OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänisreseptejä, kiitos...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 29.11.2005 15:59    Viestin aihe: Kokeilun tulos Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa kokeiltua uudenlaista reseptiä jänikselle. Kokemukset olivat positiiviset, joten laitetaanpa resepti tänne jos joku haluaa kokeilla.
1.) Nyljetty jänis paloitellaan kuuteen osaan (jalat erikseen ja selkä kahtia) Luita ei irroitella.
2.) Kiehautetaan paloiteltu jänis nopeasti rasvattomassa maidossa niin, että veri vaahtoutui pinnalle.
3.) Ruskistetaan jänispalat valurauta padassa tai -pannulla. Ja käytetään tietenkin voita. Ruskistetaan myös sian luita samalla tavalla kuin jänispalatkin. Maustetaan lihat suolalla ja ripauksella pippuria ruskistamisen jälkeen.
4.) Pilkotaan lanttua, porkkanaa, sipulia ja omenaa. Ladotaan jänispalat, vihannekset ja sian luut sekaisin pataan (joko valurauta- tai savipataan). Sekaan voi laittaa myös sieniä, esim. kuivattuja suppilovahveroita.
5.) Huuhdellaan ruskistusrasva pataan. Lisätään myös muutama katajanmarja ja pippuri.
6) Peitellään lihat pekonisiivuilla.
7.) kansi päälle ja uuniin. Ensin tunti 175 asteessa ja sitten noin kolmisen tuntia 125 asteessa.
8.) Kun lihat irtoavat luista "kuin itsestään" on paisti kypsää.
9.) ., niin ei luut ole syödessä riesana.

Lisukkeena keitetyt perunat tai muusi. Lisäksi puolukoita ja mustaherukkahyytelöä. Ja tietysti punaviiniä! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fishåhunt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 134
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 07.12.2005 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkohan kukaan muu kokeillu tuota Vistan reseptiä? Vastaava on toiminut monelle muulle lihalle, mutta pitäs vissiin koittaa jäniksellekkin.

Fishåhunt
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Samba
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Mar 2005
Viestejä: 14
Paikkakunta: keskinen suomi

LähetäLähetetty: 19.12.2005 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen verran kokeillu että maistuu.. Sen verran lisäisin reseptiin että tölkki tummaa olutta sekaan. Twisted Evil . Antaapi tumma olut aika muikean ohra pläjäyksen!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.12.2005 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuossa hyllys on yks keittokirja jonka mukaan oon ruokia tehny, jänispäisti muistini mukkaan mennee näin että pupu palasiksi , kalvot pois ja jänteet sen jälkeen ämpäriin mietoon etikkavetteen tai piimään vuorokauveksi, rusakolle tuota ei tartte tehä mutta sitkoselle korpijussille se kyllä kantsii nii pikkusen pyöristää makuja varsinki jos on sellaasia syömämiehiä mitkä ei nii riistan makkuun oo tottuneita, seuraavana päivänä huuhottaan hyvin ja pannaan kattilaan, ootetaan sen verta että saahaan kuoha pois päältä , sen jälkeen suolaa reilu ruokalusikallinen kourallinen pippureita yks iso sipuli valkosipulia minä tappaan laittaa reilusti sitte mukkaan vielä porkkannaa ja basilikkaa ja annettaan kiehua miedolla tulella niin kauan että jussista on tullu ylikypsä, no sitte lihat sievästi irti ja pannulle ja REILUSTI voita mukkaan ja vielä tarkistettaan se suola lihosta että on kohillaan, ja ylleesä aika lähellä onki, sitte otetaa se keitinliemi ja onkitaan pippurit pois sieltä ja luut sun muut mutta sipulit porkkanat ja muut sinne saapi jäähä ja nämä oon sitte ajanu tehosekottimella tasaseksi ja suurustanu maizenalla ja taas oon maistellu maun kohalleen, oonpa joskus lorrauttanu vähä punaviintäki sekkaan, nämät oomma sitte syöny pottumuusin ja puolukan kera parempiin suihin, tuo ohje on muuten siellä kirjassa sellasella nimellä ku isäukon perinteinen, pikkusen oon sitä mukkaillu varsinkin tuon kastikkeen osalta mutta koittakkaahan maistaa joskus josko olis suunmyötästä??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RätsäKiller
***


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 502
Paikkakunta: oulainen

LähetäLähetetty: 07.01.2006 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tehtyä rusakosta ruokaa suurinpiirtein waldon jänisreseptin mukaan. Täytyy sanoa että oli hyvää ruokaa ja hyvää vaihtelua kun tähän menessä kaikki saalis mitä oon saanu on vaan suolattu ja laitettu uuniin. Sitäpaitsi oli tavallaan ensimmäinen itsetehty kunnon ruoka ilman äiskän neuvoja. Eli voidaan olettaa että minussa on suurkokin ainekset Wink . Otin kuvat eri valmistusvaiheista ja laitan ne tänne jos viittin/kehtaan. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 08.01.2006 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuka mainitsi mun nimen??? prkl! Viddu jänö on parasta sillä lappalaisen kuikkareseptillä!! Mut kyllä nuo kaikki kuulostaa aika hyviltä.. Jäniksestä fileet erilleen pakkaseen niin pääsee joskus oikein mässäämään!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 08.01.2006 02:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

1 jänis tai rusakko luuttomana
3 porkkanaa
2 isoa sipulia
2 palsternakkaa
1 kasvisliemikuutio
1 mustapekkajuusto
3,5 dl portteria
50 g voita
1 silputtu valkosipulin kynsi
Suolaa
Mustapippuria
Rakuunaa
Vettä

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Lado lihat uunipataan laita paloitellut sipulit, porkkanat, valosipuli ja palsternakat sekä mausteet lihojen päälle.
Lisää vettä siten, että liha peittyvät ja laita kansi padan päälle.
Hauduta 180 asteessa 2 tuntia
Lisää portteri, ota uunipadan kansi pois ja hauduta vielä 1 tunti noin 100 asteessa.
Kaada padan sisältö siivilän läpi siten, että saat liemen talteen.
Kerää lihat pois ja laita vihannekset folion sisään odottamaan
Kaada liemi kattilaan, paloittele ja sekoita mustapekkajuusto liemeen.
Suurusta liemi jauholla tms. mieleiseksesi
Paloittele lihat pieniksi ja kuullota hetken voissa.
Kaada liemestä valmistamasi kastike paistinpannulle lihojen päälle ja sekoita hetki.
Tarjoile hauduttamisesi vihannesten ja riisin kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
RätsäKiller
***


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 502
Paikkakunta: oulainen

LähetäLähetetty: 08.01.2006 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonniin, tämmöstä tuli väsättyä.



Ensiksi leikkelen rusakon lihaa sopivan kokoisiin palasiin.




Sitten paljon voita pannulle, palaset sinne ja sipulimurskaa, jotain pippurisekoitusta ja suolaa päälle. Loppuvaiheessa ruskistusta kaatoin pari kertaa vettä sekaan.



Ruskistuksen jälkeen kaatoin vedet ja lihat tuohon vuokaan vai mikä se nyt on. Sekaan kermaa, lisää sipulia, pippuria ja suolaa. Sitten laitoin vuoan kahdeksi tunniksi 200 asteeseen uuniin.



Kahden tunnin odottelun jälkeen otan vuoan uunista, kuorin jähmettyneen kermakerroksen päältä. Siinä vaiheessa kerma on huvennut aika vähiin, ja minusta alko tuntumaan että onkohan tämä enään syötävää.



Lopputulos lautasella. Ennen kun otin lihat uunista, paistoin pannulla eilistä pottumuusia. Sitten vaan muusit ja lihat lautaselle ja syömään. Omasta mielestä tuli hyvää ja serkkupojan mielestä joka ei oo ennen riistaa syöny oli tosihyvää. Eli taijanpa tehä toistekkin tätä. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 08.01.2006 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On näköjään päässyt kerma hiukan juoksettumaan. Kannattaa lisätä ensi kerralla tuo kerma aika loppuvaiheessa ja antaa sen vain reilusti kuohahtaa. Muutenkin nuo kermaiset padat onnistuvat jostain syystä paremmin hellalla padassa. Eihän siinä juoksettuneessa padassa periaatteessa muuta vikaa ole kuin tuo karmea ulkonäkö Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fishåhunt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 134
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 08.01.2006 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja cokacolalla huuhdottiin alas? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RätsäKiller
***


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 502
Paikkakunta: oulainen

LähetäLähetetty: 08.01.2006 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttääkö se kokikselta Very Happy ? Ei kuule se on itse tehtyä mustikkamehua, sen parempaa juomaa ei ookkaan! Taitaa tuossa kuvassa väri vähän hämätä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Louhi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2005
Viestejä: 193

LähetäLähetetty: 16.01.2006 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vistan pupupaisti oli paljolti samanlainen mitä äite teki meidän lapsuudessa.Se on totta kyllä,että luut löytyy sitten paistamisen jälkeenkin padasta,ei niitä tarvitse sieltä erotella ja nehän antaa makua siihen lihaankin.Itse en ole vuosikausiin enää syönyt enkä laittanut jänistä,sitä sai riittävästi silloin penskana.Saavat minun puolesta juosta rauhassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2004
Viestejä: 537
Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2006 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Monenlaista oon kokeillu, viimeiset rusakot seuraavasti.
Keitin rusakon melkosen isoissa paloissa.
Kun liha irtosi luista, kaadoin vedet pois ja annoin jäähtyä.
Lihat paloitellaan.
Pupunpalat laitetaan uunivuokaan ja niille kaveriksi pari isoa sipulia suikaloituna, muutama porkkana viipaleina ja kaksi yksikyntistä valkosipulia paloiteltuna. Mausteiksi laitettiin vain simppelisti yrttisuolaa, reilusti mustapippurirouhetta ja hieman valkopippuria.
Pupu, kasvikset ja mausteet myllätään vuoassa sekaisin ja nesteeksi lisätään 3-5 dl kasvislientä.
Koko komeus peitellään pekonisiivuilla ja laitetaan uuniin 175 asteeseen, jossa se saa muhia kunnes porkkanat ja sipulit ovat kypsiä (about tunti?). Sitten lisätään kermaa maun mukaan (eli meillä reilusti ) ja hieman maizena-suurustetta ja sekoitetaan hyvin. Tässä vaiheessa kannattaa myös tarkistaa maku.
Hetkiseksi vielä uuniin että suruste "hyytyy" ja sitten ei kun syömään.
_________________
kuinka monta päivää on syksyyn ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 23.01.2006 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koiramies kirjoitti:
Keitin rusakon melkosen isoissa paloissa.
Kun liha irtosi luista, kaadoin vedet pois ja annoin jäähtyä.


Miksi kaadoit hyvän liemen pois? Sitähän voisit käyttää vielä loppuhaudutusvaiheessa tuon kasvisliemen sijaan, mieluiten vielä rankasti kasaan keitettynä. Vai onko tuon keittämisen tarkoitus nimenomaan miedontaa pupun makua?

Kokkina tulee aina tartuttua näihin, sori vaan Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RätsäKiller
***


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 502
Paikkakunta: oulainen

LähetäLähetetty: 24.01.2006 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
On näköjään päässyt kerma hiukan juoksettumaan. Kannattaa lisätä ensi kerralla tuo kerma aika loppuvaiheessa ja antaa sen vain reilusti kuohahtaa. Muutenkin nuo kermaiset padat onnistuvat jostain syystä paremmin hellalla padassa. Eihän siinä juoksettuneessa padassa periaatteessa muuta vikaa ole kuin tuo karmea ulkonäkö Wink


Tein taas yks ilta lopusta rusakosta ruokaa tuolla ohjeella. Lisäsin kerman noin tunnin myöhemmin kuin viimes, mutta maku ei ollut läheskään yhtä hyvä. Mistä lie johtunut? Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com