OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uuden ampumakokeen ongelmat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 64, 65, 66  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 15.07.2020 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

havu kirjoitti:
Miksi jkvi me emme täällä omassa porukassa saa sopia keskenämme esim. talkoovelvoitteista? Mikä sinä sitä olet kieltämään? .

En ole, Jkvi, mutta koska nyt kai keskustellaan periaatteen tasolla, niiin listasitkin jo itse muutaman vastauksen.
Usein se, ”yhdessä” sovittu, on kyllä kaunis lause ulospäin, mutta onko se totuus?
havu kirjoitti:
Me itse täällä ymmärrämme tornien paikoittaisen tarpeellisuuden ja meillä on itse asiassa mukavaa niitä tehdessä, mutta toki on niin, että lisää tekijöitä kaivattaisiin.

1.Eli talkoot ja hommat toimii, mutta sitten….tekijöitä puuttuu. Tuttu tilanne, sitten jupistaan että kaupunkilaiset/nuoret/maanmistajat…ei tule talkoisiin. Kun pitäisi kysyä että miksei?
havu kirjoitti:
…heille ei koskaan sovi yhteisesti sovitut ja sitoutuminen kaiken ajan viikonloppuisin ja paljon viikollakin vievään hirvijahtiin voi joillekin olla ylipääsemättömän vaikeata….Meillä kun kausi alkaa, siinä tahtoo mennä lokakuulta joulukuulle ja heti perään peurajahdit jotka menee vähintään tammikuun loppuun.

1.Eli malli jossa jos harrastat hirvijahtia, harrastat vain hirvijahtia on siis hyvä? Minusta ei ole. Ja taas jupistaan kun nuoret/kaupunkilaiset ei sitoudu…
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 15.07.2020 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nämä maat , metsästystavat ja tilanteet vaihtelevat aika paljon tässä pitkässä Suomessa. Se vaan on otettava huomioon näissä jutteluissa.

Meillä on tässä kotinurkilla 2300 ha vuokralla maita (syksylle tuli 100 ha lisää joka johtui juuri siitä, että napuriseuran kaveri oli tötöillyt ja suututtanut maanomistajan. Otettiin ne meille, mutta vasta kun oli keskusteltu sen naapuriseuran kanssa. Todetiin yhdessä, että jos emme sitä ota niin sillä pläntillä ei kukaan metsästä. Tötöillyt kaveri sai kullemma potkut seurasta. Ja se maanomistaja on tunnetusti hankala kaveri, joten kyllä meilläkin sen kanssa on tekemistä....) Mutta siis meillä on olematon pläntti maata jos sitä vertaa esim pariin muuhun seuraan jossa olen jäsenenä (toisessa 25.000 ha ja toisessa 16 300 ha)

Silti meillä ammutaan 100 peuraa, 11 hirveä (hirvi/peurakanta on reilusti yli tavoitekannan ja on ollut sitä jo pitkään. Me ollaan ammuttu 3 vuotta tuo 100 peuraa kaudessa ja edeleen niitä on liikaa/1000 ha) ja noin 40 kaurista kaudessa. Kaikki seuruemetästyksenä mäykyillä. Tehosta kertoo näinä vähälumisina talvina se, että kaikki on ollut nurin jo joulukuun alussa ellei sitten ole himmattu tahtia. Paljon taloja ja ahtaat paikat. Meillä niille turvallisuustekijöille on kysyntää ja siksi niitä torneja on paljon. Noissa kahdessa muussa torneja ei ole lainkaan (koska niitä ei todellakaan tarvita) ja peurat on ammuttu kytikseltä. Ja hirvet niissä kaatuvat hirvikoirilta, joiden jahti on molemmissa järjestetty todella hyvin. Viime talvena tosin käytiin toisessa seurassa "auttamassa" mäykkyjen kanssa peurojen kohdalla ja yhdessä viikonlopussa seuran lupapeurat oli roikkumassa. Ja ilan yhtään turhaa paukuttelua. NEHin suruksi. Kummassakin porukka on kurinalaista, nuorta ja fiksua.

Tuo meidän metsästys on aivan erilaista kuin vaikka Utsjoella tehtävä hirvenpyynti. Niitä on paha mennä vertaamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 15.07.2020 14:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
vekev kirjoitti:
En tiiä et miksi joillekkin on vaikee olla seuran muiden kanssa samaa mieltä et ampujan pitää käydä antamassa näytöt, et pääsee ampujaksi. Eihän se ole pakollista, mut ei tarvii sit itkee enemmistön päätöstä ja uhkailla lakituvalla, tajuukohan kyseinen kuinka naurettavaksi itsensä tekee.

Eihän kyse ole siitä, etteikö yhteisin päätöksiin suostuta.
Vaan siitä, pitääkö seuran tehdä osallistumisesta vaikeata joillekin?

Vapaaehtoisuutta ja hyvää mieltä. Ei pakkoja tai pitkiä ehtolistoja kuten sinttivintturi tuossa edellä kirjoittaa jonkin listan vaatimuksista.

Eläs nyt. Vastaavaa on ihan työelämässä: tarvii olla työturvallisuuskortteja ja eräät asiakasyritykset myös edellyttää heidän työturvallisuusohjeistuksen läpikäynnin sekä sen jälkeen testin, jotta 'menikö perille'.
Nykyampumakoe... no, ei testaa kuin, että kiikari on suunnilleen oikein, vaan jos ei metästä samalla aseella, niin sekin meni ns p3rsiilleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 21.07.2020 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nykyään yhä suurempi metsästettävä pinta-ala Suomesta on aluetta, jossa metsästys tapahtuu muiden kuin kyläläisten toimesta. Eli tämä näkyy korostuneesti laajoilla muuttotappioalueilla, joissa seuran lähialueilta väki vähenee ja jahdissa käydään keskuksista päin. Tämä on sinänsä ongelma sellaisessa aluekeskeisessä ajattelutavassa, joka on voinut toimia vielä muutama vuosikymmen sitten. Eli nykyään esimerkiksi kaikissa talkoissa pitää olla iha eri tason suunnitelmallisuus kuin ennen ja moni asia menee "Erkki käy tekemässä, maksetaan sille" tyylillä. Eli mitä tulee seurojen ammuntoihin, niin niissä näkyy korostuneesti se, että ne käyvät, joille se kohtuullisesti sopii, mutta moni ei käy, koska niihin osallistuminen ei ole kohtuullista. Tämän takia seurat eivät ole välttämättä kovin hanakoita "sopimaan yhdessä" mistään harjoitteluvelvoitteista, eikä se välttämättä ole edes järkevää.

Harjoittelumäärät ovat romahtaneet, eikä vapaaehtoisuus tai edes seurojen patistelu muuta tätä asiaa. Muutoksen alkuvaiheessa se romahti noin 80% ja sen jälkeen vielä siitä puoleen. Tässä on suunnilleen se taso, missä nykyään ollaan. Eli vanhan kokeen aikana radoilla ammuttiin vähintäänkin se kymmenen laukausta nykyistä yhtä laukausta vastaan.

Nyt kun näitä Ruotsin ja Norjan kokeita ihastellaan tai vihastellaan, niin en näkisi realistisena ampumatoiminnan ylösajoa siinä mittakaavassa mitä tällaiset kokeet vaatisivat. Se ei yksinkertaisesti enää onnistuisi, sillä ratapaine kasvukeskusten lähellä paisuisi yli äyräiden ja kun rataverkosto on päästetty rempalleen, niin uudelleen niitä ei saa enää nostettua. Eli jos koetta muutettaisiin siihen suuntaan, että se olisi koe, niin muutoksen pitäisi olla hienovarainen. Mutta tämäkin oli Riistaneuvostolle liikaa, sillä heidän mielestään nykykokeessa ei ole ongelmaa, joka pitäisi ratkaista koemuutoksella. Heissä tosin ei olekaan niitä, jotka kauhistelevat aseenkäsittelyä ampumaradoilla...

Koemuutosta ehdotettiin pari vuotta sitten viimeksi. Siinä olisi tullut muutosta tauluun ja ampumatapaan, mutta sitten tuli seinä vastaan. Ensinnäkin taulujen PITÄÄ olla tuollaisia, mistä ulkopuolinen ja asiasta tietämätön voisi saada sen käsityksen, että taulujen käytöllä olisi joku pedagoginen merkitys eettisen riistalaukauksen suorittamisessa. Tämä tauluasia siis tyssäsi siihen, että millaista kuvaa ampumakokeesta annetaan ulospäin. Kyse on siis vain siitä. Sitten tämä vapaalta kädeltä ammuttava osio tyssäsi siihen, että se antaisi ulospäin huonon kuvan siitä, että metsästäjiä tällaisessa vapaalta kädeltä roiskimisessa ohjattaisiin pois eettisen riistalaukauksen periaatteista.

Eli tuo nykyinen koe pitää ymmärtää myös sellaisena metsästyksen julkikuvan esilletuomiseen tarkoitettuna kanavana, ei kokeena. Kun tätä asiaa pengoin ja olen asiasta keskustellut ns. pääkallopaikalla, niin näen asian sellaisena politisoituneena mössönä. Eli kun lakeja ja asetuksia sorvataan, niin ne pitää aina perustella päättäjille ja välillä näissä perusteluissa ei ole päätä eikä häntää. Eli tämä nykyinen koe on yksinkertaisuudessaan perusteltu aikanaan siten, että tällä opetetaan metsästäjät suorittamaan eettisiä riistalaukauksia (naiset ja vihreät kykenevät ehkä sietämään ajatusta). Syy kokeen muutoksille oli kuitenkin toinen, eli se, että entinen koe vaati liikaa ampumaratakapasiteettia ja kun metsästäjistä yhä suurempi osa on muuttanut keskuksiin, niin niiden lähialueilla ampumarataverkosto alkoi huutaa hoosiannaa. Ja sitten kun nämä keskukset vielä kaavoitettiin miten sattuu, niin ampumaradat olivat huonossa asemassa. Tämän takia tarvetta harjoittelulle piti saada vähäisemmäksi.

Eli loppujen lopuksi tämä koe on poliittisesti sellainen välttämätön paha, jolla voidaan antaa vaikutelma asiansa osaavista metsästäjistä. Eli sillä ei ole tarkoituskaan olla mitään tekemistä hirvenmetsästyksen todellisuuden kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 21.07.2020 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta kertomastasi saan jotenkin sen kaltaisen käsityksen että muutosta torppaa lähes vain yksi henkilö. Jos näin, niin mikä mahtaa olla tämä taho muka demokraattisessa Suomessa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 21.07.2020 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Koemuutosta ehdotettiin pari vuotta sitten viimeksi. Siinä olisi tullut muutosta tauluun ja ampumatapaan, mutta sitten tuli seinä vastaan. Ensinnäkin taulujen PITÄÄ olla tuollaisia, mistä ulkopuolinen ja asiasta tietämätön voisi saada sen käsityksen, että taulujen käytöllä olisi joku pedagoginen merkitys eettisen riistalaukauksen suorittamisessa. Tämä tauluasia siis tyssäsi siihen, että millaista kuvaa ampumakokeesta annetaan ulospäin. Kyse on siis vain siitä. Sitten tämä vapaalta kädeltä ammuttava osio tyssäsi siihen, että se antaisi ulospäin huonon kuvan siitä, että metsästäjiä tällaisessa vapaalta kädeltä roiskimisessa ohjattaisiin pois eettisen riistalaukauksen periaatteista.

Eli tuo nykyinen koe pitää ymmärtää myös sellaisena metsästyksen julkikuvan esilletuomiseen tarkoitettuna kanavana, ei kokeena. Kun tätä asiaa pengoin ja olen asiasta keskustellut ns. pääkallopaikalla, niin näen asian sellaisena politisoituneena mössönä. Eli kun lakeja ja asetuksia sorvataan, niin ne pitää aina perustella päättäjille ja välillä näissä perusteluissa ei ole päätä eikä häntää. Eli tämä nykyinen koe on yksinkertaisuudessaan perusteltu aikanaan siten, että tällä opetetaan metsästäjät suorittamaan eettisiä riistalaukauksia (naiset ja vihreät kykenevät ehkä sietämään ajatusta).


Kukaan ulkopuolinen ei tiedä meidän ampumakokeesta tuon taivaallista eikä heitä kiinnosta pätkän vertaa. Hädin tuskin metsästäjätkään tietää kokeesta mitään. Ja metsästäjistäkin vain ne jotka itse kokeen suorittaa ja hekin senunohtaa kolmessa vuodessa. Ulospäin annettava mielikuva on kyllä äärimmäisen turha peruste tällaisessa asiassa. Päättäviltä tahoilta tuollaiset perusteet joko selittelyä, tai typeryyttä tai sitten kumpaakin.

Mutta eipä siinä, tämä on myös politiikkaa ja siellä(kin) on selittelyä ja typeryyttä, niinkuin kaikessa ihmistoiminnassa. Mitä pienempi porukka asiasta päättää niin sitä isompi riski isoille typeryyksille.
Mitä isompi porukka asiasta päättää, niin sitä varmempaa typeryydet on, mutta vastaavasti ovat sitten pienempiä typeryyksiä. Paljonhan metsästysasioista päätettäessä mietitään ulkoista mielikuvaa, mutta fakta on että ulkopuoliset näkee metsästyksestä vain niin isoja linjoja, että yksityiskohdissa harvoin kannattaa heitä miettiä. Jos asiat tehdään oikeasti järkevästi, niin yleensä suuretkin linjat on sitten kunnossa, eikä niissä ole mitään hävettävää jos jollekin joutuu jotain perustelemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 21.07.2020 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Eli tuo nykyinen koe pitää ymmärtää myös sellaisena metsästyksen julkikuvan esilletuomiseen tarkoitettuna kanavana, ei kokeena. Kun tätä asiaa pengoin ja olen asiasta keskustellut ns. pääkallopaikalla, niin näen asian sellaisena politisoituneena mössönä. Eli kun lakeja ja asetuksia sorvataan, niin ne pitää aina perustella päättäjille ja välillä näissä perusteluissa ei ole päätä eikä häntää. Eli tämä nykyinen koe on yksinkertaisuudessaan perusteltu aikanaan siten, että tällä opetetaan metsästäjät suorittamaan eettisiä riistalaukauksia (naiset ja vihreät kykenevät ehkä sietämään ajatusta). Syy kokeen muutoksille oli kuitenkin toinen, eli se, että entinen koe vaati liikaa ampumaratakapasiteettia ja kun metsästäjistä yhä suurempi osa on muuttanut keskuksiin, niin niiden lähialueilla ampumarataverkosto alkoi huutaa hoosiannaa. Ja sitten kun nämä keskukset vielä kaavoitettiin miten sattuu, niin ampumaradat olivat huonossa asemassa. Tämän takia tarvetta harjoittelulle piti saada vähäisemmäksi.

Eli loppujen lopuksi tämä koe on poliittisesti sellainen välttämätön paha, jolla voidaan antaa vaikutelma asiansa osaavista metsästäjistä. Eli sillä ei ole tarkoituskaan olla mitään tekemistä hirvenmetsästyksen todellisuuden kanssa.


Uskon tuon alleviivatun olevan se syy muutokselle aikoinaan ja kaikki muu on vain selittelyä, jolla asia on koitettu myydä metsästäjille. Muilla ei asiaa ole mitään vaateita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 21.07.2020 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

havu kirjoitti:
Nimrod kirjoitti:
Eli tuo nykyinen koe pitää ymmärtää myös sellaisena metsästyksen julkikuvan esilletuomiseen tarkoitettuna kanavana, ei kokeena. Kun tätä asiaa pengoin ja olen asiasta keskustellut ns. pääkallopaikalla, niin näen asian sellaisena politisoituneena mössönä. Eli kun lakeja ja asetuksia sorvataan, niin ne pitää aina perustella päättäjille ja välillä näissä perusteluissa ei ole päätä eikä häntää. Eli tämä nykyinen koe on yksinkertaisuudessaan perusteltu aikanaan siten, että tällä opetetaan metsästäjät suorittamaan eettisiä riistalaukauksia (naiset ja vihreät kykenevät ehkä sietämään ajatusta). Syy kokeen muutoksille oli kuitenkin toinen, eli se, että entinen koe vaati liikaa ampumaratakapasiteettia ja kun metsästäjistä yhä suurempi osa on muuttanut keskuksiin, niin niiden lähialueilla ampumarataverkosto alkoi huutaa hoosiannaa. Ja sitten kun nämä keskukset vielä kaavoitettiin miten sattuu, niin ampumaradat olivat huonossa asemassa. Tämän takia tarvetta harjoittelulle piti saada vähäisemmäksi.

Eli loppujen lopuksi tämä koe on poliittisesti sellainen välttämätön paha, jolla voidaan antaa vaikutelma asiansa osaavista metsästäjistä. Eli sillä ei ole tarkoituskaan olla mitään tekemistä hirvenmetsästyksen todellisuuden kanssa.


Uskon tuon alleviivatun olevan se syy muutokselle aikoinaan ja kaikki muu on vain selittelyä, jolla asia on koitettu myydä metsästäjille. Muilla ei asiaa ole mitään vaateita.

Ja tuokin on ollut se helppo tapa ratkaista asia, jos ampumarataverkostosta on ollut kyse. Kysehän ei ole siitä että harjoittelun tarvetta olisi pitänyt saada vähemmäksi, vaan se on vain haluttu saada vähemmäksi.

Parempi tapa olisi ollut laittaa ampumarataverkosto kuntoon. Aivan hitonmoinen urakka tietenkin. Nyt vaan kärsii iso osa metsästäjäkuntaa tuosta, että ratojen saatavuus on osalle väestöä surkean ja olemattoman välimaastossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 21.07.2020 12:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän niinko tuo meidän erittäin reikäinen tie. Kunnostaminen nyt maksaa enempi kuin asvaltin repiminen pois, mutta sen jälestä kunnossa pito vasta maksaakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2020 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vein pojan kokeeseen. Tunkkasin ensin pyssyn hylsyn ulosheiton kuntoon ja ammuin siinä rytäkässä siirtyneen kiikarin kohilleen tehdaspaukulla, jotka menee varmuudella nikottelematta pesään.

Ajettiin ensin kytiskopille, jossa poika sääsi suurennoksen ja okulaarin itelleen sopivaksi ja kliksautti kymmenkunta kylmälaukausta eväittensyönnin ohessa.

Siitä kokeeseen. Asialliset ratamiehet, jotka ohjeisti suorituksen. Olin pöljänä kellottanut lyhyempää aikaa vastaan, mitä kokeessa on...

Poika laitteli styroksilevynpaloja persuksien alle ja hieroi hiekkapussiin asetta pitkään. Sain vaivoin pidettyä turpani taustalla kiinni, "ettei tästä nyt mitään tonttia ostettu"...

Läpi meni laakista ja kehui, ettei nähnyt mitään rengasta. Ampui vaan ohjeen mukaan täplä "neliön keskellä".

Aikomustakaan ei ole poikaa päästää sorkkajahtiin tällä harjoittelumäärällä edes hiekkapussin päältä ampumaan.

Mutta ompahan "lakisääteinen koe" nyt läpäisty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.07.2020 07:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sivusta siinä koetta kun seurailin:

- Kaikki "ratapyssymiehet" läpäisivät kokeen kerralla, oli sitten karhu tai hirvikoe.

- Kaikki eivät merkkiä saaneet

- Osa joutui ampumaan hirvimerkkiäkin useita kertoja, että meni läp

Ei tuo koe selvästikään ole sellainen "läpihuutojuttu" kaikille,mitä välillä täällä kirjoitellaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 23.07.2020 07:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Sivusta siinä koetta kun seurailin:

- Kaikki "ratapyssymiehet" läpäisivät kokeen kerralla, oli sitten karhu tai hirvikoe.

- Kaikki eivät merkkiä saaneet

- Osa joutui ampumaan hirvimerkkiäkin useita kertoja, että meni läp

Ei tuo koe selvästikään ole sellainen "läpihuutojuttu" kaikille,mitä välillä täällä kirjoitellaan.

Ei kai moista kukaan väitä, läpäisyprosentti kahden rhy;n otannalla missä olen mukana on n.60.

Mutta mistä se kertoo on oleellinen kysymys....
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 23.07.2020 07:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Sivusta siinä koetta kun seurailin:

- Kaikki "ratapyssymiehet" läpäisivät kokeen kerralla, oli sitten karhu tai hirvikoe.

- Kaikki eivät merkkiä saaneet

- Osa joutui ampumaan hirvimerkkiäkin useita kertoja, että meni läp

Ei tuo koe selvästikään ole sellainen "läpihuutojuttu" kaikille,mitä välillä täällä kirjoitellaan.

Ei kai moista kukaan väitä, läpäisyprosentti kahden rhy;n otannalla missä olen mukana on n.60.

Mutta mistä se kertoo on oleellinen kysymys....

Kertooko siitäkin, että sen ajatellaan olevan läpihuuto, eikä edes treenata/kohdisteta/kokeilla tuota ennen kokeeseen menoa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 23.07.2020 08:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa olla kiikarit pielessä, 21cm on kyl melko iso maali tuelta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 23.07.2020 08:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Taitaa olla kiikarit pielessä, 21cm on kyl melko iso maali tuelta.
Kyllä ne on melko usein aivan ympäriinsä hujan hajan osumat ja niillä jotka ei koetta läpi saa, niin niillä valtaosalla. Jos on kiikari pielessä, niin toisella tai kolmannella yrityksellä menee läpi, kun näyttösuojasta annettaan ohjeet minkä verran pitää tähtäystä muuttaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 64, 65, 66  Seuraava
Sivu 54 Yht. 66

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com