OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uuden ampumakokeen ongelmat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 64, 65, 66  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 15.09.2019 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen on jujulla,,,
harva huonompi ampuja haluaa tulla ilkuttavaksi.

Seurojen kannattas panostaa asehuolto yms. tilaisuuksiin ja sieltä kevyesti kannustaa sitte kohdistaan sun muuta siinä samalla saada porukkaa aktiivisemmaksi kalustoaan kohde
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 15.09.2019 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, ja ei meillä ainakaan kukaan ole ilkkunut. Ne jotka on joskus tulleet radalle kumminkin vaikka ei ole tullut harjoiteltua, ja on hieman epäonnistuneet, on kyllä suorin selin myöntäneet että pitäs käydä useammin. Ja heitä on kannustettu eikä ilkuttu. Se ei kuulu henkeen. Luulis ettei muuallakaa, mitta ymmärrän että se hävettää jos ei onnistu ja sitä miettii mitä ne muut mielessään aattelee.

Ja minä en näe että tätä porukkaa saa edes sinne aseenhuolto yms. tilaisuuksiinkaan lähtemään, niin kiva kuin ajatuskin olisi. Kyllä on yritetty kaikenlaista porkkanaa mutta tuloksetta. Ne ei ole takas radalletulleet. Koehan saa olla vaikka mikä jos kaikki metsästäjät pitäisivät taitonsa edes auttavalla tasolla, mutta miten se onnistuu ilman ettei ole pelkoa että jää nylkyporukkaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tusee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Syy 2005
Viestejä: 305
Paikkakunta: Kouvola/Hamina

LähetäLähetetty: 15.09.2019 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
leverman kirjoitti:
… Vanha hirvikoe oli ihan ok, se testasi sopivasti paineensietokykyä (3 laukausta seisovaan 20 sekunnissa) ja liikkuvaan maaliin osumista. ...


Nykypäivänä tuo vanha koe kuullostaa jo ”todella extremeltä” Smile.

Kun nyt oikeasti puhutaan siitä, että koitetaan saada porukkaa käymään radalla edes kerran pari kaudessa treenaamassa liikkuvaakin, ilman mitään tulostavoitteita tai laukausmäärävelvoitteita…

Itse olen pohtinut sitä, että onko todellakaan kyse siitä, että ei viitsitä tai ehditä. En oikein usko. Tuo porukassa harjoittelu on vaan jostain syystä ”niin vastenmielistä puuhaa”, että sitä vältellään viimeiseen asti. Mielestäni tuossa on myös ”ammuttajilla” erittäin suuri peiliinkatsomisen paikka. Miten tuohon ampumatreenaamiseen saadaan sitä osallistumiskynnystä laskettua ihan kaikille seurueen jäsenille?


Omien kokemusten mukaan tuo väen vähyys johtuu nykyään hyvinkin pitkälti nykymallin kokeesta, "turha siellä radalla on ravata kun kokeen saa Ville5vuottaVoikkaaltakin läpi, vaikka minkäänlaista aiempaa kokemusta ei ammunnasta ole" tämän suuntasia kommentteja kun kuulee, niin hyvä siinä on ammuttajan alkaa etsiä vikaa itsestään Rolling Eyes

Laskettua sitä saa esim sillä että, radan avaimia on jakaa kaikille ketkä niitä pyytää, jolloinka on mahdollista käydä radan käyttöaikojen puitteissa treenamassa omineen silloin kun itselle sopii, ilman painetta siintä että joku on katsomassa, noin esimerkkinä ja teoria tasolla
_________________
Kyllähän tää viheltämällä hirveltä pois tulee, jos ei tänään niin sitten huomenna...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 15.09.2019 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ihan hyvin täälläki sempataan et älä ny jos asees oliki kolahtanu kyllähän sinä aldshaimeri sen hanslaat kuhan renaat Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 15.09.2019 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sano nyt edes ettet oikeasti ole noin putkiaivo? Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8924

LähetäLähetetty: 15.09.2019 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyrkkä D kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Keksitään aivan kaivamalla jos mitä tekosyitä rupipaksalle ampumakokeelle joka on tullut vain siksi etteivät vanhenevat päättäjät enää suoriutuneet vanhasta kokeesta.
Kyllä se nyt kuitenkin on niin että se aseenkäsittelytaito, ampumataidosta puhumattakaan, alkoi rapistua välittömästi kokeen tultua liian helpoksi, silloin katosi väki radoilta ja totta kai se näkyy aseenkäsittelyssä ja ampumataidossa jos se vähäkin harjoittelu jää pois. ihan sekeä homma, sitä ei voi mitenkään puolustella tai selitellä, tai aina voi mutta silloin puhuu höpöjä.


Täsmälleen oikein. Elan keskittyy nyt kokonaisuuden kannalta epäoleellisen viimeisen kolmen vuoden kunnon heikkenemiseen. Ei se tietenkään ole suurin ongelma. Tosin sekin suurenee, koska vanha koe olisi karsinut osan näistä jo edellisessä kokeessa. Muutenkin vanhat jäärät eivät ole suurin ongelma, koska he ovat edes joskus osanneet ampua/käsitellä asetta. Kyllä se auttaa paljon. Suurin ongelma on uudet metsästäjät, nuoret ja vanhat, jotka eivät ole ikinä eläissään omanneet edes auttavaa ampuma- /aseenkäsittelytaitoa. Heidän suhteellinen osuutensa kasvaa vuosi vuodelta. Ei tämä vielä ole paha tilanne mutta se pahenee joka vuosi väistämättä.

Olen yrittänyt sanoa, että ollaan hiukan väärillä jäljillä, jos luullaan "vanhan ampumakokeen" ratkaisseen kaikki ongelmat aseenkäsittelystä ampumataitoon ja turvallisuuteen. Mielestäni pääsääntöisesti turvallisuus jahdissa lähtee paljolti muista asioista, johdosta, asenteesta, jahdin järjestelystä jne.

Esimerkiksi Ruotsissa ei ole virallista pakollista ampumakoetta ollenkaan metsästyskortin kokeen jälkeen. Siellä seurat kuitenkin pitävät aika kovaa huolta ampumataidosta ja homma tuntuu muutenkin hoituvan. Suomalaiset tarvitsisivat kai jonkun ylemmän auktoriteetin saadakseen asian kuntoon.

Luottamus "vanhaan kokeseen" on korkealla, kun terveydentilankin se pystyy ennakoimaan kolme vuotta etukäteen ja poistaa ongelmatapukset koska vanha koe olisi karsinut osan näistä jo edellisessä kokeessa.

Mielestäni pahimmat onnettomuudet hirvijahdissa viime vuosina ovat tapahtuneet jonkinlaisesta piitaamattomuudesta ja hyvinkin kokeneille terveille metsästäjille. Eli kyseessä on ehkä ollut ns. asenneongelma.

Työturvallisuuden kanssa tekemisissä olevat tietävät tietysti, että tärkeää olisi käsitellä ns. "läheltä_piti_tilanteet". Niihin pitäisi jahdissa pureutua ja ottaa tosissaan, koska siten voidaan todella vaikuttaa turvallisuuteen.

En ole kyllä huolissani nuorista, koska he ovat nopeita oppimaan. Testasin tuossa 5 vuotiasta tyttärenpoikaa viikonloppuna ja häneltä tuli kuin apteekin hyllyltä kaikki turvallisen aseenkäsittelyn kriteerit.

Miten paljon aseen käsittelyä sitten jahdissa tarvitaan? Kriittisimmät tilanteet ovat aseen lataaminen ja patruunoiden poisto. Ja sormi pistetään liipasimelle vain silloin, kun ollaan aikeissa laukaista eikä koskaan suunnata edes lataamatonta asetta ketään kohti. Meillä käydään nuo asiat aina läpi jahtia aloitettaessa. Ase ladaataan vasta passissa ja patruunat poistetaan heti, kun jahti ilmoitetaan päättyneeksi. Kaadolla aseet lukko auki ja saaliin käsittelyyn osallistuu vain ilman asetta. Paljon helpompaa olisi tietysti, jos olisi se vanha ampumakoe...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 16.09.2019 07:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kait kukaan ole väittänyt se kokeen tekevän ihmeitä vaan sen kokeen vaatima pienikin harjoittelu parantaa aseenkäsittely- ja ampumataitoa mikä pitäisikin olla koko kokeen idea, sellainen koe joka ei kannusta harjoitteluun ja kalustoon tutustumiseen on arvoton ja turha.

Kokeessa pitää olla sen verran vaikeusastetta että väki palaa radoille.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 16.09.2019 07:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tän hetkinen on ainoastaan kiikarin kohdistus. Tosin pienellä luupilla ei nää rengasta. Et vois opetella kattoo et missä se keskus on niikö leuka/etu jalkojen välistä. Tämäkin on tullu nähtyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 16.09.2019 07:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Gerberos kirjoitti:
Shocked miten huonolla tuella teillä ammutaan jotta tuo koe karsii ketään pois? Ei täällä karsi tai sit on vaan niin raha-pappoja jotta läpi menee kunhan koepäivät riittää.

Läpäisyprosentti on parin tutun toiminnanohjaan mukaan n. 60, joten jonkun se kai sillon karsii?

sundiz kirjoitti:
Parissa paikassa olen käynyt kokeen ampumassa ja ainakin omasta mielestä on molemmissa ollut tuo tuki vähän niin ja näin. Pöytätaso missä joku vanha reikänen alepan muovikassi, missä on hiekkaa sisällä, tai se on melkein tyhjäksi valunut.

Toki tuolla on osansa, hyvä tuki vähentää kassavirtaa Laughing

jkvi kirjoitti:

Pitäisi vain markkinoida entistä enemmän, että varsinkaan täysillä juokseviin ei ammuta eikä sitä tätä myötä tarvitse sitten harjoitella, vaikka siitä ei haittaakaan sanottavasti ole..

Tämä pitäisi pikku hiljaa saada läpi ajatusmallisssa, kun puhutaan hirvimiesten harjoittelusta. Asia on juuri noin, paitsi että luulen että siitä liikkuvien "harjoittelusta" voi olla haittaakin. Vähän ampuva, ÄLÄ REENAA LIIKKUVAA!

Minusta koetta oleellisempaa olisi aseenkäsittelyn ja omien taitojen tunteminen. Jos ei osu kun seisovaan hirveen 20m päästä, ja tietää sen, ei se metsästäjä tee enempää sählinkejä kun muutkaan. Mutta jos aseenkäsittely on aivan hukassa, mitä nyt jo näkee radalla paljon, puhutaan jo riskeistä. Eri taudit on oma asiansa, jahtivouti/seurue ei ole niiden hoitaja, mutta ikävä kyllä joutuu aika-ajoin niiden eteen.
Nimenomaan hirviradoilla aika paljon olevana, näen että isoin aseenkäsittelyyn liittyvä ongelma on siinä että asetta ei käsitellä/käytetä likimainkana tarpeeksi. Tämä korostuu iäkkäiden, ja aikuisena metsästyksen aloittavien kohdalla. Nuoret ei ole ongelma, he omaksuvat opit nopeasti jos joku vaan neuvoo.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 16.09.2019 07:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Radalla oli palattu vanhaan kaksikeskiöiseen hirveen, loistava parannus kun voi seurata osumistaan molemmista suunnista.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 16.09.2019 07:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Gerberos kirjoitti:
Shocked miten huonolla tuella teillä ammutaan jotta tuo koe karsii ketään pois? Ei täällä karsi tai sit on vaan niin raha-pappoja jotta läpi menee kunhan koepäivät riittää.

Läpäisyprosentti on parin tutun toiminnanohjaan mukaan n. 60, joten jonkun se kai sillon karsii?

sundiz kirjoitti:
Parissa paikassa olen käynyt kokeen ampumassa ja ainakin omasta mielestä on molemmissa ollut tuo tuki vähän niin ja näin. Pöytätaso missä joku vanha reikänen alepan muovikassi, missä on hiekkaa sisällä, tai se on melkein tyhjäksi valunut.

Toki tuolla on osansa, hyvä tuki vähentää kassavirtaa Laughing

jkvi kirjoitti:

Pitäisi vain markkinoida entistä enemmän, että varsinkaan täysillä juokseviin ei ammuta eikä sitä tätä myötä tarvitse sitten harjoitella, vaikka siitä ei haittaakaan sanottavasti ole..

Tämä pitäisi pikku hiljaa saada läpi ajatusmallisssa, kun puhutaan hirvimiesten harjoittelusta. Asia on juuri noin, paitsi että luulen että siitä liikkuvien "harjoittelusta" voi olla haittaakin. Vähän ampuva, ÄLÄ REENAA LIIKKUVAA!

Minusta koetta oleellisempaa olisi aseenkäsittelyn ja omien taitojen tunteminen. Jos ei osu kun seisovaan hirveen 20m päästä, ja tietää sen, ei se metsästäjä tee enempää sählinkejä kun muutkaan. Mutta jos aseenkäsittely on aivan hukassa, mitä nyt jo näkee radalla paljon, puhutaan jo riskeistä. Eri taudit on oma asiansa, jahtivouti/seurue ei ole niiden hoitaja, mutta ikävä kyllä joutuu aika-ajoin niiden eteen.
Nimenomaan hirviradoilla aika paljon olevana, näen että isoin aseenkäsittelyyn liittyvä ongelma on siinä että asetta ei käsitellä/käytetä likimainkana tarpeeksi. Tämä korostuu iäkkäiden, ja aikuisena metsästyksen aloittavien kohdalla. Nuoret ei ole ongelma, he omaksuvat opit nopeasti jos joku vaan neuvoo.

Tämä, itsekkin ammun pleittiä tai muuta paikallaan olevaa maalia muutaman sata laakia kesään jotta tuntuma säilyy, liikkuvan ampumien ei enää suju ihan niin kuin pitäisi, useimmat osumat toki siellä missä pitää, eli ammuttajat väittävät niiden olevan alavoittoisia, mutta liian helposti sekaan livahtaa huti, rataolosuhteissa niitä ei pitäisi tulla jos vähänkään osaa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.09.2019 08:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Gerberos kirjoitti:
Niin, ja ei meillä ainakaan kukaan ole ilkkunut. Ne jotka on joskus tulleet radalle kumminkin vaikka ei ole tullut harjoiteltua, ja on hieman epäonnistuneet, on kyllä suorin selin myöntäneet että pitäs käydä useammin. Ja heitä on kannustettu eikä ilkuttu. Se ei kuulu henkeen. Luulis ettei muuallakaa, mitta ymmärrän että se hävettää jos ei onnistu ja sitä miettii mitä ne muut mielessään aattelee.


Kyllä meillä nauru kuuluu satasen kopilta kuulosuojauksenkin läpi, kun vetäisee 75 ampumapaikalta ulos renkailta, viimeviikonloppuna viimeksi koettu Smile. Edellistreeneissä itse asiassa asiasta keskusteltiin ja todettiin, että tutussa porukassa treenatessa tulee aika laillakin hyvässä hengessä naamottua puolin ja toisin.

Todettiin kyllä sekin, että jos/kun mukaan saadaan vähemmän radalla käyviä, niin minkämoista rataetikettiä pitäisi noudattaa. Kaikkein pahin taitaa olla nykyaikainen ”ihan hyvin se meni” kommentointi, kun oot vetänyt puolet ohi ja jonkun penkkaankin…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.09.2019 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:

Ihan sama ku se kerran viikossa autolla kauppreissun tekevän papan pitäs ajaa jokapäivä ilta ja aamuruuhkassa.


Pohdin tuota pariltakin kantilta.

Tässä ammuntaharjoitteluhommassa korostuu mielestäni pari eri linjaa. Aika vahvasti näkyy se toiminnassa, että ikääntyminen vie jossain vaiheessa sitä parasta ammuntaterää. Tätähän on kommentoitu, että tuota pystyy kompensoimaan sillä muulla kokemuksella. Varmasti pitääkin paikkansa, jos on ”joskus osannut ampua”. Ja mielestäni on melkoinen vääryys, jos ikääntymisen myötä tapahtuvan ampumataidon laskun myötä aletaan raakaamaan ulos hirviporukasta.

Toisen leirin muodostaa kai sitten ne, jotka eivät viitsi jostain syystä edes yrittää opetella osumaan liikkuvaan (tai paikallaanolevaankaan) maaliin. Miten tätä porukkaa saisi aktivoitua?


Jossain porukassa olen kuullut semmoisistakin linjanvedosta, että ”pistetään aina ne huonot ampujat pas…kimpiin passeihin”. Aika mielenkiintoiseksi tuokin tekee jahtipäällikön elämän, jos moisiakin joutuu pohtimaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 16.09.2019 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Gerberos kirjoitti:
Niin, ja ei meillä ainakaan kukaan ole ilkkunut. Ne jotka on joskus tulleet radalle kumminkin vaikka ei ole tullut harjoiteltua, ja on hieman epäonnistuneet, on kyllä suorin selin myöntäneet että pitäs käydä useammin. Ja heitä on kannustettu eikä ilkuttu. Se ei kuulu henkeen. Luulis ettei muuallakaa, mitta ymmärrän että se hävettää jos ei onnistu ja sitä miettii mitä ne muut mielessään aattelee.


Kyllä meillä nauru kuuluu satasen kopilta kuulosuojauksenkin läpi, kun vetäisee 75 ampumapaikalta ulos renkailta, viimeviikonloppuna viimeksi koettu Smile. Edellistreeneissä itse asiassa asiasta keskusteltiin ja todettiin, että tutussa porukassa treenatessa tulee aika laillakin hyvässä hengessä naamottua puolin ja toisin.

Todettiin kyllä sekin, että jos/kun mukaan saadaan vähemmän radalla käyviä, niin minkämoista rataetikettiä pitäisi noudattaa. Kaikkein pahin taitaa olla nykyaikainen ”ihan hyvin se meni” kommentointi, kun oot vetänyt puolet ohi ja jonkun penkkaankin…

En ole kyllä kuullut kenenkään naureskelleen ohiampujille, vissiin kulttuurisidonnaista, meillä hyväksytään jokaisen oma lähtötaso ja sitä ei tirskumalla paranneta, myöskin huiput vetävät joskus ohi, yleensä jahdissa eikä sielläkään naureta ohiampujille niin miksipä radallakaan.
Ammuntasuoritusta pitää ilman muuta ruotia mutta se tehdään ammuttajien kanssa kopissa niin ei ole kynnystä tulla radalle "räävittäväksi", siltikin liian harva uskaltautuu kesän treeneihin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 16.09.2019 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimen omaan, nämä jotka on teille mahdollistaneet harrastuksen, perustaneet seuran useinmiten juuri ne maanvuokraajat ja muut talkoo miehet, kun alkaa homma tökkiä nii eiku kepit hioihin tavalla tai toisella. Ei helevetti.
Koittakaa keksiä muuta ja saada mukaan muutaki kuin se pelkkä passissa oleminen ja sen kanssa tuskailu. Olen nähny seuroja joissa papat on mukana "osakkaana" hirveen kun ovat suorittaneet kortin, mutta eivät änkeä välttämättä mettään, auttavat muuten minkä pystyvät. Tämä ny on elämän kaari joka tulee jokaisella vastaan. Varmaan näistä nykyisistä "ongelma" papoistaki löytyy niitä jotka viellä muuan vuosi taakse narisi samalla mallilla....

Ymmärrän toki että silloin ku aseen kanssa pyritään mukaan ja ei oikein luonnistu nii johtajalla on oltava pelisilmää ja varmaan myös raavituttaa päätä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 64, 65, 66  Seuraava
Sivu 34 Yht. 66

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com