OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Projekti: Tehkäämme unelma kyyhkypaikka!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1297

LähetäLähetetty: 21.06.2020 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruokinnat - ja etenkin valtavan lintumäärän ampuminen niiltä/läheisyydestä, olivatpa sitten sorsia tai kyyhkyjä - eivät tasan taatusti lisää lintukantoja pätkän vertaa...pitkässä juoksussa päin vastoin, kuten tullaan jossain vaiheessa huomaamaan. Syy sepelkyyhkykannan runsastumiseen on mielestäni kaksiosainen: ensiksiskin siihen vaikuttaa tuo edellämainittu maatalouden rakennemuutos, joka on tuonut isot herne/härkäpapu- ja vehnäpellot omille nurkille (80-luvulla ei seudulla olut yhtään herne- eikä härkisviljelmää, vehnästä puhumattakaan...). Toinen syy on sepelkyyhkyn lajityypillisen käytöksen muutos, joka on tehnyt linnusta alle 20 vuodessa taajamalinnun, joka pesii allekirjoittaneenkin takapihan kuusessa - tällaista ei yksinkertaisesti tapahtunut kuin poikkeuksellisesti 30-35 vuotta sitten. Nyt oman asuinpaikan parin tuhannen asukkaan esikaupunkitaajamassa pesii kymmenittäin, ellei sadoittain sepelkyyhkyjä. Kanta on kyllä kasvanut, mutta ei ruokintojen ansioista...sama koskee sorsiakin. Talvien muuttuminen leudoiksi Etelä-Suomessa saa yhä useamman sorsan jäämään talvehtimaan kaupunkien sulavesipaikkoihin, mikä parantaa selviytymismahdollisuuksia huimasti muuttomatkaan nähden. Sen sijaan järjetön ampuminen ruokintamontuilta tulee jossain vaiheessa kapsahtamaan oman nilkkaan, mikäli ei ryhdytä radikaaleihin toimenpiteisiin (en nyt ehdota ruokintakieltoa, mikä omasta mielestäni olisi loistava idea): rauhoitettuja lepovesistöjä on yksinkertaisesti pakko alkaa perustaa joka puolelle maata, muuten näemme vielä kaamean vesilintukadon omana elinaikanamme. En tiedä, millaista monttuteurastus on muualla, mutta ainakin omilla kulmilla muutama henkilö ampuu syksyssä reilusti yli paikallisen kannan tuoton verran vesilintuja, mikä ei voi olla pitkän päälle kestävää...viime syksynä ammuin itse yhden heinäsorsan, jäi vähän vähälle, mutta en voi olla ihmettelemättä, miksi jonkun pitää yksin ampua 80-100 sorsaa muutaman aarin lammikosta, jossa linnut lentävät suoraan syliin tapettaviksi...eikä oikein ymmärrystä riitä kolminumeroisille kyyhkysaaliillekaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1830

LähetäLähetetty: 21.06.2020 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just kotona Pohjois-Savosta. Siellä yritetään tehdä kyyhkypaikkaa. Laitettiin viikonloppuna sellainen 180l tynnyri aukolla jossa viime vuonna jo jotenkin onnistuttiin. Sekaviljaa 40kg, hernettä 60kg, maissia 25kg ja suolaa 25kg sekoitettin tynnyriin ja pitkin aukkoa kannoille. Ympärillä olevasta kuusikosta kuului kujerrusta. Mutta yhtään kyyhkyä ei nähty ke-tämä iltapäivä välillä. Perjantaista asti on ollut kamera siellä ja närhiä/varista/tikkoja näkynyt. Mutta tänä aamuna oli yksi epäselvä kuva jossa ehkä kyyhky?
Sitten tuossa ajaessa oli tullut kolme kuvaa jossa kahdessa ekassa on kyyhky ja noilla kuvilla väliä 15min ja sitten kolmas kuva 26min edellisestä jossa 2 kyyhkyä.
Emäntä päivitttää s.postian yt yhtenään joten taisi olla kameran laittaminen vikatikki Very Happy
Olen yllättynyt että noin nopeesti nuo löysivät tuon paikan, kun aika varmaa on että muuallakin on syöttöjä ollut jo keväästä asti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1830

LähetäLähetetty: 22.06.2020 13:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietin tuossa tuon ruokinnan vaikutusta poikueisiin. Voisiko olla niin että jos kyyhkypari asuu lähellä ruokintaa niin se saa paremmin ravittua itsensä sekä poikueen joka on sitten hyvässä kunnossa kun poistuu pesästä. Mahdollisesti jopa poikue on lyhyemmän ajan pesässä. Ja sitten taas uusi poikue polkastaan alulle ja samat edut. Niin voisi tuossa olla sitä kasvuakin kun eka poikue jo poistunut alueelta....
Vai onko niin että poikue oppii vain ruokinnalta ravinnon saannin ja sitten ei pärjää luonnossa niin elinvoimaisesti kun ilman ruokintaa oleva poikue.

No tänään on oman unelmapaikan kamerasta tullut joku 40 kuvaa ja jokaisessa kyyhky tai max 3. Eka kuva oli 3.49.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20077
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.07.2020 06:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on nyt jonkun viikon ollut "unelmien kyyhkypaikka" perusteilla hakkuuaukkoon. On hernemaattia ja suolaa + herneitä levitelty myös kannonnokkiin. Viikkotakaisin lyötiin vielä "lava tolppien nokkaan", ettei peurat syö kaikkea.

On kameravalvontaa sun muuta.

Ensimmäistäkään kyyhkyhavaintoa ei ole tullut. Alkaa pian jännittää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3006
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.07.2020 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun kyyhkyn ruokinnan kerran ennen jahtia aloitaa kannattaa vahtia ettei ruoka pääse loppumaan, pari kolmepäivää tyhjänä niin kyyhkyt häipyy eikä ole enää varmaa tuleeko enää myöhemminkään. Laitoin ruokintapaikan viimeviikolla hirven nuolukiven viereen jossa jo kävi kyyhkyjä harvakseltaan, nyt kyyhkyjä käy ettei riistakameran kuviin tahdo mahtua ja hernettä pitää kantaa selkävääränä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16648
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.07.2020 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Normaaliin sykliin kuuluu että jokusia päiviä jää välistä vaikka ruokaa olisikin.

Nyt ovat mustikassa taas pääosin, hiukan jyvää iltaisin päälle.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3006
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.07.2020 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kamera havaintojen perusteella aamulla ja illalla käy ruokinnalla lintuja kymmenittäin, kun ruoka loppuu niin jo toisena päivänä käyvät ainoastaan satunnaisesti, jos pitempi katkos ruokinnassa niin käynnit loppuvat lähes tyystin ja uudelleen tulille saanti epävarmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 19.07.2020 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo,mustikkaa pistelevät täälläpäin.
Sitten näyttää vuodesta toiseen kelpaavan pihasta kyyhkyille tuo marjatuomipihlaja eli Saskatoon.

Räkätit vaan tahtoo ehtiä ensin,näyttää kelpaavan nyt niille,heti kun ensimmäiset kypsyy tulevat joukolla.

On joku pienempimarjainen lajike,en ole itse hyödyntänyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1830

LähetäLähetetty: 19.07.2020 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä voi olla jo lähellä unelma paikka.
Sää ja joku muu vaikuttaa kävijäiden määrään. Joku päivä hyvä kuhina ja toinen pvä hiljaista. Kirkas sää vähentää ja sateen jälkeen ruuhkaa. Eilen esim ei aamu 10 ja iltapäivä 16 väliin käynnyt yhtään kyyhkyä kun taas tänään tuosta aamu viidestä lähtien tulee joku 5-10 kuvaa per tunti ja lintujen määrä on 2-20 kuvissa. Tuossa on sellainen kierto että vanhat yksilöt käyvät pienemmissä parvissa 2-5 ja selvästi nuoremmat linnut 10-20 ovat noissa isoissa parvissa. Aina vanhojen yksilöiden jälkeen tulee isompi parvi.
Käydään 5-6 päivän välein viemässä 4 sankollista suolavedessä liuotettua hernettä. Tehdään niin että ensin kannoille automaatista tullutta vilja/herne/maissi sekoitetta siitä levyltä/maasta. Sitä tulee aika paljon kun närhet käyvät sitä levittämässä. Sitten tuon vanhan ruuan päälle kannoille ja maahan uutta märkää hernettä. Menee aina yleensä päivä tuosta ja alkaa sellainen extra kuhina pariksi päivää. Sen jälkeen kun tuo märkä herne ja muhinut sekoite alkaa vähetä niin kyyhkyt siirtyvät automaatille syömään kuivaa ja tuoreempaa ruokaa. Silloin myös hieman hiljenee käynti määrät.
Selkeästi muutama kanto sekä sellainen turvemätäs ja mustalla mullalla olevat kohdat on suositumpia kuin automaatti. Eli hieman hankalampi paikka syödä niin siitä menee eväs paremmin kuin automaatilta helposti saatava. Samoin kaikki märkä ja itänytkin vilja/ruoka menee tuolta mustalta mulalta ja turpeelta kun automaatin läheltä valikoivat syömisen. Kun se sitten siirtää mullalle niin sitten kelpaa.
Alueella pyörii kanahaukka. Varikset on vähentyneet 5>3 eli onko se veroittanut? Kyyhkyihin en ole huomannut vaikutusta. Kurjet on hävinneet että viikossa ei ole niitä näkynyt. Supia käy 1-2 joka toinen yö.
Noin 900m päässä on kuulemma laitettu viikko sitten syöttö jonne on heitetty tonttiin vajaa tonni hernettä. Liekö kanahaukka/varikset/kurjet siirtyneet sinne.
3 pitkää viikkoa olisi viellä aikaa ja aikomus käydä 5 kertaa tuolla ja ensi viikonloppuna jo laittaa naamioverkkot paikoilleen.
Mietin että olisko järkeä vaikka parilla viimeisellä viikolla levittää ruokaa isommalle alueelle? Tuolla varmistais että ruoka riittää ja laaja alue voisi kiinnittää lintujen huomion paremmin.
Sekä huomenna selviää että saanko härkäpapua jonkun 20-30kg jos se olisi salainen ase Very Happy
Toisaalta mietin että pitäskä kameran lähimpään kantoon laittaa niitä kuuluisia oliiveja ja katsoa että pitääkö väite paikkansa Question

Lisäys klo 21.59. Just tuli kuva jossa 27kpl

Lisäys maanantaina 20.7 klo 9.14. Aamulla tullut kuvia joista ei enää pysty laskemaan kunnolla määriä mutta jossakin +40 lintua kuvassaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20077
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.07.2020 08:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Meillä on nyt jonkun viikon ollut "unelmien kyyhkypaikka" perusteilla hakkuuaukkoon. On hernemaattia ja suolaa + herneitä levitelty myös kannonnokkiin. Viikkotakaisin lyötiin vielä "lava tolppien nokkaan", ettei peurat syö kaikkea.

On kameravalvontaa sun muuta.

Ensimmäistäkään kyyhkyhavaintoa ei ole tullut. Alkaa pian jännittää...


Yksi kyyhkykuva noin viikontakaa. Ajattelin, että nyt alkaa... Vaan ei mitään.

Levitelty vajaa 100kg hernettä lisää aukkoon, kannoille ja maahan "tummiin kohtiin".

Alkaa olla tuo aloitus kumminkin jo parin viikon päässä.

Pitääkö jatkaa valitsemallaan tiellä, vai olisiko jollain jotain kikka2000 ideaa 😎
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1951
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 26.07.2020 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sulla on vääränmerkkistä hernettä. Hulda tai Jermu ei enää nykyään kelpaa. Pitää olla Nitouche tai Rocket.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2560

LähetäLähetetty: 26.07.2020 12:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänäpänä kelpaa enää lähituottajalta omaan säkkiin haettu paikallinen laatu, lähiruoka kun on pop. Vähittäiskaupan säkkitavara on out.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1830

LähetäLähetetty: 26.07.2020 19:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just kotona taas Savosta. Oli suuri virhe viedä kamera tuonne syötölle... viikolla oli mukavasti lintua ja to/pe iltana oli kuvissa jopa +60 lintua muutaman kerran. Oli jo fiilis että joko nyt on se "unelma paikka" onnistumassa. No lauantain satoi lähes koko päivän kaatamalla ja välillä kun sade taukosi niin muutamia kuvia tuli ja niissä 5-20 lintua. Koska sitä vettä taivaalta tuli niin ajateltiin että käydään vasta tänään aamulla. Illalla sitten grillattiin ja saunottiin joten nukuttiin pitkään. Aamulla olikin jostain syystä hiljaisempaa kuin viikolla..
ja sitä on jatkunut nyt koko päivän ja nyt sitten harmittaa kun kuvia ei enää tule. Kun ei olisi kameraa niin olisi autuaan tietämätön että nyt ne hävisi.
Syötöllä kiinnitti huomiota että ruokaa on paljon maassa ehkä jopa jo pilaantumassa kun satoi niin paljon ja siitä tuli sellainen kirpeä haju? Olen kuvien perusteellakin epäillyt että ovat nirsoja ja se suolavedessä liuotettu herne kelpaa kantojen päältä ja vihreä herne (hankkijan pussissa) (ihan kuin lahtinen tai joku sanoi että käyttää kanssa hankkijan hernettä) automaatista mutta tuosta matkan varrelta ostettu keltainen herne ei ole niin herkkua. Samoin maissi ei mene eikä se härkäpapu. Edellisellä kerralla kirjoitin että kaikki menee mutta nyt tuli viikossa muutos että parvet kasvoivat ja alkoi ruuan valikointi. Kannoilla ja maassa olevat linnun !&%¤# olivat vaaleita joten ei näytä että mustikkaa menisi.
Levitin nyt ruokaa pitkin aukkoa kannoille niin että kamera ei kata kuin pienen alueen mutta olettamani paras ruoka on tuossa kameran alueella ja silti ei ole tullut kuvia yhtään. Kamera kyllä testattiin kun oltiin alueella että toimii jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16648
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.07.2020 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä hyvä mies nyt stressaa itseäsi ihan rikki....

Määrät vaihtelee ihan säistä ja tuulista riippuen, pellot kun puidaan niin siellä ne kaikki on, tänävuonna ei ruokkimiset enää auta kun lupa alkaa.

Eli vahva suositus on että kyyhkynkuvia reilusti ja naamioverkkoa samoin ynnä radalla ampumataito kohdalleen niin pääsee herkkuihin käsiksi.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1830

LähetäLähetetty: 26.07.2020 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En stressaa

Katselin niitä peltoja Savossa ja lähellä tuota paikkaa niin olen kyllä siinä uskossa että eivät viellä pariin viikkon ole siellä valmista.

Kiekkoja ollaan ammuttu niin että itse tähän mennessä 475kpl ja emäntä 125kpl ja huomenna seuraavan kerran radalle. Emännälle on rakennettu passipaikka niin että pääse ampumaan aukolla oleviin puihin.

Noista kuvista kun olen saannut niin eriäviä mielipiteitä että en tiedä ketä uskoa? Kun osa väittää että syötölle ei kuvia missään nimessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Seuraava
Sivu 13 Yht. 17

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com