OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

PMI ja pidennetty kanalinnustuskausi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 05.02.2020 12:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

poikamehto kirjoitti:
vaan kun "ongelma" tässä ei oo se etteikö mehtoja olisi vaan se että ne ei todellakaan pojota siellä latvassa aukealla oottamassa ottajaansa. tuo on varmasti täysin maasto/paikka kohtainen juttu että käyttäytyvät tuollain. kyllä niitä mehtoja on karkotettu aikalailla vaan haulikko holleja ne ja nämä sattuu aina niillä siirtymillä esim. rämmeältä toiselle eli siellä umpi metässä. tai sitten sen aukean reunamilla mutta silti metän sisällä. en näistä tämän enempää jankkaa kun tarkoitus oli vain tuua se toinen totuus esille jos joku kuvittelee että ne kaikki metot latvoissa pojottaa.


Se on juurikin näin. Huvittuneena lueskellut lehtijuttuja ja foorumien viestejä siitä, että miten ja mistä se metto talvella löytyy ja mitenkä on helppoa. Ohan se helppoa, kun kohalle sattuu ja varsinkin jos tietomettoja on ja vieläpä semmosella paikalla, että siitä pystyy ampumapaikan rakentamaan. Ei vaan valitettavasti toimi kaikkialla. Mitä oon Ruotsissa nyt hiihdellyt varmasti pitkälti yli tuhat kilometriä niin voin kertoa, ettei ne mettopaikat (tai teeripaikatkaan) mitenkään ilmaiseksi tule ja toisissa maastoissa hakovat nuorissa taimikoissa ja toisissa jonkun suolammen rannalla käkkärämännyssä kuin elokuvissa konsanaan. Ja se kelikin siihen metson ja teeren arkuuteen vaikuttaa aika oleellisesti myös talvella.

Latvalinnun pyynti on jollakin lailla osaavalle kaverille tutuilla paikoilla parhaimmillaan aika helppokin laji jos on lintukannat kunnossa. Mutta sitten jos ei ole tietopaikkoja, niin se on aika tuurissaan, että miten se lintu tai lintutokka löytyy. Metotkin osaa parveentua johonkin yhdelle suolle ja siihen ku sopivasti sattuu, niin se on niin helppoo niin helppoo, mutta muut suot voikin olla sitten ei-oota. Teeriparvien kohdalla vielä korostetumpi tilanne. On joskus Ruotsissa havaittu monen päivän hakemisen jälkeen semmosia yli 100 teeren parvia, mutta pysyttelevät pienellä alueella semmosissa taimikoissa, että ampumapaikat vähissä. 10km yhtä ampumapaikkaa kohden ovat tutkineet Ruotsissa.
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5205
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 05.02.2020 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
10km yhtä ampumapaikkaa kohden ovat tutkineet Ruotsissa.

Minulla taisi tulla yli tuplat/ ampumiseen johtanut ampumapaikka nyt 8 päivän aikana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 29.02.2020 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
10km yhtä ampumapaikkaa kohden ovat tutkineet Ruotsissa.

Minulla taisi tulla yli tuplat/ ampumiseen johtanut ampumapaikka nyt 8 päivän aikana.


Tammikuussa tuli hiihdettyä 6 päivää.

Parhaana päivänä tavoitin yli 40 metsoa valoisan aikana, silloin pakkanenkin huiteli reilussa 30 asteessa. Joten ei ne aina kiepissä ole kovilla keleillä. Muuan ampuma tilannekkin siitä sitten kehkeyty. Ja näitä ei oikeastaan etsiä tarvinnut. Alue oli tiedossa ja kerää metsoja oikeastaan ensimmäisistä kunnon pakkasista alkaen.

Mutta sitten uusille paikoille 3 päiväksi ja 5 havaittua teertä ja muutama puolipuun karkko metso. Ei tarvinnut puristaa kertaakaan.

Kyllä tässäkin asiassa paikka tuntemus on järisyttävän isossa roolissa. Ja korostuu minusta erityisesti, koska valoisan aika on lyhyt ja hiihtämään pääsee vain runkotien varresta. Joka vain hyvä asia. Mahtava laji, ehkä se jaloin linnustuksen muoto! Toivottavasti saamme nauttia siitä jatkossakin.
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masa.k
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2007
Viestejä: 403
Paikkakunta: Tornio/ Haparanda

LähetäLähetetty: 09.03.2020 00:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Pekan kanssa samalla seudulla asuvana ja molemmin puolin rajaa asuneena ja metsästäneenä on helppo yhtyä tekstiin. Tuo kuva 10/2017 riistalehdestä ja olen tuon saattanut aikaisemminkin tälle foorumille laittaa.
_________________
--Harrastukset maksaa-ja pitääkin maksaa-- Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Sivu 8 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com