OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Asehuoneen seinät, ovi ja oven lukitus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2115
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 24.12.2019 14:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä on huomioitu tuo rosvojen näkökohta rikoksia tehtäessä.
Rosvoja helpottaa lyödä ovi sisään helpommin aivan samalla tavalla kuin jenkkifilmeissä poliisejakin, kun ovet aukeaa sisäänpäin helpommin hakattaessa niihin painavalla esineellä sisään mentäessä.

Lisäksi voi olla vähän kuin kettuilun makua, kun sisäänpäin aukeava ovi vähentää sisätilojen käytettävyyttä, etenkin jos tilaa on naftisti.

Koskahan nuo määräykset alkavat olemaan kaikin puolin harrastajien toiveita korostavia ja oikeasti myös kaikin puolin toivottavia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 14.04.2020 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parin vuoden projekti maalissa. Tai se että meni pari vuotta johtu kyllä itestä Laughing

Sopivan kokoisen oven etsiminen oli se aikaa vievin osuus, vanhantalon oviaukot ei ole ihan standardikokoa. Huone oli siis valmiina, betonia joka puolella, paisi yhdessä nurkassa puupaortaiden alaosa tulee näkyviin. Toinen oviaukko piti lyödä hakoilla umpeen ja vaneri molemmille puolille, Rauta-ovi karmeineen paikalleen, normi Abloy -lukolla.

Minusta kustannuksiin nähden ilman muuta järkevin tapa. Kaappistandardeihin verrattuna säilytystilan vaatimukset on aika kevyet.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8923

LähetäLähetetty: 14.04.2020 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mika Mäntylä kirjoitti:
Pikku Poika kirjoitti:
53.1 Säilytyspaikan seinät, lattia ja kattoRakenteiden on oltava lujuudeltaan ja rakennustavaltaan sellaisia, että tilaan tunkeutuminen ei ole mahdollista il-man työkaluilla tapahtuvaa rakenteiden rikkomista. Rakenteet tai niiden osat eivät saa olla ulkopuolelta rik-komatta irrotettavissa. Luokan 3 murronsuojaseinä täyttää edellä olevat vaatimukset. Väliseinärakenteen tulee ulottua lattiasta kattoon. Alakaton yläpuoli voidaan suojata myös ristikolla.Kevyet rakenteet, kuten kipsilevy- ja kevytsoraharkkovälisei-nät on molemmin puolin vahvistettava joko 12 mm:n vane-rilla tai 1,0 mm:n metallilevyllä 4 metrin korkeuteen lattia- tai muusta seisomatasosta


Minä ymmärrän tuon niin, että luokan 3 murronsuojaseinä täyttää tuon vaatimuksen, mutta jokainen seinä, joka vaatii työkalun läpipääsyyn, ei ole murronsuojaseinä 3. Esimerkiksi lautaseinä vaati työkalulla tapahtuvaa rikkomista, että pääsee läpi, mutta eihän laudoista nauloilla tehty seinä ole mikään murronsuojaseinä ja vieläpä korkeaa tasoa oleva sellainen.

Lainaus:
Finanssialan keskusliiton standardin mukaan seinärakenteille on asetettu kolme luokkaa jotka
on asetettu ajallisen murronkestävyyden mukaan.
Murtoluokat ovat:
 Luokka 1 (3 minuuttia)
 Luokka 2 (5 minuuttia)
 Luokka 3 (10 minuuttia)
Finanssialan keskusliiton ohjeistuksen mukaan seinä katsotaan murretuksi, mikäli seinään
muodostuu jokin seuraavista rei'istä:
 Suorakulmio (noin 400 x 250 mm)
 Ellipsi (noin 400 x 300 mm)
 Halkaisija noin 350 mm
Standardiohjeen murtautujalla on käytössään:
 Vasara
 Kirves
 Sorkkarauta
 Lyömätalttoja
 Purkutyökalu
(Standardityökalu, standardi SSF 10472:2003).
Kyseistä standardia sovelletaan murronkestäviin seinärakennelmiin ja seinäelementteihin, paikalla rakennettuihin sekä irtonaisiin elementteihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3783

LähetäLähetetty: 30.03.2021 11:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mäkin tarviin man caven, kääk!! Tilantarve muuttuilee huushollissa ja yhenäkkiä pitää siirtää romppeet uuteen paikkaan. Kaappikin alkaa olemaan aika täynnä, että mietintämyssy rupesi laskemaan huoneen vahvistus vs uusi turvakaappi, hintaeroa... Ero lienee sen verran pieni, että käytön helppoudella voi ainakin osaa perustella ja hälyttimen olen ajatellut hommaavani joka tapauksessa. Tila on ikkunaton, betonilaatalla ja runkoseinät ja katto, kipsilevyllä.

Tuota finanssialan ohje 3:sta olen koettanut tavata ja kysymyksiä nousee.

Vaneria kun en saa enää molemmin puolin seinää, niin onko tuo verkottaminen kuinka kiinni? Piisaako vain sisäpuolinen, vähän limiin ja ruuvilla molempien verkonpalojen silmästä läpi, prikkaruuvilla, runkoon?

Ja ovi, kelpaisikohan lukitukseksi/sisäoveksi vastaava verkkorakenne (putkirungolla), saranat ja lukkokorvakkeet siihen verkkopintaan kiinnitettynä. Saman aukon ulkopuolella tavallinen ulko-ovi, lukolla myöskin (lämpöeristys hoituu sillä samalla).

Verkko ei haittaa sisäpinnoissa, koska tilassa on myös rummut ja laittanen tuulensuojaa sisimmäksi kaiunpoistoksi. Äijäluolassa karuuskin on siis vain plussaa Wink Laughing
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veeteetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2005
Viestejä: 637
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 30.03.2021 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://kiertonet.fi/huutokaupat/kassakaappi-82958
https://kiertonet.fi/huutokaupat/kassakaappi-82959

Pari isoa KASOa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 449

LähetäLähetetty: 30.03.2021 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa varmaan kysellä ohjeita poliisilta, nehän ne kuitenkin sen lopulta päättää. Keskustelu lienee hedelmällisempi, jos mietit jo ennakolta alustavan rakennesuunnitelman ja selität sen keskustelun pohjaksi. Poliisi ei anna sinulle välttämättä mitään tarkaa ohjetta tai listausta, mutta voit saada korjausehdotuksia omaan suunnitelmaasi.

Näitä voi miettiä niin monella tavalla ja maallikonäkemyksenä yllättävän kevyetkin rakennelmat kelpaa. Itse miettisin ennemminkin, että miten siitä saisi mahdollisimman hyvän. Tila ja resurssit toki huomioiden, kassaholvia ei saa jälkikäteen tehtyä joka paikkaan.

Vaikka on niin, että kaikki paikat saa murrettua, kun on aikaa ja oikeat välineet. Silti ihan yksinkertaisilla ratkaisuilla voi tehdä tilasta oleellisesti vaikeammin ja hitaammin murrettavan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 30.03.2021 14:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tein tuon nin kokemus poliisin palveluista oli kerrankin hyvä. Kysyin ohjeet, laitoin kuvat paikoista ja omat ehdotukset, ja sama kaveri joka tuli tarkastamaan vastasi.

Tarkastus kesti ehkä 8min, hintaa oli joku 90,- muut kulut oli ovi 150,- ja pari levyä vaneria. Hyvinkin samankuuloinen tila kun Ekohipilla. Väitän että suhteessa asensäilytystilaa/hinta tuo on omakotiasujalle se järkevin tapa.
Eikä tarttee jättää hankintoja tekemättä kun ei mahdu, tosin rouva kävi just viikolla kattomassa ja katsoi että aika paljon aseita, onneks kaikki ei olu just silloin telineessä Laughing
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 449

LähetäLähetetty: 30.03.2021 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tila/hintasuhteeltaan säilytystila on hyvä ja halvimmillaan jopa halvempi kuin standardit täyttävä kaappi. Yritin tuossa sanoa, että rakenteellisissa ratkaisuissa voi valita muitakin vaihtoehtoja kuin sen halvimman ja heppoisimman, vaikka se miniminä riittäisikin virkavallalle. Ja näin siis ilman, että hinta siitä ihan älyttömästi karkaa. Mutta sehän on tietty sitten ihan jokaisen oma asia, millaista suojaa haluaa.

Toinen juttu on, että paljonko näistä täällä kannattaa julkisesti huudella: nyt kun tiedetään, että sikamiehellä on a) paljon aseita ja b) yhdestä nurkasta pääsee moottorisahalla parissa minuutissa sisälle, niin murtosuunnitelma on jo hyvässä vaihdissa, enää tarvitsee selvittää tarkka sijainti. Mr. Green Tämä sitten ilman sarvia ja hampaita
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3783

LähetäLähetetty: 31.03.2021 00:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees: Mihin laitoit sen vanerin, kun käsitin edellisen sivun selvityksesi niin, että sulla oli betoniseinät?

Soitin konstalle tänään ja luulisin siltäkin neuvoja saavan..? Lähetin kyssät tiettykin s-postilla, että vastauksesta jää tahra, mutta sanoi se jo että järjen kanssa ja ettei betoniautoa vielä tartte tilata...Arvaisin hälyn ja minkään valtakunnan murtovahvistuksen paremmaksi, kun eräänkin maaherran nahkoineen viedyt äänettömät turvakaapit...
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 31.03.2021 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mun poitti ei ollut halvin ratkaisu, vaan omakotiasujalle se järkevin, myös murtosuojan kannalta. Varshälytin on aika hyvä lisä.
phh kirjoitti:

Toinen juttu on, että paljonko näistä täällä kannattaa julkisesti huudella: nyt kun tiedetään, että sikamiehellä on a) paljon aseita ja b) yhdestä nurkasta pääsee moottorisahalla parissa minuutissa sisälle, niin murtosuunnitelma on jo hyvässä vaihdissa, enää tarvitsee selvittää tarkka sijainti. Mr. Green Tämä sitten ilman sarvia ja hampaita

On sulla tuossa pointti, toki en varmaan ole ainoa tällä foorumilla jonka kalustosta saa kuvan. Ja veikkaan että vaikkapa FB:n puolelta halukas saa noita tietoja helpommin, kun nimi ja asuinpaikkakin löytyy heti.

Jos tuolta haluaa suojautua, niin harastuksen salaaminen olisi varmaan oikea tie, minulla se ei onnistu, nimi löytyy liian monesta kisan tuloslistasta, seuran sivulta ja FBsäkin on joku jahtikuva, vaikka en siellä muutoin juuri aseryhmissä esiiny.

Ekohippi kirjoitti:
Sigamees: Mihin laitoit sen vanerin, kun käsitin edellisen sivun selvityksesi niin, että sulla oli betoniseinät?

Tilaan oli kaksi vanhaa oviaukkoa, toisen muurasin umpeen ja vanerit kahden puolen.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3783

LähetäLähetetty: 31.03.2021 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta aseiden omistamisen huutelusta vielä. Tämä säie, missä keskustellaan murtovarmuuden vahvistamisesta ja hälytyslaitteiden hommaamisista, tuskin on pyssyrosvon "ostoslistan" kärkipäässä? Toisaalta rikollinen ura harvoin osuu niille kaikkein nokkelimmille kavereille Laughing
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 449

LähetäLähetetty: 31.03.2021 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ekohippi kirjoitti:
Tuosta aseiden omistamisen huutelusta vielä. Tämä säie, missä keskustellaan murtovarmuuden vahvistamisesta ja hälytyslaitteiden hommaamisista, tuskin on pyssyrosvon "ostoslistan" kärkipäässä? Toisaalta rikollinen ura harvoin osuu niille kaikkein nokkelimmille kavereille Laughing


No tämän säikeen otsikossa puhutaan asehuoneesta ja tietämättä henkilöstä tai hänen omistamista aseista mitään voi silti varmaan ihan perustellusti olettaa, että siellä säilytetään muutakin kuin isoisän vanhaa Stevensiä. Jos kuvitellaan, että tällaista ennakkotiedustelua tapahtuu tai voisi tapahtua, niin äkkiä voisi luulla, että homma lähtee liikkeelle potentiaalisten kohteiden kartoituksella. Niitä sitten voi loogisesti etsiä sieltä, missä niitä omistava porukka pyörii, eli jahti/asefoorumeilta/somesta.

Jos/kun tilanne on se, että anonymiteetti on menetetty, kannattaa panostaa ennaltaehkäisyyn. Eli käytännössä esim. kameroihin, hälyihin tai jopa vartijasoppareihin. Silloinkaan ei kannata kertoa täällä, mistä kytkimestä sähköt sammuu ja kuinka kauan varavirta riittää pitämään hälyt päällä.

Esim. tuplalukko voi olla se, joka saa rosvon luopumaan hommasta jossain kerrostalon rappukäytävässä. Asehuoneet tuppaa olemaan yleensä vähän syrjemmällä, jolloin murtorauhaa riittää enemmän. Silloinkin se voi parhaimmillaan hidastaa hommaa merkittävästi. Oletteko muuten nähneet, miten nopeasti brankkarit avaa normaalin ulko-oven? Se on kymmenisen sekuntia, kun oven vetää keskeltä poikki moottorisahalla. Toinen hyvä huomio on miettiä, miten hidastaa oven avaamista vääntämällä. Hydraulisissa vehkeissä on yllättävän paljon tehoja. Kannattaa siis uhrata hetki aiheen miettimiselle, josko voisi asiaa jotenkin huomioida suunnittelussa.

Nämä nyt vaan esimerkkinä ja niinkuin aiemmin sanoin, kaikki saa murrettua, jos on riittävästi aikaa ja oikeat välineet. Ja jos tämä tuntuu ylivarovaiselle, niin ainahan voi jättäytyä vain vakuutusten varaan. Tai jättää nekin pois, jos on liikaa suojaa. Jokainen tyylillään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11049

LähetäLähetetty: 31.03.2021 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse jouduin kerran tilaamaan lukkosepän työpaikalle avaamaan nuorison pikaliimaaman albloypesän. Se oli isola Makitalla ja oikealla kärjellä max 5sek suoritus.

pph pointti sijainnista on hälyjen lisäksi tärkeä murtosuojaa miettiessä. Yksinäinen maatalo vs. kaupunkitalo on murtomiesten työrauhan suhteen hyvin erilainen keissi.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Sivu 8 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com