OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hossa 5602 kokemuksia?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kotikallio



Liittynyt: 06 Syy 2016
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 15.09.2016 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

antsa6 kirjoitti:
kotikallio kirjoitti:
Lauantaina kävi toteen arvaukseni lintukannasta kesähavaintojenkin perusteella, koko päivän aikana vain kolme metsohavaintoa, ja koko päivä liikuttiin tutuilla metsopaikoilla. Vertauksena tämän vuoden havaintomääriin löytyy lähimuistista esimerkiksi vuoden 2012 aloituspäivä, jolloin havaintoja kertyi lähelle kolmeakymmentä yksilöä,niin poikueita kuin vanhoja lintuja. ....
Kokonaisuudessaan huono lintutilanne, toki noilta mailta lintuja etsivä löytää,mutta vertaankin tässä aikaisempiin vuosiin.


Mutta eikös tuo syksy 2012 kuulu näihin viime vuosien huippuihin? Meinaan vaan, että huippuvuoteen vertaaminen tällaisena syksynä on aika masentavaa, vaikka antaa kyllä kuvan siitä, että hyvillä paikoilla on kävelty.

Viime vuonna löydettiin Hossasta semmonen alue, josta muistaakseni noin kymmenen kilometrin kävelyillä (3 miestä ja ylös ajava koira) löytyi 3 mustaa metsoa, 2 koppeloa, noin 8 pyyn porukka ja teeripoikueita oli 2-3. Teeripoikueista isoimmassa tais olla 5 lintua, muissa ei ollu 3 poikaa enempää. Ja näistä mainituista linnuista kaikki oli hyvin todennäköisesti eri lintuja. Tuosta 10 kilometrin lenkistä kun ottas tyhjän nurkan pois, niin aika hyvin ois tilanteita/km. Varsinkin kun jotkut linnuista lähti sopivasti siten, että tulivat eteen uudemman kerran ja tuli useampi tilanne. Mielenkiintosta lähtee kattomaan, mikä on tilanne tänä vuonna. Täytyy ilmotella, miltä näyttää oman reissun jälkeen.


Juu,ilmoita ihmeessä omista havainnoistasi, kunhan olet reissun heittänyt!
Ja kyllä se vuosi 2012 taisi olla niitä parhaimpia,mutta se olikin viime kerta kun avauksen jahteihin pääsin. Loppusyksystä totutusti on vähemmän lintuja löytynyt,varsinkin metsoja. Teeriä tietysti parvista.
Uskallan myös väittää,että ainakin osa metsoista suorittaa passin vaihdon varsinkin tuolla Hossan itä-alueilla, minun kulkemiltani alueilta kuitenkin niin lyhyt matka rajalle tai ainakin vyöhykkeelle. Joskus hirvitouhuissa sieltä on erillisluvan kanssa käyty kaato hakemassa ja samalla ihasteltu niitä koskemattomia aarniometsiä,joissa metsot kyllä viihtyvät!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 19.09.2016 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kotikallio kirjoitti:

Juu,ilmoita ihmeessä omista havainnoistasi, kunhan olet reissun heittänyt! ...Uskallan myös väittää,että ainakin osa metsoista suorittaa passin vaihdon varsinkin tuolla Hossan itä-alueilla, minun kulkemiltani alueilta kuitenkin niin lyhyt matka rajalle tai ainakin vyöhykkeelle. Joskus hirvitouhuissa sieltä on erillisluvan kanssa käyty kaato hakemassa ja samalla ihasteltu niitä koskemattomia aarniometsiä,joissa metsot kyllä viihtyvät!


Joo täytyy ilmotella mitä siellä näkyy. Pahasti kyllä kuulostaa siltä, että meillä voi olla samojakin saloja kierrettävänä mitä sinulla on ollut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 03.10.2016 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noniin. Viitisen päivää kuljailtiin Hossassa viime viikolla kaverin kans ja jotakin nähtiin, jotakin jäi reppuunkin. Ohessa lyhyt ja kuiva raportti ilman turhia mehusteluja.

Alotin reissun kaveria ootellessa yöpymällä oivallisella autiotuvalla maanantaita vasten. Läheiseltä suolta sain aamusuolta teeren pois, mikä oli hyvä alku reissulle. Kävelin vielä aamupäivällä noin 3 km lenkin ympäristössä ja törmäsin 3 teereen, koppeloon ja 2-3 pyyhyn.

Viime vuonna hyväksi havaitun luonnonsuojelualueen kupeeseen laitettiin kuitenkin laavu pystyyn ja yövyttiin siinä. Alueelta ei löydetty seuraavana päivänä oikein mitään kehuttavasti. Siinä oli muutama koppelolähtö, joissa lähtösuuntien puolesta saattoi olla vieläpä sama lintu. Yksi kunnollinen paukun paikka kyseisenä päivänä oli, josta linttasinkin selkeän osuman, mahdollisesti toisenkin (höyhenistä päätellen), mutta siivet vei lihan pois. Varmaan tunti haettiin koppeloa lähimaastosta ja käveltiin vielä lentosuuntaan reilu 300 m mutta eipä sitä löytynyt. Tuli koiraa ikävä. Päivän päätteeksi korkeasta rinteestä lähti vielä musta metso. Havaintoja oli kuitenkin siinä määrin vähän, että siirryttiin itärajan tuntumaan ja lähemmäksi autiotupaa jolla jo yövyinkin kun lähistöltä kerran löytyi lintuja ja kelienkin luvattiin huononevan.

Kolmantena päivänä kierrettiin tuvan ympäristöä se kymmenen kilometriä. Havainnot oli yksittäisiä lintuja, metson sukuisia muistaakseni neljä kappaletta ja sitten ihan viimeisillä sadoilla metreillä tuvalle palatessa törmättiin viiteen teereen; ensin yksittäinen akkateeri, joka lähti suorastaan nerokkaasti muurahaispesän takaa taakse ja sitten 3 teeren poikue, jonka perään vielä yksi teeri taimikosta.

Neljäntenä päivänä päätettiin sitten käydä katsomassa muutama vinkiksi saatu vaara (kiitoksia vaan nimimerkille jle). Mukavia oli maastot kävellä ja lintujakin löytyi kohtuullisesti. Päivän havainnot tais olla musta metso, 7 teertä (yksittäisiä), koppelo ja kaksi äänen perusteella metson sukuisiksi pääteltävää. Kaksi teertä saatiin näistä tilanteista eräksi. Päivän päätteeksi laitettiin sormi uudelle kohtaa kartalla ja lähdettiin mielenkiinnosta katsomaan täysin tuntematonta aluetta ja autiotupaa, jossa pidettiin yöksi lupailtua myrskyä.

Myrskn jälkeen ei ollut poutasää. Sateli lyhyissä suihkuissa ja tuuli edelleen. Perjantaina kierrettiin kuitenkin autiotuvan läheisessä vaarassa (joka paljastui luonnonsuojelualueeksi) lenkki, jossa oli yllättävän vähän metsoja hyvistä maastoista ja autiotuvan vieraskirjan poikuemainoksista huolimatta. Toisesta tilanteesta saatiin kuitenkin koppelo alas ikään kuin reissun kruunuksi.

Yhteenvetona voisi sanoa, että lintuja Hossassa oli havaintojemme mukaan melko heikosti pois lukien pari hyvää pätkää. Aika heikkoahan tuo on jos tyyliin kaksi onnistunutta teeripoikuutta olisi kerralla nostanut päivän havaintomäärän listakärkeen. Mutta sellaista se tuntuu tänä syksynä olevan. Pikaisesti mittailtuna sanosin, että semmosia 10 km päiviä käveltiin. Vanhoja metsiä ja vaaroja kierreltiin ja erilaisten soiden reunamia pääasiallisesti. Taimikoiden reunamia katseltiin myös kun niistä tuntui jotakin löytyvän muka. Kelit oli sateen tuhnua ja tuulisia, torstaina saattoi ihan myrskytuuliakin olla puuskissa, mutta pääasiallisesti kelit oli kävelymiehille oikein hyviä, tosin hiukan lämpösiä (tasasesti +10 päivät ja yöt).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kotikallio



Liittynyt: 06 Syy 2016
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 04.10.2016 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä raportti,kiitos siitä!

Melkein kymmenen vuotta on perheelläni ollut mökki Hossan alueella ja sillä kokemuksella havaitsemasi,sekä havaitsemani, lintumäärät tänä vuonna ovat kyllä pieniä, sillä alueella osaa olla hyvinkin lintua jos poikueet onnistuu parina kolmena vuotena peräkkäin.
Taisi olla se vuosi 2012,kun esimerkiksi syksyn ensijäiden aikaan näimme arviolta sadanviidenkymmenen teeren tokan, oli mahtavaa katseltavaa. Niitä toiveikkain odotellessa..

Hyvä kuitenkin että reissu oli onnistunut ja pari lintua saitte reppuun!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Matso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2007
Viestejä: 800
Paikkakunta: E-suomi

LähetäLähetetty: 27.11.2016 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin joskus vuosia sitten Hossan VP- linnustusalueella ja kävin mm Aittojärven alapuolella Porkkakosken rannalla, jonka läheisyydessä oli erikoinen kivirakennelma aivan kuin joku rajamerkki. Korkeutta laitoksella oli n 1,0 m ja halkaisija n 1,5m.
Mikähän juttu tämä on oikein ollut...tuskin paliskunnat mitään tämmöisiä rakennelmia on viitsinyt tehdä ja Venäjän rajallekkin on matkaa yli 50 km ?
Laitan karttakuvan kun saan sen jotenkin liitettyä tähän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Matso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2007
Viestejä: 800
Paikkakunta: E-suomi

LähetäLähetetty: 27.11.2016 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Täällä !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2207
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 17.03.2017 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.koillissanomat.fi/uutisetkoillismaa/ymparistojarjestot-hossan-kansallispuisto-vesittyy-tasta-syysta-6.226.214371.751d3f15e9

kannattaa varmaan turisti metästäjillä laitella viestiä edustajille että pysyvät lujina piiperöitä vastaan. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 18.03.2017 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari vuotta sitte olimme Hossassa vaimon kanssa elokuun 25. päivän maissa wanhoja muistelemassa. Suunnilleen puolet ravitsemuspuolella olleista asiakkaista tuntui olevan karhumetsällä.
Kai se metsästäjän raha on samanarvoista kuin muidenkin - ottaen huomioon, että he jatkavat sesonkia perhematkailijoiden jälkeen ja ennen mahdollisten talvituristien saapumista
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2207
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 20.04.2017 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/metsastyksen-laajentamiselle-hossassa-ei-vastakaikua-lakiesitys-kansallispuistosta-isoon-saliin/757669/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jle
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2007
Viestejä: 34
Paikkakunta: P-Savo

LähetäLähetetty: 29.07.2017 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Morjesta taas arvon foorumilaiset... Millaiset kokemukset/mietteet teillä on uuden puiston tiimoilta tulevaan jahtisyksyyn? Erästä paikallista jututin tuossa viime viikolla ja liikettä puiston alueella on kuulemma riittänyt, autoa joka p-alue ja levike täynnä... Kuinkahan tuo vaikuttanee puiston viemä alue lupamääriin?

Vaan on tuolta havaintoja kuulunut poikuuksistakin, ainakin puiston alueelta, mutta myös itäpuolen alueilta on karhunjäljen hakijat joitain poikuuksia tavanneet.

-J
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.07.2017 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vissiin retkeiliöitä ollut melko paljon tänä kesänä. Tuo kansallispuistoalue on melko paljon retkeilyreittien alueella niin onko tuosta metsästäjille haittaa? Tuskin ainakaan itse kävelyreittien vieressä kulkisin. Ei ne kuivat ja harvat männikön muutenkaan parasta linnustusaluetta ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jle
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2007
Viestejä: 34
Paikkakunta: P-Savo

LähetäLähetetty: 29.07.2017 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä. itsekin tottunut kulkemaan reissuillani noita lupa-alueen itäisiä alueita. Jotenkin vain sellainen kutina jäänyt, että juurikin tuo puiston alle jäänyt alue olisi melko suosittua myös linnustajien keskuudessa. Tällaisia kokemuksia ovat myös jakaneet useat majoitusyrittäjät ja luontokeskuksen työntekijät. Mutta aika näyttää kuinka metsästys painottuu. Siirtyykö paine itäisille alueille vai kuinka, sopiihan tuonne. En ole itse 15v aikana törmännyt metsässä tuolla muihin pyytäjiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Viheltäjä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Maa 2015
Viestejä: 60

LähetäLähetetty: 21.09.2017 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko tältä syksyltä havaintoja miten on lintuja hossan alueella? Itse menossa lauantai- tiistai välillä sinne suuntaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jere
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Huh 2017
Viestejä: 18
Paikkakunta: Lahti

LähetäLähetetty: 23.09.2017 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime viikonloppuna tuli kävästyä tuolla,Saarijärven idänpuoleisia alueita käveltiin. Lauantaina vähän reilulla 12 km lenkillä näky 1 koppelo+4 riekon poikue. Ja 3 tapausta mistä ei näköhavaintoa,vain siipien suhina kuului. Sunnuntaina vain muutaman tunnin lenkki ajanpuutteen vuoksi,3 teeren porukka näkyi,ja vähän myöhemmin 4-5 koppelon poikue. Ampumahollille ei näistä yksikään tullut. Tai no,riekot olis olleet mutta niillähän onkin rauhoitus päällä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pete.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 176
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 16.01.2020 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostellaanpa tätäkin hieman.

Tarkoitus olisi lähteä hiihtelemään Hossan valtionmaille ja tiedustellaan täältä vinkkejä ko alueen metsiin. Onko porukkaa kulkenut syksyllä tuolla alueella ja onko lintuja ollut miten?

Kiitän mahdollisista vastauksista etukäteen!

-Pete
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com