Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
_pena_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Hei 2010 Viestejä: 250 Paikkakunta: Janakkala
|
Lähetetty: 04.02.2020 20:16 Viestin aihe: |
|
|
tuo selvensi paljon, mutta kun täällä ilmeisesti joku nylkee ruokatorven esiin ja vetää vatsaontelon kautta koko paketin ulos jo metsässä? missä kulkee silloin sisäelimet teurastamoon ja mistä haaskalle täytettä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26298
|
Lähetetty: 04.02.2020 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Mihin v...teurastamoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5247 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 04.02.2020 21:17 Viestin aihe: |
|
|
_pena_ kirjoitti: | tuo selvensi paljon, mutta kun täällä ilmeisesti joku nylkee ruokatorven esiin ja vetää vatsaontelon kautta koko paketin ulos jo metsässä? missä kulkee silloin sisäelimet teurastamoon ja mistä haaskalle täytettä? |
Muovipussissa niiltä osin kun niitä pois kuskaillaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hellokitty Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Jou 2012 Viestejä: 3462
|
Lähetetty: 04.02.2020 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Nojoo. Sisäelimet siltäosin kun on ampuja niin päättää,meilläpäin ne kuuluu ampujalle. Loput jätetään kuukkeleille,sun muille.
Haaskatarpeet tehään yleensä jostai ruhoista ni tarvi kokoajan olla niitä täyttelemässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16681 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 04.02.2020 21:41 Viestin aihe: |
|
|
Tuo filmin tyyli on juuri se kun hirvi menee ns.ravintolakäyttöön/kauppaan.
Eli sisäelimet tarkistetaan jatkokäsittelyssä ja liha saa hyväksynnän, ennen homma taisi suorittaa eläinlääkäri?mutta nykyisin taitaa tarkastuksen tehdä käytännössä koulututuksen käynyt henkilö.(jos porukassa niin käy myös metsässä suoraan) eli siksi tässä tyylissä elimet kulkee mukana samoin kuin teurastamoeläimissä.
Tämä vaatii sen elintarvikehuoneiston lihänkäsittelytilaksi eli mikä tahansa lato ei kelpaa. Kylmäsäilytyksestä pitää olla raportit lämpötiloista ja niin edelleen esimerkiksi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3031 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 04.02.2020 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Jokainen hirvestäjä/seura tekee tavallaan mutta noin kuten videolla esitettiin meillä on tehty jo kauan aikaa ja noin se oikeaoppisesti tulisi tehdä, suolistus on nopeaa kestää kokeneella suurinpiirtein tuon ajan mitä videollakin, homma on hygieenista ja sisäelimet kulkevat siististi mukana ja jos ruho tarvitaan tarkastuttaa sisäelimet on todennettavissa mille eläimelle ne kuuluu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.02.2020 08:50 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä ja ytimekäs video.
Pakko kyllä myöntää, että nippusiteitä ei ole tullut koskaan itse käytettyä. Peräsuoli solmuun, mutta ruokatorven kanssa on ollut vähän niin ja näin…
Yllättävän useinkin meillä tuntuu kyllä sattuvan noita, että muuten ihan asiallisesti ammutusta otuksesta onnistutaan maha poisotossa rikkomaan tavalla tai toisella. Aika suuri syy tuossa on varmaan se, että noita ”toistoja” tulee niin vähän ja kun seisot muutaman ekan kaadon vierellä puukko kädessä, kun ”joku muu näyttää”, niin on äkkiä mennyt se viisvuotta porukassa, etkä ole suolistanut ensimmäistäkään hirveä.
Joskus ehdotin, että pistetään uus tulokas suolistamaan aina syksyn viis ekaa kaatoa opastettuna. Simputuksena ja traumatisoivana tuota taidettais vaan pitää… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8412 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 05.02.2020 09:00 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Hyvä ja ytimekäs video.
Pakko kyllä myöntää, että nippusiteitä ei ole tullut koskaan itse käytettyä. Peräsuoli solmuun, mutta ruokatorven kanssa on ollut vähän niin ja näin…
Yllättävän useinkin meillä tuntuu kyllä sattuvan noita, että muuten ihan asiallisesti ammutusta otuksesta onnistutaan maha poisotossa rikkomaan tavalla tai toisella. Aika suuri syy tuossa on varmaan se, että noita ”toistoja” tulee niin vähän ja kun seisot muutaman ekan kaadon vierellä puukko kädessä, kun ”joku muu näyttää”, niin on äkkiä mennyt se viisvuotta porukassa, etkä ole suolistanut ensimmäistäkään hirveä.
Joskus ehdotin, että pistetään uus tulokas suolistamaan aina syksyn viis ekaa kaatoa opastettuna. Simputuksena ja traumatisoivana tuota taidettais vaan pitää… |
Jotain hyötyä ollu tästä peurojen määrästä. Nykyään osaa melkeen kaikki suolistaa. Tuon peräsuolen voi noinki ottaa mut itte kyllä otan mieluummin etupään auki ja ruokatorven irti kokonaan. Ei jotenkin kyllä houkuta ajatuksena alkaa ruokatorvea katkasee elukan sisällä Jos ne nippusiteet kumminki pettää... Se tuossa tietysti on hyvä et mitä vähemmän avaa ni sitä vähemmän menee vedettäessä tavaraa sisään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5247 Paikkakunta: Suomussalmi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26298
|
Lähetetty: 05.02.2020 10:05 Viestin aihe: |
|
|
Luistamaton naru on tietysti varmin.
Mutta ihan samoin peräsuoleenki voi käyttää kahta ja välistä katkasta.
Ruokatorven puolella olis syytä käyttää jopa tuplasidontaa jotta toisen vois laittaa lähelle katkasukohtaa. Kuvassa ei näytetty miten kävi ku katkastiin.
Ja sitte, eipä tuossa isompaa haastetta, pieni elukka ja kaveri mukana, eikä veriäkään ollu päässy suolitilaan.
Kokemattomalle on melkoinen paikka alkaa irrotteleen kiinikkeitä verta puolillaan olevasta tilasta.
Syytä olis myös esittää miten menetellään jotta kusirakon ja suoron kanssa pitäs menetellä, kumminki avaus olisi hyvä tehdä reilun pitkälle jotta suolet saa pyöriteltyä helposti ja muutoinki aukkoa saadaan riittävästi.
Pitänee viellä muistuttaa että tuplien teko ei taida lisätä aikaa minuttia enemmän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8412 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 05.02.2020 10:49 Viestin aihe: |
|
|
Varmaan se noinki toimii ihan hyvin. Tapoja on useita. Ittelle tullu käyttöön sellanen menetelmä pienten sorkkien kanssa, että kaikki otan jo mettässä kaikki sisukset pois, myös pallean etupuoleiset osat. Peräpää ja kaula auki. Siitä sit maksa ja sydän talteen jos on ehjiä ja tarvetta. Sitte vajalle roikkuu nahka päällä. Nahka pois vasta ku alkaa palotella. Nopein ja siistein tapa omasta mielestä ja pääsee yhdellä lahtivajan siivoamisella... Laiska on laiska. Vähän offtopicia, pahoittelen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kannibaali Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Huh 2014 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 05.02.2020 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Kantaen ja paloiteltuna kilometrien päästä. Kahteen tai vain yhteen mieheen. Näitäkin juttuja on tullut luettua. 50 kg kannettavaa kerralla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26298
|
Lähetetty: 05.02.2020 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Montaa tapaa on kerrottu, ja jokainen tekee tapansa ja tilanteen mukaan, kaikki yhtä väärin tai oikein riippuu miltäkantin kattelee.
Ihan oikealta monesta on tuntunu ainaki jonkinaikaa, sekin ku ensin huuhotaan kurkkua muutamalla pullolla ja sit touhutaan mitä touhutaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 5953
|
Lähetetty: 05.02.2020 12:08 Viestin aihe: |
|
|
Yhtäläistä eri tavoissa on, että jokaisen tekijän mielestä se oma tapa on ainutlaatuisen nerokas ja toisin toimivat ovat tyhmiä. Aika normaalia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5247 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 05.02.2020 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Yhtäläistä eri tavoissa on, että jokaisen tekijän mielestä se oma tapa on ainutlaatuisen nerokas ja toisin toimivat ovat tyhmiä. Aika normaalia. |
Ei nyt kannata ihan yleistää kaikkia koskevaksi. Eri tavoilla on toisiinsa nähden erilaisia etuja, joiden väliltä tulee aina punnittua kun alkaa työstämään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|