OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uuden ampumakokeen ongelmat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 64, 65, 66  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 14.07.2020 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole lupaa kommentoida tuota maanomistajan kantaa,senverran ettei ole aivan tavallisesta kyse.
Jätetään asia sinälleen.

Mutta ei siirry torni eikä kaadu risut tieltä jos talkoissa ei ole porukkaa.
Sitä myös olen kritisoinut että talkoista voi laistaa maksamalla tietty summa.

Kukas hommat sitten hoitaa jos kaikki vaan maksaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 14.07.2020 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne ketkä nuukuuttaan ei haluu maksaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 14.07.2020 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota maanomistajien halua osallistua seuran ohjeistamiseen on kyllä ilmassa kasvavissa määrin.Ja kuten tuolla on sanottu maanomistaja voi puuttua ihan omalla mandaatillaan niin paljon kuin huvittaa. Sinällään se on ihan ok, mutta kieltämättä sen ohjeistuksen kuunteleminen on joskus vaikeaa. Meillä on yksi "uusi kaupunkilainen" metsänomistaja, jolla on hieman omituiset ohjeet (joita on lisäksi mahdoton toteuttaa). Hänen mailtaan pitäisi kaataa kaikki sorkat pois (niitä ei saisi olla lainkaan), mutta supit pitää säästää (koska kuulemma syövät myyriä). Meidän porukan fiksuin yritti kauniisti selittää sitä, että peuroja kauriita ja hirviä ei ihan voin voida noin vain poistaa (vain hänen mailtaan) ja se asia onneksi saatiin tolalle. Mutta supin metsästyskielto jäi voimaan. Tämä kaveri on muuten vihreiden kunnallisvaaliehdokas...

Tuota kokeen ja jahdin arjen välistä ristiriitaa olen pohtinut paljon ja täällä on tullut asiaan hyviä näkökulmia. Itse olen ajatellut asian niin, että onnettomuuksilta on paljolti säästytty siitä syystä, että voudit on hoitaneet asiansa kohtuullisen hyvin ja ne todeliset ampumamatkat ovat olleet aika lyhyitä. Se pienentää haavakoiden määrää rajusti. Toisaalta se brenkku on jäänyt pois (Kultaisella kasarilla sitä vielä oli aika paljon... mutta silloin koko jahdin tyyli oli ihan erilainen; oli miesajoja jne. )

Se mikä on pannut miettimään on peuran ja kauriin seuruemetsästys ajavalla koiralla, joka on yleistymään päin. Se eroaa aika paljon perinteisestä hirvijahdista ja monilla seuroilla asian suhteen vielä aika paljon opettelemista. Ja siinä hommassa sillä ampumataidollakin alkaa olla merkitystä (enkä nyt puhu taidosta ampua aseella, vaan siitä että hahamottaa koko tilanteen, omat taidot jne.) Tämä oma seurani on harrastanut lajia vuodesta 1995 ja se näkyy, mutta kun olen ollut meidän koiramiesten mukana "opettamassa" miten homma tehdään muualla, on pari kertaa kuulaa napsahtanut puolen metrin päähän...Toisella kertaa sen ampui koiramies (ei meidän seurasta) joka ei kertonut mitään ajon etenmisestä radioon saati sijaintiaan ja luultavasti hän ei tiennyt myöskään passien sijaintia... Pummasi ja siihen minun viereen tuli kuulaa kolmen laakin verran....Toisella kertaa kaveri oli lähtenyt sovitusta passista haahuilemaan ja koska ei tuntenut maastoa (paikkakuntalainen oli ollut seurassa 30 vuotta passimiehenä, mutta ei koskaan liikkunut kuulemma maastossa..) oli sitten hakenut "Sopivan passin" niin että molemmat laukauset (pummeja) osuivat minun vieressä olevaan kuivuneeseen mäntyyn.... Olin pusikon toisella puolella....

Ja kyllä molemmat saivat kuulla mielipiteeni... Koiramies ajoi muuten varta vasten 200 km meille ja toi konjakkipullon pari päivää myöhemmin. Kävi sitten meillä koiramiesten kanssa jahdissa parina viikonloppuna ja totesi jotenkin näin: "Onhan tässä vielä opettelemista..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 14.07.2020 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on myös asiaa.

Totean myös,ettei sinne hirvijahtiin ketään pakoteta,ne tulee jotka ovat valmiita
tekemään ja noudattamaan sovittuja asioita.
Meillä ei jää kukaan ilman lihoja jos on velvoitteet suoritettu ja on ollut jahdissa mukana.
Jahdissa olokertojen mukaan tulee kiloja.
JOS kaato saadaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko setteri tämä Vihreä tietoinen supikoiran päivitetystä asemasta? Haitallinen vieraslaji.

Todennäkäisesti on tietoinen arvaan ma. On se kumma kuinka nämä vihreät aina katsovat olevensa luontoasioissa muita paremmin tietäviä ihan vain sen vuoksi että ovat vihreitä. Tuntuu olevan heillä oikein sääntö.

Eräs suomalainen tutkija käynyt itäisillä mailla ja nosti esiin suuren mahdollisuuden juuru suoikoiran olevan ihmisille vaarallisten (kuten koronan) tautien levittäjä.

Täällä tyypillisesti edesvastuuttomat kuplassa elävät vihreät toohottavat menemään ihan vain omilla näkimillään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11045

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sinttivintturi kirjoitti:

Mutta ei siirry torni eikä kaadu risut tieltä jos talkoissa ei ole porukkaa.
Sitä myös olen kritisoinut että talkoista voi laistaa maksamalla tietty summa.

Toi on ongelma, mutta toki tota on sekin, että talkoiden merkeissä tehdään paljon melko turhaakin. Esim ne nuotiopuut voi ostaa niillä talkoonlaistamismaksuilla, samoin sen tienpientareen leikkauksen, riistapellon teon tms. Tornin siirto on jo hankalampaa, tai lahtivajan siivous.

Ite kannatan maksuja, se että iso osa porukasta asuu vaikka sen 100-200km päässä jahtimaista on koko ajan yleisempää. Paikkakuntalaiset sitten jupisee että "pitää tehdä kaikki" ja kaupunkilaiset että pitää ajaa 150km pilkkomaan puita 1,5h ajaksi. Raha tai talkoot on selvä peli.

setteriforever kirjoitti:
Tuota maanomistajien halua osallistua seuran ohjeistamiseen on kyllä ilmassa kasvavissa määrin.Ja kuten tuolla on sanottu maanomistaja voi puuttua ihan omalla mandaatillaan niin paljon kuin huvittaa. Sinällään se on ihan ok, mutta kieltämättä sen ohjeistuksen kuunteleminen on joskus vaikeaa. Meillä on yksi "uusi kaupunkilainen" metsänomistaja, jolla on hieman omituiset ohjeet (joita on lisäksi mahdoton toteuttaa).

Ite tiedän kanssa yhden alueen, jota seura ei enää vuokraa. Juurikin siksi että valitus ja vaateet oli jatkuvia. Kun ajokoira meni lumikelillä rajan vikapuolelle, niin sitä käytiin heti pahoittelemessa (vain hirvelle alue) yms. Nyt kun ei ole vuokralla niin ajo raikaa sen 30min ja ruvetaan sitten katselemaan...

Mun pitkän tähtäimen veikkaus on, että hirvijahtikin siirtyy tulevaisuudessa omatoimisempaan suuntaan, kyttäämällä, houkutelemalla ja pienten porukoiden koirajahteina ammutaan enemmän hirviä. Sudet toki saattaa alueellsesti vaikuttaa paljonkin koiran käyttöön, ja tätä kautta seuruejahtiinkin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri hiljan juttelin erään "metästysmatkailijan" kanssa radalla tästä ongelman juuresta. Asuu kaupungissa, tahtoisi mukaan ja olisi valmis maksamaan, ei pysty osallistumaan talkoisiin ja vain satunnaisesti jahteihin

Kerroin että koko ajan talkootöiden tekijät vähenee, mutta tarpeellisen työn määrä ei vähene samassa suhteessa. Ja että talkoot on pääsääntöisesti viikonloppuisin. Palottelut on viikolla ja niihin on pakko pystyä osallistumaan.

Näen että pitkässä juoksussa ei oikein muuta vaihtoehtoa ole kuin yhdistyminen naapuriseuran kanssa, vaikka ei se sitä työnmäärää vähennä, mutta edes jokunen tekijä lisää ehkä.

Ja näen, että sellainen "kaupunkilainen" voisi tulla kyseeseen, joka pystyisi sitoutumaan johonkin tiettyyn määrään talkoita. Raha ei oikein riitä korvikkeeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No meillä ne hirvet on ammuttu 15 v jota täällä olen ollut mäykyltä. Pari on siinä hommassa kuollutkin..
Näistä vihreistä olen tullut siihen tulokseen, että ne ei kyllä luonnosta tiedä/ymmärrä mitään.

Tämä menee pahasti ohi topicin, mutta liittyy tuohon hirvenpyyntiin. Meillä oli kylässä Pietarsaaren kulmilta kova hirvikoiramies (kotona on 7 kippurahäntää..) joka katseli meidän passituksia ja omaa passipaikkaansa jonka arpa hänelle oli langettanut. Se kun oli mäkkymiesten lähtöpisteen kohdalla.
-Ei pojat tästä tule mitään, hän tokaisi "pampaksen (ruotsink. pohjanmaan haukkumanimi) ruotsilla. Passit on ihan liian lähekkäin. Tämä menee pojat åt helvete! Hirvet karkaa!

Kun puoli tuntia myöhemmin hän oli ampunut vasan ja kolme muuta hirveä oli kontallaan. Hän tuumasi "ej helvete! Väärin ammuttu!!" Laughing

Ja mitä tulee talkoisiin, niin aika huonosti sen voi korvata rahalla. Tai sitä pitää tulla sitten aika paljon... Meillä on kolme kertaa vuodessa talkoot + pikku porukka hoitaa muuten vaan esim ruokinnat ja ei se nyt kovin kova tinki ole.


Viimeinen muokkaaja, setteriforever pvm 14.07.2020 13:27, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sinttivintturi kirjoitti:
Ei ole lupaa kommentoida tuota maanomistajan kantaa,senverran ettei ole aivan tavallisesta kyse.
Jätetään asia sinälleen.

Mutta ei siirry torni eikä kaadu risut tieltä jos talkoissa ei ole porukkaa.
Sitä myös olen kritisoinut että talkoista voi laistaa maksamalla tietty summa.

Kukas hommat sitten hoitaa jos kaikki vaan maksaa?


Tuo maksaminen tiettyyn rajaan saakka on ihan ok. Monesti itsekkin olisi mieluummin ihan palkkatöissä ja kun ei ole töissä niin sitten on taas lastenvahtitouhut. Tuntuu aika typerältä ensin lähteä töistä aiemmin/kesken pois,kuskata mukelot hoitoon ja ajaa kymmrniä kilsoja majalle vain huomatakseen että siellä on 15 äijää nojailemassa ja voivottelemassa että tarttis toi vajaa parin kuution klapikasa kärrätä puuvajaan. Olisin voinu vaikka ihan yksin käydä paiskimassa ne puut sisälle silloin kun olisi itselle sopinu mutta ei kun kaikkea pitää holhota. Miksi tuollaisilla n.60v ihmisillä on hirveä epäusko siihen että joku voisi tehdä jotain vapaaehtoisesti,ilman vahtimista ja silloin kun hänelle itselleen sopii Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34792

LähetäLähetetty: 14.07.2020 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

havu kirjoitti:
Onko setteri tämä Vihreä tietoinen supikoiran päivitetystä asemasta? Haitallinen vieraslaji.

Todennäkäisesti on tietoinen arvaan ma. On se kumma kuinka nämä vihreät aina katsovat olevensa luontoasioissa muita paremmin tietäviä ihan vain sen vuoksi että ovat vihreitä. Tuntuu olevan heillä oikein sääntö.

Eräs suomalainen tutkija käynyt itäisillä mailla ja nosti esiin suuren mahdollisuuden juuru suoikoiran olevan ihmisille vaarallisten (kuten koronan) tautien levittäjä.

Täällä tyypillisesti edesvastuuttomat kuplassa elävät vihreät toohottavat menemään ihan vain omilla näkimillään.

Olen huomannut että vihreä aate supistaa aivojen tilavuutta huolestuttavasti, sen verran mieletöntä höpinää heiltä kuulee.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 14.07.2020 14:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä onko tietoinen, mutta hankala kaveri se on noin muutenkin. Ongelma on osittain siinä, että kun kaveri joka on kasvanut/elänyt valtaosan elämästään Olarin kerrostalossa, muuttaa maalle niin monet asiat on aika uusia. Mm jokamiehen oikeudet; hän oli valtavan näreissään kun yksi kylän mukavimmista mummoista noukki HÄNEN mustikkansa Laughing Laughing

Se vihreys tässä kontektissa ei ole sitä samaa kuin se "Koijärven vihreys" (jota vielä jotenkin ymmärsin) vaan tätä uutta puhtaasti populistista vääntöä, jossa se luonto on toissijainen asia. Meillä on pari kaveria joilla on tapana sanoa aika suoraan asiat porukassa. Ne on yritetty pitää puhematkan päässä tästä kaverista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2632

LähetäLähetetty: 14.07.2020 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä mutta hurjan kuuloisia on nuo setterin ”opetushommat”. Joko menee oppi huonosti perillä tai muuten ei tykätä kun opetetaan jos alkaa tulee kuulaa kohti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5145
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 14.07.2020 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en oikein ymmärrä noita talkoita. Toki se voi olla etelässä eri asia.

Täällä ei tarvita yhtään tornia eikä yhdenkään risun katkaisemista siihen, etteikö hirvet kaadu. Toki, jos haluaa välttämättä kytistää niin tekee sitten sen tornin. Mutta sinne ei tarvita talkoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34792

LähetäLähetetty: 14.07.2020 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika monella passilinjalla torni on turvallisuustekijä, mitä ruuhkaisempaa seutua niin sen tärkeämpää on huolehtia turvallisuudesta.
Kämpällä on sitten polttopuu- ja majatalkoita, hirvenpyynnin aloitustalkoota ja talkoot kun jahti loppuu ja mm. hirviliiteri pestään talviteloille.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26217

LähetäLähetetty: 14.07.2020 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, melko mosessa porukassa unohtuu se totuus, maanomistaja vuokraa maansa just niin ku haluaa tai taipuu tiettyihin neuvotteluihin.
Sellaiset seurat / seurueet on tiensäpäässä jotka ei pidä isäntäänsä isäntänä.
Mitään suuriluontoista perseen nuolentaa en tarkoita. Mutta tietty huomion osoitus on paikallaan.
Sitten nämä rampo sankarit jotka kuvittelevat hallittevansa kaiken seuran alueella, menkää vaikka seuraaviin tiekunna taloisiin korjaileen teitä jotka useinmiten syksyisin ajatte !&%¤#. jne. Viekää vaikka pino sinne tavanomaisille tulistelupaikoille joista olette polttaneet joka mahdollisen puun.
Ja mennessänne viette ne tölkit ja pullot pois.
Ja kun maanomistaja tulee tekeen talven polttopuut tai marjastaan perheensä kanssa tai vain ihan tulisteleen kaivaen peräkontista ne tulipuut, nii keräätte hurttanne ja käännätte maasturin kotia kohti ilman !&%¤#"!. Voi sopimus pysyä ja jopa ehdotki lievittyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 64, 65, 66  Seuraava
Sivu 51 Yht. 66

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com