OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reima Pensalan mietteitä aseluvista.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 19.12.2019 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
No tuo myyntitili olisi ihan muuten ok, mutta käytännössä siinä tulee ongelmaksi se, että ne aseet pitäisi saada oikeastaan mahdollisimman nopeasti pois perikunnalta ja ne pitäisi saada myös nopeasti rahoiksi. Eli käytännössä myyntitili on liian hidas tapa saada rahat pois kuljeksimasta.

Mitä tulee nykyään käytettyjen aseiden kauppaan, niin ero nykytilanteella ja esim. vain kymmenen vuoden takaisella on jo huimasti. Eli jos esimerkiksi otetaan vaikkapa haulikot, niin nykyään 12/70 + kiinteät supistajat on jo kuollutta painoa. Kymmenisen vuotta vastaavaa edusti 16/70... Eli rima kurantille nousee koko ajan. Tähän vaikuttaa aselupien hinnoittelu ja lupien pidentyneet käsittelyajat. Ei kukaan enää nykyään halua ostaa asetta "seku vain", vaan sen täytyy täyttää jokin todellinen tarve.

Perikunnissa tämä nykytilanne näyttäytyy siten, että rima nousee alati korkeammalle. Kuten tuossa phh sanoikin, niin jokin ase kelpasi varaosien takia, toinen ei ollenkaan. Eli tuossakin tilanteessa oli olemassa selvä tarve ja vaikka toinen olisi voinut olla potentiaalisesti arvokas, saattaa kyse olla silti aseesta, jolla ei ole myyntiarvoa.


Perikunnalla on 3 kk aikaa pitää perukirjoitus, käytännössä tähän saa lykkäystä melkein millä tahansa järkevän kuuloisella syyllä. Mutta siis perukirjoitus ei millään lailla vaikuta aseiden myyntiaikatauluun: siihen on vain arvioitava niiden arvo ja se sitten osuu hyvin tai huonosti. Perinnön jako on sitten vasta se, missä asialla on vasta merkitystä. Tälle ei ole olemassa mitään takarajaa. Jos aseet on myymättä vielä jakohetkellä, asiasta on vain mainittava jakokirjassa ja myynnin jälkeen sitten tehtävä uusi jakokirja.

Aseiden myynnille tai uudelleenluvittamiselle on aikaa 6 kk. Tämä on käytännössä se aikaikkuna, jossa tavara on saatava liikkumaan. Ja tätä tavoitetta auttaa järkevä hinnoittelu. Ja jos ei kuitenkaan mene kaupaksi, niin aina voi luovuttaa ne poliisille. Jos on kyse kovin arvokkaista aseesta, niin silloin kannattaa harkita tällaisen aseen luvittamista jollekin osakkaalle. Luvan ehtii hakea puolen vuoden sisään ja asia vaan sitten huomioidaan perintöä jakaessa. Arvostus ei ole välttämättä helppoa tässäkään tilanteessa, mutta käytännössä riittää, että osakkaat ovat siihen tyytyväisiä.

Tässä ollaan livetty jo aika kauas Pensalasta, jatketaanko siitä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 19.12.2019 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tää ongelma on marginalinen, suurin osa perikuntien aseista on tänäpäivänä vanhoja haulikkoja, vanhoja SakoTikka kiväärejä, ja vähän vanhentuneita käsiaseita.

Näiden kohdalla se tarve on tosiaan myyjän, niistä pitää päästä eroon. Tarjonta on myös romahduttanut noiden hinnat. 10v sitten M55/M65/L579 yms. oli tuplapyynneillä myynnissä.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14781

LähetäLähetetty: 19.12.2019 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Tarjonta on myös romahduttanut noiden hinnat. 10v sitten M55/M65/L579 yms. oli tuplapyynneillä myynnissä.


Hintojen romahtamiseen on vaikuttanut myös se, että nämä olivat vielä 10-20 vuotta sitten paljon kurantimpaa tavaraa kuin nykyään. Eli pelkästään Tikka T3:n vaikutus alkaa näkyä nykyään tässä käytettyjen vanhojen kotimaisten kaupassa. Ihmiset haluavat nykyään erilaisia aseita kuin ennen ja periaatteessa hyvin moni näistä vanhoista on jollain tapaa puutteellisia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.12.2019 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod tuolla sivulla 9 arveli Aselain seuraavan mittavan prosessin olevan aselain kokonaisuudistus.

Toivottavasti meillä on silloin jokin muu kuin kansanrintamahallitus tuota lakikokonaisuutta valmistelemassa ja hyväksymässä.

Toivottovasti myös HUOMIOIDAAN erityisesti lausunnonantajina mahdollisimman laajalti niitä asianosaisia ja tahoja, ketkä toimivat näiden aseisiin liittyvien harrastutusten parissa ja jotka osaavat kertoa mahdollisimman hyvin parannuksista nykyiseen lakiin verrattuna sekä he osaavat myös tuoda esille kaikki ne ongelmat, jotka pitäisi poistaa uudistettavasta lainsäädännöstä.

Suojelupuolen ihmisiä voisi myös KUUNNELLA lausunnonantajina, mutta heidän antamiensa kommenttien painoarvon pitäisi olla täysin toissijainen, koska heidän asemansa asianosaisina lain vaikutuksille ja merkityksille olisi käytännön tilanteissa vain sivullisen rooli verrattuna heihin, joihin tuolla lailla on huomattava vaikutus monelta osin.

Nämä yllämainitut seikat toteutuessaan antaisivat hyvän pohjan toimivalle ja laajan hyväksynnän saavalle uudelle laille tahoilta, joita varten tuo lakiuudistus tehdään tulevaisuudessa.

Sitten olisi hyvä ottaa myös huomioon viranomaistoiminnassa oikeasti myös seuraavanlaisia velvoitteita, jotta lopputulos olisi oikeasti toivotunlainen.

Hallintolaista olisi hyvä toteuttaa seuraavia periaatteita: 1§ Tämän lain tarkoituksena on toteuttaa ja edistää hyvää hallintoa sekä oikeusturvaa hallintoasioissa. Lain tarkoituksena on myös edistää hallinnon palvelujen laatua ja tuloksellisuutta.

6§ Hyvän hallinnon perusteet ja hallinnon oikeusperiaatteet:
Viranomaisen on kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti sekä käytettävä toimivaltaaansa yksinomaan lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin.
Viranomaisen toimien ON OLTAVA PUOLUEETTOMIA JA OIKEASSA SUHTEESSA TAVOILTELTUUN PÄÄMÄÄRÄÄN NÄHDEN.
Niiden ON SUOJATTAVA OIKEUSJÄRJESTYKSEN PERUSTEELLA OIKEUTETTUJA ODOTUKSIA.

Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta3 § Lain tarkoitus: Tässä laissa säädettyjen tiedonsaantioikeuksien ja VIRANOMNAISEN VELVOLLISUUKSIEN tarkoituksena on TOTEUTTAA AVOIMUUTTA viranomaisen toiminnassa sekä antaa yksilöille ja yhteisöille mahdollisuus VALVOA JULKISEN VALLAN ja JULKISTEN VAROJEN KÄYTTÖÄ, muodostaa vapaasti mielipiteensä sekä VAIKUTTAA JULKISEN VALLAN KÄYTTÖÖN JA VALVOA OIKEUKSIAAN JA ETUJAAN.

Perustuslaki 6 § Yhdenvertaisuus:
Ketään ei saa ilman perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden TAI MUUN HENKILÖÖN LIITTYVÄN SYYN PERUSTEELLA.

Ylläolevaa yhdenvertaisuutta kun pohtii, niin kovin huonosti tuo sopii siihen, että kun henkilöön liittyykin aseharrastus tai metsästys, niin hän voikin saada ns. kaksoisrangaistuksen lakia rikkoessaan, siis esim. ajaessaan ylinopeutta hän saa tuomion siitä sekä aseet voivat lähteä häneltä pois, jossa ei mielestäni toteudu tuo yhdenvertaisuus verrattuna muihin harrasteisiin.

Tämä olisi mm. yksi tärkeä muutosesitys lain kokonaisuudistusta valmisteltaessa ja niitä muitakin tärkeitä kohtia löytyy todella monia, joista ainakin lain selkeä sisältö, jossa lain tasolla kerrotaan yksilöiden oikeuksista ja velvollisuuksista, jolloin vältytään ns. Pensaloiden ym. virkamiesten "tulkintaviidakoilta" ja viranomaisten puoluettomuus sekä harrastajien oikeutettujen odotusten mukainen lainsäädäntö, joka huomioi mahdollisimman paljon tarkoituksenmukaista käytännössä olevaa harrastustoimintaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26276

LähetäLähetetty: 19.12.2019 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllähän perikunnan kannattis vilikasta tuossa vanhojen aseiden hinnottelussa huutokauppa keisarin hinnottelua niille vanhoille arvo esineille. Embarassed

mitä tulee M65 ja M55 sekä LSA:aat nii täällä ne menee, eli jos sellasia kunnollisia nii vinkkiä vaan. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14781

LähetäLähetetty: 19.12.2019 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän ne vanhat Tikat ja Sakot menee, ei siinä mitään, mutta nyt tarkastellaan paljon entistä enemmän hintaa kuin vielä kymmenisen vuotta sitten. Eli ero vanhan kotimaisen ja uuden Tikka T3:n välillä pitää olla merkittävä, että valinta ei kallistu uuteen. Vielä kymmenisen vuotta sitten näistä vanhoista kotimaisista sai hyvin, mutta nykyään markkinat ovat kyllästyneet näistä ja hinnat ovat matalia. Ja kyllä se nykymetsästäjä katsoo paljon tarkemmin esimerkiksi jälkimarkkinaosien saatavuutta. Aseista halutaan nykyään entistä yksilöllisempiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2008
Viestejä: 429
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2019 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselle kelpaa myös uudemmat Sakot. Hyvin pidetystä bespoke-mallista voisin maksaa vaikka uuden T3 hunterin hinnan. Samoin ehkä jostain lontoolaisesta haulikosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 19.12.2019 14:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:


Toivottavasti meillä on silloin jokin muu kuin kansanrintamahallitus tuota lakikokonaisuutta valmistelemassa ja hyväksymässä.

Toivottovasti myös HUOMIOIDAAN erityisesti lausunnonantajina mahdollisimman laajalti niitä asianosaisia ja tahoja, ketkä toimivat näiden aseisiin liittyvien harrastutusten parissa ja jotka osaavat kertoa mahdollisimman hyvin parannuksista nykyiseen lakiin verrattuna sekä he osaavat myös tuoda esille kaikki ne ongelmat, jotka pitäisi poistaa uudistettavasta lainsäädännöstä.


Prosessi ei vaan toimi noin, se on nähty. Ensin päätetään haluttu linja, ja sitten HUOMIOIDAAN siihen sopivat kannanotot.

Nyt meneillään oleva lyijyprojekti on seuraava näytet tuosta. Tällä hetkellä aseenomistajien järjestöt tekevät aika paljon hommia rintamana sen eteen, että ampumaradat jäisi kiellon ulkopuolelle. Katsotaan kuinka käy.

Jaan toiveesi siitä, että tämä hallitus ei avaa mitään aseisiin liittyvää lakia tarkasteluun.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 19.12.2019 14:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä eilen eduskunnan istunnossa persut kävi läpi näitä, jopa keskustastakin tuli poistoa vastaan. Jos tää menis äänestykseen niin taitaa hävitä näille piipertäjille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 19.12.2019 14:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Kyllä eilen eduskunnan istunnossa persut kävi läpi näitä, jopa keskustastakin tuli poistoa vastaan. Jos tää menis äänestykseen niin taitaa hävitä näille piipertäjille.

Prosessi ei toimi näinkään, jos hallitus tekee asiasta esityksen, niin Keskustan edustajat istuvat paikalla ja painavat kiltisti "Jaa" -nappia.

2011 lakimuutokseesa Reserviläisliiton pj ja SAL:n vara pj toimivat näin, vaikka oma jäsenistö/äänestäjäkunta oli varma kärsijä, ja molemmille tuli lähtö eduskunnasta.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 19.12.2019 15:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jää nähtäväksi jos asia niin pitkälle menee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15336

LähetäLähetetty: 19.12.2019 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän tuo nähtiin jo kun tätä nykyistä aselakia hyväksyttiin, kaikki jotka osaa vähänkän lukea ymmärsi että on raakoja heikennyksiä, kokoomus ja keskusta äänesti kuitenkin yksimielisesti puolesta, eikä mitään korjausehdotuksia otettu edes käsittelyyn kun niitä ehdotti lähinnä persut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kyrätulli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2014
Viestejä: 694

LähetäLähetetty: 19.12.2019 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Sigamees"]Tää ongelma on marginalinen, suurin osa perikuntien aseista on tänäpäivänä vanhoja haulikkoja, vanhoja SakoTikka kiväärejä, ja vähän vanhentuneita käsiaseita.

Jep ehkä tähän saakka onkin ollut näin mutta 60-luvulla syntyneitä aktiivisia keräilijöitä ja kilpa- ampujia on satoja. Nämäkin aseet siirtyvät jonain päivänä perikuntien hoideltavaksi ja minua ainakin henk. koht. sviduttaa että ne tuhannet eurot joita olen työntänyt mielenkiintoni kohteisiin ja harrastusvälineisiin tulisi joko työntää sulattoon tai myydä pilkkahinnalla esim. sininäädälle joka saa komissarioltaan puollon hankintalupiin joita esim. tavallinen hallintoalamainen, kuten joku lapsistani, ei koskaan tule saamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15336

LähetäLähetetty: 19.12.2019 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitatko käsiaseilla lyhyitä pyssyjä ? Kyllähän noihin lupia saa. Mihin sun mielestä ei saisi jälkikasvulle jos harrastuneisuus on kunnossa ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 20.12.2019 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyrätulli kirjoitti:
henk. koht. sviduttaa että ne tuhannet eurot joita olen työntänyt mielenkiintoni kohteisiin ja harrastusvälineisiin....

Ymmärrän tuskan, toki kuten late laittoi, taskuaseita lukuunottamatta, luvan saa kyllä nykyäänkin.

Ja mitä taas tulee euroihin, niin 1960 syntynyt mies, kuolee nykyodotusten mukaan vuonna 2039. Jos ajattelee että aseet on hankittu tuossa 30-60v välissä, niin siinä kohtaa kun ne jää perikunnalle on kyse 20-50v vanhoista raudoista. Pitää olla tosi hyvää tavaraa jos niistä meinaa vielä jonkinmoisen kasan euroja saada.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
Sivu 11 Yht. 15

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com