OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uuden ampumakokeen ongelmat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 64, 65, 66  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26268

LähetäLähetetty: 15.09.2019 08:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokainen tietää tai ainaki pitäis tietää, voi käyttää omaa tukea tai jalkoja ja poistua toiselle radalle.
Onko taas kyse siitä et voi siirtää syy ja vastuu tilanteesta. Jos kyse oman alueen radasta nii ei muuta ku vaikuttamaan tilanteeseen.
Totta että koe on helpoko valtaosalle. Mutta kyllä ne pomppiat on pääsääntöisesti kuitenki samoja henkilöitä kuin vuosia ja koe tyyliä aikaisemmin.
Sitten niitä joilla on yksinkertaisesti kalusto pielessä syystä tai toisesta.
Jos nyt lähetään irvisteleen pidemmälle nii onko vaan vahingon mahdollisuuden lisäämistä kun pakotetaan ongelma tapauksia radalle useammin.
Ihan sama ku se kerran viikossa autolla kauppreissun tekevän papan pitäs ajaa jokapäivä ilta ja aamuruuhkassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34920

LähetäLähetetty: 15.09.2019 09:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei, vaan hiukan motivointia harjoitteluun, en minäkään osaa enää puoliakaan siitä mitä silloin kun ammuin paljon ja siksi treeni on juuri nyt välttämätöntä, eihän niiden tarvitse erikseen treenata jotka osaavat jo, meidän muiden pitää treenata siksi ettemme osaa, melkoisen yksinkertaista.
Nykyinen koemalli suorastaan yllyttää jättämään treenin pois.

Se ratatreeni kyllä itse asiassa vähentää niitä vahinkoja kun ase ja ampuminen tulevat tutummiksi, tai aseenkäsittely palaa taas vuosien tauolta mieleen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34920

LähetäLähetetty: 15.09.2019 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Jos ei ole tuttu rata (ja käy edellisenä päivänä katsomassa) niin ei voi ennustaa millaista tukea on tarjolla. Ja millainen jakkara. Aika pitkälle pääsee kun ottaa oman toppahanskan mukaan tukikäteen ja ampuu sen tuelta. Jossain on pöytä myös niin kapea ettei takapäätä saa tuettua kunnolla, tuo on tietysti pysyvä ominaisuus kopissa, itse välttelen tuollaisia paikkoja. Mutta tuohon hankaliin olosuhteisiin varautumisessa pätee varmaan samaa kuin harjoittelussa yleensä, ei kaikkia kiinnosta.

Itse harrastan jonkin verran kivääripracticalia jonka yksi vivahde on tehdä hankalia ampumapaikkoja. Vaikka tutustuessa kuinka tuntuisi "tästä pystyy ampumaan" niin putkella ja normaalilla lippaalla varustettu kahvakivääri ei vaan mahdu joka paikkaan, tai jos mahtuu niin joutuu itse hankalaan asentoon. Taipuva kivääri olisi joskus näppärä. Kokeessa pääsee kuitenkin mallailemaan ampuma-asentoa pyssyn kanssa, ei tuntikausia mutta jos ymmärtää mistä pystyy vielä osumaan niin ehtii säätämään. Mulle on prillien käyttäjänä myrkkyä matala pöytä ja korkea jakkara, jännityksestä hionneelta nenältä lasit liukuu alemmas ja tähtääminen on hankalaa, toisaalta niin huonot polvet ettei viitsisi mennä polvilleenkaan.

Tänä vuonna ammuin karhukokeen ensimmäisen kerran pussilta, oli niska niin jumissa ja pää kipeänä etten edes harkinnut muuta, yleensä lätkin löysän nyrkin päältä ja menisi kait se vapaaltakin mutta varma on varmaa, kaipaan kyllä yhä sitä liikkuvaa lisäksi tuohon kokeeseen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5928

LähetäLähetetty: 15.09.2019 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ammuskelen hirveä jonkin verran eräällä Itä-Uudenmaan radalla. Kevät ja kesä menevät hyvin mutta syyskuussa sinne ei enää huvita mennä. Silloin paikalla lampsivat ne yhden pakollisen kierroksen ampujat ja meno on sen mukaista. Ei käy kateeksi valvojaa, joka yrittää otsasuonet pullistellen estää fataaleja vahinkoja. Meno on aivan käsittämätöntä. Ei sekään, että iso osa ampujista saa osumia tauluun alle puolet sarjasta mutta ennen kaikkea täydellinen holtittomuus turvallisuusasioissa. Ja se ei johdu niinkään asenteesta vaan täydellisestä tietämättömyydestä. Oman aseen käyttöliittymää ei tunneta sitä vertaa, että olisi mitään käsitystä esim. lipastuksesta tai varmistimen toiminnasta. Ja kyllä se myös rehellisyyden nimissä hämmästyttää, miten on mahdollista ampua 75 metriltä yli puolet ohi numeroista. Laukaisuhetkellä on pakko tapahtua jotain aivan saatan’allista sähläystä, koska ei se pyssy voi mitenkään heilua niin paljon koko ajan.

Yhteenveto. Hirvimiestä ei poikkeuksia lukuunottamatta saa harjoittelemaan vapaaehtoisesti yhtään ja ainoa toimiva ratkaisu on koe, joka ei päästä metsään kaikkein pahimpia tumpeloita. Yhden kerran pakollinen suoritus ja hiekkapussikoe murentavat harrastajien taitoa ja pahinta ei ole vielä nähty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 15.09.2019 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Nyt on pohdittu jo seuraavaa vuotta ja minkämoisen "pakon" tuohon harjoitteluun voisi laittaa. Jos sillä saataisiin aktivoitua vaikka se toinen lisäharjoittelija loppuporukasta...

Täytyy sanoa, että aika moni homma sakkaa epäilyyn vaateen "laillisuudesta".

Esimerkiksi "ammuttava x-määrä pisteitä" suven aikana on ilmeisesti laiton vaade.

Minkämoisia harjoitteluvaatimuksia teillä on käytössä ja minkämoisia kokemuksia, pureeko koko porukkaan.

Meillä "vaatimuksena" jahtiin on kolme harjoituskertaa liikkuviin ilman tulosvaatimusta tai samana vuonna ammuttu ampumakoe. Eräällä toisella seuralla minimi 100 pistettä liikkuviin ilman ampumakertojen rajoitusta. Asiat on kirjattu yleisen kokouksen vahvistamaan hirvisääntöön. Jokainen jahtiin osallistuja joutuu allekirjoittamaan hirvisäännön.

Vaatimusten laillisuudesta on ihan lainoppineiden kesken jonkinlaista erimielisyyttä. Jonkun mukaan seura ei voi asettaa kovempia vaatimuksia, mitä laki vaatii eli koe per 3 vuotta. Toisaalta seura voi turvallisuuden vuoksi vaatia ampumataidon ylläpitoa. Mielestäni ja jopa jonkun lakimiehen mielestä seura voi asettaa vaatimuksia, jotka ovat kohtuullisia eivätkä sisällä suorituskohtaisia tulosvaatimuksia.

Meillä on porukan kesken sovittu, että jos joku ei allekirjoita tai täytä vaatimuksia, mutta pyrkii mukaan, niin jahtiin ei lähde kukaan sinä päivänä. Ei olla vielä jouduttu koeponnistamaan. Mielestäni tärkein asia jahdissa on turvallisuus ja puutun kyllä välittömästi, jos havaitsen ongelmia.

Harjoituksia meillä järjestetään kymmenkunta kesän mittaan, joista puolet pienoishirviradalla. Vähintään yksi kerta pitäisi käydä täysmittaisella kiväääriradalla.Myös omatoimisesti voi käydä harjoittelemassa, kun ilmoittaa ajan, laukausten määrän ja suorituksen vahvistajan. Harjoituksissa käy porukkaa kohtuullisesti. Meillä on käytäntö, että jokainen paikkaa oman taulunsa, joka on mielestäni lisännyt harjoitusten suosiota.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sundiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hel 2013
Viestejä: 301
Paikkakunta: HKI

LähetäLähetetty: 15.09.2019 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Periaatteessa parempi mitä enempi on ampumapaikoilla vaihtelua. Ei ne metsän eläimetkään aina ihanteellisiin paikkoihin juokse. Siinä mielessä practical on mitä parhainta treeniä haastavine asentoineen kun pakostakin joutuu oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Ei itsekkään tuota testiä olisi tarvinut vielä uusia, kuhan treenimielessä kävin.

Onneksi tulee luvat nykyään omaan riistaan. Pyysin toki vanhan pahvikortinkin siltä varalta että puhelimesta akku loppu, vain kotona huomatakseni että olivat kirjanneet väärän miehen metsästäjänumeron tuohon korttiin. Nimi sentään oikein. No sattuuhan noita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
k08888
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2011
Viestejä: 697

LähetäLähetetty: 15.09.2019 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edelleenkin, haluan nähdä kuinka kaikki vapaaltä kädeltä rossaavat kympin rinkiin tikkaajat tulee kokeen ampumaan laakista läpi seisaalta.
Muutaman oon nähny, ja kiltisti on pistettu parin yrityksen jälkeen ase pöydälle ja ammuttu merkki siittä.
Varmasti paljon ammuntaa harrastava ja kilpaileva tuon hoitelee, mutta se on oman egon pönkitystä lähinnä se, vaatia muitakin vastaavaa. Se ei oo metsästyksen kannalta tarkotuksenmukaista. Ennemminkin lobataan kaverit mukan radalle, ei !&%¤#"! ampumattomasta laakista metsällä, eikä vähätellä jos joku ottaa tornin kaiteesta tukea yms.

Nykyinen koe on hyvä, on ainakin aseet kohdallaan. Jos jotain haluais muuttaa, nii pöydät pois, ja luonnollisemmat tuet käyttöön(ampumakepit, bipodit yms).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5928

LähetäLähetetty: 15.09.2019 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

k08888 kirjoitti:
Edelleenkin, haluan nähdä kuinka kaikki vapaaltä kädeltä rossaavat kympin rinkiin tikkaajat tulee kokeen ampumaan laakista läpi seisaalta.
Muutaman oon nähny, ja kiltisti on pistettu parin yrityksen jälkeen ase pöydälle ja ammuttu merkki siittä.
Varmasti paljon ammuntaa harrastava ja kilpaileva tuon hoitelee, mutta se on oman egon pönkitystä lähinnä se, vaatia muitakin vastaavaa. Se ei oo metsästyksen kannalta tarkotuksenmukaista. Ennemminkin lobataan kaverit mukan radalle, ei !&%¤#"! ampumattomasta laakista metsällä, eikä vähätellä jos joku ottaa tornin kaiteesta tukea yms.

Nykyinen koe on hyvä, on ainakin aseet kohdallaan. Jos jotain haluais muuttaa, nii pöydät pois, ja luonnollisemmat tuet käyttöön(ampumakepit, bipodit yms).


Melko koominen kiukku asiasta, jota kai kukaan ei ole ollut esittämässäkään. Siis kilpa-ampujan taitotasoa hirvimiehelle. Uskoisin aika monen paremman kokeen puolustajan haluavan auttavaa ampumataitoa mutta ennen kaikkea alkeellista aseenkäsittelytaitoa metsälle. Kun viereiset passit ovat usein kuulan kantaman päässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TuovKar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2013
Viestejä: 449

LähetäLähetetty: 15.09.2019 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Nyt on pohdittu jo seuraavaa vuotta ja minkämoisen "pakon" tuohon harjoitteluun voisi laittaa. Jos sillä saataisiin aktivoitua vaikka se toinen lisäharjoittelija loppuporukasta...

Täytyy sanoa, että aika moni homma sakkaa epäilyyn vaateen "laillisuudesta".

Esimerkiksi "ammuttava x-määrä pisteitä" suven aikana on ilmeisesti laiton vaade.

Minkämoisia harjoitteluvaatimuksia teillä on käytössä ja minkämoisia kokemuksia, pureeko koko porukkaan.


Meillä oli ainakin aiemmin näin, joka vuosi jäsenen pitää osallistua kesän harjoitteluvuoroille X määrän verran, jos ei näin toiminut joutui ampumaan hirvimerkin joka vuosi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 15.09.2019 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten se muutettu, vaikeampi ampumakoe vaikuttaisi aseenkäsittelyyn? Kannatta myös muistaa, että kolmessa vuodessa ihmisen terveys saattaa muuttua dramaattisesti.

Jos aseenkäsittelyä tai ratakäyttäytymistä halutaan parantaa, niin siihen tarvitaan ihan erilaisia toimenpiteitä kuin kokeen vaikeuttaminen. Ei kenelläkään nykyisen kokeen läpäisseellä ole niin huono ampumataito, että sen takia tarvitsisi passissa pelätä. Kyllä se kympintappajakin voi ampua vaikka hirvestä läpi toisen passimiehen. Ja jos mietitään viime vuosien metsästysonnettomuuksia, niin löytyykö sieltä jotain viitteitä ampumakokeeseen?

Se, että joku ei osaa käyttäytyä ampumaradalla, johtuu pääsäääntöisesti siitä, että ei olla käyty radalla tarpeeksi, että olisi muodostunut rutiini tai kukaan ei ole kertonut, miten pitää käyttäytyä. Aseen käsittelyn perusasiat oppii normaali aikuinen muutamassa minuutissa.

Jos siellä jahdissa on sitten turvallisuutta vaarantavia juoppoja tai dementikoita, niin kyllä vastuu on jahtipäälliköllä, johtokunnalla ja puheenjohtajalla. Tässä järjestyksessä, jos jahtipäällilkkö ei ole tehtäviensä tasalla. Juridinen vastuu määritellään sitten viimekädessä raastuvassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34920

LähetäLähetetty: 15.09.2019 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keksitään aivan kaivamalla jos mitä tekosyitä rupipaksalle ampumakokeelle joka on tullut vain siksi etteivät vanhenevat päättäjät enää suoriutuneet vanhasta kokeesta.
Kyllä se nyt kuitenkin on niin että se aseenkäsittelytaito, ampumataidosta puhumattakaan, alkoi rapistua välittömästi kokeen tultua liian helpoksi, silloin katosi väki radoilta ja totta kai se näkyy aseenkäsittelyssä ja ampumataidossa jos se vähäkin harjoittelu jää pois. ihan sekeä homma, sitä ei voi mitenkään puolustella tai selitellä, tai aina voi mutta silloin puhuu höpöjä.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26268

LähetäLähetetty: 15.09.2019 15:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan ku sun linnustus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34920

LähetäLähetetty: 15.09.2019 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja tuoko on kommentti nimenomaan tähän keskusteluun?
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5928

LähetäLähetetty: 15.09.2019 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Keksitään aivan kaivamalla jos mitä tekosyitä rupipaksalle ampumakokeelle joka on tullut vain siksi etteivät vanhenevat päättäjät enää suoriutuneet vanhasta kokeesta.
Kyllä se nyt kuitenkin on niin että se aseenkäsittelytaito, ampumataidosta puhumattakaan, alkoi rapistua välittömästi kokeen tultua liian helpoksi, silloin katosi väki radoilta ja totta kai se näkyy aseenkäsittelyssä ja ampumataidossa jos se vähäkin harjoittelu jää pois. ihan sekeä homma, sitä ei voi mitenkään puolustella tai selitellä, tai aina voi mutta silloin puhuu höpöjä.


Täsmälleen oikein. Elan keskittyy nyt kokonaisuuden kannalta epäoleellisen viimeisen kolmen vuoden kunnon heikkenemiseen. Ei se tietenkään ole suurin ongelma. Tosin sekin suurenee, koska vanha koe olisi karsinut osan näistä jo edellisessä kokeessa. Muutenkin vanhat jäärät eivät ole suurin ongelma, koska he ovat edes joskus osanneet ampua/käsitellä asetta. Kyllä se auttaa paljon. Suurin ongelma on uudet metsästäjät, nuoret ja vanhat, jotka eivät ole ikinä eläissään omanneet edes auttavaa ampuma- /aseenkäsittelytaitoa. Heidän suhteellinen osuutensa kasvaa vuosi vuodelta. Ei tämä vielä ole paha tilanne mutta se pahenee joka vuosi väistämättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 15.09.2019 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikanaan kävin ampumassa vanhan kokeen ilman minkäänlaista harjoittelua. Mitä ihmeellistä siinä oli?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 64, 65, 66  Seuraava
Sivu 32 Yht. 66

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com