OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hybridimalli hirvijahtiin - Nextille levelille?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän suurin ongelma tuossa hirvikoira hommassa on juuuri se että käytetään uppiniskaisesti vain koiria jotka on jalostettu ihan muuhun kuin porukka jahtiin. Eli pysäyttävällä hirvikoiralla metsästys ei oikeasti ole porukka jahtia vaan lähempänä yksilö jahtia. Eli jahti on parhaimmillaan silloin kun koiran kanssa metässä on 1-3 miestä ja enempi on periaatteessa vain haitaksi. Se että että koiran odotetaan saattelevan hirvet passiin ammuttavaksi ei ole teknisesti koiran tai omistajan vika vaan niin silloin tulisi käyttää ajavia koiria ei pysäyttäviä.

Oven avaus tähän tuli tuon ajavan koiran säkä rajan noston myötä mutta iso osa porukoista ei vain tätä tajua ja ne koira miehet jotka sen tajuaa mutta haluavat vain pelata niillä omilla koirilla ovat hiljaa. Väitän että muutos ottaa aikaa sen että nyt käytössä olevat pysäyttävät hirvikoirat pikku hiljaa vanhenee ja samat miehet sitten ottavat ajavia tilalle. Hiukan sama murros varmasti on tapahtumassa myös tuolla mäyräkoira puolella. Innokkaimmat ei rotua vaihda mutta aika monta dreeveriä ja terrieriä on löytänyt uuden innokkaan harrastajan ihan omassa kaveri piirissänikin.

Pysäyttävälle koiralle on ehdottomasti vielä oma paikkansa mutta mielestäni ne on parhaimmillaan alueilla missä seurojen koot on isoja ja riista katselussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20265
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin. Eli enemmistön tyrannialla halutaan valinnanvapaus tappaa jahdeista. Nykyajan metsästäjän pitäs päästä tavijahtiinkin porukalla. Mieluiten niin että muu porukka on ruokkinut, itse sais ampua ja taas muut nylkis ja laitais mulle pakastimeen ne lihat.

Vastuuta omasta jahdista ei voida ottaa ja se halutaan muiltaki pois
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika nopeasti tämä meni siihen tyranniakeskusteluun. Tai, ei tuo nyt minään yllätyksenä tullut Smile.

Nopeana yhteenvetona voisi kai tässä vaiheessa vetää seuraavaa:

- Hybridimalli ei ole yleisesti käytössä
- Varsinaisessa jahdissa tuskin on ongelmia, kunhan turvallisuusasiat huomioidaan
- Hirvikoiramiehillä ja ehkä vanhan liiton kavereilla menee ”hiekkaa pi..mppiin” ja se aiheuttaa luultavasti ylivoimaisen esteen kokeilla moista jahtimuotoa, ettei jollekin tule ”paha mieli”
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34779

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus ollut 3 miehen ja koiran jahdissa, aivan eri touhua kuin pelkkä passissa istuminen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
Ja tämä vaatimus hirvikoiramiehen muuttamisesta kapulakyyttöömieheksi kertookin sen mistä pohjimmiltaan on kyse. Eli ei siitä että itte saisi tehdä vaan siitä että toisten pitäs tehdä mulle.

Asia esitetään: pitää olla valinnan vapautta ja meillä kaikilla mahis ampua rusakot ja hirvet miesajoketjun eteen
Mutta käytännössä vaaditaan: minä menen istumaan tuonne passiin niin ajakaa te hirvikoiramiehet minulle kaikkea ammuttavaa mahd paljon

Jos kyse olisi siitä oikeasta valinnanvapaudesta eikä härskistä yrityksestä manipuloida toisia omien etujensa orjiksi, niin silloin kaikille olisi fine että koiramies menisi koiransa kanssa maastoon, naakija menisi hiippailemaan yksin maastoon ja kapulameteliporukka pikkukoirineen ja viiriäiskoirineen menis johonkin maastoon. Siis näin ainaki monessa paikassa missä tilaa on. Toki seuroja missä tilanpuute aiheuttaa omat haasteensa


Smile

Meinaatko tosiaan, että jokaisessa hirviporukassa on se tilanne, ettei muut kuin hirvikoiramiehet pysty kulkemaan metsässä! Meinaatko että se hirvikoiramies olisi jotenkin automaattisesti ”ajomies” noissa jahdeissa.

En tiedä minkämoisessa porukassa metsästät, mutta aika monessa porukassa taitaa olla aikuisten oikeasti se tilanne, ettei jahti yksinkertaisesti onnistu jos porukka seuruenjahtipäivänä hajoitetaan eri jahtimuotoihin samanaikaisesti, koska ”jonkun on pakko päästä harrastamaan omaa suosikkijahtimuotoaan 100% ajasta”.


Hyvin samoilla linjoilla tuholan kanssa. Toki hirviseurueita on erilaisia ja vielä erilaisilla alueilla, joille erilaiset jahtimuodot sopivat paremmin kuin toisille. Esimerkiksi meidän maastoissa mäyräkoiralla ei tee mitään, kun maasto on vähän turhan haastavaa ja haku ei riitä hirvien löytämiseen. Dreeverillä voisi olla jo mahdollisuuksia, jos sellaisia vain joku porukasta ottaisi itselleen. Olisi varmasti mielenkiintoinen lisä jahtiin. Kalikka-jahdit onnistuisi, mikäli olisi ajomiehiä.

Itse harrastan hirvikoiria ja koen kantavani oman korteni kekoon tuomalla varsin tehokkaan jahtitavan hirviporukan käyttöön. Mikäli porukassa halutaan kokeilla muita jahtimuotoja, niin ihan jo tasapuolisuuden nimissä minun puolestani halukkaat saavat niitä kokeilla, en ole koskaan ollut muita jahtimuotoja vastaan. Itse en muista ampuneeni koskaan hirveä muutoin kuin koiran eteen ja hyvin todennäköisesti en tule koskaan ampumaankaan. Jos jotkut haluavat ampua hirviä vaikka kalikka-ajosta, niin silloin he järjestävät kalikka-ajon ja se on minulle ihan ok. Voin sen aikaa istua tulilla, juoksuttaa kettukoiraa muualla tai haetuttaa vaikka hirvikoiralla hirviä toisella alueella esim. iltapäivän vetoa varten valmiiksi. En nyt ymmärrä mikä tuossa on väärin? Olen ollut joskus vetämässä meillä harvinaisesta kalikka-ajostakin ammuttuja hirviä tienvarteen, eli osani hoidan tarvittaessa niissäkin, vaikka se jahtimuoto ei minua kiinnostakaan.

Jos ongelmana on se pystykorvaisilla hirvikoirilla metsästäminen, niin minun puolestani sillekin jahtimuodolle voi varata rajatusti omat päivänsä ja silloin metsällä ovat ne, kenelle kyseinen metsästysmuoto on mieleinen. Muina päivinä muut jahtimuodot ja jahtien toteuttajat. Se ajatusmalli vain tökkää, että koiramiehet olisivat jotain ajomiehiä, joille kuuluu järjestää riistaa juuri ja juuri torniin kykenevien passimiesten ammuttavaksi aina kulloinkin halutulla tyylillä. Tuollaiset seka-ajot, joista ammutaan monenlaista riistaa, vaatisivat sen kalikka-ajon tai täysin erilaiset koirat kuin mitä minulla on tarjota, joten minusta ei niissä jahtimuodoissa ole apua.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2956
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 15.11.2021 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa ne todelliset jahtimuodot jäädä monessa seurassa aika vähiin jos meinataan saada myönnetyt luvat käytettyä. Esim. oman seuran alueella hirvet ei käy nykyää vähäisillä pelloilla kuin satunnaisesti ja harvoin joten vahtimisjahti on pois suljettu, naakiminen taitaa olla vaikeaa muualla kuin pohjoisessa ja lumisen kelin aikaan, käytännössä pois suljettu jahtimuoto täällä etelässä, ajometsästys tietyillä alueilla varmasti olisi tehokas ehkä tehokkain kun pellot ja vesistöt muodostavat ajometsästuykselle sopivia lohkoja, ongelma on ketkä sen ajon suorittaisivat, harvasta seurasta löytyy enää maastossa liikkumisen taidon omaavia/kykeneviä henkilöitä sitä määrää että pystyisi kunnollisen ajoketjun muodostamaan. Ainoaksi toimivaksi vaihtoehdoksi jää koirilla tapahtuva metsästys, jolloin nekin jotka eivät sydän-selkä-lonkka-polvi- ym. vaivojen takia pysty ajoon osallistumaan voivat täysipainoisesti toimia passimiehinä ja naisina. Ainakin oman porukan koiramiehillä ei olisi mitään sitä vastaan jos eri jahtimuotoja käytettäisiin, valitettavasti vain koiramiehistäkään ei moni pystyisi olemmaan ajomiehenä vaikka koiran kanssa hissukseen pystyvätkin maastossa liikkumaan. Seuroissa tietenkin kannattaa selvittää mitä mahdollisuuksia ja halukkuutta on esim. ajojahtiin, jos halukkuutta ja resusseja löytyy niin toimia sen mukaisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 15.11.2021 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

komahuttaja kirjoitti:
jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Nimenomaan se on sulkenut esimerkiksi kyttäämisen, kun koiramiehet on sitä vastustaneet.

Meillä se menee toisiapäin. Kyttääjät ovat sanelleet, voiko koiralla pyytää jollain tietyllä alueella. Ja toisaalta, miksei se voi olla noin. Minä en ole siitä mieltäni pahoittanut.


Kyllähän asia niin on, että kyttääjät ovat myös niitä samoja koiramiehiä. Samat miehet mallikkaasti kaaatelevat hirvet miesajostakin. Mainittakoon on myös, että nämä miehet pyytävät pienpedot ja suuremmatkin.
"Hän metsästää , kun me nukumme. Hän on täällä tänään."
Ahkeruudesta ei saa rangaista. Vaikeampaa on arvioida vaikuttaako tämä muiden metsästyslnnokkuuteen.


Tällaista ajattelua on ilmennyt meilläkin ja onhan se porukkajahdissa tietysti niinkin, että ei noin toivoisi harmittavan ketään. Meillä on hirvenmetsällä aivoton läsnäolopakko, mikäli meinaa saada lihaosuutensa. Sitten kun on oltava paikalla, niin siellä mielellään myös saisi jotain aikaiseksi ja ampuisi edes silloin tällöin, vaikka valtaosasta paikoista jättäisikin yleisen mielipahan välttämiseksi ampumatta. Olen ehdottanut meillä henkilökohtaista kaatorajoitusta, jonka jälkeen loput kaadot jäisivät muille, sekä henkilökohtaista tehtäväkiintiötä (hirven suolistus, hirven nylkeminen jne), jonka jälkeen "vapautuisi palveluksesta", eli ei tarvitseisi oman osuuden hoidettuaan istua koko syksyä aseettomana passissa oman kaatonsa jälkeen. Tämä karsisi ikävän tehokkaat metsästäjät porukasta jo alkusyksystä ja kaikki saisivat varmasti yrittää täyttää paikkansa tasapuolisesti. Ehdotus ei ole valitettavasti saanut kannatusta.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 15.11.2021 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIVA kirjoitti:
T... naakiminen taitaa olla vaikeaa muualla kuin pohjoisessa ja lumisen kelin aikaan, käytännössä pois suljettu jahtimuoto täällä etelässä.

Ei kai tuohon ole muuta syytä etelässäkään, kun ne että luvat on täys kun lumi tulee, ja ennenkaikea se että yksin ei hirveä saa pyytää.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 15.11.2021 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juunas kirjoitti:
Meillä on hirvenmetsällä aivoton läsnäolopakko, mikäli meinaa saada lihaosuutensa. Sitten kun on oltava paikalla, niin siellä mielellään myös saisi jotain aikaiseksi.....

Hirvijahdin isoimmat ongelmat on liika demokraattisuus, ja porukkajahdin perinne.

Hirvijahtiin pitää päästä kaikkien, se on joku jumalan totuus.
-Siitä seuraa se, että jahtitapahtuma on järjestetävä yleisön ehdoilla, eli mukaan on päästävä vaikkei osaisi mitään metsästystaitoa tai toisi mitään lisäarvoa jahtiin. Istumalla saat lihaa, et millään muulla.

Koska perintinen jahti (kalikka-ajo) vaati paljon porukkaa, luullaan edelleen että hirvijahti vaatii paljon porukkaa. Ja taas, järkätään homma sen mukaan.
-Ja nämä kaksi asiaa ruokkii toisiaan.

Ajatelkaapa jos jänisjahti järjestettäisiin samoin?
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 15.11.2021 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Juunas kirjoitti:
Meillä on hirvenmetsällä aivoton läsnäolopakko, mikäli meinaa saada lihaosuutensa. Sitten kun on oltava paikalla, niin siellä mielellään myös saisi jotain aikaiseksi.....

Hirvijahdin isoimmat ongelmat on liika demokraattisuus, ja porukkajahdin perinne.

Hirvijahtiin pitää päästä kaikkien, se on joku jumalan totuus.
-Siitä seuraa se, että jahtitapahtuma on järjestetävä yleisön ehdoilla, eli mukaan on päästävä vaikkei osaisi mitään metsästystaitoa tai toisi mitään lisäarvoa jahtiin. Istumalla saat lihaa, et millään muulla.

Koska perintinen jahti (kalikka-ajo) vaati paljon porukkaa, luullaan edelleen että hirvijahti vaatii paljon porukkaa. Ja taas, järkätään homma sen mukaan.
-Ja nämä kaksi asiaa ruokkii toisiaan.

Ajatelkaapa jos jänisjahti järjestettäisiin samoin?


Se on minun mielestä ihan hyvä, että sinne on kaikkien päästävä. Ainakin meillä se on tuo hirvijahti joka pitää seuran läjässä ja saa porukan toimimaan seuran ja yhteisten metsästysalueiden eteen js melkein voisi sanoa että koko seura pyörii hirviporukan voimin. Mutta tuo läsnäolopakko on minusta kohtalaisen järjetön, varsinkin kun lupia ja lihaa on jaettavaksi ihan kohtuudella. Fiksuin olisi kun jahdissa saisi käydä oman mielen mukaan ja tarvittaessa pitää vapaapäiviäkin, pysyisi moni hirvipipo vähän löyhemmin päässä syksyn mittaan.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 15.11.2021 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:

...jahtitapahtuma on järjestetävä yleisön ehdoilla, eli mukaan on päästävä vaikkei osaisi mitään metsästystaitoa tai toisi mitään lisäarvoa jahtiin. Istumalla saat lihaa, et millään muulla.

Koska perintinen jahti (kalikka-ajo) vaati paljon porukkaa, luullaan edelleen että hirvijahti vaatii paljon porukkaa. Ja taas, järkätään homma sen mukaan...


Tässä on erittäin hyvin tiivistetty yksi hirvijahdin isoimmista ongelmista!

Eli tämä lyö tehokkaasti kapuloita rattaisiin kaikkein tehokkaimmille pyyntimuodoille, joita ovat koiran käyttöön perustuvat pienryhmät sekä sekä kyttäys- ja houkuttelupyynti. Ja jos näille muodoille vielä annetaan mahdollisuus pyytää muutoinkin, kuin viikonloppuisin, niin jahdista saadaan tehokasta. Mutta ei, pitää näitä perässävedettäviä passata, että pääsevät makkaranpaistoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 15.11.2021 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juunas kirjoitti:
Fiksuin olisi kun jahdissa saisi käydä oman mielen mukaan ja tarvittaessa pitää vapaapäiviäkin, pysyisi moni hirvipipo vähän löyhemmin päässä syksyn mittaan.


Niin, jahdin pitäisi olla mahdollista myös viikolla, jos vapaapäivät tai kelit sen mahdollistavat. Valitettavasti jahti järjestetään useimmiten joutilaimpien ja kyvyttömimpien tahtipuikon mukaan, eli sinne mennään joukolla ja jahdataan tehottomasti viikonlopusta toiseen. Sitten ihmetellään, kun porukkaa ei kiinnosta koko hirvijahti, kun siellä pitäisi töröttää passissa koko syksyn kaikki viikonloput.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 15.11.2021 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylipäätään nykyihmisten ajankäytön kannalta törkeintä hirvijahtien järjestämistä on mielestäni sellainen tyyli, että järjestelyillä ei ole edes tarkoitus pyrkiä tehokkuuteen. Tyypillisesti joku läväyttää aina jossain kohtaa sen "pitää muistaa, että tämä on harrastus" -kommentin, jolla sitten pyritään vesittämään jahdin tehokkuuden vaatimusta.

Mielestäni vain tehokas hirvijahti on mukavaa. Ja metsästyksenjohdollisesti on tullut huomattua sekin, että koskaan ei tule jälkikäteen kitisemistä, jos jahti hoidetaan tehokkaasti ja nopeasti pois alta, mutta aina on vaippa vinossa, jos jahti venyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.11.2021 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Ylipäätään nykyihmisten ajankäytön kannalta törkeintä hirvijahtien järjestämistä on mielestäni sellainen tyyli, että järjestelyillä ei ole edes tarkoitus pyrkiä tehokkuuteen. Tyypillisesti joku läväyttää aina jossain kohtaa sen "pitää muistaa, että tämä on harrastus" -kommentin, jolla sitten pyritään vesittämään jahdin tehokkuuden vaatimusta.

Mielestäni vain tehokas hirvijahti on mukavaa. Ja metsästyksenjohdollisesti on tullut huomattua sekin, että koskaan ei tule jälkikäteen kitisemistä, jos jahti hoidetaan tehokkaasti ja nopeasti pois alta, mutta aina on vaippa vinossa, jos jahti venyy.


Mulle on kyllä tullut se käsitys, että osalle (yleensä koiramiehet) kaikkein suurin katastroofi on se, että luvat loppuu liian nopeasti.

Eli voidaan metsästää välillä vaikka millä muulla jahtimuodolla, kunhan sillä ei saada yhtään hirvilupaa käytettyä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 15.11.2021 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Juunas kirjoitti:
Fiksuin olisi kun jahdissa saisi käydä oman mielen mukaan ja tarvittaessa pitää vapaapäiviäkin, pysyisi moni hirvipipo vähän löyhemmin päässä syksyn mittaan.


Niin, jahdin pitäisi olla mahdollista myös viikolla, jos vapaapäivät tai kelit sen mahdollistavat. Valitettavasti jahti järjestetään useimmiten joutilaimpien ja kyvyttömimpien tahtipuikon mukaan, eli sinne mennään joukolla ja jahdataan tehottomasti viikonlopusta toiseen. Sitten ihmetellään, kun porukkaa ei kiinnosta koko hirvijahti, kun siellä pitäisi töröttää passissa koko syksyn kaikki viikonloput.



Kyllä nimenomaan näin.

Meillä homma on juurikin näin että koko osuudella saat olla yhden viikonlopun pois jahdista koko syksynä.

Puolikkaalla pitää olla puolet ja extrapäivän pois. Lihoista saat puolet. Itse olen näin ja riittänyt on jahtia ja lihaa. 9 päivästä olin 6 jahdissa eli tyhmyyttäni ihan liikaa...


Eläkeläisten kuoro kun päättää niin vain viikonloppuisin ja mielellään vähintään jouluun asti. Makkaranpaisto päivän tärkein hetki. kaikki pitäisi pyytää porukalla, aina. Kotoa pitää päästä pois mutta ei viikolla jos peltohirven joku ampuisi, se ei sovi.

Tälläkaudella aseen laukaisi vain yksi yli 60v, kaikki muut ns. Nuoriso-osasta. Karkeasti porukasta puolet yli 60v. Jahtaajia.

-tämä ampumattomuus ja hirvien näkemättömyys on nouseva trendi, kohistään, katkotaan risuja, taputellaan hanskoja.. Vhf ei korvanappia.

-paikat arvotaan nimenomaan ko. Ryhmän vaatimuksesta joka kerta, silti nuoriso ampuu hirvet senjälkeen kun menee arvonnassa hyvän passin saaneen "nestorin" käsistä, milloin nähden ja milloin näkemättä. Fiksuin olisi laittaa mies kykyjensä mukaiseen paikkaan passiin kun olemme kuitenkin metsästämässä ja tarkoitus on kaataa hirvi, ei mikään muu. Tai siis aktiiveilla on.

Koiria vain käytetään ja metsässä koiramiehet, ei muita. Yhtäkään ei ammuttu puhtaaseen seisontahaukkuun, silti kaikissa taisi olla koira hirven perässä. Koittanut ajaa jo vuosia sitä että aamulla vain koirat lähtee ja kun kiinteä haukku saatu niin passit ympärille.... Mutta kun ei.... Pitää tönöttää reppujakkaralla se 2h varulta jos sattuisi joku tulemaan....

Sitten taas...
Peurahomma täysin vapaa, ei pakotteita ei rajoitteita. Aktiivit harrastaa, kyttäämällä ja koirilla.


-mutta tulee vielä se päivä kun nykyiset aktiivit ovat jäljellä, siinä tyyli muuttuu kyllä vapaammaksi ja tehokkaammaksi. Metsästetään kun metsästetään ja nuotiolla ollaan vasta kun riista kumossa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Seuraava
Sivu 6 Yht. 12

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com