OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reima Pensalan mietteitä aseluvista.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20053
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.12.2019 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokainenhan muodostaa näistä asioista näkemyksensä itse. Ja aseharrastajathan ovat tunnetusti solidaarista porukkaa toisilleen Smile.

Omalla kohdalla olen vuosien saatossa järkeillyt seuraavasti.

Asehommilla on tendenssi kiristyä. Tähän vaikuttaa varmaan aika montakin tekijää. Esimerkiksi EU:sta tuleva paine on oma ohjaajansa. Maassa sattuneet ampumavälikohtaukset vaikuttavat. Tuntuu myös siltä, että aina hallituksen vaihtuessa uudella sisäministerillä saattaa olla ”oma näkemys” asehommiin, mutta myös ministeriön virkamiehet tai intressipiirit saattavat ajaa asevastaista agendaansa, jos ministeri on ”heikko tai ei perillä asioista”, tähän ei välttämättä hallituksen värisuorakaan vaikuta 100%. Jne.

Joskus itselle on tullut myös sellainen olo, että aseasiat ovat kiristyneet "vahingossa", kun uusia pykäliä on sorvattu. Ei ole tultu ajatelleeksi kaikkia harrastajia. Kyllä ainakin itseä hieman jännittää, mitä tuo pitää sisällään: "Hallitusohjelmassa todetaan, että aselupakäytännöt yhtenäistetään koko maassa aselainsäädäntöä kiristämättä"


Aseharrastuskenttä on myös muuttunut vuosien saatossa. Esimerkiksi ampumalajit ovat lisääntyneet ja vaativat räätälöityä erikoiskalustoa. Toisaalta samaan aikaan ei-harrastavat ovat vieraantuneet ”aseliitännäisistä” asioista todella paljon.

Itsellä on tainnut olla aselupia 35v ja olisikohan harrastusvuosia vielä edessä rapiat 20. Jossain välissä järkeilin, että omalla harrastus- ja kalustoprofiililla voi olla turha päätään vaivata aselakihommilla ja todeta ”ei koske metsästäjiä” ja ”Tämän kanssa voi elää”. Pääsee itse asiassa aika vähällä tuolla asenteella.
Vaan nyt kun tuo poika vaikuttaa kiinnostuneelta hommasta, niin olen hiukan joutunut nostamaan katsetta omasta navasta ja perehtymään näihin lupahommiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pippelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2018
Viestejä: 188

LähetäLähetetty: 18.12.2019 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NV kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Pohjola kirjoitti:
no ihme uikutusta, ja varjojen pelkoa.
lahtinen, miksi se pitäs onnistua jos pojalla ei ole lupaa.



Kerroppa, minkämoisen jumpan kautta ja minkä ikäisenä poika saa luvan tohon itselataavaan 22 pistooliin loukkulopetushommaan?



En oo satavarma, mutta pelkään pahasti ettei itselataavaa saa millään jumpalla loukkuaseeksi.



Olette aivan oikeassa tässä asiassa. Tutun kalakaverin isä kuoli viime talvena ja siltä jäi .22 margolinin pistooli perinnöksi. Kalakaverilla itsellään on tämä pienempi versio tästä eli se baigalin margo. Niin se ei sitten tarvinnut toista pikkuvehettä itselleen. Niin se sitten tarjotteli tuota ukilta jäänyttä kampetta pojalleen. Poika on 25-vuotias metsästys sekä ampumaseuran jäsen jolla on jo ennestään aselupia hirvikivääristä haulikoihin. Ei saanut sitten lupaa siihen pistooliin niin että se olisi ollut puoliautomaatti. Lupahakemukseen meni hölmöyttään raksittamaan metsästysperusteen, se riitti. Ase piti muuttaa sepällä niin että se on kertalaukeava. Eli siis sellaiseksi että itse joutuu iskurin virittämään uudelleen kun ase on edellisen ammuksen jäljiltä vetänyt uuden sinne pesään. Paljonko tälläisessa hommassa on sitä järkeä? Ei niin pienintäkään. Jos pojalla on ennestään useita aseita niin miksi helvetissä se ei voisi saada vaikka täysin toimivaa pistoolia, kaliperillä ei ole tässäkään mitään merkitystä? Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta minä vain kysyn?
_________________
Ihan pinkki on pimppi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pippelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2018
Viestejä: 188

LähetäLähetetty: 18.12.2019 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Juuri tämäkin intos näyttää harrastajien aseettomuuden, räävitään ja nälvitään toisiamme kun pitöäisi seisoa rinnakkain yhteisen asian takana, helppo meitä on kieputella ja latoa uutta kieltoa pöytään, asiantilaan tyytyväiset ovat hiljaa ja niitä jotka edes hiukan kritisoivat haukutaan saamattomiksi, vaikuttaminen on sitäkin että pidetään päättäjät tietoisina kentän mielipiteestä, yksittäisellä maakuntien edustajalla ei ole juurikaan sanavaltaa missään, asiat päätetään hallituksessa ja puoluetoimistoissa ja esittelevät virkamiehet sanelevat hyvin usein suunnan jonne asiaa viedään, etenkään ministeritasolla ei ole asiantuntemusta eikä mielenkiintoakaan johonkin aselakiasiaan, ja asehan on sana joka kuulostaa monien korvissa jo lähtökohtaisesti asialta johon kannttaa suhtautua negatiivisesti.
Nyt meillä on huonoin hallitus pitkiin aikoihin mitä mahdollisiin aselakikiristyksiin tulee, niitä on takuulla tulossa eikä yksittäisellä kansalaisella ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, sen sijaan puolen miljoonana harrastajan ryhmällä on jos keskitymme asiaan toistemme rääpimisen sijaan, toisia harrastajia rääpivät Harjulat eivät ihmeemmin asiaamme edistä mutta yhteistyö näkyisi takuulla jos halua on, tähän saakka ei ole ollut ja olemme peruutelleet joka kerta kun aselakiin on puututtu, edusmiehemme etunenässä.



Asia on myös minun mielestäni juuri näin kuten kirjoitit. Kepu yrittää tässä hallituksessa pysyä viimeiseen asti. Se on vain harmi kun viimeisetkin kannattajat menevät siinä niinkuin lapsi pesuveden mukana.
_________________
Ihan pinkki on pimppi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 18.12.2019 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harjula kirjoitti:
phh kirjoitti:
Harjula kirjoitti:
Ja jälleen yksi aasi ratsastaa vihervasemmistolla. Laughing

FYI:Päättäjien pöytää ei pääse itkemällä erälle.netissä, vaan sinne pitää ihan itse pyrkiä. Hyvin harva on niin pätevä että kotoa tultaisiin hakemaan. Metsästäjäliitossa olisi paikka vapaana niille joilla on muutakin annettavaa kuin ainainen parkuminen.

Mitä aselakiin tulee, kysymykset kannattaa osoittaa niille jotka nämä päätökset aikoinaan läpi ajoivat. Lauta-matti vanhanen (kes-kusta) ja anne holmlund (kokkare) ovat pääasiallisesti tämän lakisipilöinnin takana, eikä suinkaan (mikä yllätys! Shocked ) joku random kirjoittaja palstalla tai jo liki legendaarinen vihervasemmisto.

Mitä istuvaan hallitukseen tulee, niin jotenkin epäilen että sillä on hieman isompia asioita ratkottavanaan kuin aselaki. Tulevaisuutta taas on turhaa murehtia, kyllä maailmassa ongelmia riittää.
Eikä hysterian luominen muutenkaan aseenomistajien asiaa aja, vaikka siihen niin helppoa onkin sortua. Varsinkin erään parteiführerin mallia seuratessa.


Kaikilla ei ole halua tai kykyä pyrkiä päättäjien pallille, saati mitään mahdollisuuksia. Mutta ei kai se tarkoita, että pitäisi vaan alistuneesti pyllistää, kun asekieltäjät vetää kuivana kakkoseen? Vihervassareilla on nyt vähän kiirettä, kun omat paskoo pesään sen mitä kerkeävät. Mutta kyllä ne vielä rivinsä kuntoon saavat, valitettavasti. Naivi saa olla, jos uskoo, etteivät tartu tilaisuuteen, jos tulee paikka kieltää jotain. Laput silmillä on saanut kulkea, jos on välttynyt tämän leirin asekielteisistä mielipiteistä. Ja sitten se on vihervassareilla ratsastamista, kun tämänkin faktan tuo esille. Provoatko vai oletko ihan vilpittömästi tätä mieltä?

Ei se ole synti jos ei kyvyt riitä, mutta se on synti ja häpeä että pitää turhaa hysteriaa lietsoa. Nämä sodat voitetaan ja hävitään asialinjalla, vaikka se niin tylsää onkin.
Jos joku on naivi, niin katso peiliin. Vai ihanko tosissasi luulet että jos Suomesta joskus tulee diktatuuri, kuten jotkut tuntuvat tosissaan toivovan, yksityinen aseenomistus säilyy? Laughing Lue historiaa, saatat ehkä oppia jotain.

Herr Harjula, kirjoitatte kerrassaan asiaa! Näin se vaan menee ja äänestäjien poliittinen muisti on lyhyt. Suomen hallitus lienee vasemmistolaisin vuosikymmeniin, mutta aselakeja ovat kiristäneet oikeistolaiset eduskunnat. Lait esittelee hallitus ja eduskunta hyväksyy ne.
Olet oikeassa siinäkin, että diktatuurivaltiot keräävät ensimmäiseksi aseet pois. Niin teki myös eräs A. Hitler. Aselupia ei myönnetty kuin Puolueen Uskollisille Jäsenille.
Tuntuuko tutulta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2115
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 18.12.2019 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moni ihmettelee, mikä järki on milloin missäkin aselain pykälän tai tulkinnan takana ?
Kysymys on aiheellinen mutta väärä.

Ei siinä olekaan mitään järkeä, kysehän on tietyn ajatusmaailman omaavien ihmisten/virkamiesten tietoisesta kiusanteosta laillisia aseiden käyttäjiä ja metsästäjiä vastaan.
Lähinnähän POHA:n ja näiden muidenkin tahojen tahtotilana ujuttaa aselakiin ylimitoitettuja heikennyksiä tai perusteettomia negatiivisia muutoksia harrastajia kohtaan voisi kuvailla kai parhaiten näiden henkilöiden tapana toteuttaa henkilökohtaisella tasolla Stalinistista käytäntöä, jonka perusajatus on, ei ole olemassa syyttömiä, on vain väärin kuulusteltuja.
Tämä yritetään toimeen panna Suomessa tekemällä ampuma-aselaista niin vaikeaselkoinen ja tulkinnallinen, että se aiheuttaa harrastajilleen mahdollisimman paljon ongelmia ja kustannuksia ja jolla voidaan rajoittaa monin eri keinoin laillista harrastusta, johon tietyt tahot suhtautuvat ikään kuin se olisi laitonta toimintaa, jota pitää yrittää vaikeuttaa kaikin mahdollisin keinoin.

Ja tällä toiminnalla on oltava ylempien virkamiesten siunaus, koska tätä toimintaa on harjoitettu jo niin pitkään.

Miten tähän tiettyjen lajien harrastajien suoranaiseen kiusaamiseen ja haitantekoon sitten pitäisi suhtautua ja puuttua tehokkaimmin, tämä on se tärkeä ja oikea kysymys ?

Oikeastaan ainoa vaihtoehto on se, että asiasta nostetaan mahdollisimman suuri julkinen keskustelu ja kritiikki julkisuudessa mahdollisimman monin eri tavoin ja tuodaan esille tyytymättömyys tiettyjä henkilöitä tai tahoja kohtaan, jotka esittävät näitä perusteettomia esityksiä tai virheellisiä tietoja harjoittamiamme lajeja kohtaan.

Ikävää julkisuutta ei halua kukaan virkamies tai politiikko osalleen kovin mielellään, joten se ja terävä kritiikki olisivat hyvä yhdistelmä näitä Pensaloita ym. vastaan.
Mikko Niskasaaren ylläpitämä blogihan on nostanut esille näitä erilaisia sankareita, jotka pyrkivät saamaan "sädekehän" ympärilleen omilla tempuillaan, mutta onneksi ainakin joskus noiden tonokkien suunnitelmat menevät poskelleen.

Voidaan myös kysyä aiheellisesti, toteutuuko nykyisessä ampuma-aselaissa ja sen muutoksissa monien eri lakien tavoitteet ja velvollisuudet vai onko ohjaavana tekijänä monesti yksinkertaisesti vain joidenkin henkilöiden/virkamiesten oma negatiivinen suhtautumistapa tiettyjä harrastuksia kohtaan, mikä ohittaa ja ohjaa näin perusteettomasti lainsäädännön valmistelua ja toteutusta jo lähtökohdiltaan väärään suuntaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gjusgrund
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tam 2008
Viestejä: 310
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 18.12.2019 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Oikeastaan ainoa vaihtoehto on se, että asiasta nostetaan mahdollisimman suuri julkinen keskustelu ja kritiikki julkisuudessa mahdollisimman monin eri tavoin ja tuodaan esille tyytymättömyys tiettyjä henkilöitä tai tahoja kohtaan, jotka esittävät näitä perusteettomia esityksiä tai virheellisiä tietoja harjoittamiamme lajeja kohtaan.


Ongelmana on, että tuohon tarvittaisiin ns. valtamedian apua/tukea/millä nimellä sitä kutsuttaisiinkin. Ja kun tietää valtamedian toimittajien poliittisen / ideologisen kannan, niin siltä suunnalta ei taida paljon sympatioita herua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2115
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 18.12.2019 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo pitää monelta osin totta Gjusrund, mutta pitää käyttää niitä kanavia jotka toimivat.

Kyllähän mm. Suomen toiseksi suurin päivälehti Maaseudun Tulevaisuus on julkaissut melko useasti hyviä ja myönteisiä uutisointia eräväen osalta.

Politiikoista löytyy vielä onneksi joitakin etunamme ajavia henkilöitä ja äänestämällä voimme itsekin vaikuttaa tähän asiaan vaaleissa.

Meistä jokainen voi myös olla yhteyksissä erilaisiin tahoihin, kuten vaikkapa eduskunnan eräkerhon jäseniin pyrkien vaikuttamaan omalta osalta harrastuksiemme edunvalvontaan tai mm. kirjoittamalla mielipiteitään tai vastineitaan lehtiin tai someen.

Jos ei tee mitään se on palvelus vastapuolellemme, joka kyllä kiittää passivisuudestamme.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pippelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2018
Viestejä: 188

LähetäLähetetty: 18.12.2019 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:
Moni ihmettelee, mikä järki on milloin missäkin aselain pykälän tai tulkinnan takana ?
Kysymys on aiheellinen mutta väärä.

Ei siinä olekaan mitään järkeä, kysehän on tietyn ajatusmaailman omaavien ihmisten/virkamiesten tietoisesta kiusanteosta laillisia aseiden käyttäjiä ja metsästäjiä vastaan.
Lähinnähän POHA:n ja näiden muidenkin tahojen tahtotilana ujuttaa aselakiin ylimitoitettuja heikennyksiä tai perusteettomia negatiivisia muutoksia harrastajia kohtaan voisi kuvailla kai parhaiten näiden henkilöiden tapana toteuttaa henkilökohtaisella tasolla Stalinistista käytäntöä, jonka perusajatus on, ei ole olemassa syyttömiä, on vain väärin kuulusteltuja.
Tämä yritetään toimeen panna Suomessa tekemällä ampuma-aselaista niin vaikeaselkoinen ja tulkinnallinen, että se aiheuttaa harrastajilleen mahdollisimman paljon ongelmia ja kustannuksia ja jolla voidaan rajoittaa monin eri keinoin laillista harrastusta, johon tietyt tahot suhtautuvat ikään kuin se olisi laitonta toimintaa, jota pitää yrittää vaikeuttaa kaikin mahdollisin keinoin.

Ja tällä toiminnalla on oltava ylempien virkamiesten siunaus, koska tätä toimintaa on harjoitettu jo niin pitkään.

Miten tähän tiettyjen lajien harrastajien suoranaiseen kiusaamiseen ja haitantekoon sitten pitäisi suhtautua ja puuttua tehokkaimmin, tämä on se tärkeä ja oikea kysymys ?

Oikeastaan ainoa vaihtoehto on se, että asiasta nostetaan mahdollisimman suuri julkinen keskustelu ja kritiikki julkisuudessa mahdollisimman monin eri tavoin ja tuodaan esille tyytymättömyys tiettyjä henkilöitä tai tahoja kohtaan, jotka esittävät näitä perusteettomia esityksiä tai virheellisiä tietoja harjoittamiamme lajeja kohtaan.

Ikävää julkisuutta ei halua kukaan virkamies tai politiikko osalleen kovin mielellään, joten se ja terävä kritiikki olisivat hyvä yhdistelmä näitä Pensaloita ym. vastaan.
Mikko Niskasaaren ylläpitämä blogihan on nostanut esille näitä erilaisia sankareita, jotka pyrkivät saamaan "sädekehän" ympärilleen omilla tempuillaan, mutta onneksi ainakin joskus noiden tonokkien suunnitelmat menevät poskelleen.

Voidaan myös kysyä aiheellisesti, toteutuuko nykyisessä ampuma-aselaissa ja sen muutoksissa monien eri lakien tavoitteet ja velvollisuudet vai onko ohjaavana tekijänä monesti yksinkertaisesti vain joidenkin henkilöiden/virkamiesten oma negatiivinen suhtautumistapa tiettyjä harrastuksia kohtaan, mikä ohittaa ja ohjaa näin perusteettomasti lainsäädännön valmistelua ja toteutusta jo lähtökohdiltaan väärään suuntaan.


Todella hienoa tekstiä, asiahan menee juurikin näin kuten kirjoitit. +10
On aivan uskomatonta tässäkin suomenmaassa että nämä meidän valitsemat herrat ovat kääntyneet meitä vastaan. Nyt jos ajatellaan aavistus kauemmaksi, niin sitten kun aseet on saatu kiellettyä. Niin mikä on sitten seuraava agenda. Aletaanko rajoittamaan ihmisten omaisuutta? Kuten että jos on vaikkapa maa-omaisuutta niin eikös sekin voitas ottaa valtiolle. Tai jos ei niin pistetään ainakin hirveä kiinteistövero, niin eiköhän tuo tomppeli ala kohta siitä luopua. Mitä muuta voitaisiin myös alkaa kieltämään? Vain taivas on tähän hommaan rajana. Nämä meidän verorahoilla maksetut virkamiehet keksivät vain meille palkanmaksajille lisää kaikkea p@skaa. Tässä maassa pitäisi olla mielestäni OMAISUUDENSUOJA. Aseillahan sitä ei ole enää ollut vuosiin. Mutta, se on pieni liike kun lähdetään taas muita hommia kieltämään. Ja siinä todellisuudessa ei auta tämänkään nimimerkki "pohjolan" vakuuttelut.
_________________
Ihan pinkki on pimppi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 18.12.2019 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^Herr Pippelmann, juuri niin se menee, kuin ajattelit! Omaisuudensuoja? Miten eräs A. Hitler teki siitä melko lailla selvää Suuren Puolueen johtajana? Stalin niittasi omistamiset siihen ja toimitti porukan leirille ja saman teki A. Hitler.

Saksassa ei tule kysymykseenkään välttämättömyyshyödykkeiden järjetön verokohtelu. Sillä saa äkkiä joukot kaduille.
Suomessa ei yleisesti ole ymmärretty syytä mm. Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin lämpimään suhtautumiseen kiinteistöveroon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20053
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.12.2019 12:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos nyt ei vedettäis joka väliin natsikorttia Smile

Sikäli nimim. Pohjolan puheissa on vinha perä, että melko monessa paikassa aselain kiristyksiä ei noudateta, eikä niitä myös valvota. Tuolloinhan ei kiristykset ”tunnu missään”.

Ainakin meilläpäin on jo melkoinen voitto, jos ne aseet kulkee aina suojuksessa. Ja ihan 100% peittoa ei taida olla aina sillä, että se ”asepussi” olisi autossa niin, ettei ole ulkopuolelta havaittavissa. Ja eikös kieltolistalla ole sekin, ettei se hammerhiitaski sais ollakaan siinä pyssypussin sivutaskussa ja Tikka siellä pussissa. Tuon noudattaminen alkaa ollakin jo aika hapokasta, mutta very verbootten hommaa.

Tai nämä jokuaika sitten tulleet ”uuden muodin mukaiset ”toistaiseksi voimassaolevat luvat, joihin harrastuksen jatkuminen pitää todentaa viiden vuoden välein. Meilläpäin ei kuunaan ole jäänyt keltään tekemättä, kun tuo 5v on napsahtanut mittariin Smile.


Itse näen melko potentiaalisena sudenkuoppana sen, että aselain vaatimukset ja todellinen toiminta kentällä erkaantuu toisistaan pikkuhiljaa. Aletaan olla tilanteessa, jossa yleisesti hyväksytty ja käytetty toimintakäytäntö on kumminkin laiton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20053
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.12.2019 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pippelimies kirjoitti:

Olette aivan oikeassa tässä asiassa. Tutun kalakaverin isä kuoli viime talvena ja siltä jäi .22 margolinin pistooli perinnöksi. Kalakaverilla itsellään on tämä pienempi versio tästä eli se baigalin margo. Niin se ei sitten tarvinnut toista pikkuvehettä itselleen. Niin se sitten tarjotteli tuota ukilta jäänyttä kampetta pojalleen. Poika on 25-vuotias metsästys sekä ampumaseuran jäsen jolla on jo ennestään aselupia hirvikivääristä haulikoihin. Ei saanut sitten lupaa siihen pistooliin niin että se olisi ollut puoliautomaatti. Lupahakemukseen meni hölmöyttään raksittamaan metsästysperusteen, se riitti. Ase piti muuttaa sepällä niin että se on kertalaukeava. Eli siis sellaiseksi että itse joutuu iskurin virittämään uudelleen kun ase on edellisen ammuksen jäljiltä vetänyt uuden sinne pesään. Paljonko tälläisessa hommassa on sitä järkeä? Ei niin pienintäkään. Jos pojalla on ennestään useita aseita niin miksi helvetissä se ei voisi saada vaikka täysin toimivaa pistoolia, kaliperillä ei ole tässäkään mitään merkitystä? Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta minä vain kysyn?


Hommahan ratkesi onnellisesti Smile.

Itselläni on seuraavanlainen tilanne, kun poika tuossa varttuu ja alkaa kenties hommaamaan aselupia. Pitää kai lain mukaan hommata toinen turvakaappi, koska luvitus ei tule kattamaan kaikkea arsenaalia. Eli minulla avain molempiin turvakaappeihin ja pojalla toiseen.

Sitten jos poika tarvii loukkulopetusaseen, niin hän ei voi käyttää tuota taloudessa olevaa vaimennettua itselatavaa kakskakkosta. Vaihtoehtona on kyseisen aseen raatelu yksitoimiseksi tai oman yksitoimisen pistoolin hommaaminen.

Mutta kyllä tämän kanssa voidaan elää Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 18.12.2019 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:


Sitten jos poika tarvii loukkulopetusaseen, niin hän ei voi käyttää tuota taloudessa olevaa vaimennettua itselatavaa kakskakkosta. Vaihtoehtona on kyseisen aseen raatelu yksitoimiseksi tai oman yksitoimisen pistoolin hommaaminen.

Mutta kyllä tämän kanssa voidaan elää Smile

Se elämisvaihtoehto on, että käyt lähivuosina 5krt/vuosi pojan kanssa radalla sen mutkan kanssa, ja pidätte niistä kirjaa. Sitten 18v:nä voi hakea aseelle lupaa aktiivina pistooliampujana.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pippelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2018
Viestejä: 188

LähetäLähetetty: 18.12.2019 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Pippelimies kirjoitti:

Olette aivan oikeassa tässä asiassa. Tutun kalakaverin isä kuoli viime talvena ja siltä jäi .22 margolinin pistooli perinnöksi. Kalakaverilla itsellään on tämä pienempi versio tästä eli se baigalin margo. Niin se ei sitten tarvinnut toista pikkuvehettä itselleen. Niin se sitten tarjotteli tuota ukilta jäänyttä kampetta pojalleen. Poika on 25-vuotias metsästys sekä ampumaseuran jäsen jolla on jo ennestään aselupia hirvikivääristä haulikoihin. Ei saanut sitten lupaa siihen pistooliin niin että se olisi ollut puoliautomaatti. Lupahakemukseen meni hölmöyttään raksittamaan metsästysperusteen, se riitti. Ase piti muuttaa sepällä niin että se on kertalaukeava. Eli siis sellaiseksi että itse joutuu iskurin virittämään uudelleen kun ase on edellisen ammuksen jäljiltä vetänyt uuden sinne pesään. Paljonko tälläisessa hommassa on sitä järkeä? Ei niin pienintäkään. Jos pojalla on ennestään useita aseita niin miksi helvetissä se ei voisi saada vaikka täysin toimivaa pistoolia, kaliperillä ei ole tässäkään mitään merkitystä? Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta minä vain kysyn?


Hommahan ratkesi onnellisesti Smile.

Itselläni on seuraavanlainen tilanne, kun poika tuossa varttuu ja alkaa kenties hommaamaan aselupia. Pitää kai lain mukaan hommata toinen turvakaappi, koska luvitus ei tule kattamaan kaikkea arsenaalia. Eli minulla avain molempiin turvakaappeihin ja pojalla toiseen.

Sitten jos poika tarvii loukkulopetusaseen, niin hän ei voi käyttää tuota taloudessa olevaa vaimennettua itselatavaa kakskakkosta. Vaihtoehtona on kyseisen aseen raatelu yksitoimiseksi tai oman yksitoimisen pistoolin hommaaminen.

Mutta kyllä tämän kanssa voidaan elää Smile


Sen kanssa ei voi nimittäin elää.
Näinhän ne sanovat. Ja näinhän ne nämä asiat menee. Ei siinä tuon pojan suhteen ole paljoa vaihtoehtoja Herra Lahtinen. ampumaseurakaan kun ei oikein nykyisellään riitä siihen että saisi luvan pikku pistoolille. Toki ampumaseuran jäsenyys ja siellä osallistuminen vuosien aikana voisi tämän asian toki hoitaa, mutta älä usko kuitenkaan ihmeisiin.
_________________
Ihan pinkki on pimppi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rispe
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Huh 2016
Viestejä: 93

LähetäLähetetty: 18.12.2019 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lupaa käsiaseeseen ei saa vielä 18 v vaan vasta kun on täyttänyt 20 v.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26240

LähetäLähetetty: 18.12.2019 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On teillä ongelmat ja kuvittelut.
Itellä nämä asepuolen ongelmat liittyy lähinnä jatkuvasti muuttuviin lakeihin , tulkintoihin jne. Lait menee kuten menee täällä valitus on tuollasella asiattomalla seinille hyppimisellä vai haitaksi.
Ite olen ollu käärmeissäni asehuoneen rakentamisen sääännösten suhteen ihmeissäni ja pidän niitä täysin ylimitoitettuna. Olen ilmaissu mielipiteeni ja toivon järkevöityvän, mutta myös vastoin lahtisen kuvittelua hommannu kaappeja tarpeeksi. Ja asepusseja uskon olevan todella riittävästi. Ja myös käytän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Seuraava
Sivu 8 Yht. 15

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com