OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Liminganlahden metsästyskieltohanke
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 25.05.2004 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arvoisa 10 vuodeksi rauhoittaja -Vieras: Täällä on ihan luvallista argumentoida ihan miten metsästäjät itse parhaaksi näkevät. Ruikutusta en ole havainnut. Asioita ei pidä hyväksyä tosiasioiksi sillä perusteella, että jokin yltiövihertävä yksilö tai joukkio on ne faktoiksi julistanut.

Sitä paitsi, tällä foorumillahan on tullut hyviä ehdotuksia Liminganlahden yhteisten asioiden hoitamiseksi, nimenomaan metsästäjien taholta.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 25.05.2004 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ymmärrä mitä metsästystä on siinä että keskellä asutusta ammutaan sorsia ja hanhia ? Ymmärrän metsästykseksi sen että erämaissa metsästellään ja ammutaan muutamia harkittuja laukauksia.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 25.05.2004 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Question Question Shocked
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 26.05.2004 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei mittää rauhotuksia liminganlahelle... Evil or Very Mad siellä kyllä riittää niitä lättänókkia sulleki, joka kehtaa valittaa... semmone kommentti vaa
Takaisin alkuun
TeemuR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 113
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 26.05.2004 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
En ymmärrä mitä metsästystä on siinä että keskellä asutusta ammutaan sorsia ja hanhia ? Ymmärrän metsästykseksi sen että erämaissa metsästellään ja ammutaan muutamia harkittuja laukauksia.


Olen sanaton..mistä vieras oikein kirjoittaa? Mikä yhteys kommentilla on Liminganlahden metsästykseen?

Suojelusta sellainen näkökanta että mielestäni suojelu on parhaimmillaan alueen ekologisen yhtenäisyyden ja alkuperäisen vaalimista ilman että asetetaan koko aluetta koskevia käyttö-tai toimintakieltoja. Näin suojelulla turvataan metsästäjillekin tärkeää metsästysmaata sen alkuperäisessä asussaan.

Joka tapauksessa jollakin tavalla metsästyksellisetkin intressit/metsästäjien intressit on saatava suojeluohjelmiin mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras






LähetäLähetetty: 27.05.2004 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sehän olis hyvä kohde katsoa miten sorsien käy kun ei metsästetä, ei sorsia eikä pienpetoja.
Takaisin alkuun
Kieppi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 104

LähetäLähetetty: 27.05.2004 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko pienistä rauhoitusaluieista varsinaista hyötyä. Pienillä tarkoitan niitä alueita, jotka toteutetaan metsästysseuran sisällä. Oman seuran alueellakin näitä on ollut vuosittain. Riippumatta rauhoitusalueista ei metsästykseni vähene. Metsästyspaine vain kohdistuu pienemmälle alueelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 28.05.2004 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos koko valtakunnan sorsastusta ajattelee niin tällä hetkellä metsästyspaine kohdistuu muutamalle pienelle alueelle. Kun ne rauhoitetaan niin saadaan tasaisempi jakautuma.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 28.05.2004 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Korjataanpa edellisen vieraan väitettä: Sorsajahdin aloituspäivänä paine saattaa kohdistua tietyille alueille. Sen jälkeen kun tuo kauden ensimmäinen haulikonulkoiluttamisvuorokausi on ohi, alkaa Liminganlahdellakin metsästäjien trafiikki heti hiljentyä ja väki vähetä.

Metsälintujahdin, saati hirvestyksen alettua Liminganlahdelta kuuluu enää yksittäisiä orpoja pössähdyksiä silloin tälllöin. Jatkuvasta metsästyspaineesta on siis liioiteltua puhua.
Takaisin alkuun
manitoba
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tou 2004
Viestejä: 171
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 29.05.2004 15:15    Viestin aihe: liminganlahden rauhoitus Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä näistä kirjoituksista kuultaa läpi että osa kirjoittajista ei ole koskaan lahdella edes käynyt,hyvä jos on kartasta katsonut missä paikka sijaitsee.Ensi syksynä tulee 28 vuotta alueella metsästäneenä,että luulisin jonkin verran asiasta tietävän.Aloitetaan tuosta aloitus päivästä,lumijoen puolella on porukkaa melko paljon mutta ei ne saalis määrät päätä huimaa,osa tekijä yleensä on aurinkoinen ilma tai vesi matalalla.Kun viikon rahoitus päättyy perjantaina klo 18.00 niin väki on pudonnut puoleen ja kun mennään syyskuun puolelle niin eipä siellä tungosta ole.Ja mitä tulee tähän yhden kirjoittajan juttuun että syödään kuormasta niin tälläiset jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa.Noista rauhoituksista vielä että kyllä tällä hetkellä olevat rauhoitukset alueella on täysin riittävät esimerkiksi lumijoen metsästysyhdistys on rauhoittanut lamunkarin vapaaehtoisesti jo 30 vuotta sitten,taitaa olla enenmänkin.Kai se on näin että kun ympäristökeskus on saanut sormen se yrittää viedä koko käden,nyt olisi hirvasniemi sitten sannanlahti,selkämatala aina varjakkaan asti.Ja vain ainoastaan syy on että METSÄSTYS saadaan loppumaan.Sorsa ja hanhi kannoille ei metsästyksellä ole vaikutusta ei nyt eikä tulevaisuudessa,miten on sitten selitettävissä todella huomattava merihanhien lisääntyminen viime vuosina.Yhtä asiaa minä kyllä ihmettelen,mistä nämä tutkijat kaiken tiedon etsivät,kas kun ole ainukaiseenkaan törmännyt tuolla lahdella SYKSYISIN vai onko ne niitä jotka käy lintutornissa tunnin kiikaroimassa ja tulos on että voi voi onpa vähän lintuja,kyllä pitäs rauhoittaa.Kyllä siellä tilaa on niin metsästäjille,linnuille pitkännokan mullikoille ja kai sinne sekaan sopii joku teletappikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 29.05.2004 15:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vihreä ja RKP pois eduskunnasta, niin alkaa asiat luistamaan. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lingvisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 29.05.2004 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen manitoban kanssa 100 % samaa mieltä. Vuonna 1968 aloitin metsästyksen Liminganlahdella. Hanhikannat ovat monikymmenkertaistuneet noista ajoista, eikä nykyisissä sorsakannoissakaan ole moittimista.

Yhteiskunnassamme on nyt vain jostain syystä vallalla metsästyksen vastainen boomi. Tätä edesauttaa lasten ja nuorten huolestuttava vieraantuminen luonnosta, eläimistä samoin kuin luontoon liittyvistä harrastuksista. Tuoretta lihaa kun saa marinoituina mukavina kuutioina hygieenisissä muovikelmupakkauksissa.

Eikä ruoaksi tapetun lihakarjaeläimen kuolemaa tai kuolemanpelkoa näy missään. Itse olen teuraskarjaeläinten kuolemanpelon nähnyt, ja väitän, että se on pitempikestoisempi ja piinaavampi kuin riistaeläinten kokema kuolemanpelko.

Eniten olen huolissani ihmisten suhteellisuudentajun hämärtymisestä nykyisessä suojeluvimmassa, sekä siitä, että urbaanien, luonnosta vieraantuneiden henkilöiden mielipiteet ja arviot saattavat muodostaa perustan monille uusille metsästyskieltopäätöksille.

Suomen metsästäjät omaavat valtaisan määrän ns. hiljaista tietoa. Tämä koko elämän aikana luonnossa liikkumalla hankittu hiljainen tieto voi olla monin verroin objektiivisempaa ja arvokkaampaa kuin esim. yhteen tai kahteen väitöskirjaan kerätty data. On sekä Suomen luonnon ekologisen tasapainon että metsästyksen kannnalta onnetonta, että metsästäjien suurta tietovarastoa ei pyritä käyttämään järjestelmällisesti hyväksi silloin kun esim. kauaskantoisia rauhoituspäätöksiä aletaan sunnitella. Liminganlahti voi pian olla yksi typerä esimerkki tästä. Oulunsalon Akionlahti on jo menetetty.
Eläköön typeryys: Hylätään metsästys - potkikoot nuoret mummoja oman aikansa kuluksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 31.05.2004 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

manitoba puhuu 100 % asiaa.. siellä olen itekki kulukenu monia vuosia lintukannat ainakin pysyny samana ellei kasvanutkin..... pienpeto pyyntiä vois kyllä vähän lisätä liminganlahen rannikoille ja katsoa lisääntyykö lintu kannat.. rauhotus alueita siellä on ihan riittävästi ettei niitä tartte lisätä.....
Takaisin alkuun
TeemuR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 113
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 31.05.2004 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lingvisti kirjoitti:
Suomen metsästäjät omaavat valtaisan määrän ns. hiljaista tietoa. Tämä koko elämän aikana luonnossa liikkumalla hankittu hiljainen tieto voi olla monin verroin objektiivisempaa ja arvokkaampaa kuin esim. yhteen tai kahteen väitöskirjaan kerätty data.


"Kyllä myö tiietään" tiedon valossa väitettiin aikanaan auringon kiertävän maata ja maapallon olevan tasainen. Vastakkaisen, asiaan perehtyneiden väitteet, leimattiin hölynpölyksi ja niiden esittäjät poltettiin roviolla

Tieteessä pyritään tutkimuksella kokoamaan riittävän suuri ja pitkänvälin aineisto, jotta sekottavat tekijät ja sattuman osuus hävivät tilastolliseen todennäköisyyteen. Tutkimuksia voi/pitää kritisoida niiden metodien ja analyysien mukaan, eikä lukijalle epämieluisan lopputuloksen perusteella.

Väite yksittäisen kulkijan "hiljaisen tiedon" objektiivisuudesta ja paremmuudesta tutkittuun tietoon verrattuna on pelkkää mutua eikä pidä paikkaansa. Sen sijaan noiden hiljaisten tietäjien mielipiteiden kokoaminen ja vertaileminen voisi olla järkevää. Kuinka paljon sitten loppujen lopuksi löytyisi saman suuntaisia näkemyksiä?

MMM, RKTL ja Metsästäjien Keskusjärjestö pyrkivät ylläpitämään saalistilastoja, tekemään riistakantojen vahvuus selvityksiä jne. Toiminta on juuri tätä Linqvistin vierastamaa tutkimusta, vaikkei ehkä tiedettä varsinaisesti olekaan. Toiminta saisi olla mielestäni näkyvämpää, ammattimaisempaa, ammattitaitoisempaa ja vähemmän poliittista. Yhteistyötä yliopistojen suuntaan tulisi kehittää ja tiivistää ja etenkin metsästäjien keskusjärjestön metsästäjien etujärjestönä pitäisi huolehtia asiallisesta tiedottamisesta ei-metsästäjien ja julkisen sanan suuntaan.

On täysin tyhjänpäiväistä esittää yksittäisiä näkemyksiä ja muutoin vetäytyä porukassa keskenään kyräilemään kun suojelualueita puuhataan. Painoarvoa metsästyksen jatkumiseksi on ainoastaan vähintään järjestötason painokkailla ja laadukkailla näkemyksillä. Missä olet MJK?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 31.05.2004 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lingvisti kirjoitti:
Yhteiskunnassamme on nyt vain jostain syystä vallalla metsästyksen vastainen boomi...

Eniten olen huolissani ihmisten suhteellisuudentajun hämärtymisestä nykyisessä suojeluvimmassa, sekä siitä, että urbaanien, luonnosta vieraantuneiden henkilöiden mielipiteet ja arviot saattavat muodostaa perustan monille uusille metsästyskieltopäätöksille.

Olen kanssasi samaa mieltä Lingvisti. Puolueettomasta tutkimuksesta tässä suhteessa on turha haaveilla, koska aika usein tutkijoilla on selkeästi tietyn väriset vihreät lasit nenällä. Jokainen tieteenhistoriaa vähänkään tunteva tietää kuinka vaikeaa on ns. puolueeton tutkimus. Tutkimuksen lähtö-oletuksilla on suuri merkitys loppupäätelmien muotoon. Puhumattakaan siitä mitä johtopäätöksiä päättävä taho näistä tutkimuksista tekee, koska se viimeistään on suurten aatteellisten tunteiden riivaama.

Perinteinen suomalainen hötkyilemättömyys on kadonnut tempoilevan ja reagoivan eurooppalaisen poliittisen kulttuurin sorkkien alle. Paha juttu ja sille ei oikein voi mitään ellei ala reagoimaan herkästi ja silloinhan peli on jo menetetty Confused Onko kukaan ajatellut, olisiko tiukan paikan tullen esimerkiksi hirvenmetsästyslakko mahdollinen? Olisiko metsästäjä niin solidaarinen muita kohtaan, että olisi valmis auttamaan tällä tavalla? Itse en usko tällaiseen mahdollisuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 3 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com