OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vitutuksen aiheita hirvijahdissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 226, 227, 228 ... 241, 242, 243  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34784

LähetäLähetetty: 07.08.2019 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
kalmo kirjoitti:
Kai se pitää kerran vuoteen kommentoida vakio. 226 sivua vitutusta kasassa, ja edelleen löytyy ihmisiä, jotka ei keksi hirvijahtia mielekkäämpää ajankulua itselleen Laughing

Perustuu vapaaehtoisuuteen, ei ole pakko, voi jäädä kotiin. Jos jahti kelpaa sellaisenaan enemmistölle, mutta ei miellytä itseä, niin miksi kiusata itteensä osallistumalla?
Aina se silti kotiolot voittaa!


No juu, kerran kyllä epäilin erään jantterin kotioloja kun märässä räntäsateessa rämmityn pitkä päivän ja raatojen kiskomisen jälkeen lohdutti minua kun ukot kaatumisen seurauksenvetaisvat pulkan hirvineen selkääni pitkin eräässä ojassa ja lohdutti miua että ennemmin täällä räpii kuin luimistelee kotona eukon komennossa Laughing
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 07.08.2019 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Aina se silti kotiolot voittaa!


Ei millään pahalla, mutta jos kotiolot on pahemmat kuin 226 sivua vitutusta, niin... Laughing

Ja valitsin sanani huonosti kun viittasin kotiin, olennaisempaa on 'mielekkäämpää ajankulua'. On sitä niin paljon muitakin jahteja hirvikaudella, ei ole ainut tekosyy olla kotoa pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2107
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 07.08.2019 12:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan noita asioita pohjustettu aina välillä ennen hirvikokouksia, kun on koettu johonkin asiaan enemmistön osalta olevan muutostarvetta.

Sitten kun porukka on ymmärtänny olla hiljaa tai ovat keskustelleet vain tiettyjen henkilöiden kanssa ennen kokousta ja äänestyksiä, niin voi sitä ihmettelyn määrää ja ällistyneitä ilmeitä jäärien osalta, kun onkin saatu muutos aikaiseksi äänestämällä jossain kohdin.
Kun äijät tajuaa ääntenlaskennan jälkeen hävinneensä, niin hyvä ettei välillä kaadu kumoon tuolineen ja sitten ärhennellään loppuajan kokouksessa ja kiukutellaan vielä jahdeissakin.

Yleensä sitten koitetaan vielä kehitellä jonkin tasoista draamaa seuraaviin kokouksiin, kun heidät on päästy näin yllättämään ja jotenkin sitä vtutuksen määrääkin olisi purettava.
Ja yleensä myös naristaan muutoinkin, kun huomataan jossain vaiheessa, että perskele, osaahan nuokin näköjään juonia, kun pystyvät enemmistöllä meitä kokeneempia kettuja jekuttamaan.

Kyllähän metsästysseurojen tai hirvikokousten tilaisuudet ovat sellaisia tapahtumia, että niitä muistellaan vielä vuosienkin jälkeen, on niissä niin monenlaista draamaa nähty.
Joskus porukka tulee pelkästään siksi metsästysseuran tai osakaskunnan kokoukseen, koska siellä on vain niin viihdyttäviä "pikku taisteluja" eri osapuolten kanssa.
Itse olen ollut mm. erään osakaskunnan kokouksessa, joka kesti yli 6 tuntia ja voi poijaat sitä äänestysten ja kähinöiden määrää.
Kyllä siinä on moni mies taantunut melkein pikkulapsen tasolle huutaessaan naama punaisena tai kiukutellessaan, kun asiat ei menekään oman maun mukaan.

Huvittavinta on se, että kun jostain asiasta on esitetty vaikkapa kaksi erilaista ehdotusta ja joudutaan äänestämään kumpi ehdotus/käytäntö toteutetaan, niin jos lopputulos ei sitten miellytäkkään jotain tahoa, niin ruvetaankin heti kinaamaan, että voidaanhan me sitten asia tehdäkin jollain muulla tavalla.......hoh hoijaaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34784

LähetäLähetetty: 07.08.2019 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran eräässä seurassa muutama jäärä päätti rauhoittaa hanhirimmet, oli ollut huutoa kun "nuorisoketju" oli äänestänyt jäärät kumoon 6-0.
Samaa ollut havaittavissa muutamissa hirvitouhuissakin, pikkuhiljaa kossit (alle 50) alkavat jöärjestäytyä ja tekevät jopa päätöksiä ohi paappaköörin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 07.08.2019 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin ne ajat muuttuvat. Omassakin seurassa nuorisoketju aiheuttaa parranpärinää päätöksillään, jotka kyllä ovat ihan yhdistyslain ja seuran sääntöjen mukaisia.
Joskus olen pahimmille senioriketjun kitisijöille sanonut, että tulkaa aktiivisesti mukaan, niin ei tarvitse parkkipaikalla itkeä. Ovat kuulemma oman osansa seuratyöhön jo kantaneet.
Niinkait se menee, että lapset toistavat isiensä virheet, ja isät eivät ole tyytyväisiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Comax
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2007
Viestejä: 635
Paikkakunta: Rovaniemi, Finland

LähetäLähetetty: 07.08.2019 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jännityksellä saa taas odottaa hirvipalaveria, kun viime vuonna pistettiin muutama pankkiin ja osa oli sitä mieltä, että kaikki vaan nurin mitä näkyy. Tälle vuodelle sitten lupamäärä tipahti puoleen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5145
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 07.08.2019 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Tässä viritelty ajatusta siitä että 90%työssäkäyvistä porukassa on puolikkaalla osuutta, eli jahdissa puolet.

-ennenvanhaan lupa alkoi 15.10 ja loppu 15.12 eli kesti 8vkl.

Nykyisin alkaa syyskuussa ja loppuu tammikuun15... Olisko joku niinku muuttunu eli jahtipäiviä tullut rutosti lisää.

-Pistettäisiin pelkkä lauantai viralliseksi jahtipäiväksi ja sunnuntait talkoilla kuka haluaa. Kaikille sama lihaosuus. Näkis kuka on lihan perässä ja kuka haluaa metsästää todella.


Meidän porukasta seuraavanlaisia kokemuksia tuosta (Huom! Vain oma näkemys Smile )


- Ennen täydellä lihaosuudella olo tarkoitti, että jahtivelvoitteeseen kuului viikonloppuna sekä la että su, koko syksyssä oli kaksi vapaapäivää… Osa porukasta oli täydellä lihaosuudella ja osa puolikkaalla.

- Jossain vaiheessa hommaa päätettiin ”nykyaikaistaa” ja sovittiin, että täyteen lihaosuuteen riittää se, että on viikonloppuna jahdissa toisena päivänä. Ehkä alkuvaiheen vaikutuksena näkyi se, että joinain sunnuntaina väkeä alkoi olla jo vähän turhan vähänkin tehokkaan jahdin pyörittämiseen. Ja käytännössähän tuo tarkoitti myös sitä, että noiden aina jahdissa olevien aktiivien henkilökohtainen lihaosuus putosi suhteessa melko merkittävästi.


- Nyt kun jokunen vuosi muutoksesta on kulunut, meillä on jälleen täyden lihaosuuden miehiä ja puolikkaalla olevia. Ja toki noita ”omasta tahdostaan lihaosuudetta jahtaavia”. Vähän tuntuu siltä, että väki käy jahdissa siten kun ehtii ja kiinnostaa, lihaosuudella säädetään ehkä enemmänkin sitä, minkä verran lihaa oma pakastinkapasiteetti ja ruokatalous pystyy ”läpäisemään”. Aika vähän tai ei ollenkaan näkyy ”mahdollisimman vähillä jahtipäivillä mahdollisimman paljon lihaa”-toimintaa, joka ilmeisesti joissain porukoissa on melkoinenkin hiertävä ilmiö, ainakin ollut.

Jo tuo jahtiajan muutos on ollut sellainen, joka jollakin tapaa pakottaa reagoimaan osallistumisvelvoitteen osalta.


Seuraava askel uuteen oppimisessa on se, että kaikki säännöt lihaosuuksista ja jahtiin osallistumisista heitätte romukoppaan.

Riittää, kunhan metsälle haluava maksaa tarvittavan lihaosuusmaksun tai jos sellaista ei ole (lihaa myydään jolla tämä osuus kuitataan) niin muuten hoitaa ilmon halustaan hirvelle. Ei mitään pakkopäiviä. Kukin käy kunnon mukaan. Ja jos kuntoa ei ole, hoitaa asian innokkaimmat kunnottomalle kaverille lihalaatikkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2958
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 07.08.2019 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on jkvi:n käytäntö. Kaikilla seuran jäsenillä oikeus hirvijahtiin, lihaosuus sama oliko metsällä muutaman päivän tai sen aloitusviikon + pari kolme viikonloppua jonka se jahti kestää, senverran on toiveena että käy lihalaatikkonsa hakemassa tai huolehtii että joku kaveri toimittaa lihat, erikseen ei ilmoitella eikä seuran toimesta lihoja toimiteta. Yleensä kun porukka pienenee niin tulos paranee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2107
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 07.08.2019 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aihehan on vtutuksen aiheita hirvijahdissa.
Jos aihe on innostanut palstalla näin paljon, että 15 vuodessa on kertynyt 227 sivua tarinaa aiheesta, niin voisiko kyse olla osin näistä seikoista:

Kysehän pitäisi olla hienosta harrastuksesta, jossa samanmieliset henkilöt viettävät vapaa-aikaansa ja olettamuksenahan on, että silloin meillä pitäisi olla myös hauskaa tämän yhteisen ajanvieton ja harrastuksen parissa, koska kysehän on meidän kaikkien laatuajasta, johon on yleensä satsattu kohtuullisen paljon aikaa ja muutoinkin pyritty osallistumaan sen toteuttamiseen monin eri tavoin.

Olettamuksenahan on myös se, että enemmistön hyvin perustelluilla päätöksillä mennään sovittuja asioita päättämään ja toteuttamaan meidän kaikkien yhteiseksi eduksi, kun useimmiten meillä asiat hoituvat yhdistysten (seurojen) puitteissa.

Näin toimien otetaan huomioon jäsenien yhdenvertainen kohtelu sekä toimitaan seuran edun nimissä (yleinen etu), jolloin taka-alalle jäävät omien etujen ajaminen tai jonkun asian edistäminen, joka ei olisi enemmistön tahdon mukaista toimintaa.

Koska tämäkin aihe on kirvoittanut näinkin pitkäikäisen ja laajan kommentoinnin aiheen osalta, niin ehkä kaikki ei olekaan mennyt ihan yllä esitettyjen seikkojen mukaisesti.

Yksi asia mihin kiinnittyy huomio kokouksissa/jahdeissa, on se seikka mihin useissa tilaisuuksissa kannattaa kiinnittää huomiota on se, että kun asialliset perustelut aiheesta loppuu, niin desibelit ja uhkaava käytös lisääntyy tiettyjen tahojen osalta ja aletaan puhumaan toisten mielipiteiden esittäjien päälle ja sekä ruvetaan mollataan eri mieltä olevia henkilöitä.

Tätä voisi kutsua vaikka parhaimmillaan äärettömän taitavaksi muiden osallistujien manipuloinniksi, jolla voidaan aikaan saada voimakastahtoisen vähemmistön edun ja tahdon mukaisia päätöksiä tietyissä halutuissa tilanteissa ja jolla hämätään myös enemmistönä olevaa muuta joukkoa, jotta se pysyisi sopivasti hämmenyksissä ja riittävän aloitekyvyttömänä sekä riittävän passivisena aloittamaan riidan noiden päällepäsmäreiden kanssa.

Tämän aiheen näinkin laajan kommentointin määrä osoittaa sen, että päätöksiä niin kokouksissa kuin jahdeissakin on tehty useasti vastoin osallistujien enemmistön mukaista tahtoa, mikä purkautuu yleisenä tyytymättömyytenä monin eri tavoin.

Joku jää vain jahdeista pois, ei vain huvita lähteä ajoittain typeräksikin tai liian yksipuoliseksi muuttuneeseen jahtikulttuuriin tai ei vain kiinnosta olla niin riitaisessa seurueessa joka toimii vain pienen ydinjoukon toiveiden ja omien etujen mukaisesti välittämättä muiden mielipiteistä.

Tai vaikka täällä foorumilla, kirjoittaen vtutuksen aiheita edelleen tästä samasta aiheesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 08.08.2019 03:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse kokisin asian näin, että seuratoimintaan on aikaa osallistua aktiivisesti sillä harmaantuneella eläkelläisjoukolla. He sitten sopivat asioista oman mielensä mukaan, joka ei usein ole yhteneväinen mielipide nuoremman porukan kanssa. Ja kun harmaaantuneet tippuu pois, niin tilalla on päättämässä se seuraava harmaantuva polvi, joka ei taaskaan tee nuoremmille mieleisiä päätöksiä. Maailma muuttuu, mutta kaikessa se muutos ei pysy mukana. Epäilisin, että tällaisia ongelmia on vähemmän alueella jossa asuu edelleen nuorta väestöä. Sielläkin vastaavia ongelmia varmaan on, että jouten olevien eläkelläisten on hieman hankala suhtautua esimerkiksi vuorotöitä tekevän perheenisän hektiseen arkeen. Mutta ajatellaampa tilannetta, jossa pienellä muuttotappiokunnalla asuu enää vakituiseen eläkelläisiä ja yksittäisiä nuorempia. Porukassa on kuitenkin edelleen muualle muuttaneita paikkakuntalaisia ja heidän jälkipolveaan. Senhän tietää keiden mukaan homma pyörii. Eikä siinä mitään että homma pyörii aktiivisten jäsenten ehdoilla, mutta pitäisi silti muistaa huomioida myös sitä porukkaa ketkä eivät syystä tai toisesta voi osallistua yhtä aktiivisesti. Ja huomioidakseen tämän porukan, olisi syytä myös ymmärtää, että maailma pyörii eri malliin kuin heidän nuoruudessaan.

Tästä syystä itsekkin kuulun kaveriporukassa perustettuun hirviporukkaan valtion mailla. Kuulun kyllä 4 seuraan, joista 3 on oma hirviporukka tai useampia porukoita, mutta silti en niihin suostu mukaan. Huomattavasti helpompi toimia porukassa, jossa on saman ikäistä ja vastaavassa elämäntilanteessa olevaa väkeä. Ei ole osallistumispakkoja, ei pyydetä joka viikonloppu eikä arkisin. Pyydetään porukassa muutama ennalta sovittu viikonloppu ja muuten porukka voi käydä pienemmissä porukoissa silloin kun saavat aikataulunsa natsaamaan. Pyytäköön joku vaikka yksin koiran kanssa jos haluaa ja paikalle voi tulla myös muita mikäli ehtivät. Jos hirviä jää pystyyn, niin sitten niitä jää. Lihat jaetaan nökkö jokaiselle niistä mitä noissa ennalta sovituissa jahdeissa saadaan, pääsee niihin paikalle tai ei. Loput menee sitten niiden kesken jakoon ketkä olivat paikalla pyytämässä ja maksut jaetaan sen mukaan ketkä lihaa saa. Ei tarvitse olla x määrää päiviä paikalla sakkomaksun uhalla, ei tarvitse pyhyttää montaa kuukautta kaikkia vapaa-aikaa hirvijahtiin, vaan voi olla perheen kanssa tai harrastaa muutakin. Ja niihin muutamaan ennalta sovittuun jahtiin on aikaa järjestää työ ja vapaa-ajan menot sille malille, että 9/10 kyllä pääsee jos haluaa vaikka kaikkiin ja jokainen johonkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rähmis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2015
Viestejä: 751
Paikkakunta: savossa

LähetäLähetetty: 08.08.2019 06:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perhana, hutilaukaus hirvestä jo tässä vaiheessa kautta. Hyvä paika, vasaporukka. Tuli kyllä kiire passiin ja ennätin vain patruunan syöttää pesään. Siinä sitten jotenkin onnistuin kämmimään laukauksen yli. Voi v***u että v*****i. Sitten heräsin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6917

LähetäLähetetty: 08.08.2019 07:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:


Huomattavasti helpompi toimia porukassa, jossa on saman ikäistä ja vastaavassa elämäntilanteessa olevaa väkeä. Ei ole osallistumispakkoja, ei pyydetä joka viikonloppu eikä arkisin. Pyydetään porukassa muutama ennalta sovittu viikonloppu ja muuten porukka voi käydä pienemmissä porukoissa silloin kun saavat aikataulunsa natsaamaan. Pyytäköön joku vaikka yksin koiran kanssa jos haluaa ja paikalle voi tulla myös muita mikäli ehtivät. Jos hirviä jää pystyyn, niin sitten niitä jää. Lihat jaetaan nökkö jokaiselle niistä mitä noissa ennalta sovituissa jahdeissa saadaan, pääsee niihin paikalle tai ei. Loput menee sitten niiden kesken jakoon ketkä olivat paikalla pyytämässä ja maksut jaetaan sen mukaan ketkä lihaa saa. Ei tarvitse olla x määrää päiviä paikalla sakkomaksun uhalla, ei tarvitse pyhyttää montaa kuukautta kaikkia vapaa-aikaa hirvijahtiin, vaan voi olla perheen kanssa tai harrastaa muutakin. Ja niihin muutamaan ennalta sovittuun jahtiin on aikaa järjestää työ ja vapaa-ajan menot sille malille, että 9/10 kyllä pääsee jos haluaa vaikka kaikkiin ja jokainen johonkin.


Tuossa alkaisi olla kuvailtuna sellainen hirvijahti, jossa voisi oikeasti viihtyäkin. Tuossa saisi oikeasti jo sijoitetulle rahalle vastinetta.
_________________
Kuolema tulee mustalla autolla.


Viimeinen muokkaaja, Tapiok pvm 14.12.2019 16:11, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 08.08.2019 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:
Aihehan on vtutuksen aiheita hirvijahdissa.
Jos aihe on innostanut palstalla näin paljon, että 15 vuodessa on kertynyt 227 sivua tarinaa aiheesta, niin voisiko kyse olla osin näistä seikoista:

--- clip clip---

Tätä voisi kutsua vaikka parhaimmillaan äärettömän taitavaksi muiden osallistujien manipuloinniksi, jolla voidaan aikaan saada voimakastahtoisen vähemmistön edun ja tahdon mukaisia päätöksiä tietyissä halutuissa tilanteissa ja jolla hämätään myös enemmistönä olevaa muuta joukkoa, jotta se pysyisi sopivasti hämmenyksissä ja riittävän aloitekyvyttömänä sekä riittävän passivisena aloittamaan riidan noiden päällepäsmäreiden kanssa.

Tämän aiheen näinkin laajan kommentointin määrä osoittaa sen, että päätöksiä niin kokouksissa kuin jahdeissakin on tehty useasti vastoin osallistujien enemmistön mukaista tahtoa, mikä purkautuu yleisenä tyytymättömyytenä monin eri tavoin.

Joku jää vain jahdeista pois, ei vain huvita lähteä ajoittain typeräksikin tai liian yksipuoliseksi muuttuneeseen jahtikulttuuriin tai ei vain kiinnosta olla niin riitaisessa seurueessa joka toimii vain pienen ydinjoukon toiveiden ja omien etujen mukaisesti välittämättä muiden mielipiteistä.

Tai vaikka täällä foorumilla, kirjoittaen vtutuksen aiheita edelleen tästä samasta aiheesta.


Itse tulkitsen asian enemmän niin, että enemmistön tahdon (=mikä on usein sama kuin 'näin on ennenkin tehty') mukaan mennään. Toki prosessi on harvoin puhtaan demokraattinen, eri tahoilla kuten koiramiehet, isot maanomistajat jne on enemmän äänivaltaa josta seuraa tiettyjä realiteetteja. Mutta jos nyt jostain syystä jää käteen mustapekka, eikä jahti ole itselle mielekästä, niin en kertakaikkiaan ymmärrä, miksi ylipäätään mennä mukaan sinne jahtiin pahoittamaan mieltään, saati itkeä asiasta nettipalstalla.

Koska homma on harrastus, perustuu vapaaehtoisuuteen, ja siihen joutuu uhraamaan kallisarvoista vapaa-aikaa, niin näen fiksumpana vaihtoehtona käyttää sen ajan johonkin mielekkäämpään, josta jää positiivisia tuntemuksia. On se sitten jotain muuta jahtia, tai sitten aivan jotain muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 08.08.2019 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ymmärrä ajttelutapaa että hirvijahdin pitäisi olla parissa viikonlopussa ohi ja kaikkea näkyvää pitäisi saada ampua. Samat henkilöt sitten kuitenkin usein ovat vaatimassa peuralle mitä ihmeellisimpiä rajoituksia. Mulle ja monelle muulle hirvijahti on sellainen mukava seurallinen tapahtuma jossa näkee koko isoa metsästysaluetta vähän laajemmin. Varsinkin nykyään kun poissaoloja ei enää kytätä tunnin tarkkuudella ja puolikkaallakin osuudella saa lihaa liiankin paljon. Koko muun vuoden saa pyytää yksin tai muutaman kaverin kanssa niin mukavaa se on nähdä niitä "pelkkiä" vanhempia hirvimiehiäkin. Joku peurankyttäys alkaa pikemminkin olla nykyään vastenmielistä kun pitäis ampua ihan helvatiksi mutta sitten kuitenkin on liian paljon sääntöjä ja rajoituksia mitä kulloinkin saa ampua. Meillä on aina alkujahtiin kytätty helpot hirvenvasikat pois valtateiden varsilta ja halukkaat on päässy kytylle,jahdataan myös koirilla ja miesajolla että kaikille on taatusti kaikkea. Koiramiehet sentään toki kinaavat keskenään.

Toisaalta siinäkin alkaa porukan hermot kiristymään jos kameleiden perässä kuljetaan pari tyhjää viikonloppua kun vain naatitaan ja etsitään jotain tiettyä.

Monta vuotta ollu jo puolikkaalla osuudella mutta silti mukana melkein täydet päivät,lihaa tulee jo liikaakin kun vielä peurat sun muut päälle. Kivempi silti lähteä tai jäädä kotiin kun ei ole "pakko" mennä joka päivä säästä tai voinnista välittämättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.08.2019 11:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asioillahan on yleensä kaksi puolta, eikös hirvimiehen perustaitoihin kuulu nähdä se itselle negatiivinen puoli kaikissa asioissa? Eikös hirvihommiin kuulu se vtutus ihan keskeisenä featurena ja kyllä pienistäkin asioista saa siihen potkua Smile

Esimerkiksi lihaosuusjärjestelmässä itse voisin ignoorata sen, että puolikasosuudella saa olla ”hyvähköllä omallatunnolla” jahdista pois, säätää sitä itselle tulevaa lihamäärää, arkeen osuvia lihanjakopäiviä osuu syksyyn maltillisesti (ei tarvi ottaa mahdollisesti töistä liukumia niiden takia) ja lihaosuusjärjestelmä mahdollistaa lihanjaon optimointia yli syksyn ja lupamäärän niin, että jaettavat lihat ovat kaikille laadukkaampia isoja kokonaisuuksia.

Tokihan voisin ajatella asian niinkin, että tämmöinen sitoutuminen on ihan hanurista. Naapurin Pena saa enemmän lihaa. Ainakin naapurin Pena sai syksyllä lihaa aikaisemmin kuin minä. Ihan hanurista tämmöinen ruhojen punnitseminen, samahan se on minkä verran lihaa tulee, kyllä vuodet sen tasaa (Kunhan itelle tulee eniten). Perskuta, kun on tämmöisiä sitotutumisvelvoitteita, ei voi jäädä pokkana loppukauden jahdeista pois, kun omat lihat on saatu ja ei sonniakaan saa enää ampua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 226, 227, 228 ... 241, 242, 243  Seuraava
Sivu 227 Yht. 243

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com