OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lyijyn käyttö metsästyksessä kielletään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 60, 61, 62  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TerPPa_88
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Elo 2021
Viestejä: 94

LähetäLähetetty: 12.02.2023 12:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:
Koavzurin linkittämämästä artikkelista mm. merikotkien lyijymyrkytyksistä, sekä muutamia huomioita tuosta jutusta.

Kesällä 2019 komissio pyysi EU:n kemikaaliovirastoa TARKASTELEMAAN, pitäisikö lyijyn käyttöä rajoittaa AMMUNNASSA ylipäänsä, silloin se koskisi kaikkea METSÄSTYSTÄ ???

Omat huomiot yllä olevasta tekstistä:
Miksi on sana tarkastella eikä sana TUTKIA, eikö tutkimustulokset ole vakuuttavia, riittäviä tai kestä lähempää tarkastelua vai onko ongelman laajuutta liioiteltu suojelupiireissä ?

Miksi kemikaaliovirasto pyysi tarkastelemaan lyijyn rajoitustarkoituksia AMMUNNASSA, jos ja kun kyse oli pääasiassa (vesi) lintujen saamat (syömät haulit vesien pohjasta) lyijyhaulit elimistöön ja sen aiheuttamat myrkytysoireet kuolemineeen sekä myös merikotkien sairastumiset/kuolemat syömällä vahingoittuneita tai kuolleita lintuja, joissa on ollut lyijyä tai lyijyhauleja.

Miten AMMUNNAN harjoittamisessa lyijyä päätyy vesilintuihin tai eläimiin ? Siis tutkitusti ?
Siis aika omituinen tapa koplata koko ammuntaharrastus kieltojen piiriin, ikään kuin radoilla tapahtuvan harjoittelun johdosta vahingoittuu tai kuolee suuret määrät mm. vesilintuja ja näitä ammunnan harjoittelun tuloksena kuolisi sitten myös mm. paljon merikotkiakin.

Epäilen ja väitän, että tuo kemikaalioviraston tekemä TARKASTUS ja sen avulla saatu peruste kieltää noinkin "kattavasti" lyijyn käyttö metsästyksen lisäksi myös ammunharjoittamisessa ampumaradoilla ei täyty kunnolla minkään tieteellisenTUTKIMUSTEN kriteerejä.
Tuon kemikaalioviraston tarkastelun lähtökohdaksi haiskahtaa asetetun jo jonkin poliittisen tahon johdolta ennakkoon halutuksi lopputulokseksi se, että lyijyn käyttö pitää vain saada kielletyksi mahdollisimman laajasti, siihen tarkoitukseen sopivan TARKASTELUN lopputuloksena.

Lyijyn käytön kieltämisen aiheuttamia ongelmia ja kustannuksia ei ole haluttu oikeasti "ymmärtää" kivääriammunnan rataharjoittelun osalta, vaikka niiden johdosta mm. pienoiskivääriammmunta ei vain toimi patruunoiden tarkkuuden romahtaessa ja isompien kaliberisten kivääriammuntojen tarkkuusongelmien lisäksi karkaavat kustannukset täysin kohtuuttomiksi ammuskulujen sekä mahdollisten aseiden vaihtojen jälkeen.


Joku voisi sanoa että elämä maksaa..

Onhan kalastuksessa myös käytetty lyijyä painotuksen ja jigauksessa yms . Toki aika vaikea yhdistää näitä petolintuihin?🤔 Jos lokki syö toukkajigin, jossa lyijymotti päässä, kohdistuu tämä yhteen petolintuun, ehkä 2 korkeintaan!☝️

Huolestuttava asenne metsästäjillä luontoa kohtaan, josta haetaan elämyksiä ja riistalihaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 12.02.2023 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä tuosta Koavzurin linkittämästä lehtiartikkelista.

On tärkeää ymmärtää, että tämä ei ole DIREKTIIVI, vaan muutos tehdään ASETUKSEN ? perusteella.

Se on siis suora muutos kaikkien jäsemaiden lainsäädäntöön.
Eli kaikkien jäsenmaiden on tehtävä se samalla tavalla samanaikaisesti.


Kommentteja yllä olevaan artikkelin tekstiin:
Miksi tuota lyijynkiellon "kattavaksi" kielloksi tarkoitettua kemikaalioviraston TARKASTELUN perusteella tehdyn menettelyn johdosta tehtyä päätöstä ei voidakaan tehdä DIREKTIIVIN tasoisena määräyksenä ?

Eikö kiellon perusteet tai sen johdosta saatu toimivalta riitäkään tekemään asiasta direktiivitasoista päätöstä koko EU:n alueelle ?

Sellainenkin ristiriita tässä on tulossa, jos tuo lyijykielto tehdään asetuksen tasoisena, niin se on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, koska siellä määräyksenä, että ihmisten oikeuksista ja niiden perusteista on määrättävä LAILLA.

Eli tässä lyijykieltoasiassa törmätään lakien hierarkian osalta taas myös tuohon kuuluisaan asiaan, että jokin lainsäädännön asia onkin ristiriidassa perustuslain kanssa.

Suomessa mikään laki tai alempi lainsäädäntö (mm. asetus) ei saa olla ristiriidassa perustuslain kanssa, koska perustuslaki on kaikkien muiden lakien yläpuolella hierarkisesti.

Jos jokin lainsäädäntö on vastoin perustuslakia, niin perustuslain tulkinta on määräävässä asemassa.
Yleensä tuo ristiriita muutetaan vastaamaan perustuslain säädöksiä sisällöltään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 12.02.2023 12:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolmas kommentointi tuosta Koavzurin artikkelista.

Tuossa artikkelissa on Ruokavirasto valokuva, jossa näkyy viivoitin ja lyijynokareita.

Tekstinä tuossa kuvassa on : Avatun linnun suolesta löytyneitä lyijysiruja.

Kun katsoo noita lyijysiruja, niin miten nuo linnun suolesta löydetyt haulit ? ovat tuollaisia pitkulaisia tai pirstoutuniden näköisiä sirpaleita ?

Luulisi veden pohjasta noukitun haulin olevan melkoisen pyöreä suoleen mennessä ja luulisi noiden kuluvan kivipiirassakin hieman tasaisemmin tai syöpyvän vatsalaukussakin happokylvyssä tasaisemmin.

Lisäksi tuossa jutussa on mainittu (ja yllä on puhittu aiemmin joutsenista)
Ruumiin avauksissa kivipiiraasta löytyy usein lyijyhauleja.
Ilmeisesti vesilnnut erehtyvät nokkimaan kivipiiraansa myös lyijyhauleja vesistön pohjasta.

Kun itse liikun merialueella jonkun verran, niin aika pieneltä tuntuu se, että nuo linnut poimisivat kovinkaan paljon vesistön pohjasta lyijyhauleja kivipiiraansa.

Pehmeäpohjaisissa/mutapohjaisissa vesialueissa nuo haulit painuvat tuonne pehmeän aineksen syvyyksiin pois pinnasta raskaampana materiaalina.
Jos pohja on hiekkainen, niin myös tuossakin materiaalissa pyöreän lyijyhaulin pitäisi upota muuta materiaalia (hiekka) painavampana syvemmälle pikku hiljaa aallokon vaikutuksesta.
Ei se painava kultanokarekaan yleensä jää kevyemmän hiekan päälle pintaan.

Jos kyse olisi karkeammasta sorasta pohjassa, niin tuossa tapauksessa haulit painuu isompien soramateriaalien välisiin koloihin.

Välillä kyllä hiukan ihmetyttää nuo väitteet, kuinka paljon vesilinnut saavat noita hauleja kivipiiraansa noukittua, ainakin Suomessa tai etenkin niillä alueilla missä itse liikun.

Enpä muista koskaan löytäneeni/nähneeni mistään luonnosta rannoilta, kallioilta, maasta tai vesirajasta lyijy- tai muutakaan haulia, vaikka olen istunut lukemattomissa paikoissa ja rannoilla etsinyt tarkoin kaikenlaista pikkutavaraa.

Tämä oma kommentointi ei tarkoita sitä, ettei lintujen kivipiiroihin ja suolistoon voi päätyä noita hauleja, mutta onko tuota riskiä liioiteltu julkisuudessa tarkoitushakuisesti, jotta lyijyn käytön kieltoja olisi helpompi vaatia toteutettaviksi.

Eihän jigien painoilla tai ampumaratojen lyijyammuksilla ole mitään keskinäistä tekemistä toistensa kanssa.
Lyijyammus ampumaradalla päättyy radan suojavalliin tai haulit rata-alueelle eikä se haittaa tai uhkaa vesintuja mitenkään tai joudu niiden kivipiiraan.

Jigipainoilla on paljon suurempi vaara tai mahdollisuus päätyä vesilintujen suolistoon, kun niitä jää vesistöihin verrattuna rata-ammunnan riskejä vesilintujen lyijyjäämien kerääntymiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
piippurihla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2022
Viestejä: 164

LähetäLähetetty: 12.02.2023 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
piippurihla kirjoitti:
Lyijyhaulien aiheuttama ongelma jossain matalissa lahdissa ei ole ollut lyijymyrkytys vaan koska raskaat haulit ovat täyttäneet linnun kivipiiran.


Mikähän olisi potenttiaalinen ympäristö (ja kuinka taajaan näitä vaikkapa esimerkiksi meiltä löytyy) että tuo kivipiiran hauleista täyttyminen olisi todellinen/yleinen ongelma? 10 ha hiekkapohjainen lahti jonka keskisvys 0.2 m jolla ammutaan 10.000 patruunaa vuositasolla?

Todellisuudessa vesialueen pitäisi olla melkoinen ampumarata että tämä olisi oikea ongelma.

Mietitäänpä vaikka jotain aluetta jossa perinteisesti suuri vesilinnustus paine. Montako haulia on todellisuudessa, siis ihan oikeasti, linnun saatavissa m² kohden johtuen veden syvyydestä ja pohjan laadusta?

Entäpä mikä on todennäköisyys että yksikään hanhi syö ikinä yhdenkään haulin jossain suolla? No luultavasti aika vtun pieni.

Ja se pienen pieni painoero haulia kohden, mikä vaikuttaa haulien niin ulko- kuin maalibalistiikassa on todennäköisesti siellä piirassa lienee aivan se ja sama!

Tämä siis vain pähkintää eri metalleista, eikä suinkaan "ase" kieltäjille kieltää tietyssä paikoissa koko haulikolla metsästys, joka tuon kivipiira pointin puolesta olisi perusteltua.


Ei nuo tapaukset joissa kivipiira on ollut täynnä hauleja ole ollut edes Suomesta. Vaan Keski-Euroopassa joillain matalila vesialueilla. Suomen oloissa haulit uppoavat pohjalietteeseen ja varmasti suurimmaksi osaksi niin syvään ettei niitä puolisukeltaja sieltä tavoita sattumaltakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
piippurihla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2022
Viestejä: 164

LähetäLähetetty: 12.02.2023 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lisäksi tuossa jutussa on mainittu (ja yllä on puhittu aiemmin joutsenista)
Ruumiin avauksissa kivipiiraasta löytyy usein lyijyhauleja.
Ilmeisesti vesilnnut erehtyvät nokkimaan kivipiiraansa myös lyijyhauleja vesistön pohjasta."

Ihmettelen miten joutsenet syövät vesitön pohjan lietteestä hauleja kun mitä niiden ruokailua on päässyt näkemään aivan vierestäkin veden äärellä. Ne syövät pohjasta kasvavia vesikasveja. Eivät suinkaan tongi pohjalietettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15335

LähetäLähetetty: 12.02.2023 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TerPPa_88 kirjoitti:

Joku voisi sanoa että elämä maksaa..

Onhan kalastuksessa myös käytetty lyijyä painotuksen ja jigauksessa yms . Toki aika vaikea yhdistää näitä petolintuihin?🤔 Jos lokki syö toukkajigin, jossa lyijymotti päässä, kohdistuu tämä yhteen petolintuun, ehkä 2 korkeintaan!☝️

Huolestuttava asenne metsästäjillä luontoa kohtaan, josta haetaan elämyksiä ja riistalihaa..
Pitääkö tuo sinun kommenttisi ymmärtää niin että sinusta on järkevää ja kohtuullista kieltää esim. lyijyhaulien käyttäminen ampumaradoilla ettei niitä ajautuisi joutseniin tai merikotkiin ? Jos näin, niin voisit hiukan valottaa miten tuo ajautuminen tapahtuisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
piippurihla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2022
Viestejä: 164

LähetäLähetetty: 12.02.2023 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TerPPa_88 kirjoitti:
hala kirjoitti:

Pitää varmaan hankkiutua lyijypitoisuusselvitykseen, kun on elämänsä syönyt lyijyllä ammuttua riistaa.


Ei välttämättä huono idea..
https://yle.fi/a/3-10028075


Jos asut asunnossa maavaraisen alapohjan päällä muista mitata myös radon pitoisuus ettet saa syöpää.

"Tutkittiin myös sitä kuinka lyijyä sisältävän luodin käyttö näkyy ammutussa hirvessä. Ruotsin elintarvikeviraston ylitarkastajan Arja Helena Kautton mukaan lyijymäärät olivat merkittäviä luodin osuma-alueella.

– Sillä alueella mikä on lähimpänä ammushaavaa voivat lihan lyijypitoisuudet olla jopa 146 mg kiloa kohden. Eli ne ovat tuhat kertaa vaarallisempia pitoisuuksia kuin muussa lihassa."

Mitä merkitystä on luodin osumakohdan murskaustuneella verilihalla joka on pelkkää jätettä. Ei sitä ravinnoksi ole käytetty koskaan.

"Riistalihan lyijypitoisuus on reilusti alle naudalle EU:ssa asetetun enimmäispitoisuusrajan 0,10 mg/kg. Maksassa ja munuaisessa pitoisuudet ovat jonkin verran korkeampia, mutta jäävät normaalisti myös selvästi alle sallitun enimmäispitoisuusrajan (0,5 mg/kg). Esimerkiksi Suomessa kaadetussa hirvenlihassa on noin 0,01 mg lyijyä kilossa.

Lyijy kerääntyy 90-prosenttisesti luustoon ja jonkin verran maksaan ja munuaisiin. Lyijy on raskasmetalli, joka on haitallinen sekä ihmisille että eläimille. Se vaikuttaa keskushermostoon ja aiheuttaa muun muassa käyttäytymishäiriöitä."

Aiheuttaa ongelmia millaisina pitoisuuksina? Hirvenlihassa on radioaktivisia aineitakin, kadiumia ja dioksiiniakin ym mitä laboratoriolaitteet löytävät. Miksi puhutaan tarkoituksen mukaisesti hirvenlihassa ilmakulkeutuvana olevan lyijyn aiheuttavan käyttäytymishäiriöitä vaikka määrät ovat alle turvallisena pidetyn rajan. Luodaan mielikuvia ammuslyijyn vaarallisuudesta yrittämällä saada nämä kaksi eri asiaa yhdistymään lukijan mielessä alitajuisesti.

Miksi sekoitetaan asiaan ylipäätään sateiden mukana kaukokulkeumana tullut lyijy mitä hirvet saavat ruokaillessaan. Sitten puhutaan lyijyn aiheuttamista käyttäymishäriöistä. Joita voivat aiheuttaa pitoisuudet mitä ei hirvenlihasta mitenkään koskaan voi saada.

Lyijyn aiheuttamia käyttäymishäiriöitä on raportoitu Amerikassa öljynjalostamoiden työntekijöilla joskus 30-luvulla. Aikana kun lyijyä käytettiin vielä lisäaineena ja työturvallisuus oli olematonta. Aiheesta tuli joku vuosi sitten tv dokkari. Nuo työntekijät saivat työssään valtavia määriä lyijyä höyryinä joka on täysin eri asia kuin ammusten lyijy.

Minkä takia ammusten lyijystä puhuessa. Sekoitetaan asiaan työperäinen altistuminen jossa lyijyä käsitellään sellaisessa muodossa ja tavoilla joita ei ole missään tuotantolaitosten ulkopuolella?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 12.02.2023 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piippurihla, kyllähän me ja moni muukin sen täälläkin foorumilla tietää.

Ennen ihmisiä oli helppo pelotella ja hallita uskonnon avulla. Se toimii vieläkin erittäin hyvin...hmmm...ns. alikehittyneissä banaanivaltioissa, joissa on monin paikoin vielä kovat rangaistukset jos ei noudata uskonnon vaatimia käytöstapoja.

Mm. länsimaissa tuo uskonnon merkitys on menettänyt otettaan jo aikalailla, moni kuuluu kirkkoon lähinnä tavan vuoksi eikä täällä katkota naisen kättä lihapölkyn päällä, jos nilkat tai kasvot hiukan näkyy vaatetuksen alta.

Eikä täällä kehittyneemmissä demokratioissa tuolla uskontokortin avulla enää suuria massoja liikutella, sen voi todeta jo kristillistenkin kannatusluvuista jossain määrin.

Kun kommunismi kyykkäsi kunnolla Neuvostoliiton mennessä lähes konkkaan tuossa joitakin kymmeniä vuosia sitten, niin samaan aikaan kuin lahjana alkoi erilaiset " viheraatteet" nostamaan suosiotaan myös poliittisesti.

No, vihreän liikkeenhän käytännössä kaappasivat entiset kommunisti taustaiset voimat ja samalla päästiin ikävän kuuloisesta kommunistileimasta hyppäämällä vihreyden kannattajiksi.

Samalla huomattiin vihreissäkin muiden puolueiden ja julkisuuden alun naureskelen jälkeen, että tällä vihreydellä voi saada myös valtaakin.
Tuota vallanahneutta ja himoahan ei tuolta porukalta ole ikinä puuttunut.

Ja kun tuolle porukalle on ominaista aivan samat keinot valtaa saadakseen kuin itärajan tuolla puolen, niin valehtelemisen jalo taito ei ole heille mikään ongelma.
Tuo porukka voi esittää totena tai perusteena ihan mitä vain ja vaatia sen jälkeen yhteiskuntaa toteuttamaan heidän esittämien vaatimusten mukaiset toimet.

Heidän tapoihinsa kuuluu yleensä esittää joitakin faktoja tarinansa pohjalle ja kehitellä niiden ympärille sopivan oloinen tarina, joka pyritään myymään julkisuuteen täysin totena kaikilta osin.

Jos muu ei auta, niin tehdään puolivillainen tutkimustulos sopivilla henkilöillä ja tahoilla, niin kappas vain, tutkimustuloskin tukee meidän vaatimuksiamme.

Eli "Vihreällä valheella" voidaan saada ja saadaan erittäin paljon kokoaan enemmän valtaa Suomen politiikassa ja hallinnossa, kuin oikeasti edes kuuluisikaan.
Samalla tavalla valtaa saadaan "vihreydellä" ja pyritään siihen sen avulla monin eri keinoin muuallakin eri maissa.

Ja eihän moni nyt edes "uskalla" lähteä arvostelemaan tai kyseenalaistamaan vihreitä väitteitä tai niiden todenperäisyyttä.
Ihan samalla lailla, kuin joku olisi ennen vanhaan hyökännyt jotain uskontoa vastaan ja alkanut kyseenalaistamaan koko uskonnon pelkkänä huuhaana.
Sillähän olisi saanut vain kansan vihat päällensä, etenkin noissa banaanivaltioissa vielä tänäkin päivänä.


Oli kyse lyijyhauli/ammusten kieltäminen tai niin moni muukin asia, niin, kaikki mahdolliset keinot käytetään kieltojen tai rajoitusten saamiseksi mahdollisimman kattavasti.

Ihmisten kuzetus tai pazkan puhuminen julkisen mielipiteen kääntämiseksi oman asian läpimenoksi ja päätöksien perusteiksi ei aiheuta näille vihreille mitään tunnontuskia.

Esimerkkejä tästä kuzetuksesta on paljon.
Kun esim. jokin vesilintulajin määrät taantuu, niin hetihän ollaan vaatimassa ko. Lajin kohdalta rauhoittamista tai pyynnin rajoittamista ( mm. Alli, haahka koskelot, jne.), mutta kun mm. valkoposkihanhen, merimetson, naakan, korpin Etelä-Suomessa tai jonkun muun lajin kanta nouseekin reilusti, niin suojelupuolelta löytyy heti vastaväitteitä, ettei näin vain voida toimia ja sallia näiden metsästystä/tappamista.

Ja esimerkkejähän löytyy vaikka kuinka paljon lisääkin, osoittamaan, MIKSI näin voidaan toimia.

Suomessa "vihreys" on täysin politisoitunut ja läpeensä kieroutunut tästä kommunistisesta taustastaan ja sen mukanaan tuoman härskin toimintakulttuurin johdosta.
Sitten erikseen on vielä se, että kuka voi luottaa "vihervetoiseen" suojelututkimukseen ja sen puoluettomuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12995

LähetäLähetetty: 12.02.2023 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:
Vielä tuosta Koavzurin linkittämästä lehtiartikkelista.

On tärkeää ymmärtää, että tämä ei ole DIREKTIIVI, vaan muutos tehdään ASETUKSEN ? perusteella.

Se on siis suora muutos kaikkien jäsemaiden lainsäädäntöön.
Eli kaikkien jäsenmaiden on tehtävä se samalla tavalla samanaikaisesti.


Direktiivi on ohje paikallisen lain säätämiseksi. EU -asetus on SUORAAN LAKI. Paikallista lakia ei tarvitse edes säätää koska EU-asetus velvoittaa suoraan kaikkia. Onko tämä lyijykielto EU -asetus vai jotain muuta ei ole minulle selvää. EU -asetus on kuitenkin todella jäykkää lainsäädäntöä jota harvoin käytetään.

Paikalliselle lainvalvojalle jää kuitenkin aina oma pelivaransa koska EU-asetuskaan ei voida kävellä esim paikallisen perustuslain ohi (ei vaan voi) ja jos asetus on ristiriidassa asioiden kanssa, joihin nEUParlaamentilla ei ole oikeutta puuttua, kuten maanpuolustus, niin taaskaan asetusta ei tarvitse noudattaa koska EU parlamentilla ei ole toimivaltaa maanpuolustusasioissa.

Käytännön tasolla EU asetuksetkin on syytä säätää laiksi koska esimerkiksi EU ei määrää rangaistuksia rikkomuksista ja ne esim Suomessa lukee vain Rikoslaissa. Jos rikoslakiin ei kirjata rangaistusta EU asetuksen rikkomisesta niin kyseisen EU asetuksen rikkomisesta ei voisi rangaista Suomessa ketään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12995

LähetäLähetetty: 12.02.2023 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

piippurihla kirjoitti:

Minkä takia ammusten lyijystä puhuessa. Sekoitetaan asiaan työperäinen altistuminen jossa lyijyä käsitellään sellaisessa muodossa ja tavoilla joita ei ole missään tuotantolaitosten ulkopuolella?


Koska Oikeamielisten Hyvien Ihmisten TM mielestä se on oikein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 12.02.2023 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Käytännön tasolla EU asetuksetkin on syytä säätää laiksi koska esimerkiksi EU ei määrää rangaistuksia rikkomuksista ja ne esim Suomessa lukee vain Rikoslaissa. Jos rikoslakiin ei kirjata rangaistusta EU asetuksen rikkomisesta niin kyseisen EU asetuksen rikkomisesta ei voisi rangaista Suomessa ketään.
Tämä on tärkeää.
Tämähän meillä on viety kemikaaliasetukseen ja rangaistuskin on ilmeisesti määritelty. Sanoikohan joku poliisi twitterin puolella, että ohjeistus olisi olemassa ja se olisi siis 8 päiväsakkoa.

Sitten vielä se, että aseasioissa lain rikkomuksista saattaa olla hallinnollisia seuraamuksia, vaikkei rangaistusta saisikaan. Ja aika varmasti moni kokisikin aselupien perumisen aidosti harmillisemmaksi, kuin päiväsakkoja silloin tällöin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2121
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 12.02.2023 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta lyijyhaulikiellosta merialueella.
6 metriä tai alle ja se 100 metriä varoina vielä.

Mutta onko tuo keskivedenkorkeuden mukaan vai kulloinkin vallitsevan tilanteen mukaan ?
Etenkin länsirannikolla voi olla matalia ranta-alueita ja vesihän voi paeta tai nousta kelien mukaan metreissä yllättävän paljonkin.

Rannan vesialueen raja voi vaihdella melkoisesti, kun meriveden pinta voi vaihdella merialueilla ääripäiden välillä jopa yli 3 metriä yhteensä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pykälä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2019
Viestejä: 877
Paikkakunta: länsi-wenäjä

LähetäLähetetty: 12.02.2023 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko tuo lyijyhaulikielto meille edes oikea ongelma?

Enemmäm olen huolisssani näistä pikkukaliperin luotiaseista,niissä menee metsään tää höpötys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15335

LähetäLähetetty: 12.02.2023 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pykälä kirjoitti:
Onko tuo lyijyhaulikielto meille edes oikea ongelma?

Enemmäm olen huolisssani näistä pikkukaliperin luotiaseista,niissä menee metsään tää höpötys.
Eihän tuo haulikielto maata kaada. Luotikieltoa ollaan vaan viemässä eteenpäin samoilla perusteilla, ja oikeasti vielä heikommilla. Ei kai kukaan järkevä ihminen usko että merikotkien lyijymyrkytykset ovat seurausta piekkarilla radalla ampumisesta tai metsästämisestä. Että jossain olisi sellaisia kasoja raatoja joissa olisi lyijyluoti sisällä, tai että joutsenet söisivät lyijyluoteja vesistöjen pohjasta. No, kohta joku tietysti kertoo uskovansa. Mut housuissahan nämä jo on, myöhäistä puristella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1951
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 12.02.2023 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän perspektiiviä: Mä olen aukonut nelinumeroisen luvun riistalintujen kivispiiroja (kaikki riistalinnut lukien, ei vain vesilinnut), enkä ole löytänyt niistä yhtään lyijyhaulia. Siis nolla. Yhden 3,5 millin teräshaulin löysin toissayksynä sorsan kivipiirasta. Olin ampunut tuon sorsan 3,5 millin teräshauleilla (vanhaa Drylock-varastoa), joten tutkin tietysti tarkasti, olinko ampunut tuon haulin kivispiiran sisään. No ei löytynyt selkeää sisäänmenoreikää, joten oli se vissiin nokan kautta mennyt.

Mutta tällä minun kohtalaisella otannalla on siis löytynyt yksi teräshauli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 60, 61, 62  Seuraava
Sivu 54 Yht. 62

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com