OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalintuhavainnot 2020
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 71, 72, 73  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
lonkero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2010
Viestejä: 434
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 21.09.2020 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ryynimakkara kirjoitti:
Kylläpä tuntuu rovaniemellä mettopoikueet olevan hukassa. Yksinäisiä koppeloita näkee lähes joka reissulla. Eikä ole kummoisia poikueita teerelläkään.
Ranuan pohjoispuolella tuli 10päivää kairoja kierreltyä havaintoja: Riekkopoikueita erittäin paljon, teeripoikueita melko hyvin, metsopoikueet melko harvassa...aina kun riekkoihin törmäsi niin parvissa oli ilahduttavasti poikkeuksetta 10-20lintua...teeripoikuissakin yleensä 5-8lintua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 21.09.2020 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaverin kanssa oli puhelimessa tänään, ihan kohtuudella on Muotkalla kuulema lintuja.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 21.09.2020 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tuli tällä kertaa pyörittyä taas perinteisesti itselle uusissa maastoissa. Vähän siinä toivossa olin, josko saisi tyhjiä taas pyytää edes muutamia päiviä. Osaksi onnistuttiinkin. Eka reissu oli mettoa hakien Sodankylän pohjoisosiin. Koirat löysi ihan liian hyvin, mutta oli kyllä pieniä lintuja. Yksi koppelo, mikä oman koiran seisontaan tuli ammutuksi oli niin pieni, etten ole koskaan pyyntiaikana nähnyt. Pienempi kuin akkateeri, selvästi vieläpä. Kookasta riekkoa ei paljon suurempi. Itse koppasin poikameton koiran seisontaan, ja ammuinpa sellaisesta "ylivuotisesta" ohite tuplasti - olikin syksyn ensimmäiset hutikudit niin, ettei mitään tippunut, kun ruuti paloi ja tuli ns. "hyvään paikkaan sitten"! Pari ukkomettoa sitten jallitteli meitä ihan huolella, ei jättänyt kovin paljon saumaa kyllä päästä ampumaan. Riekkoja tuolla oli ihan kivasti, niitä tuli siinä sivusaaliina koirille ammuttua pieni kasa. Toki kiintiöissä pysyttiin helpostikin, kun metsonpyynnissä siellä oltiin.

Toisen kietaisun tein perinteisempään riekkomaastoon alueelle Kaamanen. Asustelin kodassa viisi yötä ja kuljeskelin koirien kanssa siinä Näätämön yläjuoksulla ja kyllä sieltä ihan kivasti riekkoja löytyi. Sanotaanko, ettei ollut vaikeata täyttää kolmen riekon päiväkiintiötä, vaikka joka kolmannesta hyvästä seisonnasta ampui. Koko reissun aikana en ampunut yhdestäkään tokasta enempää kuin yhden linnun. Jos vähänkään ei koirat pelannut kuten sopii, jätin ampumatta. Jos lintu hyppäsi vähänkään huonosta hollista, en ampunut. Silti piti jättää niitä hyviäkin holleja aika paljon useampana päivänä ampumatta. Sain syyttäviä katseita koirilta, joten välistä ammuin ilmaan (ei tule niin pahaa katsetta, kun ovat anteeksiantavaa sorttia virheiden suhteen). Sitten taasen toisina päivinä kävelin samojen koirien kanssa näennnäisesti samanlaisia maastoja ja ei yhtikäs mitään. Paras päivä oli 20km kävelyä, kolme riekkohavaintoa, josta pisin seisonta oli 3s ja karkkosi 30m päästä koirasta, joka oli paikoillaan. Tuolloin oli myrskyä ja aika rajua sadetta, ei se aina helppoa ole riekonpyyntikään! Ens talvena kaatuu tuolla riekkoa, oli aika paljon matosia ja monet nuoret linnut onnettoman pieniä (justiinsa etenkin ne matoisat yksilöt). Hyvä olisi noita pyytää nyt pois ennen pakkasten tuloa, ettei mene parempiin suihin!

Yksi hauska itselle ensi kertaa tapahtunut sattuma. Kuljin vaaranrinnettä pitkin, koira seisoi koivikkoon, tokka ylös ja yksi riekko tonttiin. Samalla katselin, että loppusakki lenteli 300m päähän nevalle. Kohta kuului takaviistosta "viuuufff" ja yritin katseella paikallistaa pommikonetta. Ei vaan osunut silmään. Siinä oli avoin näkymä suolle ja yritin tuijottaa, mutta ei osunut. Hetkisen kuluttua kuului sellainen rääkäisy suolta, että siellä toinenkin riekko tästä tokasta menetti henkensä. Melkein uskaltaisin äänen perusteella sanoa, että oli maakotka ja tuli niin läheltä, että ilmavirran tunsi iholla! Oli kyllä komea kokemus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 22.09.2020 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M3 kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Tapiok kirjoitti:
Mitä nyt on kahdella pystärillä tullut alkusyksy puuhattua ja muutama kerta aamuisin soidinsoilla käytyä, niin täytyy sanoa, että nyt on vuoden -85 jälkeen kaikkein heikoin kanalintukanta omilla nurkilla. Kolmella vahvalla soidinsuolla kävin, kaksi oli täysin tyhjää aamulla ja yhdella oli 7 kukkoa soitimella. Vain yhdellä viljelyspellolla soidin, siinä +10 lintua. Verrokiksi voi sanoa, että yhdelläkin nyt tyhjällä soidinsuolla oli vielä puolenkymmentä vuotta takaperin jahdin loputtua +100 päinen teeritokka.. Verotus meillä on mormaali lintuvuonna tuollaista 7 kanalintua tuhatta hehtaaria kohti. Nyt paljon vähemmän.

Useita kertoja käynyt tänä syksynä, että noin 15 km haukulenkiltä koirat ei löydä kuin yhden kanalinnun. Koko syksyn aikana nähnyt vain yhden teeripoikueen, yhden meton kukkopojan sekä pari pyypoikuetta. Kaikki muut olleet aikuisia lintuja. Vanhat metsotkin alkaa olla aika vähissä, mutta pyitä on alkanut näkyä hieman enemmän, mutta siinäkin ollaan kaukana normaalivuosista.

Nelisen vuotta on nyt kanalintukanta mennyt vahvaa alamäkeä näillä nurkilla ja mikä hauskinta se oli vahvimmillaan silloin, kun pienpetokanta oli täällä kovin.

Kovasti puhutaan siitä että pienpetojen vähentäminen auttaa lintukantoja, mutta kun nyt on pienpetopuolikin mennyt kovaa alamäkeä pari vuotta oikein kunnolla, olisi luullut että lintukannat lähtee räjähdysmäiseen kasvuun, mutta ei. Kyyhky- ja sinikko voi hyvin, pesinnät onnistui ja poikuekoot oli suuria.


Sieltä missä talvet alkaa muistuttaan syksyä eikä lunta ole niin loppuu kanalinnut. Täällä kun oli muutamat huonot talvet peräkkäin niin linnut hävisi. Nyt ollut lunta jo monena talvena eikä ole vettä satanut niin linnut vaan lisääntyy. Tietysti ne alkukesän kelit pitää olla riittävän hyvät.


Näin pitäisi mennä mutta poikeus vahvistaa säännön. Eli tuolla P-Karjalassa on viime vuodet olleet tosi lumisia kun taas Pohjois-Savossa missä juuri tulin pieneltä lenkiltä ei taas lunta ole nimeksikään talvella. Kuljin aloituksen aikaan useamman päivän P-Karjalassa ja teeriä oli vähän kun taas äsken sellainen tunnin lenkki lähimetsiin niin 3 tilannetta että lähti teeriä. Eli tällä otannalla täällä on enempi lintuja vaikka vähän luminen talvi. Joskus 4-5 vuottta sitten ei teeriä ollut näissä metsissä juuri kuin satunnainen tapaus.


Kyllä tässä Pohjois-Karjalan keskellä viime talvi oli huonoimpia mitä ikinä on nähnyt. Vettä satoi pitkin tammikuuta ja helmikuussa 21. päivänä lähijärven selällä oli sulaa vettä kauttaaltaan, paikoitellen nilkkasyvyyteen asti. Ei tällainen voi olla näkymättä kannoissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1837

LähetäLähetetty: 22.09.2020 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen kulkenut ja saannut kavereilta vaan talvesta raporttia ihan Pohjois-Karjalan itä osista eli rajavyöhykkeen läheltä jne. Itse kävin viimeisen kerran siellä lokakuussa ja seuraavan kerran syyskuussa mutta mitä kaverit kertoivat niin lunta oli meidän aluilla paljon ja kun olivat hiihtämässä talvella siellä niin näkivät +100 teeriparvia. Ja on muutama kuva jossa näkee sen lumen määrän selvästi. Eli alueellisia eroja viellä ihan läänin sisälläkin.

Tänään aamulla siinä klo 7 jälkeen lähdin ulos ja kävelemään. Ensin 700m aukolle jossa syötettiin kyyhkyjä. Yksi kyyhky lensi korkealla ja kovaa. Vanhalla syötöllä oli 11 närhiä ja normaalisti kun närhi on arka lintu niin nyt niitä pääsi ihan 20m päähän seuraamaan kun söivät vanhaa viljaa/hernettä.
Siinä sitten puhelin taskusta että otan sellaisen maisema/fiilistely kuvan niin 20 teertä suoritti ylilennon mutta kun se haulikko oli kannolla noin 5m päässä minusta kun piti kuvailla kameralla. Laskeutuivat aukon takana olevaan kuusiikkoon jonne tein pienen lenkin. En enää löytänyt. Sitten metsän kautta parin pellon reunoja pitkin seuraavaan metsä/pelto tylvääseen josta lähti ensin 8 kyyhkyä ja sitten kuuluu siipien ryskettä mutta en saannut selvää että mitä oli. Sitten taivaan rannassa sinne suuntaan missä olin aikaisemmin ollut lensi teeriä. Eikun takaisin päin. Matkalla meni naakka parvi sekä sorsa parvi yli mutta liian korkealla että olisi voinnut ampua. Sitten siellä samalla aukolla olikin taas teeriä puissa. No ei muuta kuin kävelemään mökille hakemaan kivääriä. (en ottanut kivääriä mukaan kun tuulee niin pirusti että ajattelin että ei lintu ole latvassa) Kivääri mökiltä ja takaisin aukolle. Olivat lähteneet pois... eikun hetkinen olivatkin vaan siirtyneet aukon reunalla kuusien latvoihin. No ei muuta kuin sinnepäin varovasti. Pääsin jo hyvälle kohdalle että alan etsimään ampuma paikkaa niin kuului kotkoktus pariin otteeseen ja ihan siitä +50m päästä lähti akkateeriä joita en ollut huomannut aikaisemmin. No ne vei muutkin mennessään joten se siitä. Viellä pieni lenkki, mutta nyt ei enää löytynyt lintuja. Yhteensä joku 40 teertä nähty Pohjois-Savossa. Kävelyä tuon testissä olevan gps värkin mukaan 5.7km.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 22.09.2020 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossapa tuli pari viikkoa metästeltyä/kuleskeltua Rovaniemellä ja Itä-kairassa (Salla/Savukoski). Hyvin näkyi lintuja Sallassakin kun ei tyhjää kävele. Isoja poikueita en ole tavannut missään (oisko 5 lintua parhaassa), mutta toisaalta kaikki koiran haukusta ammutut linnut on olleet tämän kesän poikasia. Rovaniemellä on poikueet ilmeisesti jo levällään, kun ei niitä muita lintuja haukulle hiippaillessa ole näkynyt tai kuulunut. Kotinurkilla Rovaniemellä on kyllä ollu tehokasta pyyntiä, kun tuntuu että melkein jokaisesta pitemmästä haukusta on saatu lintu tonttiin. Ei oo kaksista kuvaa lintukannasta, kun kohta kaikki havainnot on repun pohjalla Laughing Teeriä näkynyt ilahduttavasti. Ei voi kehua että varsinaisesti paljon, mutta jotakin kuitenkin on mitä pyytää. Ei olla ainoita ammuttu.

Savukoskella oli teeren pojat ihan olemattoman kokosia, hyvä kun lyyran tynkää olivat kasvattaneet. Ja kuten tuossa joku muu aiemmin mainitsi, niin teeriä tuntui olevan enemmän kuin metsoja. Metsot suuressa määrin vanhoja.
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 22.09.2020 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AnttiSn kirjoitti:

Yksi hauska itselle ensi kertaa tapahtunut sattuma. Kuljin vaaranrinnettä pitkin, koira seisoi koivikkoon, tokka ylös ja yksi riekko tonttiin. Samalla katselin, että loppusakki lenteli 300m päähän nevalle. Kohta kuului takaviistosta "viuuufff" ja yritin katseella paikallistaa pommikonetta. Ei vaan osunut silmään. Siinä oli avoin näkymä suolle ja yritin tuijottaa, mutta ei osunut. Hetkisen kuluttua kuului sellainen rääkäisy suolta, että siellä toinenkin riekko tästä tokasta menetti henkensä. Melkein uskaltaisin äänen perusteella sanoa, että oli maakotka ja tuli niin läheltä, että ilmavirran tunsi iholla! Oli kyllä komea kokemus.

Itekin näin (taas) reissussa maakotkan, mutta en pidä enää niin hauskana otuksena. Oon sen verran monta pystykorvaa kuullu kotkan vieneen, viimeksi Koppelohaukuissa oli jonkinlaista yritystä ollu. On se sen verran iso rotko, että vaikka tuo laika jonkin verran pystäriä isompi on, eikä värin puolestakaan sekotu sen paremmin kettuun kuin jänikseenkään, niin saa kotka kierrellä minun puolestani jossain muualla kuin oman koiran lähistöllä. Tuntuu olevan tuolla Lokan tekoaltaan lähistöllä kotkia ns. ihan nokko.
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalmari P-K
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Elo 2019
Viestejä: 18
Paikkakunta: P-Karjala

LähetäLähetetty: 22.09.2020 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli sitten käytyä valtion manttaaleilla idässä. Elimo-Kitsi-Piilo ja voinee sanoa, että jos tykkää tyhjää kulkea hirvikärpästen syöttinä niin kannattaa käydä Laughing
Koira löytää 25 km lenkillä hyvällä tuurilla muutaman vanhan teeren tai koppelon, mutta on kyllä hiljaista.
Äkkiseltään voi sanoa, että länteen päin on paremmin lintua ja jopa poikueita. Niin ja yksityismailla sielläkin.
Jotenkin tuntuu, että idässä nuo valtionmaat on kaluttu riistatyhjiöiksi ja autoralli niillä metsäteillä pyörii aamuhämärissä kyllä aika kattavasti !!
Eipä ole hurraahuutoja kuulunut muiltakaan P- Karjalan ( Lieksa-Ilomantsi ) valtionmailla käyneiltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 22.09.2020 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään ammuin metson. Varmaan taisi olla kairan ainokainen, kun en muita nähnyt. Ja älköön turistimetsästäjä olkoon huolissaan. Olin alueella, jossa vain paikkakuntalainen saa metsästää.
Tuuli oli kova ja keli komea. Hieman vain mieltä kaiherrutti, että noinko vein viimeisen. Onneksi Lemmenjoella on lääniä metson elää ja asua. Ehkä en vain osunut niiden elinmaille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10076
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 22.09.2020 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

viisasverneri kirjoitti:
Tänään ammuin metson. Varmaan taisi olla kairan ainokainen, kun en muita nähnyt. Ja älköön turistimetsästäjä olkoon huolissaan. Olin alueella, jossa vain paikkakuntalainen saa metsästää.
Tuuli oli kova ja keli komea. Hieman vain mieltä kaiherrutti, että noinko vein viimeisen. Onneksi Lemmenjoella on lääniä metson elää ja asua. Ehkä en vain osunut niiden elinmaille.


Elä vie Kutturasta viimestä, kun me tullaan se lauantaina hakemaan asiasta tehen tuhannen kilometrin takaa... Wink
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 22.09.2020 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
viisasverneri kirjoitti:
Tänään ammuin metson. Varmaan taisi olla kairan ainokainen, kun en muita nähnyt. Ja älköön turistimetsästäjä olkoon huolissaan. Olin alueella, jossa vain paikkakuntalainen saa metsästää.
Tuuli oli kova ja keli komea. Hieman vain mieltä kaiherrutti, että noinko vein viimeisen. Onneksi Lemmenjoella on lääniä metson elää ja asua. Ehkä en vain osunut niiden elinmaille.


Elä vie Kutturasta viimestä, kun me tullaan se lauantaina hakemaan asiasta tehen tuhannen kilometrin takaa... Wink


En taida sinne suunnalle enää tälle syksyä. Paljon oli pyytäjiä Sotajoen suunnalla aloituksen aikaan. Paukkeesta päätelleen ruuti oli kuivaa, ja todennäköisyyksien mukaan jonkun niistä oli pakko osua. Kerätkää te ne loput raanakot. Itse sain yhden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10076
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 22.09.2020 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt joitan vuosia seuranneena, niin ne porukat, jotka eniten pauketta saa aikaiseksi loppuissaan hyvin vähän tuottaa edes haavakoita.
Ilmeisesti joillain se viimenenki järki katoaa kun etelän puskista lapin selkosille siirtyy ja sen linnun näkee haulikkohollia kauempaakin.
Eipä nuo sadan metrin päästä pommitetut haulit tee karvan vahinkoa yleensä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.09.2020 04:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On siellä Inarin suunnalla jossain metsoja kun vaan osuu kohdilleen, eivätkä välttämättä ole niissä vanhoissa metsissä Wink Kaveri näki pikku lenkillä 9 eri metsoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalmari P-K
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Elo 2019
Viestejä: 18
Paikkakunta: P-Karjala

LähetäLähetetty: 24.09.2020 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pystykorvan kanssa lenkki Enossa P-Karjalassa. Koiralle 28km mittariin. Löytöinä metso, 2 koppeloa, 15 teertä ja riekko poikuus.
Hyvin oli lintua, mutta pisin haukku n. minuutin, joten ei pääse paukulle asti.
Erikoisen arkoja olleet linnut koko syksyn, eivät kauaa jää koiraa ihmettelemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26268

LähetäLähetetty: 24.09.2020 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

puhutko koiran tekemistä löydöistä vai omista havannoista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 71, 72, 73  Seuraava
Sivu 21 Yht. 73

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com