OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurastuskulttuurin kehittäminen +50 kaadon seurassa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34924

LähetäLähetetty: 21.01.2020 06:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tukelius kirjoitti:
Kyllä vieraat ja puhun nyt vieraskorttilaisista jotka osallistuu seuran mukana jahtiin, vetää elukat mettästä, ottaa koiran kii, suolistaa ja nylkee elukat jos siihen vaa kykenee. Tai ainakin osallistuu touhuun. Hyvin moni viekin kotiinsa ja nylkee kotona jos elukka jää seuran jäsenelle.
Onhan nuo nyt vähän rusakkoa isompia ku ruhopainot on 20-60kg yleisimmin.

Kytiksellä tuskin kukaan heiluriakaan tulis kädestä pitämään, en vain hoksannut että se olis nimenomaan kytis mikä olis mieluista jahtia. Itse kun en ammu kytikseltä niin kauan ku koiria on lupa käyttää. Tai ei voi sanoo ettenkö koskaan, kai se on joskus kokeiltava sekin.

Seuruejahdeissa urbaanissa ympäristössä on aika normaalia että joku tulee näyttämään passin ja ampumasuunnat vieraalle joka ei tunne paikkoja.

Eikä peurajahti ole vaikeaa, no ehkä vähän stressaavaa varsinkin vuonna kun pitää kaataa paljon. Mutta täällä intterwebissä liikkuu vaan niin paljon ainoita totuuksia helvetin kalliista maksujahdeista ja ei sinne pääse auttamaan vaikkeivät ite pärjää peurojensa kanssa ym.

Jahteja ja ihmisiä on moneen lähtöön, osa tykkää asiakaspalvelusta ja osa tykkää mennä porukan matkassa tai joku tykkää istua pimeässä kopissa yöt läpeensä.
Toisella on mielessä trofee ja toisella liha, joku hakee pelkkää kokemusta ja elämystä.

Miksi kaikki on väärin mihin ite ei kykene tai itellä ei ole?
Minä olen muualta tänne muuttanut, pääsin suoraan seuraan koejäseneksi, 2v päästä jäseneksi ja vuosi peuraharjoittelua jonka jälkeen lihaosuuksille. Aikaa se vie paljon muulta jahdilta, mutta onhan se välillä ihan mukavaa.
Harjoitteluvuonna tais jäädä alle 10 pikkusorkan, sen jälkeen on päässy vähän paremmin paukulle. Eikä tämä peura alueen seutu ole niin kamalaa ku uskotellaan, seuroilla on ristiin vierailusopimuksia, ja seuroihin pääsee vieraaksi melko herkästi kun tuntee jäsenen.
Itse olen 7 seurassa käynyt vieraana sorkkajahdissa ja kallein maksu on tainnut olla 50e päivä ja halvimmat on ilmaisia.

Kuun vaihteessa järjestämme vähintään 6 seuran kesken pienpetojen yhteisjahtia, jossa on tarkoitus kulkea alueilla ristiin ja yrittää vähentää mahdollisimman paljon pienpetoja 3 päivän aikana.
Ei etelän vetelät kaikki oo nii mulukkuja ku luulis.

Sepä se, kuinka moni toispaikkauntalainen tuntee minkään seuran jäseniä, ittellä meni vuosia etelässä enkä tavannut koko aikana kuin pari metsästäjää muualla kuin messuilla tai asekaupan tiskillä, jahtimahdllisuuksia ei ilmaantunut kuin se juuttaan kallsi kauris, pitkälti juuri siksi palasin takaisin pohjoisemmas jotta pääsee ilman aikataulutusta metsään.

Mitä koppijahtiin tulee niin juuri se ei kiinnosta, tylsää puuhaa enhän minä nouse hirvitorniinkaan jos ei viimeinen pakko ole, eikä se ampumine ole pääasia, kuitenkin niin että olisi mukavaa joskus pyytää maassa jossa on muutakin riistaa kuin hirvi, täällä aletaan pikkuhiljaa olla siinä tilanteessa että linnut rauhoitetaan kohta kokonaan (parina syksynä on jo ollut lähellä) ja harvalukuinen jäneskanta on sekin kohta kiintiöissä (pyyntiä on kehotettu välttämään ja keskittymään ruskeaan), rusakkoa nyt jonkun verran on mutta ei etelän määriä, petoelukan pyytäjiä on aika mukavasti ja eipä ihme sillä jos metsälle pitä päästä niin vaihtoehdot alkavat olla vähissä, sorsaa ei luomuvesillä näe enää elokuun alun jälkeen kuin vahingossa, ovat jyväkasoilla lahdattavina.
Metsästyksestä on tullut yksitoikkoista ja hiukan ankeaa, viimeisen viiden vuoden saldo on yksi hirvi ja yksi teeri plus jonkun raanaama tavi, toisinaan menee useampi syksy ilman ensimmäistäkään tilannetta mutta silti sitä syksyä odottaa joka vuosi.
Nykyään tuntuu että voisi kokeilla muutakin jahtimuotoa mutta ainakin tuon sorkkahomman yleinen kalleus on este, jos joskus käy munkki ja pääsee hiukan halvempaan jahtiin niin en sylje lsiin mutta kaupalliset jahdit ovat maksukykyyni nähden liian kalliita.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2020 07:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa sekin pitää mielessä, että tuommoisessa +50 luvan seurassakin saattaa koko syksy mennä porukan jäseneltäkin kohtuu aktiivisella kytis- ja koirajahtiosallistumisellakin niin, että kauden aikana tulee se 0...1 ampumatilannetta.

Ei kaikki peuramaat ole ihan semmoisia, että jahtipäivän aikana nähdään kymmeniä peuroja.

Tämä nyt on pelkkä arvaus, mutta arvelisin, että satoja peuroja kaatavissa porukoissa toiminta on jotenkin hioutunut tehokkaaksi. Saattaa joissain porukoissa olla se linja, että vieraiden mukaanotto tuo enemmän häiriötä kuin jouhevuutta prosessiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2020 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Melkein väitän tietäväni jos tukelius muuttaisi heilurin huudeille niin ei se noin riistaköyhää olisi.

-mahdollisuuksia löytyy taatusti kun avaa katsetta, ei semmosta olekaan... Nivalassahan se heiluri asuu?



Asiaa...

-Kyllä on kelit nyt mallillaan, +8 mittarissa ja kesäkelit, raparperi ja sipulikukkien versot tullut pintaan, ruoho kasvaa vihreänä.... Ei lupaakaan lunta. Peura kävi jopa eilen kamerassa, ei toivoakaan kyttäämisestä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11052

LähetäLähetetty: 21.01.2020 08:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
[

-jos omalle kohdalle mietin esimerkiksi tuota tukeliuksen mainitsemaa jahtia lauantaille jossa aikomus kaataa paljon peuroja yhteisjahdissa niin olisin pelkästään 25e valmis maksamaan siitä ilosta että pääsisi mukaan isoon peurajahtiin mukaan rivipassimieheksi ilman mitään muuta kuin itse jahdin kokemaan ja tutustumaan uusiin jahtimiehiin, maisemiin ja siihen miten homma toimii. Eli jahtimahdollisuus tai paremminkin jahtielämys.
.

Ite oon käyny useamman syksyn Saksassa tuolla sapluunalla, vaikka jahti on maksuton ja tutunkauppaa, niin on se hinta silti lähempänä kolminumeroista. Mutta käärinliinassa ei oo taskuja ja kivaa on Laughing
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2020 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otetaas sitten samaan putkeen tämmöinen vähän arempi aihe.

Ite olen sen koulukunnan kasvatteja, kun isäukon opissa aikanaan olin, että kaikki otukset nyljettiin kokonaan ”telkistä lähtien”. Syötiin sydämet, maksat, kivipiirat sun muut.

Itselle oli jonkinmoinen kulttuurishokki, kun alkoi tulla näitä ”rintalihat sorsalta ja loppu taloyhtiön roskiksen päällimmäiseksi siviilien taivasteltavaksi” hommia.

Miten tuo saaliin hyödyntäminen peurarikkailla alueilla. Pitääkö se Essonbaarissa uhottu kutinsa, että lapalaukauksesta koko etupää haaskalle… Kenelle paljon ruhoja tulee, onko se purkkia, makkaraa, palvia jne, Vai ihan lihalihana läpi keittiön? Joku toimiva systeemi tuohon varmasti on jalostunut, miten peuratihentymillä talouksissa lihaa hyödynnetään, vai meneekö yksi yhteen hirvenlihan kanssa tuo käyttömalli?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11052

LähetäLähetetty: 21.01.2020 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:

Ja jkvi varmaan pääsee ensikaudella varmasti jonnekin etelään peurajahtia kokemaan sillä tyylillä.

jkvi kirjoitti:


Ja tuossahan edellisessä viestissä sitten tulikin kaksi vaihtoehtoa. Joko kalliimpi haavakonkeruuvaihtoehto tai sitten sellainen, minkä minä vaatimattomana Kainuulaisena jahtaajana koen enemmän omannäköiseksi.

Kuinka moni seura ottaa muuallakaan jahtaajia, silleen että tässä on kartta meidän alueesta, pidä hauskaa ja hyvää jahtia"?

jkvi kirjoitti:

Mutta on tosiaankin mielenkiintoinen ilmiö, että etelässä vierailla ampumataito on heikko kun melkein joka toisessa kirjoituksessa pyydetään haavakoita. Kait täällä on parempi lykky osumiseen, olipa ampuja mistä hyvänsä.

Voisko vaikuttaa että se lappalaine/savolainen hirvimies tulee ekaa kertaa peurakoppiin, ja huomaa että täällähän on pimeää ja se oma Tasco ei oikein näytäkään. Ja hyvilläkin varusteila hämärässä ampuminen ei ole niin itsestään selvää kaikille.

Lahtinen kirjoitti:

Miten tuo saaliin hyödyntäminen peurarikkailla alueilla. Pitääkö se Essonbaarissa uhottu kutinsa, että lapalaukauksesta koko etupää haaskalle…

Kyllä totakin tapaa on. Kuten on monenmoista tekijääkin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8406
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 21.01.2020 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Melkein väitän tietäväni jos tukelius muuttaisi heilurin huudeille niin ei se noin riistaköyhää olisi.

-mahdollisuuksia löytyy taatusti kun avaa katsetta, ei semmosta olekaan... Nivalassahan se heiluri asuu?



Asiaa...

-Kyllä on kelit nyt mallillaan, +8 mittarissa ja kesäkelit, raparperi ja sipulikukkien versot tullut pintaan, ruoho kasvaa vihreänä.... Ei lupaakaan lunta. Peura kävi jopa eilen kamerassa, ei toivoakaan kyttäämisestä.


Älä ny. Eilen koppiin 15.00 ja 16.20 kasitappinen pukki kumoon. Ihme ku tuli niin aikaisin. Nuori pukki, ois pitäny ehdottomasti säästää mut ei millään voinu ku pakko saada kaikki luvat täyteen Rolling Eyes Ni ammutaan nyt sitä mukaa ku tulee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34924

LähetäLähetetty: 21.01.2020 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Melkein väitän tietäväni jos tukelius muuttaisi heilurin huudeille niin ei se noin riistaköyhää olisi.

-mahdollisuuksia löytyy taatusti kun avaa katsetta, ei semmosta olekaan... Nivalassahan se heiluri asuu?



Asiaa...

-Kyllä on kelit nyt mallillaan, +8 mittarissa ja kesäkelit, raparperi ja sipulikukkien versot tullut pintaan, ruoho kasvaa vihreänä.... Ei lupaakaan lunta. Peura kävi jopa eilen kamerassa, ei toivoakaan kyttäämisestä.

Sehän muutti täältä pois kun täällä vielä oli hiukan lintua, sorsaa ne mätti jo silloin jyväkasoilta mutta luomuvesilläkin sai joskus linnun.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 21.01.2020 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kuinka moni seura ottaa muuallakaan jahtaajia, silleen että tässä on kartta meidän alueesta, pidä hauskaa ja hyvää jahtia"?

Luepas nyt sikamies ihan ajatuksella se Valmetin vaihtoehto. Tarkoitettiinko siinä juuri tuota?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11052

LähetäLähetetty: 21.01.2020 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Kuinka moni seura ottaa muuallakaan jahtaajia, silleen että tässä on kartta meidän alueesta, pidä hauskaa ja hyvää jahtia"?

Luepas nyt sikamies ihan ajatuksella se Valmetin vaihtoehto. Tarkoitettiinko siinä juuri tuota?
Ei, mutta sinun toiveesta sain käsityksen, että malli jota kaipaat on tuollainen vapaampi.

Keskustelussa tulee minusta erottaa tuollainen tutunkauppa; kaveri- vaihto- suhdejahti, ja sitten puhtaasti kaupallinen. On ihan eri asia ottaa uppo-outo kaveri mukaan, kun joku tuttu. Ymmärrän että eka joutuu kaivamaan kuvetta.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2020 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Otetaas sitten samaan putkeen tämmöinen vähän arempi aihe.

Ite olen sen koulukunnan kasvatteja, kun isäukon opissa aikanaan olin, että kaikki otukset nyljettiin kokonaan ”telkistä lähtien”. Syötiin sydämet, maksat, kivipiirat sun muut.

Itselle oli jonkinmoinen kulttuurishokki, kun alkoi tulla näitä ”rintalihat sorsalta ja loppu taloyhtiön roskiksen päällimmäiseksi siviilien taivasteltavaksi” hommia.

Miten tuo saaliin hyödyntäminen peurarikkailla alueilla. Pitääkö se Essonbaarissa uhottu kutinsa, että lapalaukauksesta koko etupää haaskalle… Kenelle paljon ruhoja tulee, onko se purkkia, makkaraa, palvia jne, Vai ihan lihalihana läpi keittiön? Joku toimiva systeemi tuohon varmasti on jalostunut, miten peuratihentymillä talouksissa lihaa hyödynnetään, vai meneekö yksi yhteen hirvenlihan kanssa tuo käyttömalli?



Minua kiinnostas se tietää mihin toiset hukkaa kymmenenkin ampumaansa peuraa paikoissa joissa ampuja saa ruhot pitää...silti normi hirvijahdit päälle vielä... Lahtinenkin tuntee.

-Mitä jalostukseen niin itse otan vain lihaa ja palvaan osan, purkkia en huoli ilmankaan ja makkaraa ehkä paketin korkeintaan. Ja yritys itse tehdä makkaraa kun saa niskasta kiinni....



Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34924

LähetäLähetetty: 21.01.2020 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä purkitutan makkaramestarilla 50-60 purkkia joka vuosi, herrrkua.

Hirvee tosin eli hiukan OT.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Shawn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2013
Viestejä: 420
Paikkakunta: PKS/Häme

LähetäLähetetty: 21.01.2020 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä ketjussa puhutaan kyllä sujuvasti sekaisin palveluntarjontana järjestetyistä vierasjahdeista joissa on kaikki järjestetty hienosti niin että sinne voi tuoda vaikka yhteistyöfirman toimitusjohtajan kestittäväksi, ja siitä että päästetään (peuran)metsästyksestä kiinnostunut kaveri/tuttu kytikselle.

Ainahan metsästyksessä on riski raanakoille, törttöilylle ja muulle tumpeloimiselle, mutta samat riskit on kyllä kaikessa metsästyksessä. Jos ne raanakot pelottaa, niin pistetään 500 tai 1000€ uhkasakko jos tulee laukaus mutta raatoa ei löydy omin avuin.

Itsellä on tätä nykyä hyvät metsästysmahdollisuudet, uskomatonta kyllä vaikkei ole maitakaan, mutta olen edelleen sitä mieltä että kun tietyillä alueilla on elukkaa niin että alkaa jo jahdista mennä maku, ja toisaalla haaveillaan että pääsispä joskus ihan omin avuin pellon reunaan istumaan niin että sais peuraa ampua jos kohdalle osuu, niin jonkinlaista kysynnän ja tarjonnan kohtaamista olisi hienoa saada tapahtumaan muutenkin kuin helvetin kalliina luksuspalveluna.

Ei kukaan meistä ole peurankaatajaksi syntynyt, kaikkien se on pitänyt opetella, ja jos aloittelijoita ei koskaan huolita mihinkään mukaan kun ne ei osaa, niin kohta ei enää kukaan osaa metsästää.
_________________
"When you have to shoot, shoot! Don't talk!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3011
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 21.01.2020 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kykäpä heilurilla on taas surkeaa, peurajahti on kallista, ei pääse ilmaiseksi ja jos pääsisi tarvitsisi vielä saada lihaköntti kainaloon, muuta riistaa ei näe kuin kuvissa, linnut rauhoitetaan, ehkä kohta jäniksetkin, moneen vuoteen ei ole tullut salista kuin muutama tirppa, vaikka metsä reissuja tuntuu toisinaan olevan vaikka kuinka paljon. Ei Suomessa niin huonoa aluetta olekkaan etteikö 5-vuodessa useammasta riistalajista olisi paistille päässyt jos vain on viitsinyt omakotalon rappusilta metsänpuolelle jalkautua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 21.01.2020 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihan käytöstä sen verran että jos paljon ampuu peuraa niin osa myydään tai annetaan sukulaisille ja tutuille ym.

Peuroista sydäntä, maksaa ym harvoin kukaan käyttää. On totta että niillä ruokkis yhden afrikkalaisen kylän vuodeksi.
Peurojen kyljet vaikeampi käyttää hyödyksi rasvan takia. Itse leikkaan niistä rintalihakset ym pienet lihakaistaleet pois ja loppu katiska haaskalle.

Muuten liha kulkee lihana läpi keittiön, syystä että jos siitä tekee makkaraa, purkkia ym niin määrä vain kasvaa joukkoon laitettavan possun takia.

Peura pienempänä elukkana menee välillä ammuttaessa melko rujoon kuntoon vs hirvi ja joskus joutuu kokonaisen lavan pistään pois. Nykyään harvemmin kun ite käytän kokokuparia luotina ja lihahävikki on pienentynyt selvästi.

Tänä syksynä pysähdyin pohjoisesta tullessa pariksi päiväksi entiseen asuinkuntaan lintujahtiin, lintukanta tuntui olevan hyvässä nosteessa ja parhaat hakkuut veti yli 100 teertä aamulla kuhisemaan, mettojakin näkyi jopa poikuuksia. Jäniksiä oli aika normaalisti mitä pikkuvisiitillä ehti nähdä.
Toki alue on 50km nivalasta ja maasto vähän enemmän mettää kuin nivalan lakialla jos heiluri siellä nykyään vaikuttaa. Heilurin kannattaa sisäistää myös se, että ei ole nuor poika enää. Jos ei terveys, into, kunto, halu riitä enään pyyntihommiin niin ei kannata vaikeuttaa muiden jahteja, puhumalla kaiken riistan kadosta, koska se ei pidä paikkaansa.

Hyvät siellä on riistakannat aina ollut, tai ainakin kohtuulliset ja kyllä sinne mieli tekee takasin kunhan saa täällä etelässä asiat sille mallille. Heilurin kaltaisten positiivisten ja mukavien ihmisten takia siellä on ihmisen hyvä olla, eikä tarvi jahdissakaan ihan jatkuvasti miettiä kenen alueella nyt on.

Ainahan kannatta muistaa näissä puheissa että etelässä eivät saa peuroja kaadettua tarpeeksi ym että ei niitä yritetäkkään ampua niin vähiin ku esim hirvikanta. Tämä meidän alue ei ole edes mikään ongelma alue verrattuna loimaa-vesilahti seudulle. Mutta kyllä niitä ampua pitää ettei pääse sellaiseksi.

Niin ja vielä etelässä asuvan jahtimahdollisuuksiin.
Me katsottiin asuinpaikka sen mukaan missä pääsi seuraan ilman jonotuksia ja maanomistusta. Taloja olisi ollut muuallakin. Yhteen seuraan kun pääsee niin siitä se sosiaalinen kanssakäyminen lähtee liikkeelle.
Toki nykymaailmassa myös sosiaalinen media tuo palkjon saman henkisiä ihmisiä yhteen ja sitäkin kautta on avautunut paljon jahtimahdollisuuksia. Tietysti ulosanti on monelle mukavampaa lukea jos ei ole pelkkää negatiivista.
_________________
pillinaru@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  Seuraava
Sivu 23 Yht. 35

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com