OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vitutuksen aiheita hirvijahdissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 227, 228, 229 ... 241, 242, 243  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2987

LähetäLähetetty: 08.08.2019 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tapiok kirjoitti:
Valto. kirjoitti:


Huomattavasti helpompi toimia porukassa, jossa on saman ikäistä ja vastaavassa elämäntilanteessa olevaa väkeä. Ei ole osallistumispakkoja, ei pyydetä joka viikonloppu eikä arkisin. Pyydetään porukassa muutama ennalta sovittu viikonloppu ja muuten porukka voi käydä pienemmissä porukoissa silloin kun saavat aikataulunsa natsaamaan. Pyytäköön joku vaikka yksin koiran kanssa jos haluaa ja paikalle voi tulla myös muita mikäli ehtivät. Jos hirviä jää pystyyn, niin sitten niitä jää. Lihat jaetaan nökkö jokaiselle niistä mitä noissa ennalta sovituissa jahdeissa saadaan, pääsee niihin paikalle tai ei. Loput menee sitten niiden kesken jakoon ketkä olivat paikalla pyytämässä ja maksut jaetaan sen mukaan ketkä lihaa saa. Ei tarvitse olla x määrää päiviä paikalla sakkomaksun uhalla, ei tarvitse pyhyttää montaa kuukautta kaikkia vapaa-aikaa hirvijahtiin, vaan voi olla perheen kanssa tai harrastaa muutakin. Ja niihin muutamaan ennalta sovittuun jahtiin on aikaa järjestää työ ja vapaa-ajan menot sille malille, että 9/10 kyllä pääsee jos haluaa vaikka kaikkiin ja jokainen johonkin.


Tuossa alkaisi olla kuvailtuna sellainen hirvijahti, jossa voisi oikeasti viihtyäkin. Tuossa saisi oikeasti jo sijoitetulle rahalle vastinetta, kun jää pois kaikki pakkosuorittaminen, omat ja sidosryhmien paineet kaikkien lupien käyttämisestä ja muu jahtiin kuulumaton säätäminen.

Juuri tällä periaatteella on porukkaa rakennettu. Mukana ei ole yhtään lihan perässä olevaa ja porukalle olisi passannut sekin, että lihat jaetaan aina vaan jahdissa olleiden kesken. Sovittiin kuitenkin niin, että jokaiselle nyt edes jotain, kun jokainen kuitenkin maksaa osuuden tuosta yhteisluvasta. Eli liha on toissijainen ja enemmänkin kiva plussa jos nyt satutaan jotain saamaan ja pääsee maistelemaan. Porukassa on myös kaikki aktiivisia jahtimiehiä, jotka tykkää harrastaa monipuolisesti, mutta pääpaino on yksin pyydettävässä pienriistassa. Lisäksi kaikki on jokseenkin vastaavissa elämäntilanteissa, joten jokainen ymmärtää, ettei aina vaan pääse vaikka haluaisi. Vapaaehtoisesti tuonne on kuitenkin jokainen mukaan lähtenyt ja vielä maksaa siitä, joten jokainen haluaa varmasti osallistua mahdollisuuksien mukaan. Ennen on ollut tapana järjestää joitain sorsan pyyntejä samoilla porukoilla ehkä hieman pienemmissä erissä, joten nyt siirryttiin sitten hirvihommaan tässä porukkapyynnissä. Pari kolme mukavaa viikonloppua kaveriporukassa rennolla meiningillä ilman saalispaineita. Kaikki on kuitenkin kavereita keskenään ja innokkaita metsästäjiä, joten aivan mukava ottaa vaihtelun vuoksi joku porukassa tapahtuva jahtikin väliin. Varsinkin kun porukka on levittäytynyt ympäri suomea ja harvoin näkee enää miehiä muuten. Lupiakaan ei nyt kovin montaa ole ja tarvittaessa ne saadaan kyllä nurin kohtuudella. Sen verran kovia koiria ja koiramiehiä on lupautunut apuun, eikä porukka muutenkaan ole aivan kädetöntä. Kohtalaisen isolla alueella muutaman ukon porukoissa elukat kyllä löytyy ja kaatuu sikäli mikäli siellä tavaraa on. Huvikseen laskettiin, että 6 käyttövalioa ja pari heikompaa hirvikoiraa saadaan kerralla metsään, eli jos koko porukka on paikalla, niin joka toiselle on laittaa koira hakuun ja alue on sen verran laaja, että helposti voi vähintään 6 koiraa löysätä hakuun etteivät vielä häiritse toisiaan. Mutta mennään nyt alkuun rennosti yhdellä tai kahdella koiralla, paistellaan makkaraa ja aletaan sitten ihmettelemään jos koirat jotain löytää. Reuhataan ne hirvet sitten urakalla nurin jos inspiraatio iskee, tai jätetään juoksemaan jos ei iske.

Ymmärrän kyllä hyvin, ettei tuollainen peli vetele perinteisessä hirviporukassa, mutta onneksi niihin ei ole pakko liittyä. Voihan niitäkin harkita sitten joskus, kun ruuhkavuodet on takana ja aikaa riittää harrasteluun. Ja ymmärtää sen, että porukkaa harmittaa jos joutuvat tekemään kaiken työn ja toiset tulee vain lihalaatikon kanssa paikalle. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että miksi noita lihoja ei voisi muuallakin jakaa sen mukaan ketkä ovat jahdissa paikalla. Sopii vaikka päivät milloin pyydetään porukassa ja tietyn päivämäärän jälkeen on tuli vapaa. Kaatakoon sitten vaikka yksin sen hirven ja huolehtikoon omaan pakkaseen jos muita ei kiinnosta. Myy sitten vaikka eteenpäin lihat jos omat pakkaset täyttyy. Mutta noista lihoista ja pakollisista osallistumisvelvollisuuksista ainakin meillä päin suurin osa kränästä ja mielten pahoittamisista johtuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2115
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 08.08.2019 13:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen parissa hirviporukassa joissa molemmissa on se periaate, että lihat jaetaan vain paikalla jahdissa olleille henkilöille.
Tämän selvempää jakotapaa ei taida olla, siinä mukana olleet aktiiviset jäsenet tekevät kaiken työn ja siitä aktiivisuudesta he saavat lihaosuutensa ansaitusti.

Aiemmin oli toisessa porukassa erilaisia säätämisiä tuon osallistumisen kompensoinniksi, mutta siitä tuli välillä myös sanomisia, koska rajoja siinäkin touhussa koeteltiin välillä liiaksi.
Joten noihin nykyisiin käytäntöihin ollaan oltu tyytyväisiä. Tietysti noista hirvistä otetaan tietyt osuudet mm. hirvisoppiin.

Itse tykkään olla hirvijahdeissa noin kuukauden päivät eli nelisen viikonloppua, sitten kyllä alkaa riittämään hirvijahdit, kun muutakin metsästys- ja kalastus- ym. hommaa riittää syksyllä.

Minun puolesta innokkaimmat voivat ja saavat jatkaa hirvijahtiaan rauhassa vaikka loppuun asti.
Ei oikein paljoa nappaa enää sellainen "hirvijahti", kun joskus toinen hirviporukka aikanaan"sääteli" jahtejaan ja oli vielä epäonneakin mukana, niin kerran heillä olikin tilanteena peräti 4 viikonlopun jälkeen saaliina ainoastaan happea ja kokemusta.
Ei tainnut oikein tässä touhussa se motivaatiokäyrä olla enää kovinkaan korkealla.

Onneksi tästä tyylistä ollaan pääsemässä pikku hiljaa pois ja jahdit ovat menneet parempaan suuntaan aika monella osa-alueella.

Ja kyllähän porukoissa ja jahdeissa on kyllä isoja eroja ja ihan mielenkiintoista on kuulla erilaisista käytännöistä jahdeissa ja lihanjaoissa, tosin jotkut käytännöt tuntuvat ainakin itsestä hiukan erikoisilta.
Pääasiahan olisi, että ainakin enemmistöstä asiat toimisivat hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 08.08.2019 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä oli joskus systeemi että jokainen sai ns.takuuosuuden lihoista(aikuisen kinkku tai puolikas vasa) loput lihat jaettiin sitten sen mukaan ketä oli paikalla. Tuo sitten taas aiheutti kränää kun muutamat alkoivat laskelmoimaan koska meillä yleensä on vähemmän hirviä liikkeellä. Lokakuun pari ekaa jahtiviikonloppua voivat olla sellaisia että viikonlopussa ammutaan kahdeksan elukkaa kun taas loka-marraskuun vaihde voi mennä siihen että viikonloppuna ammutaan vain yksi vasikka.Yleensä alkujahdissa ei myöskään ole vielä mitään rajoituksia.Ne ketkä oli muuten ahkeria kävijöitä mutta olivat lasten kanssa lomareissulla lokakuussa eivät saaneet lihaa mutta lihalaatikkoukot makoilivat kotona täyden pakkasen kanssa kun olivat pari ekaa viikonloppua mukana.

Nykyinen systeemi on hyvä. Porukka on jaettu viiden täyden lihaosuuden ryhmiksi ja kaikki ryhmät saavat arvalla vaikka yhden aikuisen ja kaksi vasaa ja tekevät niille mitä tekevät.Jotkut ryhmät haluavat käyttää lihanpaloituspalvelua ja tehdä makkaraa,eläkeläiset taas haluavat paloitella itse arkisin ja vetää kaikki jauhelihaksi jne. Lisäksi jätetään muutama myyntihirvi jolla rahoitetaan toimintaa ja investointeja ja ehkä yksi tasoitushirvi jos joku ryhmä on saanut paljon vähemmän lihaa (joku perseeseen ammuttu tms.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.08.2019 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan huomannut näissä keskusteluissa vuosien varrella tapahtunutta merkittävää muutosta.

Entivanhaanhan kommentoitiin, että oma porukka tekee ihan päin p…ttä ja koko hirvijahti oli täyttä Via doloroosaa.

Nykyään kommentit on lähes järkiään semmoisia, että omassa porukassa on kaikki mallillaan. Mutta naapuriseurassa tai edellisessä omassa porukassa on kyllä aivan älyvapaata toimintaa…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26247

LähetäLähetetty: 08.08.2019 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On meillä helppo ku saamme jakaa aikusen kahdeksan henkilön kesken
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 08.08.2019 22:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hö, hirvi mieheen niin ei tarvitse jakolaskuja.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.08.2019 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tehän taidatte kaikki olla lihalaatikkomiehiä Very Happy

Miulle on yksi hailee kuinka ne lihat jaetaan, se ei muuta tappavan tylsää jahtimuotoa miksikään.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 08.08.2019 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Tehän taidatte kaikki olla lihalaatikkomiehiä Very Happy

Miulle on yksi hailee kuinka ne lihat jaetaan, se ei muuta tappavan tylsää jahtimuotoa miksikään.


Kyllä pitää itsekin ottaa lihalaatikkomiehen rooli tulevaan syksyyn. Yksi kokonainen ja puolikas aikuinen päälle on nimittäin luvassa tulevaan kauteen. Ja jos vasalupa osuu kohdalle, niin se siihen lisäksi.

Alkaa jo ajatuskin puuduttaa. Pitää puhua järkeä muulle jahtiporukalle, että vähempikin saattaisi riittää. Ei ainakaan oma suu ehdi enää käydä niin tiuhaan, että kaiken lihan saisi syötyä ennen syksyä 2020. Viime syksyisen hirvenpuolikkaan lihojakin on vielä syödä saakka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 09.08.2019 07:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, minä pistän aina viimeisten jakojen lihat yhteiseen kassaan, määräänsä enempää kukaan syö.
Ukot meinasivat ensimmäisellä kertaa veistää kuokkaan kun kerran olin aina maastossa ja veto & rapahommissa mutta taipuivat lopulta.

....ettei liha kelepaa, prkl...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 09.08.2019 08:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä oli viimevuonna vajaa puolitoista lupaa per ukko ja muilla naapuriseuroilla saman verran tai jopa enemmän. Selkeä kiinnostuksen tippuminen jahtiin tapahtui suurimmalla osalla siinä vaiheessa kun puolikas aikainen oli paketissa. Sama tilanne oli lähes kaikillä lähiseuroilla joiden ukkoja porisutin. Siinä oli myös yksi syy että kaatoprosentti jäi sinne 50-60 pinnan välille joka seuralla. Hirviä olisi kyllä ollut mutta miehiä ei enään kiinnostanut. Tälle vuodelle lupia puolikas per ukko ja veikkaisin että juuri sopivasti normi perheellisellekkin. Erikseen sitten jotku lestaperheet jotka syö hirven kerralla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.08.2019 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
Meillä oli viimevuonna vajaa puolitoista lupaa per ukko ja muilla naapuriseuroilla saman verran tai jopa enemmän. Selkeä kiinnostuksen tippuminen jahtiin tapahtui suurimmalla osalla siinä vaiheessa kun puolikas aikainen oli paketissa. Sama tilanne oli lähes kaikillä lähiseuroilla joiden ukkoja porisutin. Siinä oli myös yksi syy että kaatoprosentti jäi sinne 50-60 pinnan välille joka seuralla. Hirviä olisi kyllä ollut mutta miehiä ei enään kiinnostanut. Tälle vuodelle lupia puolikas per ukko ja veikkaisin että juuri sopivasti normi perheellisellekkin. Erikseen sitten jotku lestaperheet jotka syö hirven kerralla.


Tätä olen joskus pohtinut. Eiköhän aika moneen suomalaiseen kotitarvemetsästäjään/kalastajaan ole kumminkin geenikarttaan iskostettu aika syvälle se, että enempää ei pyydetä, mitä pystytään syömään.

Itse odotan jännityksellä, mitä tuo peurahomma vaikuttaa tulevaisuudessa tähän, kun ollaan varmaan melko kovassa kasvussa olevan kannan alueella ja muutamissa vuosissa tilanne muuttunee oleellisesti perinteisestä. Tulikohan nyt seuralle isoja ja vasoja peuroina liki 50 syötävää. Ja kyllähän se esimerkiksi meidän perheessä melkoisesti pakastinta täytti, kun sinne sorvattiin puolikas isosta peurasta ja vasa päälle. Ja siihen sitten alettiin vielä hirvenlihoja pakastaa päälle.

Tuleekohan siitä sitten näitä veetutuksen aiheita hirvijahdissa, kun väki ampuu pakkasen täyteen peuran pyllyä ihanaa (jos peura vielä vapautetaan pyyntiluvastakin), eikä edes lihanhimo aja enää hirvijahtiin. Muutama hassu pyörii vanhasta muistista lahtivajan pihalla aamukokoontumisessa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 09.08.2019 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Tehän taidatte kaikki olla lihalaatikkomiehiä Very Happy

Miulle on yksi hailee kuinka ne lihat jaetaan, se ei muuta tappavan tylsää jahtimuotoa miksikään.


Ihan mielenkiinnosta.Mikä on riuden mielestä mukavaa jahtia?

Hirvijahdissahan nyt tapahtuu liki jatkuvasti ja saa vielä itse valita roolinsa. Koiran kanssa metsässä,passissa perse homeessa,ilman koiraa kävelemässä,koira kävelee ja itse pajerossa munavoikkuleipä kädessä,majalla pitämässä tulta ja lahtivajalla ryyppäämässä.

Joku rusakkojahti nyt voi olla tilanteiden puolesta mielekkäämpää mutta se vaatisi melkein kennelöintiä joka ei nappaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20407
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.08.2019 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ihmettelen kans miten hirvijahtia pidetään muka tylsänä. Onkai siinä mahiksia vaikka mitä.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 09.08.2019 09:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Itse odotan jännityksellä, mitä tuo peurahomma vaikuttaa tulevaisuudessa tähän, kun ollaan varmaan melko kovassa kasvussa olevan kannan alueella ja muutamissa vuosissa tilanne muuttunee oleellisesti perinteisestä. Tulikohan nyt seuralle isoja ja vasoja peuroina liki 50 syötävää. Ja kyllähän se esimerkiksi meidän perheessä melkoisesti pakastinta täytti, kun sinne sorvattiin puolikas isosta peurasta ja vasa päälle. Ja siihen sitten alettiin vielä hirvenlihoja pakastaa päälle.

Tuleekohan siitä sitten näitä veetutuksen aiheita hirvijahdissa, kun väki ampuu pakkasen täyteen peuran pyllyä ihanaa (jos peura vielä vapautetaan pyyntiluvastakin), eikä edes lihanhimo aja enää hirvijahtiin. Muutama hassu pyörii vanhasta muistista lahtivajan pihalla aamukokoontumisessa Smile

Ja johtuen hirviporukoiden ikärakenteesta niin tämmöiset nuorten miesten ylilyönnit, joita esimerkiksi lintujahdissa näkee, puuttui kokonaan. Vaikka lupamäärä sen mahdollistaisikin. Ollaan ahneita lihalle mutta raja jolloin ahneus loppuu on selkeä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16649
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.08.2019 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
iivariiso kirjoitti:
Meillä oli viimevuonna vajaa puolitoista lupaa per ukko ja muilla naapuriseuroilla saman verran tai jopa enemmän. Selkeä kiinnostuksen tippuminen jahtiin tapahtui suurimmalla osalla siinä vaiheessa kun puolikas aikainen oli paketissa. Sama tilanne oli lähes kaikillä lähiseuroilla joiden ukkoja porisutin. Siinä oli myös yksi syy että kaatoprosentti jäi sinne 50-60 pinnan välille joka seuralla. Hirviä olisi kyllä ollut mutta miehiä ei enään kiinnostanut. Tälle vuodelle lupia puolikas per ukko ja veikkaisin että juuri sopivasti normi perheellisellekkin. Erikseen sitten jotku lestaperheet jotka syö hirven kerralla.


Tätä olen joskus pohtinut. Eiköhän aika moneen suomalaiseen kotitarvemetsästäjään/kalastajaan ole kumminkin geenikarttaan iskostettu aika syvälle se, että enempää ei pyydetä, mitä pystytään syömään.

Itse odotan jännityksellä, mitä tuo peurahomma vaikuttaa tulevaisuudessa tähän, kun ollaan varmaan melko kovassa kasvussa olevan kannan alueella ja muutamissa vuosissa tilanne muuttunee oleellisesti perinteisestä. Tulikohan nyt seuralle isoja ja vasoja peuroina liki 50 syötävää. Ja kyllähän se esimerkiksi meidän perheessä melkoisesti pakastinta täytti, kun sinne sorvattiin puolikas isosta peurasta ja vasa päälle. Ja siihen sitten alettiin vielä hirvenlihoja pakastaa päälle.

Tuleekohan siitä sitten näitä veetutuksen aiheita hirvijahdissa, kun väki ampuu pakkasen täyteen peuran pyllyä ihanaa (jos peura vielä vapautetaan pyyntiluvastakin), eikä edes lihanhimo aja enää hirvijahtiin. Muutama hassu pyörii vanhasta muistista lahtivajan pihalla aamukokoontumisessa Smile




Joo ja lisäisin tähän että se peuranlihan syömäkelvottomuus ja rasvaisuus alkaa olla mennyttä aikaa, meinaan pikkusen on monesta vanhemmasta suusta sitä aikoinaan ja nykyäänkin vielä kuullut... Laughing

-Lihallisesti aivan sama onko hirveä vai peuraa pakkasessa, peuran kanssa ei tarvitse osallistua eläkeläisten makkaranpaistopäiviin vaan saa keskittyä muihin jahtihommiin ja illansuussa kun itselle sopii käydä napauttamassa nätillä laukauksella itselle sopiva elukka pakkaseen.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 227, 228, 229 ... 241, 242, 243  Seuraava
Sivu 228 Yht. 243

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com