahtireissulla toiseksi viimeisenä aamuna mies ei meinannut saada Meindleitä jalkaansa koska olivat yöpakkasten jäljiltä umpijäässä. Omat Sievin saappaat oli mukavan kuivat kun niistä illalla kantotulien äärellä enimmät hiet haihdutti pois.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Machete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2014
Viestejä: 381
Paikkakunta: Kaukana ja kauempana

LähetäLähetetty: 26.10.2019 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla taas kumikenkä ei sovi jalkaan lainkaan, syy tosin on leikattu akillesjänne, joka ärtyy jos kantapää pääsee liikkumaan kengässä, kuten kumppareissa yleensä. Lähimmäksi itselle toimivaa kumpparia pääsin Aiglen Parcoursilla, jota pystyn käyttämään jatkuvasti, kunhan käyttökerrat pysyvät kohtuullisen harvoina, n. kerta viikkoon. Losovartisia ei pysty pitämään paria tuntia kauempaa muuten kuin veneessä istuen.

Varsikengissä olen tykästynyt Meindlin Lappland Huntereihin, jotka ovat keveät, joissa on notkea ja ohuehko pohja ja taipuisa varsi. Tyhmä päällysrakenne takaa sen, että ilman kunnon kuivattelua tasan päivän pysyvät vedenpitävinä, joten useamman päivän reissuille laitan jalkaan Meindlin Dovre Extemet. Jos nuo Lappland Hunterit olisivat kokonahkaiset, että ne sais rasvattua kunnolla vedenpitäviksi, ne kait olisivat liian hyvät jalkineet markkinoille. Päällyosan kangas imee sen verran paljon vettä, että aikansa märkinä oltuaan gore-kalvo alkaa päästämään veden läpi. Mutta jos saa yöksi kuivamaan kunnolla ja niitä ei tarvi liottaa päiväkausia jängillä, niin kyllä niillä viikonkin putkeen metsästelee. Helekkarin mukavat jalassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26245

LähetäLähetetty: 26.10.2019 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sievit on olleet kauan ja vielläki rinnan, Härkila Lighte GTX 10 kanssa.
Ja olen ollu erittäin tyytyväinen kun ekapari hajujen vuoksi vaihdettiin.
Olin jo valmis nakaamaan roskiin mutta onneksi jaksoin valittaa, nyt otan varmasti samanlaiset uudestaan ja emännällekki laitettiin samanlaiset.
Mettäkaverille laitoimme synttärilahjaksi samaset ja sievit on jääneet kuulemma nurkkaan eka kokeilun jälkeen.
Nää on kevyet, sopivan joustavat eikä pohja ole liian karhee risukossakaan.
Nauhotus on hieman työläs mutta kun tekee huolella päivän saa olla rauhassa.
Vettä pitää tarpeeksi ja varttaki on kohtuudella.
Nyt parin vuoden käytöllä olen huomannu et kannattee laitella hoitoainetta kun rispaantuu sekä pinta alkaa ottaan vettä nii et kuivuminen on hidastunu.
Mutta, kuten sanoin, varmaan laitan vaikka kolmen vuoden välein jos tarvii (tuskin nii pian) en vaihda muihin ellei saa viikon testiin....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34894

LähetäLähetetty: 26.10.2019 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sievin Light turvakärjellä ja naulaanastumissuojalla olleet jo useamman syksyn ajossa, kumisaapas on kyllä ainoa järkevä jalkine märkään maastoon, satunnaisita suonenvedoista huolimatta, tälle syksyä kahdet kalvolliset narukengät alkoivat tihkua läpi, toisissa GoreTex ja toisissa jokin muu kalvo.

Kevyet ja mukavat sekä naulasuojan ansiosta hiukan jäykemmällä pohjalla, mukavat kävellä ja yllättävän kestävät.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Röyhy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Jou 2018
Viestejä: 30

LähetäLähetetty: 26.10.2019 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Pohjolan kehuma Härkilan kenkä vaikuttaa kyllä melko asialliselta metsästyskengältä. Ajattelinkin, että joku valmistaja on osannut ottaa huomioon normaalit olosuhteet, ilman että samalla kengällä pitäisi pärjätä keski-euroopan vuoristossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
22-250
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2005
Viestejä: 254
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 26.10.2019 21:43    Viestin aihe: Hanwag Vastaa lainaamalla viestiä

Hanwag Lhasa II Wide on nyt ollut muutaman vuoden käytössä. Plussaa kalvottomuus ja nahkaa päältä ja SISÄLTÄ. Ehdottomasti mukavimmat vaelluskengät mitä mulla on ollut. Vaalea nahka sisus on jotenkin laadukkaan oloinen. Se myös tuntuu päivän aikanan. Kalvokengät ovat olleet surkeita esityksiä, joten minä luotan jatkossa laadukkaaseen nahkaan ja hyvään rasvaukseen.

On mulla jotkut pitkävartiset nahka/kalvo kengät metsästys käytössä, mutta kun niistä aika jättää kalvot jää pois ja pelkkää nahkaa tulee tilalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26245

LähetäLähetetty: 26.10.2019 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kahdet tavalliset sievit ja yhdet "työ" mallit eli juuri nuo heilurin hehkuttamat olen hiulannu loppuun, tai no toiset viellä käyttökunnossa. on ne todella lujat ei siinä mitään. mutta kirosin kyllä hartaasti ku otin päiväreisuun sievit ja sukkaa tuli laitettua liian vähän eli samoin ku Härkilalle. Mutta vaikka olisin laittanu tiiviiksi nii kyllä nauhakenkä on eri mailmasta.
Sievit heitän jalkaan jos tiedän että tarvin maximaalista veden pitävyyttä pitkään ja "korkeasti". Tai ihan pikku reissu helpolla maastolla. Oikeastaan eniten käyttäny sieviläisiä ku poikkean loskalla tai sateella kylällä tai muuten autolla pikku reissua ja kosteaa keliä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 26.10.2019 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko nämä kumpparimiehet nyt täällä 2019 kertomassa että vetelevät metsässä oikeasti vaeltamassa 50+ km 15+ kilon rinkka selässä, vai onko ne täällä kertomassa että kävivät kusiluistimissa kattomassa mitä se ressu haukkuu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Spede
***


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 2646

LähetäLähetetty: 26.10.2019 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt ois hyvä tarjous 27.10 asti, 299€.

https://www.xxl.fi/lundhags-syncro-ii-high-miesten-metsastyskengat/p/1145650_1_style
_________________
Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 26.10.2019 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatinen kirjoitti:
Onko nämä kumpparimiehet nyt täällä 2019 kertomassa että vetelevät metsässä oikeasti vaeltamassa 50+ km 15+ kilon rinkka selässä, vai onko ne täällä kertomassa että kävivät kusiluistimissa kattomassa mitä se ressu haukkuu?

Kyllä, 25kg rinkka selässä on sieviläisillä painettu viikon reissuja koilliskairan soilla, kivirakoissa ja kankailla ja niin aion tehdä myös jatkossakin.

En sano että saapas on ainoa oikea vaihtoehto, mieltymykset ja fysiikka ovat ihmisillä toisistaan poikkeavia. Joillakin ei nilkat kestä saappailla kulkemista ja toiset taas eivät vaan tykkää niistä.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2986

LähetäLähetetty: 26.10.2019 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on kolme paria Meindel dovre wide mallia ja yksi pari tuota edellä linkattua syncro high 2. Useampi muu merkki ja malli on kokeiltu, mutta vielä en ole löytänyt muita jotka istuisivat jalkaan ja kestäisivät omassa käytössä yhtä syksyä enempää. Minusta kengän tärkein ominaisuus on sen istuvuus omaan jalkaan ja se on asia josta on turha muiden kanssa kiistellä. Se mikä passaa toiselle, ei välttämättä sovi ollenkaan toiselle. Esimerkiksi Haix Tapio on sellainen malli jonka olisin halunnut kokeilla, mutta ei sopinut omaan jalkaan huonostikkaan. Noiden kahden mallin lisäksi sopivista kengistä on kaikki alkaneet vuotaa reilusti alle vuoden ikäisinä ja/tai (yleensä ja) ovat pehmenneet niin paljon, ettei nilkan tuki enää riitä omaan tarpeeseen.

Toinen jalka on operoitu, ja säärestä on poistettu lääkäreiden mukaan kaikki lihakset jotka nostaa jalkaterää ylöspäin. No jalkaterä nousee vielä jollain jänteellä, mutta mitään lihasta ei löydy joka pitäisi nilkan suorassa epätasaisessa maastossa. Ulkosyrjän puolelle on niin jäykkä, ettei taivu ollenkaan ja sisäsyrjän puolelle nyrjähtää aivan vapaasti. Vielä kun ukolla on painoa hyvän matkaa toistasataa kiloa, niin kunnolliset kengät on ehdoton edellytys.

Aikanaan olin itsekkin kumpparimiehiä, mutta en vaihtaisi enää takaisin vaikka nilkka kokisi ihmeparantumisen. Aikansa se ottaa ennen kuin noilla laskettelumonoilla oppii kävelemään metsässä, mutta sitten kun niihin tottuu, niin on ne vaan hyvät. Kyllähän sitä nättiä kangasta hiipii vaikka varpasillaan, mutta kivikot, ryteiköt ja muut epätasaiset maastot on aivan eri mukava taittaa kunnon kengillä. Tietä noilla oli aluksi todella outo kävellä, mutta siihenkin tottuu yllättävän nopeasti. Toki itsellä auttaa myös se, että isompi massa taivuttaa jäykempääkin pohjaa enemmän ja kenkäkin notkistuu käytössä kun sitä isommalla massalla työstetään tarpeeksi.

Nuo Meindelin kengät pitää kyllä vettä kuin kumisaapas. Yksi pari alkoi tihkua sisälle reilu vuoden käytön jälkeen, mutta pesin sisäpuolelta noilla nikwaxin aineilla ja taas pitää. Testaan jokaisen parin kerran vuodessa upottamalla kengät vähintään vuorokaudeksi vesisaaviin. Yleensä toki testaan ensin täyttämällä kengät vedellä ja pesen kengät samalla sisältä. Annan liota vähintään vuorokauden ja kenkien pitää olla edelleen täynnä vettä. Sen jälkeen upotan kengät saaviin ja vuorokauden tai parin kuluttua kenkien pitää olla sisältä kuivat vaikka ovat upotettuna saaviin. Tulee tehokas pesu siinä samalla. Tuon jälkeen annetaan kuivaa kunnolla myös ulkoa ja rasvataan sen jälkeen huolella. Gorekenkiä en käsittele millään jankilla, vaan yleensä Meindelin sportwax käytössä.

Lundhagseja taas rasvaan milloin milläkin. Valjasrasvaa, minkkiöljyä, lundhagsin omia rasvoja, tervaa ja ties mitä tököttiä fiiliksen mukaan. Ja nekin pitää yllättävän hyvin vettä kun pitää rasvauksen kunnossa. Saumoista ne kuitenkin tihkuu vähän vaikka miten rasvaa. Mutta kyllä niilläkin märästä paikasta menee yli jos ei jää ihmettelemään. Mutta ei niitä millään rasvauksella saa Meindelien veroiseksi. Meindelit jalassa olen istunut useamman peräkkäisen päivän sorsapassissakin heinikossa jalat jatkuvasti reilussa nilkkavedessä.

Nyt valitsen kelien ja maastojen mukaan. Märkiin paikkoihin ja oikeen märillä keleillä meindelit, kuivemmilla paikoilla ja keleillä Lundhagsit. Lundhagsit on aavistuksen mukavammat kävellä, koska ovat kevyemmät ja toppausten puuttuessa ne istuu jalassa napakasti. Sopivat heti uutena äärimmäisen hyvin ja nyt muutaman sadan kilometrin jälkeen sopivat koipeen kuin hanska. Jos on pitkään kävellyt Lundhagseilla, niin Meindelit tuntuu alkuun kuin työntäisi jalan sohvatyynyyn. Ja vaikka miten kiristää, niin jalka ei koskaan istu Meindeleissä yhtä napaksti. Jos pitäisi viikon reissulle valita kengät, niin kyllä ne olisi Lundhagsit ja sopivasti vaihtosukkia. Sukkia saa kuivattua tarpeen mukaan ja kengät saa riittävän kuivaksi myös kenttäolosuhteissa. Jämerästi rasvattu nahka ei kuitenkaan ime kunnolla kosteutta itseensä ja tupla merinovillasukalla jalka tuntuu kuivalta vaikka hörppäisi varren kautta vedet sisään. Kaataa vedet pois ja uusi satsi sukkia kehiin, niin taas mennään hymyssä suin. Koitettu on tuokin.

Isoin ongelma noiden jäykkien pohjien kanssa on hiihtäminen. Itsellä on kahdessa suksiparissa noita moderneja siteitä, toisessa ea-binding ja toisessa x-trace pivot. Noissa ei Meindelin pohjat oikeen toimi. Joutuu jättämään siteen melko löysälle tai muuten side leviää käytössä. Toimii kyllä kohtalaisen hyvin siteet löysälläkin, mutta aina on vaara että kiristää vähän liikaa ja side antautuu kesken matkan. Ei ole mukava etsiä siteen osia hangesta kesken reissun. Lundhags menee jo aika mukavasti ja niillä hiihdän nykyään ehkä eniten. Muckbootit on myös olleet asian ajavat hiihtokengät, mutta metsässä ei itsellä nilka kestä niillä kävellä. Passissa kyllä välttävät. Niin ja tietysti autolla ajo on pidemmän päälle ikävää jäykillä kengillä, etenkin jos on kiristänyt ne tomerasti. Lyhemmät pätkät kyllä menee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 43, 44, 45  Seuraava
Sivu 36 Yht. 45

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com