OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsastus 20xx
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 68, 69, 70  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4456

LähetäLähetetty: 16.09.2020 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

säkki kirjoitti:

Tässä lähellä ei tule enää käytyä pyynnissä kuin parhaaseen muuttoaikaan kun ruokinnat imee linnut. Whatsappiin pärähtelee kuvia komeista läjistä sorsaa ja kutsujakin niille olisi kun vaan menisi..


Niin se on minullakin, että lähimestoilla ei juuri käydä enää kuin muuttoaikaan. Tässä joutuu ajeleen meleko kauaskin näin välikaudella, että pääsee edes vähän irti tästä oravanpyörästä, mitä nykyinen vesilinnunpyynti on monin paikoin.

Tämäkin on varmaan jauhettu jo moneen kertaan, mutta mitä jotkut kiintiötkään auttaa siihen ongelmaan, jonka ruokinta aiheuttaa lintujen käyttäytymisessä? Eli, kiintiöt tai ei ne edelleen lentävät vain sieltä lepopaikoiltaan sinne ruokinnalle ja takas, ruokinnalle ja takas.. Ei se ole sitä normaalia lintujen käyttäytymistä, jossa sorsat vaikkapa nyt iltalennolla etsivät ruokapaikkoja. Tai linnut käyvätkin jossain luomupaikalla, jotka saattavat vaihtua hyvinkin äkisti esim. jonkin ympäristössä tapahtuvan muutoksen takia ja siinä joutuu metsästäjä näkemään vaivaa sorsien kulun&ruokapaikkojen uudelleen tiedustelemisessa.
Sitäpaitsi hyvin usein se lepopaikkakin on sellainen, että sinne ei tahdo jahtiin päästä(rauhoitusalue, mökkirannan lahukka jne jne.) Tuokin tekosyy ruokkijoilta, että "menkää niille lepopaikoille pyytään" on aika typerää. Siinä jää sorsajahtimahollisuuksien osalta täysin "mopen osille", jos ne mahkut luomupyytäjillä tuossa on.

Se tuntuu olevan niin h3lvetin vaikia käsittää näillä ruokkijoilla, että heidän toimensa vaikuttavat niin monen muunkin metsästämiseen. Hyvänä esimerkkinä, kun tässäkin pari kirjoittelee tyyliin "mitä väliä sillä on ammutaanko ruokinnalta vai kuvilta jostain muualta". No on sillä nyt P3rkele vain aika paljonkin väliä. Smile
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
säkki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2010
Viestejä: 99
Paikkakunta: p-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2020 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minusta tuo ruokkiminen on semmoista huvittelua enemmän, luomupyyntiä voi kutsua oikeaksi eränkäynniksi.

Tuli tälle syksyä houkuteltua yksi kaveri mukaan merelle pyyntiin jonka jahit on ollut tyyliä aloituksessa ruokinnalla, sen jälkeen muutama iltalento ruokinnoilla. Ajeltiin mestoille iltapäivällä, tiedustelua/kiikarointia/kahlailua ja lopulta iltalennolle. Yöpyminen ulkona ja aamupassiin eri paikkaan kun ilta ei tuottanut tulosta. Saalis jäi vaisuksi ja kun kaverille koitin selittää että pikkusen eri kelillä oltaisiin saatu paljon paremmin lintua niin ei tuntunut haittaavan, oli kuulemma mukava olla oikeasti jahissa pitkästä aikaa..

Sinällään tuossa aiemmin rautamiehellä tuntuu olevan terve asenne jahtiin, ei siinä mitään. Olisi vaan mukava käyttää joskus omilla mestoilla luomuhommissa niin tiedä vaikka saisi luonnosta vielä enemmän irti Smile

Joku totesi aiemmin että etelän mökkihelvetissä ei saa kuin ruokkimalla lintua. On niitä mökkejä täälläkin mutta eipä ole tarvinnut ruokkia, kyllä niitä saa kuvastamalla sellaisilta paikoilta missä matkat tulee täyteen mökkeihin, ei välttämättä aina mutta tietyillä ilmoilla tai keleillä saa. Tai sai kunnes alkoivat ruokkimaan yhteen lampeen isommalla porukalla. Nyt linnut tulevat isolta selältä korkealla rannan yli ja pudottavat kun tikat sinne lampeen.


Mielenkiintoinen keli varmasti merellä. En tiedä lähtiskö huvikseen kokeileen jotain uutta paikkaa vai meniskö suosilla liminganlahelle kiikaroimaan kiljuhanhia Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4456

LähetäLähetetty: 16.09.2020 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liminganlahella iltis kolmen miehen voimin, toveri puotti yhen tavin. Eipä ne limingan puolella oikein lentäneet missä me oltiin, mutta siihen suojan puolelle otti ennen hämärää joitain settejä alas. Ois pitäny sinne mennä, mutta jostain syystä päätettiin mennä tuonne myrskyn puolelle missä ei meinannu pystyssä pysyä... Laughing
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
säkki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2010
Viestejä: 99
Paikkakunta: p-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2020 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ei jäänyt tänään muuta kouraan kuin että miesten kelissä sai pyytää. En tiedä olisiko peliliike nukkua pitkään ja iskettää vasta perjantaina. Saunaan ja tuumimaan Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyyntisimo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2013
Viestejä: 199
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 17.09.2020 06:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Kyllä sekin jotain kertoo nyky sorsastuksesta kun ei tälläkään foorumilla ole juuri ollenkaan juttua pillityksestä tai kuvilla pyytämisestä. Aiemmin tais olla enempi. Vissiin lähes kaikilla on ruokinta tai sitten käydään kaislikoista katteleen pomppulintuja. Jos ruokintaan tulisi stoppi niin luulen että porukalla pitäisi alkaa keksimään tehokkaampia keinoja ja alkaisi täälläkin olemaan enempi juttua pyynti tekniikoista. Olisi aloituksetkin hieman erilaisia kuin nykyään.


Niin vähän hyviä sorsamestoja luomuvesillä ettei niistä uskalla samalle syksylle puhua jos sattuu jotaki saamaan. Kuvastus mielestäni enemmän paikasta kiinni kuin varusteista. Liminganlahdella vuosia kuvastanu ja saalis ei ole kasvanut vaikka kuvamäärä viisinkertaistunut. On tullut hankittua roboa, tuulisorsaa ja joutsenen kuva vähentämään jossittelun määrää kun linnut kaartavatkin naapuripassiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 9178

LähetäLähetetty: 17.09.2020 07:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruokinnalta metsästystä voisi kuvailla ammunnaksi oikeastaan, enemmin kuin jahdiksi. Ja niinhän esimerkiksi englannin kielessä onkin. Bird shooting on eri asia kuin hunting.

Ja kun katsoo jotain brittiyläluokann fasaanien ammuntaa, niin voihan sitä alkaa sitäkin vaatia kiellettäväksi jos meikäläine syöttöpyynti vaikuttaa epäeettiseltä.

On se vaan kumma kuinka voimakkaasti halutaan toisten pyyntitapoja kieltää.
Hävetä pitäisi kun sellaista päästää suustaa nykyään, kun painetta harrastuksen rajoittamiseen tulee niin paljon ulkoa päinkin. Oikeisiin ongelmiin tulee puuttua ja jos ongelma on liian suuret saalismäärät, niin vaatikaa muutosta siihen. Eikä TOISTEN pyyntitapaan.

Jos joku kaataa sankon jyvää mökkinsä rantaan ja siitä muutaman sorsan ampuu, niin ei se synti ole millään mittarilla eikä tuomittavaa eikä ongelma (paitsi Birdlifen mielestä varmasti). Toisessa ääripäässä on kolminumeroiset luvut sorsaa syöttöä varten kaivetusta kuopasta ja traktorilla ajetun jyvän voimin.

Jos tuo jälkimmäinen on se ongelma, niin ei sen takia pidä ensimmäistä kieltää.
Se olisi yksiselitteisesti hullua, kyllä meille kieltoja viritellään suojelupuolelta aivan pyytämättäkin, ilman omia kieltoviritelmiä. Koitetaan pysyä perustelluissa rajoituksissa eikä viritellä ylimääräisiä siihen päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 9178

LähetäLähetetty: 17.09.2020 07:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän siellä joku birdlife hieroo porukalla karvaisia käsiään ajatellessaan että metsästäjät itse ovat vaatimassa ravointohoukuttimen kieltoa linnustuksessa. Saataisiin karhunpyynnin säännöstö linnustukseenkin. Voin sanoa karhun pyyntiä harrastamattomille, että menee muuten vaikeaksi. Jättää moni haulikon hirvensarviin lopullisesti siinä vaiheessa. Ja siinä vaiheessa se on sitten muuten Birdlife joka sitä viljaa alkaa vesiin kaataa. Voitteko uskoa?

Tai eläinsuojelijat ylipäätään jos vaikka kaikkeen jahtiin saataisiin sama säännöstö.

Eikai eettisestä näkökulmasta näillä ole mitään eroa minkään eläimen kohdalla, että saako eläimen ampua ruokapöytäänsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1267
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 17.09.2020 07:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä on just tämä perinteinen, sorsanruokkijat vetoaa herkästi siihen, että ammutaanhan peurojakin ruokinnalta. Menee perusteluna samaan kastiin kuin matujen puolustajat sanoessaan, että ottaahan suomalaisetkin naisia väkisin...

Tuossa jo aiemmissa kommenteissa tulikin tätä listaa hieman miksi aika moni metsästäjä on kyselemässä rajoituksia ruokintajahdille. Se ruokinta muuttaa niin vahvasti lintujen käytöstä, että ne vanhat pyyntikonstit voi jollain paikoilla oikeasti unohtaa. Tätä ei joko nähdä kun istutaan jyväkasan vieressä tai haluta nähdä, syystä tai toisesta. Jos vain olisikin kyse siitä, että halutaan muiden tekemistä rajoitella, mutta kun se jyvähomma on nimenomaan se mikä rajoittaa kaikkien muiden tekemistä. Aika moni on lähtenyt sitten sorsien puuttuessa mukaan tuohon ja tahti näyttänyt viime vuosina vaan kiihtyvän. Vähemmistöön jäät jos et sorsia ruokinnalta tai opasreissulta ammu. Ainakin osa jopa kaupallisista kosteikoista perustaa toimintansa ruokintaan, mikä on aivan pähkähullua. Sama tietty koskee ainakin osaa yksityisten kosteikoista. Miksei siitä alueesta voi tehdä kertakaikkiaan niin hyvää, että siellä on linnun hyvä olla ilman jyväläjää? Mikä estää istuttamasta sellaista kasvia, jota linnut voivat hyödyntää ruuaksi?

Eilen yllättävän tyynessä kelissä ja pienessä ajoittaisessa sateessa ei lentänyt yhtään mitään, tai yksi varis jossain satkussa. Kuvat peltoon kuudelta ja kasin jälkeen pois kun alkoi hämärtää, pimeässä en sorsia ammu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 7560

LähetäLähetetty: 17.09.2020 07:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:


Eikai eettisestä näkökulmasta näillä ole mitään eroa minkään eläimen kohdalla, että saako eläimen ampua ruokapöytäänsä.

Toi on jännä yhtälö.

Sorsat on ainakin meillä vähentyny rajusti.
Kyyhkyset taas lisääntyneet aivan älyttömästi.

Omilla alueilla ei sorsaa edes ruokita, kyyhkyä jonkin verran.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14432
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.09.2020 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:

Toi on jännä yhtälö.

Sorsat on ainakin meillä vähentyny rajusti.
Kyyhkyset taas lisääntyneet aivan älyttömästi.

Omilla alueilla ei sorsaa edes ruokita, kyyhkyä jonkin verran.


Silloin ku aloittelin metsästystä, niin ravintohoukutinhommaa (ruokinta) oli oikeastaan vaan haaskamiehillä. Mettäkanalinnuille oli tosiaan viljapönttöjä nevoilla, mutta metsästys oli kiellettä xxx metrin säteellä ruokinnoista.

Jonkinmoista peuranruokintaa oli sitten jossain välissä jollain, mutta kytishomma oli käytännössä 0. Nyt peuranruokintapaikkoja on varmaan kymmeniä.

Sorsanruokinta käynnistyi aika kauan sitten. Ja aika pian tuli palautetta että ”lähijärvet tyhjenivät”. Olisikohan nykyään muutama ruokinta seuran alueella.

Liki samaan aikaan ensimmäiset innostuivat ruokkimaan kyyhkyä, nykyään kyyhkynruokintojakin on useampia.


Itse olen järkeillyt, että vähän joka lajin kohdalta homma on mennyt haasteellisemmaksi, jos ei ole minkäänmoista ruokintaa.

Mutta korostuuko noiden vesilintujen kohdalla se, että jos joku tekee oikein raakan ruokinnan, niin muilla ruokinnoillakin alkaa olla liki nollaa. Esimerkiksi peuran ja kyyhkyn kohdalla saalista tuntuu riittävän vähän kaikille ruokinnoille, vaikka jollain muulla olisikin massiivisempaa tarjontaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
satusetä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Kes 2020
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 17.09.2020 09:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Kyllähän siellä joku birdlife hieroo porukalla karvaisia käsiään ajatellessaan että metsästäjät itse ovat vaatimassa ravointohoukuttimen kieltoa linnustuksessa. Saataisiin karhunpyynnin säännöstö linnustukseenkin. Voin sanoa karhun pyyntiä harrastamattomille, että menee muuten vaikeaksi. Jättää moni haulikon hirvensarviin lopullisesti siinä vaiheessa..


Minkä takia metsästyksen pitäisi helppoa olla? Kyllä sitä lintua ja karhua tulee saaliiksi niille jotka homman osaa ja muut jatkavat opiskelua. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
säkki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2010
Viestejä: 99
Paikkakunta: p-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.09.2020 09:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:

On se vaan kumma kuinka voimakkaasti halutaan toisten pyyntitapoja kieltää.
Hävetä pitäisi kun sellaista päästää suustaa nykyään, kun painetta harrastuksen rajoittamiseen tulee niin paljon ulkoa päinkin. Oikeisiin ongelmiin tulee puuttua ja jos ongelma on liian suuret saalismäärät, niin vaatikaa muutosta siihen. Eikä TOISTEN pyyntitapaan.


Kuinka vaikea on käsittää että nimenomaan tuo ruokinta ajaa koko sorsatouhun vielä ahtaalle. Kyllä tässä ruokkijat kusee koko sorsakansan muroihin. Ei edellenkään kaikki mutta valitettavan moni. Mikään muu pyyntitapa ei sulje toisilta mahdollisuuksia pois paitsi tämä ruokinta. Ja perusteluna tuntuu olevan että ruoki itsekkin että saat lintuja Sad

Ja voiko tuosta ruokkimisesta puhua edes pyyntitavasta...

Melko noloksi alkaa menemään porukalla tämä metsästys. Sorsat ja kyyhkyt ruokitaan. Teeret ammutaan pelloille kuville lähellä tietä. Hirvet pyydetään koira/gps rallina jne. Perinteiset eränkäyntitaidot alkaa hipomaan nollia. Ainakin suurimmalla osalla omaa tuttavapiiriä, luulisin että eiköhän tuo ole samaa ilmiötä muuallakin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 884

LähetäLähetetty: 17.09.2020 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä enemmän asiaa miettii, sen älyttömämpää koko sorsanruokinta on jo pelkkänä ajatuksena. Nyt puhutaan kuitenkin linnuista, jotka eivät tarvitse lisäravintoa Suomen luonnossa, ja jotka runsaskantaisina ovat normioloissa levittäytyneet hyvinkin tasaisesti pitkin vesialueita. Ei niiden jahtaamiseen tarvittu kuin metsästysoikeus vesistöjen lähelle, kumpparit jalkaan ja menoksi. Ruokintaa ei tarvittu yhtään missään vaiheessa, jos saalista haluttiin saada. Tähän riitti vallan mainiosti kaislikoiden kiertäminen tai iltalennolla istuskelu jonkun rannan lähellä. Lintuja kun oli tasaisesti pitkin vesialueita, niin myös tapahtumaa oli tasaisesti. Kukaan ei ampunut repullista illassa, mutta melkoisen varmaa oli kuitenkin se, että paukulle pääsee jos vaan lähtee ulos.

Jossain vaiheessa keksittiin sitten se, että ruvetaanpas kantamaan ohraa linnuille. Tavoite oli korupuheista huolimatta hyvinkin selkeä: maksimoidaan ampumatilanteet ja sitä kautta oma saalis. Entistä enemmän minulle, ja kun asiasta puhuttiin vaan riistaruokintana ja jopa riistanhoitona, niin mikäpäs siinä oli tehdessä. Kun ensimmäiset suuret ja ennen kaikkea helpot saaliit yllättivät positiivisesti, oli ruokintaa perusteltua jatkaa ja mielellään myös kasvattaa. Kun lintukanta ei kuitenkaan kasva läheskään aina edes etäisesti samassa suhteessa kuin ruokinnalle tulevien lintujen määrä, näkyy yhden ihmisen tai porukan lisääntynyt saalis muiden saaliin vähyytenä. Luonnollinen seuraus oli se, että yksi jos toinen rupesi metsästämään ohraämpärin avulla, ja tässäpä sitä nyt ollaan. Kun pelkkä ohran mättäminen ei riitä, niin kaivetaan lammet omille maille, tuplataan ohra ja ei muuta kun menoksi.

Mikä on tilanne nyt? Omilla vesillä ei iltalentoa ole ollut oikein päin vuosiin. Parilla isolla ruokinnalla käy pauke, mistä pudotellaan joitain kymmeniä lintuja viikottain. Sorsat viihtyvät lepoaikanaan parhaiten täällä metsästykseltä rauhoitetuilla lammilla, jonne et pääse mitenkään. Jos kyse ei ole suoranaisesta rauhoitusalueesta, niin sitten puhutaan mökkien tms. rakennelmien läheisyydestä. Ruokkijat tykkäävät perustella asian siten, että menkää sinne lepoalueille jahtiin, mutta tämä jos mikä on älyllisesti laiska peruste. Ei ne lepoalueet ole läheskään aina samat kuin metsästysalueet. Tästä ovat meillä kovimmat ruokkijat itsekin sanoneet, että ei niitä lintuja enää niin kaislikoista tapaa, vaan ne tulee lähinnä parvina ruokinnoille, mistä ne on näppärä ampua pois. Aloitukset ovat olleet viimeisen kymmenen vuotta täysin naurettavia, kun pari isoa sorsaparvea lentää ohrakasalta toiselle, ja ns. vanhan ajan ykköslinnut, parin kolmen linnut partit puuttuvat lähes täysin.

Hommaa puolustetaan sillä, että saalismäärät kasvavat ja kannoissa ei ole selvää laskua. Kovimmat ruokkijat puolustavat asiaa meilläkin sillä, että kiitos ruokintojen kanta kasvaa, kun ensimmäisenä vuonna lintuja oli meillä 10, sitten 50 ja nyt 100. Vain todellinen ääliö voi edes kuvitella, että sorsakanta olisi meilläkin alueellisesti viisin- tai kymmenkertaistunut. Sorsa on niin perso ruoalle, että se tulee sinne kilometrienkin päästä, ja jos tarjottavaa on yllin kyllin, niin totta helkkarissa se vetää isonkin alueen linnut. Trendi tässä hommassa on tiivistetysti siinä, että jos aiemmin 50 sorsastajaa sai 200 lintua, niin tänä päivänä 10 sorsastajaa saa 180 lintua, ja loput 40 metsämiestä jallittavat viimeistä 20 ankkaa. Omaan tuttavapiiriin kuuluu vuosi vuodelta enemmän niitä metsästäjiä, ketkä eivät saa välttämättä ensimmäistäkään sorsaa. Samaan aikaan ohraämpärimiehet pistää paikoillaan surutta kolminumeroisen määrän lintua kylmäksi syksyn aikana, eikä tässä nähdä yhtään mitään ongelmaa.

Toisaalta asiaa puolustetaan myös sillä, että ruokitaanhan sitä kyyhkyjäkin. Näin tehdään, ja siinä toiminnassa vaikutus ja koko asetelma on ollut aika erilainen. Jos et peltoa omista / omaa jonkun puidulle pellolle metsästysoikeutta, niin täällä mahdollisuus luomujahtiin käytännössä 0. Useammat ovat meilläkin tehneet niin ruokintoja kuin riistapeltoja kyyhkylle, ja näissä riistaa on riittänyt käytännössä kaikille, ts. yhden miehen tai porukan uusi jahtimahdollisuus ei ole sulkenut vastaavaa mahdollisuutta kymmeneltä muulta pois. Sorsajahtiin päästäkseen ei sen sijaan tarvitse omistaa omaa järveä, ja lähtökohtaisesti pyyntiveden ainoa kriteeri on siinä, että se on sula. Kyyhkyllä asetelma on monin paikoin erilainen, eikä siinä lintujen käytös an sich ole muuttunut kuten vesilinnuilla. Ja kyllä, olen itsekin sorsia ruokkinut ja niitä myös ruokinnalta ampunut. Hyvin toteutettu ruokinta on melkoisen vaivaton kuvio, ja se tehostaa hommaa todella hyvin. En ole niin helppoja sorsia ampunut ikinä kuin mitä silloin muutamana ruokintavuotena tuli saatua. Linnut kun tottuvat helppoon ruokaan, niin ei ne etenkään alkuun osanneet varoa asiaa yhtään mitenkään. Odottaa vaan, että sorsa on lähellä ohratarjontaa, ja liipaisee sen siihen pitkälleen, kerrasta toiseen. Näiltä samoilta vesiltä metsästettiin myös ilman ruokintaa, ennen ja jälkeen tuon kokeilun, ja saaliit olivat todella vähäiset ruokintaan verrattuna. Ohralla myö saaliit saatiin todella helposti ylös.

Myö metsästäjät ollaan itse ajettu asia omalla toiminnalla siihen pisteeseen, missä päättäjät rupeavat tekemään asiaan rajoituksia, tavalla tai toisella. Ei tänä vuonna eikä ensi vuonna, mutta varmaan ensimmäiset isot keskustelunavaukset tulevat seuraavan viiden vuoden sisällä. Kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla hyvinkin erilainen kuin nyt. Toki, saadaanhan sitä syytää Birdlifeä, Suomen Luonnonsuojeluliittoa, YK:ta, WHO:ta, NATO:a, Vihreitä ja Vasemmistoa, Kommunisteja ja Kokoomusta tästä, mutta ihan sinne omaan toimintaan ne jäljet tässä hommassa vievät. Sijaiskärsijöiksi jäävät tässä ne toimijat, ketkä eivät ole venelasteittain kantaneet omille paikoilleen ohraa ja samassa suhteessa ottaneet saalista, mutta kuten muissakin asioissa tässä yhteiskunnassa, säännöt tehdään tyhmimpien mukaan. Sitä tässä tullaan saamaan, mitä ollaan jo kotvan aikaa tilattu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1267
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 17.09.2020 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timhoe kirjoitti:
Mitä enemmän asiaa miettii, sen älyttömämpää koko sorsanruokinta on jo pelkkänä ajatuksena. Nyt puhutaan kuitenkin linnuista, jotka eivät tarvitse lisäravintoa Suomen luonnossa, ja jotka runsaskantaisina ovat normioloissa levittäytyneet hyvinkin tasaisesti pitkin vesialueita.


Juurikin tämä. Riistanhoidoksi tuota ei voi sanoa edes kännissä läpällä.

timhoe kirjoitti:
Myö metsästäjät ollaan itse ajettu asia omalla toiminnalla siihen pisteeseen, missä päättäjät rupeavat tekemään asiaan rajoituksia, tavalla tai toisella. Ei tänä vuonna eikä ensi vuonna, mutta varmaan ensimmäiset isot keskustelunavaukset tulevat seuraavan viiden vuoden sisällä. Kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla hyvinkin erilainen kuin nyt.


Älähän sano tuosta aikataulusta, voi olla aiemminkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 355

LähetäLähetetty: 17.09.2020 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä täydennyksenä edelliseen, kyyhkyt saattavat jopa oikeasti hyötyäkin ruokinnasta. Kyyhky ruokkii poikasiaan ja helppo eväs saattaa parantaa poikasten selviämistä. Ja herne voi olla jopa lähellä luontaistakin ravintoa. Vaikka eihän tuo ruokinnalle laskeutuvien kyyhkyjen listiminen ihan vaativampien jahtimuotojen joukkoon lukeudu.

Sorsat eivät sen sijaan ruoki poikasiaan, joten emon kupuunsa mättämä ohra ei poikasia lämmitä, vaan niiden pitäisi saada selkärangattomia sinne kupuunsa. Voihan olla, että ruokinta houkuttelee emot paikkoihin, joissa poikasille ei olekaan sopivaa ravintoa. Tämä tietysti vaan alkukesästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 68, 69, 70  Seuraava
Sivu 65 Yht. 70

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com