Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.01.2009 20:13 Viestin aihe: |
|
|
Siinä Tampereen perinneruokaa kitusiin lappaessa alkoi kummasti tehdä telkkää. Telkkiä on kuitenkin kersana tullut syötyä varmaan aika monenkin kiintiön edestä, joten mielessä oli jotain muuta kuin perinteistä ”telkkää kermakastikkeessa”. Ei muutakuin kenkien kärjet kohti kauppahallia.
Mora heilui, kirjoittaa Iltalehti…
Marinaadit, joilla ei varsinaisesti tähdätä telkän ominaismaun voimistamiseen
Kuubalaiset vallankumouslaulut soimaan ja nuija heilumaan.
Pieni ripaus sikaa mukaan.
Sibali mukaan
Perunoita seuraksi
Ihan syötävää
RÖYH |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 10.09.2009 10:35 Viestin aihe: |
|
|
Pakastealtaan herkkuja, lihanuijittua ja marinoitua telkkää paistinpannun ja uunin kautta, paistetut kanttarellit ja kylmänä voiteluna joku paksu maustettu kermahässäkkä + salaatti.
Kohtuullisen kohtuullista tuli tästä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 20.09.2009 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Perus ruskea kastike jauhelihaksesta ja telkän lihat sekaan. Alas meni. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja mice Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Elo 2008 Viestejä: 18 Paikkakunta: Rautjärvi
|
Lähetetty: 23.09.2009 18:06 Viestin aihe: |
|
|
Sivuaa aihetta..
Tulipas ammuttuu isokoskelo tossa viime lauantaina. No vetelin nahkan heti poies ja suolet otin poies. No kotona pistin linnun rasvattomaan maitoon likoomaan ja annoin olla vuorokauden. Sitte keitin ruhosta lihat irti ja pistin pannulle seuraavana päivänä. Ei ollu yhtään kalan makua havaittavissa ja oli muutenkin oikein hyvän makuista
Koskeloita ammun jatkossakin, jos vain kohalle sattuu ja suosittelen muillekin kyseistä lintua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 23.09.2009 19:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuohon lintuun varmaan toimii kalan maun poistajana sama liotus kuin vanhaan majavaan eli vuorokausi liuoksessa jossa on vettä, etikkaa ja suolaa. Etikkaa ei kovin paljoa koska sen ei ole tarkoitus antaa makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
stanu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Hel 2014 Viestejä: 9
|
Lähetetty: 11.10.2015 16:02 Viestin aihe: |
|
|
aikamoista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
BR-FOX Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Syy 2011 Viestejä: 742
|
Lähetetty: 18.11.2015 23:34 Viestin aihe: |
|
|
Silloin kun ollut telkkiä pyytämässä , ampumisen ,koiran noudon ja luovutuksesta verestänyt linnun samantien... Telkkäpataan punaviiniä ja kokille myös...loiventaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12384
|
Lähetetty: 21.11.2015 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän telkälle käy samat reseptit ja temput ku muilleki vesilinnuille. Itse ainakin tykännyt. Tarvi mitään erillisiä telkkäreseptejä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Viheltäjä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Maa 2015 Viestejä: 60
|
Lähetetty: 02.08.2019 00:02 Viestin aihe: |
|
|
Itse kynin telkästä höyhenet rintapuolesta ja leikkaan rintalihat irti. Jaloissahan näillä ei juuri syötävää ole. Nahkan otan fileerausveitsellä pois ja paistan normaalisti medium pihviksi. Hyvää on ollut enkä ole huomannut mitään maku ongelmia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 16:40 Viestin aihe: |
|
|
Poika ekaa kertaa telkkäkokkina
Vähän semmoiseeseen hommaan alan kallistua, että telkkien kanssa ei pakastaminen ainakaan makua paranna ja kermakastike ei ole telkkien juttu… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|