OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurastuskulttuurin kehittäminen +50 kaadon seurassa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 33, 34, 35  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Shawn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2013
Viestejä: 420
Paikkakunta: PKS/Häme

LähetäLähetetty: 07.01.2020 08:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:

Juuri näin. Helsinkiläisten rahamiesten vaarallisuus riistaa kohtaan on niin nähty. Muut intressit on heillä päällimmäisenä kuin sorkkakantojen hallinta.


Siitä ollaan varmasti ihan samaa mieltä, mutta eipä se sorkkakantojen hallinta olekaan se tärkein tekijä välttämättä. Kun pienituloinen maanomistaja haluaa rahaa ja varakas kaupunkilainen metsälle, niin kyllä siinä kauppa syntyy vaikka saaliskin jäisi vähemmälle. Voi hyvin olla että tuo johtaa peura- ja riistakantojen räjähtämiseen.

Larsen kirjoitti:
Valkohäntäpeura kun tuppaa olemaan yöliikkuja, niin siinä etelän-herralla menee hermo kun pimeässä ei näe. Luntakaan ei ole. Kymmenen hehtaarin tontilla ei ajojahteja järjestetä.


Voin luvata että kyllä esimerkiksi PK-seudulla on aika monta sellaista jotka olisivat valmiit omasta, rauhallisesta kyttäyspaikasta 100 km säteellä Senaatintorista maksamaankin. Ei toi peurajahti niin kauhean vastenmielistä hommaa minusta ole etteikö siihen innokkaita löytyisi. Kyllähän niitä nytkin myydään ihan kovallakin hinnalla.

Lainaus:
Täällä myös pienituloisilla on maaseudulla mahdollisuus jahtiin. Jos ryhtyy omalla kymmenen hehtaarin tontilla ruokkimaan hirvieläimiä menee siihen jonkin verran rahaa jos haluaa homman toimivan. Bisnestouhulla ei riistakantoja leikata. Sehän olis oman oksan sahaamista jos kantaa ryhdytään omalla myyntialueella vähentämään..


Täällä myös pienituloisilla on ainakin vielä maaseudulla mahdollisuus jahtiin, mutta ei se mitenkään sanottua ole etteikö se olisi muuttumassa. Raha maailmaa pyörittää, enkä minä oikein tiedä miksi kauppoja ei syntyisi kun kysyntää esimerkiksi peurankyttäysmahdollisuuksista todellakin on, ja toisaalta niitä maanomistajia jotka mieluummin myyvät kyttäysluvat hyvällä hinnalla kuin antavat ne ilmaiseksi varmaan tulee jatkossa riittämään.

Eikä niitä välttämättä tarvitse edes sen enempää ruokkia, etenkin jos sopivasti on paljon ruokintoja naapureilla. Kantojen leikkaaminen ei ole ainakaan jokaisen yksittäisen maanomistajan ykkösmurhe, vaan monella on oma suu lähempänä. Mieluummin myy tonnilla luvat jollekin sellaiselle joka ampuu vähemmän, kuin antaa ilmaiseksi sellaiselle joka ampuu ehkä enemmän.

Ennen kuin joku nyt vetää suuremmin herneet nenään, niin tämä ei ole se suunta mihin minä haaveilisin maailman olevan menossa, vaan luulen ja pelkään että tähän suuntaan ollaan menossa.

Onhan tästä ollut jo esimerkkejä. En nyt muista missä näin että joku pisti Facebookiin ilmoituksen että vuokrataan jonkun pienehkön maaläntin metsästysoikeudet jollain hinnalla. Alle lähti välittömästi huutokauppa, ja lopulta siitä tarjottiin moninkertaisesti alkuperäisen pyynnin hinta. Samaten peurankyttäämiseen halukkaita olisi paljon enemmän kuin mitä pääsee kyttäämään, ja niistä halukkaista iso osa ei edes halua mitään eräopasta viereen, valmista ruokintapaikkaa ja aseenkantajaa mukaan, vaan haaveilee siitä että saisi rauhassa, omalla ajalla, omaan tahtiin kyttäillä. Tällainen kun soittaa jollekin leskirouvalle ja tarjoaa mukavan summan rahaa siitä että viedään metsästysseuralta ikiaikaiset oikeudet ja myydään ne tälle soittajalle, niin kyllä siinä leskirouvaa mietityttää.

Ne keinot millä tätä kehitystä vastaan voisi taistella on mun nähdäkseni
- pitää maanomistajiin hyvät välit; käyttäydytään hyvin, ollaan kohteliaita, ja tullaan tutuiksi niin että ei huvita vuokrata maita tuntemattomille kun ne "seuran kaverit on aina niin hyvin ja vastuullisesti hoitaneet hommat ja ovat mukavia ja tuttuja"
- huolia seuroihin mukaan muutkin kuin suurmaanomistajat, ettei niitä "!&%¤#"! ei näihin seuroihin pääse mitenkään mukaan, ostan sitten suoraan maanomistajalta metsästysmahdollisuuteni" -tyyppejä olisi ihan niin paljoa.

Noin niin kuin pähkinänkuoressa: Isojen asutuskeskusten liepeillä asuu aika paljon ihmisiä, jotka haluaisivat metsästää, mutta eivät oikein nykyisin voi kun eivät pääse maattomina seuroihin, ja joilla on jonkin verran rahaa käytettävissä. Vastaavasti on paljon maanomistajia, jotka nyt antavat maansa ilmaiseksi seuroille, vaikka voisivat saada niistä vähän lisätuloja. Kyllä tämä kysyntä ja tarjonta tulee kohtaamaan tulevaisuudessa paremmin kuin nyt.

Menee nyt kyllä offtopiciksi, koska ei tämä nykyisin suoranaisesti liity peuraan; jos 500 ha säännöstä luovutaan, niin tilanne muuttuu. Joka tapauksessa tämä tulevaisuudenkuva pätee ainakin pienriistan osalta.
_________________
"When you have to shoot, shoot! Don't talk!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2020 09:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jansir kirjoitti:
Tuossahan watsupissa on hyvä ilmoittaa kaikille samalla että olen paikassa x ja y passissa, kuvakaappaus kartasta mukaan. Kaikkien pitäisi nähdä missä ollaan sekä voivat ilmoittaa ollaanko kuinka vaarallisessa paikassa ( jos joku muu vahingossa saanut saman idean). Ja myös johtaja pysyy hyvin kartalla missä kukakin persauksiaan kuluttaa.

Mielestäni ei voi kaikkea laittaa johtajan hartioille, myös oma vastuu on että ilmoittaa muille sekä tiedostaa muiden paikan. Samaan se on ihan perus passiketjussa. Ei siellä kukaan muu ole vastuussa kuin aseen takana oleva..


Tuo Wotsapin käyttö ryhmäviesteissä varmasti parantaa turvallisuutta merkittävästi oikein käytettynä. Ei se hirveästi aukotonta turvallisuutta luo, jos soitellaan päällikölle passipaikasta, käytetään mahdollisesti paikoista ”ei ihan yksiselitteisiä nimiä…” ja monesti jää sekin auki, kytätäänkö siellä tänään, vai loppusyksy jne.

Tuo kuvakaappauksen lähetysvaade ainakin meillä rajaisi ehkä noin kolmasosan porukasta siihen malliin, että kyttäävät koko syksyn siinä, missä ovat jahdin alussa ilmoittaneet kyttäävänsä. Itse en ole kovin viehättynyt asiasta, että näppäryys teknologian kanssa on edellytyksenä tasapuolisiin jahtimahdollisuuksiin. Tuohon suuntaan varmaan kyllä ollaan menossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2020 09:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pudejovicky kirjoitti:


Very Happy
Miten teillä tuo lupien käyttöaste toteutuu kokonaisuudessaan kun kirjoittelit jossain kohtaa että joillain lohkoilla jää lupia käyttämättä?
Pistättekö jossain kohti sitten luvat "uusjakoon" ennen kauden loppua jollei ole jossain päin saatu käytettyä?
Teillä on kumminkin vielä siinä kinttaalla nuo luvat/ukot, että siinä on perisuomalaiselle kateudelle vielä hyvä sijansa Smile Sen suhteen ehkä vielä joku sääntö tai kommervenkki on paikoillaankin pitämään huolta myös tasapuolisuudesta. Ellei sitten vähemmän aktiivit jollain tavoin indikoi ettei peuranmetsästys ole heille se maailman tärkein asia?
Meneekö teillä peuran suhteen lihaa jakoon millä osuudella, vaikkei ole peuraa ampunutkaan? Eli onko porukassa poppoota jotka odottaa saavansa lihaa vaikkei tee mitään asian eteen?
Meillä peurassa on pitkään ollut, että ampumansa saa pitää, aiemmin tasapuolisuudesta huolehti kuitenkin juuri lupien jyvitys/ukko. Ja porukan kesken toki on voinut ja edelleen voi muodostaa pareja tai porukoita jotka ampuu toisilleen niin halutessaan.

Edit: Sori, sehän tulikin jo avauksessa mainittuna, että tuosta lohkokohtaisesta lupajyvityksestä on siirrytty pooliin. Siitä tulee kyllä heti mieleen edelleen tuon lohkojaon mielekkyys ja tasapuolisuus jos jossain lohkolla on elukkaa hyvin ja sinne pääsee vain lahk.. lohkolaiset ja lupaa tulee poolista...


Silloinkin kun lupia oli jaettu lohkoihin, niin seuruejahdilla oli aina etukäyttöoikeus lohkolaisten lupiinkin. Tyypillisestihän seuruejahti alkoi hirvihommien jälkeen, joten siinä oli ollut aikaa melko hyvin kytistää. Eli seuruejahdilla alettiin syömään lohkojen kytislupia, jotka olivat käyttämättä. Sen jälkeen siis kun seuruejahtiin allokoidut luvat oli käytetty.

Meillähän on menty aikanaan seuruejahdin kautta kytismetsästykseen ja lohkojako rakennettiin aikanaan siksi, että saatiin oikeasti peurankyttäyskulttuuri ramp up seurueessa aikaiseksi hallitusti. Tänä vuonna taisi olla ekaa kertaa se tilanne, että seuruejahtiin ei allokoitu lupia lainkaan. Tarkoituksena oli pistää lupapooli ajoissa kiinni, kun kaatoja on lähelle lupalimittiä ja säästää loput seuruehommaan. Tämä meni vähän mönkään, kun yhtenä iltana kaatuikin useampi peura. Tosin sama homma olisi käynyt, vaikka lupia olisi ollut korvamerkattuna seuruehommaan.

Seuruemetsästyksessähän lihat (makkarat/palvit + kulut) jaettiin noinmitalla tasan jahtiin osallistuneiden kesken. Kyttäyshommassa vasan sai pitää itse, iso tuli lohkon jakoon. Nyt poolihommassa vasoja sai ampua omaan piikkiin ja yhden naaraan, pukki tuli lohkon jakoon. Suuntaus meillä on ollut oikeastaan koko ajan voimallisemmin se, että mitään tekemättä et välttämättä saa grammaakaan peuranlihaa. Eikä hirvihommien kaltaista lihanjakoexeliä ole käytössä, jossa näkee lihaosuudelle tulleen lihamäärän gramman tarkkuudella Smile

Meillä taitaa olla nyt 5kpl lohkoja. Tällä peurakannalla ei taida loppupeleissä olla ihan valtavan suuria eroja peurakannassa lohkojen välillä. Arvelisin, että ihan jokaisessa on tilaa ja potentiaalia perustaa hyvä kyttööpaikka.

Ehkä yksi sellainen tulevaisuuden ”uhka” on, että jos vaikka useat aktiivit perustavat 5kpl ”omia varattuja kyttäyspaikkoja”, niin silloin alkaa varmasti tila loppua. Omalle lohkolle ei varmaan moista hinkua ole, mutta jos lohkorajojen ylitys sallitaan, niin onko esimerkiksi kytöä perustaa kytispaikka joka lohkolle ja parhaalle kaksi.

Tällöin ollaan äkkiä siinä alkuvaiheen pohdinnassa, että kopit pitää olla "vapaassa käytössä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2020 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä yksi suurin händikäppi meidän systeemissä on, että jos haluaisit vaikka ampua peurapukin (tai naaraan) kuutamokelillä pakkashangelle, niin mitään takeita ei voi antaa, että edes tuollaista kytismahdollisuutta tulee koko kaudella.

Henkilökohtaisissa luvissahan on käsittääkseni monessa paikassa se etu, että voit ampua sen vasasi ja isosi siinä vaiheessa kautta kun sattuu huvittamaan.

Toisaalta, jos ammut ne syyskuun ekana viikonloppuna, niin välttämättä kytishommaa ei tule koko kaudella enää itelle, tai sitten jos loppukaudesta menee lupia uusjakoon niin ehkä silloin.

Puolensa kaikessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 07.01.2020 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

havu kirjoitti:
Juu. Ja loppuisivat aika lyhyeen ne tonnin tarjoajat kun yht'äkkiä samanlaisia maaplänttejä on saatavilla jokapäin. Meinaan enpä usko että tulijoita kuitenkaan kertyisi niin paljon että sillä niin dramaattista vaikutusta olisi. Jotain yksittäistapauksia voisi mennä niin että joku haluaa tasata kustannusta kun ei ehdi eli ottaa kaverin mukaansa joka keksii tuoda kaverinsa jne maksajia onkin enempi ja keksivät laittaa seuran pystyyn ja vuokraavat taas lisää maata Kustannukset kuitenkin sen verran kovaa tasoa että laajentuminen jää siihen ja kuivuu aikanaan kasaan. Joillain lähtee lapasesta ja kustannusten peittoon alkavat myydä jahteja busines-kavereilleen. Laajentaa pitäisi, mutta kun maanomistajat on jo toutettu tonnin vuokriin ja riistanhoitoon tarvittaisiin joku.
.

Luulen että on tuossa se riski on, että hyville peura-alueille noita maksajia kyllä löytyisi. Mutta mitä se tekee kannalle jos jokainen 5ha on vuokrattu eri miehelle jotka kaiki koettaa maksimoida saaliin? En usko että kannat ainakaan kasvaisi.

Kotikaupungissani (120km Helsingistä) on yksi iso maaomistaja joka myy joka vuosi pienriistaluvat alueilleen, täällä ja fb:ssä kaupaten.
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=107488&highlight=saaressa
Käsittääkseni on saanut vuosittain nuo lupaamansa 10kpl myytyä.

Tuo mitä Peto laittoi on ihan totta, seurat tuo tuhoaisi, samoin perinteiset jahtitavat. Tuo on hyvä pointti että ehkä MTK ei tätä haluaisikaan.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sturm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2016
Viestejä: 936

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En kyllä ihan nyt osta tuota "mtk haluaisi". Siellä nyt tuskin on mitään hirvittävän hyvin jäsenneltyä strategiaa jotenkin metsästysseurojen suhteen. Oikeastaan hyvin naiivi kuvitelma.

Metsästysoikeuksien pilkkominen 5han tilkkuihin vuokraamismielessä varmaan aiheuttaisi hetken turbulenssia, mutta siinäpä se tasaantuisi. Joko ne tihentymät ammuttaisiin harvemmiksi tai lisääntynyt ruokinta hyppyyttäisi elukat sinne ja tänne. Siihenpä tämä metsästystouhu kaikkinensa on muutenkin mennyt: ruokkimalla lisää hot spotteja ja kokemuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2873

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tuo peuran mahdollinen luvanvaraisuudesta vapauttaminen muuta nykyistä maanomistajien vuokrausintoa mihinkään suuntaan kovinkaan ihmeellisesti. PK- alueen ihmisillä on jo nyt metsäkauriiden ja pienriistan osalta mahdollisuus yrittää vuokrata alueita jahtiin. Maanomistajat jos asuu maillansa, niin ovat paikallisia ja vuokraavat pääsääntöisesti paikallisille tai ei ollenkaan. Suurimmalla osalla maanomistajila ei ole samanlaista intohimoa asiaan kuin täällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Ehkä yksi suurin händikäppi meidän systeemissä on, että jos haluaisit vaikka ampua peurapukin (tai naaraan) kuutamokelillä pakkashangelle, niin mitään takeita ei voi antaa, että edes tuollaista kytismahdollisuutta tulee koko kaudella.

Henkilökohtaisissa luvissahan on käsittääkseni monessa paikassa se etu, että voit ampua sen vasasi ja isosi siinä vaiheessa kautta kun sattuu huvittamaan.

Toisaalta, jos ammut ne syyskuun ekana viikonloppuna, niin välttämättä kytishommaa ei tule koko kaudella enää itelle, tai sitten jos loppukaudesta menee lupia uusjakoon niin ehkä silloin.

Puolensa kaikessa.



Tässähän se propleema on..

-Lihaa tulee pakkaseen elokuusta lähtien, hirvi jatkaa loka marraskuussa... Siinä jo ehtii lovea tehdä tammikuun loppuun mennessä niin paremmin mahtuu peura pakkaseen. eli lihantulon jaksotus.

-Lumilla ja kuutamolla on pirun hieno kytistellä, fiilis kun odottaa sen varjon ilmestymisen pellonreunaan...(tosin se paras kytiskeli on ihan muuta)

-Jollain se kiikarikalustokin voi toimia vasta lumilla ja kuutamolla.... Tosin kyllä aktiivit ne hommaa vehkeet kuntoon mutta semmoset semikyttääjät eei...
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komppaan Larsenia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sturm kirjoitti:
En kyllä ihan nyt osta tuota "mtk haluaisi". Siellä nyt tuskin on mitään hirvittävän hyvin jäsenneltyä strategiaa jotenkin metsästysseurojen suhteen. Oikeastaan hyvin naiivi kuvitelma.

Jos tutustut vaikka Maaseudun tulevaisuuteen, niin väittäsin MTK:n puolestapuhujineen olevan melko kiinnostunut myös metsästyksestä. ja piilovaikuttavat esim mielipiteisiin hyvin vahvasti. Tähän ei tarvitse sanoa kun Villisika.

Luulen että sielläkin on vähän eri mielipidettä, että toisiko tuo 1000/500ha rajanpoisto lisää tiliä maaomistajalle, vai räjäyttäisikö se riistakannat jota he kammoksuvat. Sitä en tiedä tajuavatko että noiden poisto kyllä tuhoaa metsästysseurat isossa osaa maata.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Projakt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2016
Viestejä: 2051

LähetäLähetetty: 07.01.2020 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:


Luulen että sielläkin on vähän eri mielipidettä, että toisiko tuo 1000/500ha rajanpoisto lisää tiliä maaomistajalle, vai räjäyttäisikö se riistakannat jota he kammoksuvat. Sitä en tiedä tajuavatko että noiden poisto kyllä tuhoaa metsästysseurat isossa osaa maata.


Eihän sitä hirveltä poistettaisi ainoastaa jenkkirotalta.

Sitten toinen asia tässäkin topicissa näyttää maattomat uhoavan että näytetään maanomistajille mistä se kana kusee mutta siinä saattais mennä omille kintuille loppupeleissä... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 07.01.2020 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Projakt kirjoitti:


Sitten toinen asia tässäkin topicissa näyttää maattomat uhoavan että näytetään maanomistajille mistä se kana kusee mutta siinä saattais mennä omille kintuille loppupeleissä... Wink

Missä moista? Minusta tämä on ollut yllättävän yksimielinen ja asiallinen keskustelu aiheesta.

Mutta myös maanvuokrakäyntäntöjä, sen muutosta ja tulevaisuuden kuvia on uskallettava pohtia, ei sitä pidä pelätä. Siksi tämä on keskustelufoorumi, vai pitäisikö jokaisen mielestäsi mielipiteen alle ilmoittaa omat hehtaarit?

Mutta myös se on fakta, että mm. maaomistajiin suuntautuvalla mielipidevaikuttamisella Suomessa riistakannat pidetään melko heikkoina. Se ei ole metsästäjän etu.

t. Maanomistaja Laughing
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sturm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2016
Viestejä: 936

LähetäLähetetty: 07.01.2020 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
sturm kirjoitti:
En kyllä ihan nyt osta tuota "mtk haluaisi". Siellä nyt tuskin on mitään hirvittävän hyvin jäsenneltyä strategiaa jotenkin metsästysseurojen suhteen. Oikeastaan hyvin naiivi kuvitelma.

Jos tutustut vaikka Maaseudun tulevaisuuteen, niin väittäsin MTK:n puolestapuhujineen olevan melko kiinnostunut myös metsästyksestä. ja piilovaikuttavat esim mielipiteisiin hyvin vahvasti. Tähän ei tarvitse sanoa kun Villisika.



Eikö se nyt vähän olisi outoa, jos maanomistajilla ei olisi omistusoikeuksiin kuuluviin asioihin minkäänlaista mielenkiintoa. Mitään homogeenista kantaa metsästykseen Mtk:ssa ei takuulla ole. Se, että sinä olet eri mielta sioista vs. tuottajat ja viranomaiset ei vielä tee sinun kannastasi parempaa, joskaan ei minunkaan. Noin äkikseltään väitän, että hyvin vähän on maanomistajissa haihattelua, että metsästyksestä jotakin kauheaa bisnestä tulisi. Pitää olla pikkuisen Pääkkönen, että kuvittelee onki- ja jahtihommilla tekevän isompaa bisnestä valtakunnan mittakaavassa kuin perinteiset maankäytön alat. Se, jolla on paikka yrittää rahastaa, niin eihän siinä muu auta kuin ottaa löysät pois.

Jos nyt olet tutustunut siihen aviisiin, olet huomannut miten Penttinen ulostaa jahtijuttuja aika laajalla repertuaarilla ilman minkäänlaista päätoimittamista (minusta ne jutut ovat aika lapsellista !&%¤#). Sekään aviisi ei ole niin mustavalkoinen.

Ja täydellä huumorilla arvoisalle Maanomistajalle, jos isoolla oli 200ha, niin kukkapenkillä pääsee jo mo:ksi. Meilläpäin on isoooo kun alkaa olla +500.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2020 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:


Tässähän se propleema on..

-Lihaa tulee pakkaseen elokuusta lähtien, hirvi jatkaa loka marraskuussa... Siinä jo ehtii lovea tehdä tammikuun loppuun mennessä niin paremmin mahtuu peura pakkaseen. eli lihantulon jaksotus.

-Lumilla ja kuutamolla on pirun hieno kytistellä, fiilis kun odottaa sen varjon ilmestymisen pellonreunaan...(tosin se paras kytiskeli on ihan muuta)

-Jollain se kiikarikalustokin voi toimia vasta lumilla ja kuutamolla.... Tosin kyllä aktiivit ne hommaa vehkeet kuntoon mutta semmoset semikyttääjät eei...


Joo, kaikkia ei saa tyytyväiseksi. Ja sitten on toki sekin vielä, että kun nykykäytäntö toimii itse asiassa aika hyvin, niin kannattaako sitä lähteä muuttamaan.

Ainakin meilläpäin muutos koetaan helposti aina pahasta. Vaikka uusi systeemi olisi parempikin kuin vanha, niin silti se voi olla ”huono” Smile.

Arvelisin, että aika vähän meillä ne ongelmat liittyvät ”liian pieniin pakastimiin”. Tai tulevan peuranlihamäärän epätasapainoiseen jakautumiseen.

Ehkä viimeisimpien vuosien keskeisimmät epäkohdat ovat meillä olleet seuraavat:
- Yhteisjahtiin (mäyräkoirahommat) ei ole tarpeeksi isonlupia
- Saaliin käsittelyn työkuorma jakautuu epätasaisesti, erityisesti yhteisjahdissa. Nykyiset leikkuutilat riiputusmahdollisuuksineen paransivat oleellisesti tilannetta.
- Yhteisjahdissa ammutuille peuroille ei ole ihan selkeää jakokäytäntöä (Johti juuri siihen käsittelyn kaatumiseen aina samoille kavereille; joku leikkaa, joku toimittaa makkarapajalle, joku hakee ja jakaa)
- Jonkun mielestä ei saa ampua tarpeeksi montaa peuraa
- Jonkun mielestä joku saattaa päästä ampumaan liian monta peuraa

Aika pieniä on ongelmat loppupeleissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 07.01.2020 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sturm kirjoitti:

Se, että sinä olet eri mielta sioista vs. tuottajat ja viranomaiset ei vielä tee sinun kannastasi parempaa, joskaan ei minunkaan

Tämä on juuri se pointti mitä koetin avata, erilaisille mielipiteille on sijaa, ja keskustelussa näin tulee ollakin. Minusta lapsellista on tuo "maattomien vinkuminen" -kortti, oka vedetaan esiin viimesitään toisella sivulla, jos joku uskaltaa miettiä että voisihan tätä riistaa olla vähän paremminkin.
sturm kirjoitti:

Noin äkikseltään väitän, että hyvin vähän on maanomistajissa haihattelua, että metsästyksestä jotakin kauheaa bisnestä tulisi.

Tästä olen samaa mieltä, mutta esim riistakeskuksen suunnasta tätä kuvitelmaa tuetaan/koetetaan synnyttää, esim. jokaisessa Metsästäjä -lehdessä on asiaa sivuava juttu.

sturm kirjoitti:

Ja täydellä huumorilla arvoisalle Maanomistajalle, jos isoolla oli 200ha, niin kukkapenkillä pääsee jo mo:ksi. Meilläpäin on isoooo kun alkaa olla +500.

Suomi on iso maa, täällä meillä päin hehtaari lasketana yleensä kymmenessä, jollain voi olla tuo satakin, mutta aika tilkkutäkkiä tämä on. Mutta en kanata metsästyksen järjestämistä myöskään suurmaanomistajien tahdon mukaan. Kannatan riistarikasta ja monimuotoista metsästysmaata.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 33, 34, 35  Seuraava
Sivu 9 Yht. 35

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com