OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalintuhavainnot 2023
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 57, 58, 59  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1128

LähetäLähetetty: 09.10.2023 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talvi tuli ja pilasi linnunpyynnin.

Tyhjää oli aamupassissa. Tuli valittua väärä paikka ilmeisesti taas kun arvalla jonkun suon valitsin. Ei lentänyt teeren teertä.

Suolla äärimmäisen anaalista kävellä, kun vetisen sulansuon päällä on jäätynyt kerros lunta. Koirapyyntiä ei voi edes ajatella kun semmoinen rutina, että ei kävellessä kuule omia ajatuksiakaan.

Havaintona yksi riekko lähti kankaalta ja 30km matkalla soratietä ajaessa, pikkupakkasessa ja melkein tyynessä 1 kpl teeriä latvassa.

Että semmosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 09.10.2023 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No juu, se on tällästä.
Saattaa se minunkin saaliini jäädä tuohon yhten teereen mutta onhan siinä tasan teeri enemmän kuin yleensä vuosikausiin.
Että sikäli ihan jo onnistunut kausi, vaikka pitäähän sitä koettaa nyt nollaksillekkin kun sitäkin on jo reilu vuosikymmen tullut turhaan kanniskeltua, yhtään lintua ei sillä vielä ole päässyt tipauttamaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2991

LähetäLähetetty: 09.10.2023 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna kirjoitti:
Kyllä se suolla myös iso osa on niitä nuoria ja hölmöjä jotka ittensä helpommin tapattaa. En tiiä voiko tuota soidinpyynniksi sanoa kun soitimen keskus on 1.3km päässä. Passitettiin paikassa mikä ollaan vuosien saatossa huomattu että istuvat sinne jossain vaiheessa päivää. Ja sitä se meillä enimmäkseen on että jossain soitimien lähimaastossa pyydetään. Sehän on pakko jos teeriä haluaa saada meillä päin. Kuusamossa ja monessa muussa paikassa täysin eri asia koska parveutuminen ei ole samanlaista ja syys soitimia ei ole läheskään kaikkialla. Tai no tuokin vähän että minne päin kuusamoa menee..

Miten mahdollista että kiväärillä ammutut jäänyt väliin jos sitä olet vuosia kantanut? Kyllähän kiväärillä ampumapaikkoja enempi tulee kuin haulikolla, varsinkin loppukautta kohden. Kyllä kait viime syksynäkin lähes joka reissulle joitain paikkoja tuli kun kivääri selässä kierteli. Tai olisi varmaan tullutkin joka reissu mutta monesti veljen kanssa kuljetaan ja hieman jaetaan ampumatilanteita sen mukaan kumpi viimeksi saanut linnun.

Jos olisi koira niin enempi niitä kivääripaikkojakin tulisi. Työkaveri ampunut jo useita kiväärillä kun koira ajanut puuhun.

Taas on niin paikkariippuvaista. Pelloilla ja turvesoilla menevät ainakin meillä päin kuin magneetin vetämänä aina samoille paikoille. Ei sinne reunoille juuri lintuja jää. Paras soidinpaikka on 600m x 600m neva. Eipä sinnekään juuri lintuja jää reunoille. Keskelle painavat kaikki samaan sakkiin muiden kanssa. Välillä joku jää latvaan, menevät myöhemmin muiden mukaan tai poistuvat tantereelta latvoihin reunalle ennen siirtymistä kokonaan pois. Ja voin kertoa, että tuo on halutessaan aika helppo paikka, kun menee keskelle, niin siitä voi hallita koko aluetta kiväärillä halutessaan. Maahan on toki joskus hankala ampua, kun maanpinta vähän aaltoilee. Mutta kyllä sieltäkin paikka löytyy kun malttaa odotella. Sitten on taas iso rimpisuo mistä onkin heti vaikeampi päästä paukulle. Se on enemmän tuota reunoilta pyytämistä eikä paikat ole yhtä vakiot mitä muualla. Siellä voisi ehkä olla enemmän havaittavissa tuota, että nuoremmat jää reunoille ja vanhemmat urhot mittelee keskempänä. Myös kulkumahdollisuudet on selvästi rajallisemmat, eli läheskään jokapaikkaan ei pääse ilman kahluuhousuja. Sitten on muutama aukko mihin tulevat etenkin pakkasilla latvaan auringonnousun aikoihin ja jokunen suo missä käy vähemmän lintuja. Toiset paikat on helpompia passittaa, toiset vaikeampia. Jonkun mielestä passipyynti voi olla haastavaa, mutta niin on sorsan tai kyyhkyn pyyntikin joidenkin mielestä haastavaa. Käy ensimmäisen kerran oikeasti hyvällä paikalla pyynnissä, niin ajatusmalli voi muuttua ja haastava pyyntitapa on naurettavan helppoa. Niin minulle kävi myös sorsanpyynnissä, kun pääsin ensimmäistä kertaa oikeasti hyvälle kosteikolle. Linnut tuli väkisin laskutelineet alhaalla vaikka itse kahlasi keskellä lätäkköä edellisiä hakemassa. Aivan yhtä tulitusta koko ilta. Minulle riitti yksi reissu sitä lajia. Toiset kyttää yksin jossain suolammella missä nälyy muutaman kerran viikossa joku pieni parvi, niin mielikuva voi olla hieman eri. Minusta kaikki tavat on ok, hyvillä paikoilla täytyy vain muistaa maltillinen pyynti ettei veroteta liiikaa.

Meillä on niin peitteiset maastot ettei näe kiväärillä kaukaa. Sitä on jo haulikkohollilla ennen kuin on näkölinja ja sinne tureikon sekaan on turvallisempi täräyttää haulikolla ettei tule risuosumaa. Jos ei noita aamupassipaikkoja kiertele, niin harvoin näkee lintuja latvasta tai kaukaa. Hyvin kuvaa se, että pystykorvillekin ammuin varmaan 90% linuista haulikolla. Joskus on tuuri että ovat vaikka jonkun metsäkoneen uran varressa ja silloin pääsisi kiväärillä ampumaan. Viime syksynä tuli tuon seisojan kanssa useita tilanteita missä koira seisoi ja saatteli kaukaa puissa istuvalle parvelle. Lehden lähdön jälkeen niitä alkaa jo vähän nähdä puista, mutta ei monestikkaan vielä vanhan pyyntiajan puitteissa lokakuun loppuun mennessä. Maastojakin kun on erilaisia, ihan kuten niitä passipaikkoja.

Ja kyllä tuo on ihan tyypillistä, että koira ajaa linnut puuhun. Mutta suurin osa niistäkin on alkusyksyn hommia. Kun lehti alkaa tippua, niin ei meillä ainakaan linnut nouse lähipuuhun vaan painavat kerralla reilusti karkuun. Tuo vanha kauden pituus joista suurin osa ajasta oli tuota lehden lähdön aikaa, sen aiheuttamat arat linnut, vahvasti teeri voittoinen kanalintukanta ja peitteiset maastot. Siinäpä ne on pääosin syyt miksi itse siirryin pystykorvista seisojiin. Soveltuu paremmin meidän tureikoihin nuo tököttäjät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zelro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Tam 2022
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 09.10.2023 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voidaanko vetää karkeasti jotain rajaa jolloin teeret rupeat istumaan suuremmissa määrin hakkuuaukoilla eikä suolla? Tämä oli koko kaudella ensimmäinen viikonloppu kun teeriä ei tuolla yhdellä suolla juurikaan näkynyt, ainakaan istumassa. Yhtään en ole vielä tälle syksylle ampunut kun ovat niin uskomattoman arkoja. Vaikka kyttää kohtalaisen hyvässä näkösuojassa ja teeri laskee puuhun 150m päähän niin eivät kestä edes sitä pienen pientä liikettä että laskeudun reppujakkaralta kiväärin taakse.

Liekkö sillä taikaa kun lehti vielä koivussa, mene ja tiedä. Näin on isot pojat kertoneet. Näinköhän tulee ensimmäinen vuosi kun jään ilman lintua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2991

LähetäLähetetty: 09.10.2023 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ainakaan minun havaintojen perusteella voi vetää mitään rajaa. Taas kyse minusta enemmän paikasta. Olen ollut aloitusaamunakin aukolla passissa ja puihin on tullut lintuja. Ei isoissa parvissa kuten monesti myöhemmin, mutta yksittäiä lintuja. Eipä sitä kiväärillä puuhun tahdo yhtä enempää kerralla saadakkaan. Joillain paikoilla taas ei näy lintuja puissa ennen kuin ovat kunnolla parveutuneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jerzy



Liittynyt: 02 Syy 2023
Viestejä: 5
Paikkakunta: Hämeenlinna

LähetäLähetetty: 10.10.2023 08:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikonloppu Kurussa jätti jälleen kerran lintujen suhteen toivomisen varaa. Kolmeen päivään arviolta 10-12h kankaiden ja soiden reunojen perkuuta seisojalla ilman tilanteita. Yksi näköhavainto latvasta lähteneestä teerestä. Jos lintuja edes oli niin kova tuuli levitti hajut siten ettei koirakaan niitä osannut paikallistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1128

LähetäLähetetty: 10.10.2023 14:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oli passihommia kun kova jäätynyt lumi pilasi liikkuvan jahdin.

Menin tutulle "varmalle" paikalle kun halusin päästä kokeilemaan uutta putkea kiväärin päällä ja vaikka jos pääsisi sillä ampumaan jonkun linnun.

En kerennyt kuvien asettamisen jälkeen istua ehken 10 minuuttia passissa, niin oli kiintiö ammuttu täyteen mustia teeriä. Toinen uusi ja toinen vanha Very Happy

Vähemmän näkyi teeriä kuin viimevuonna ja kanahaukkakin kävi löymässä kuvan alas. Toinen koukkunokka näky kotimatkalla. Niitä riittää.

Ps. Ois saattanut nuo teeret kävelyttää koiran kanssa meleko paljon pitempään. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 2322
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 10.10.2023 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalluri kirjoitti:
Tänään oli passihommia kun kova jäätynyt lumi pilasi liikkuvan jahdin.

Menin tutulle "varmalle" paikalle kun halusin päästä kokeilemaan uutta putkea kiväärin päällä ja vaikka jos pääsisi sillä ampumaan jonkun linnun.

En kerennyt kuvien asettamisen jälkeen istua ehken 10 minuuttia passissa, niin oli kiintiö ammuttu täyteen mustia teeriä. Toinen uusi ja toinen vanha Very Happy

Vähemmän näkyi teeriä kuin viimevuonna ja kanahaukkakin kävi löymässä kuvan alas. Toinen koukkunokka näky kotimatkalla. Niitä riittää.

Ps. Ois saattanut nuo teeret kävelyttää koiran kanssa meleko paljon pitempään. Laughing


Vaan jos tällä kelillä olisit lähtenyt kivääri selässä kierteleen niin vähintään saman verran saanut lintuja Wink

Valto, ei mikään linnustus ole minun mielestä vaikeaa. Työkaverilta kyselin tänään kun sillä on joku nuori lintukoira että miten on kivääri holleja tullut. 4 teertä ja metson ampunut kun koira ajanut puuhun. Ja joistain tilanteista ampunut huti. Kulkee vaan vkl metillä niin aika hyvällä % tulee kivääri holleja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2991

LähetäLähetetty: 10.10.2023 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna sinulla lukee paikkakuntana koilismaa. Olettaisin että myös työkaveri metsästelee siellä suunnilla? Ihan varmasti tulee kivääriholleja. Olen itsekkin sillä suunnilla metsästänyt ja siellä se kiväärin kantaminen on eri tavalla perusteltua. Tulee lähemmäs rannikkoa tasamaalle tuonne soiden ja ohitusten sekaan ryteikköjä rymyämään, niin ei sillä kiväärillä tee enää juuri mitään ellei kiertele aukkojen laitoja. Ja nekin on usein metsän puolella järkyttävää risukkoa ja aukon puolella ojitettua, mätästettyä ja metsäkoneella myltättyä patikkoa, ettei siellä kehtaa kävellä. Vähän isompien metsien puolella kävellessä ei kertakaikkiaan näe haulikko hollia kauemmas. Aivan hyödyntön peli se kivääri jos kädessä olevalla haulikolla yltää ampua niin kauas kuin näkee. Aivan eri asia esim. Kuusamo, Taivalkoski, Suomussalmi, Puolanka jne. Maasto on aivan erilainen. Näkyvyyttä on paremmin, maat on kovempia ja niitä aukkojen laitojakin on nätimpi kävellä, vähemmän sitä lehtipuuta ja risukkoa, enemmän isompaa havumetsää. Rehevämmillä mailla vaan tahtoo kasvaa metsät niin tukkoon ettei siellä näe. Hirvihaukullekin pitää mennä monesti haulikko hollille ennen kuin elukan näkee. Koiraakaan ei monestikkaan näe jos seisoo 30m päässä. Joskus voi liivi näkyä jopa 50m, mutta paljon tulee tilanteita että pitää tutkan perusteella katsella että tässä se jossain 20-30m päässä on mutta ei vaan näe että missä.

Kyllä minäkin olen ampunut ja huomattavasti enemmän olisin saanut ammuttua koiran karkottamia puihin. Mutta ei siihen kivääriä kannata meillä päin käyttää, kun haulikko ajaa saman asian, mutta varmemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
massimo85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2006
Viestejä: 1536
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 10.10.2023 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin aamulla Teeripassissa nevalla kun oli nätti keli. Heti tuli 2 kpl vanhoja kukkoja kopiksi, josta haulikolla puotin molemmat. Laitoin aseen pois sit käsistä, ja keskityin polttelemaan sikaria ja juomaan kahvia. Reilu 30 teertä tuli kaikkiaan puihin jonka alla istuun ja 9 niistä oli kanoja. Kauempana isolla nevalla kuuulosti olevan kunnon pulinat menossa ja ainiin suolinkaisia oli molemmilla, harmi homma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1128

LähetäLähetetty: 10.10.2023 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna kirjoitti:
Jalluri kirjoitti:
Tänään oli passihommia kun kova jäätynyt lumi pilasi liikkuvan jahdin.

Menin tutulle "varmalle" paikalle kun halusin päästä kokeilemaan uutta putkea kiväärin päällä ja vaikka jos pääsisi sillä ampumaan jonkun linnun.

En kerennyt kuvien asettamisen jälkeen istua ehken 10 minuuttia passissa, niin oli kiintiö ammuttu täyteen mustia teeriä. Toinen uusi ja toinen vanha Very Happy

Vähemmän näkyi teeriä kuin viimevuonna ja kanahaukkakin kävi löymässä kuvan alas. Toinen koukkunokka näky kotimatkalla. Niitä riittää.

Ps. Ois saattanut nuo teeret kävelyttää koiran kanssa meleko paljon pitempään. Laughing


Vaan jos tällä kelillä olisit lähtenyt kivääri selässä kierteleen niin vähintään saman verran saanut lintuja Wink

Valto, ei mikään linnustus ole minun mielestä vaikeaa. Työkaverilta kyselin tänään kun sillä on joku nuori lintukoira että miten on kivääri holleja tullut. 4 teertä ja metson ampunut kun koira ajanut puuhun. Ja joistain tilanteista ampunut huti. Kulkee vaan vkl metillä niin aika hyvällä % tulee kivääri holleja.


Yhtään teertä ei näkynyt missään latvoissa muualla kuin soidin suolla ja lunta niin, että ihan haitoilla asti kahloa suon reunoilla niin liekkö nuita ois saanut ensimmäistäkään kävelemällä.

Eikä mitään hajua missä tuolla alueella voi kävellä latvoja katellen. Ei ole tuolla tullut käveltyä juuri kuin koirahommissa pikkulenkkejä .


Viimeinen muokkaaja, Jalluri pvm 10.10.2023 15:10, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rähmis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2015
Viestejä: 755
Paikkakunta: savossa

LähetäLähetetty: 10.10.2023 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkukaudestakin kannan luotipyssyä selässä pomppulinnustuksessa. En ole tainnut vielä kahteenkymmeneen vuoteen kertaakaan joutua käyttämään. Loppukauden latvalintukelit asia erikseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoMaPeKa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Mar 2018
Viestejä: 57

LähetäLähetetty: 10.10.2023 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei näkynyt eilen Ranuan selkosilla suon laidassa passissa olessa teeriä puissa kuin maassakaan soitimella, aivan hiiren hiljaista.
Päätin lähteä kävelemään soiden reunoja ja eihän siitä mitään tullut kun se vähäinenkin lumi oli pinnasta niin karkeaa että ruoske kuului varmasti matkojen päähän. 2 teertä äkkäsin puusta suonlaidasta mutta lähestyminen toivotonta ja linnut karkkosivat.
Pois lähtiessä huomasin ukkometson lentoon lähdön 100m päästä maasta vanhan hakkuuaukon reunasta lentäen aukon yli. Nopea karttasovelluksen silmäys ja toivoin hartaasti metson jäävän n.300m päähän pienen nevan laitaan aukon taakse. Ei muuta kuin suunta linnun perään ja kiikarointia. Ja niinhän siinä kävi että metso näkyi jäävän suon laitaan mäntyyn istumaan. Äkkiä munat turpeeseen ja etäisyysmittari näytti matkaksi 190m. Pari naksua ylös ja puristus. 6.5 Creedmoor puhui karua kieltään. Tähtäyspiste oli sijoitettu kaulan tyveen ja lopsaus kuului metson niiatessa kohti maata.
Tarkka puun merkkaus ja sieltähän se löytyi männyn juurelta. Reikä juuri siinä missä piti ollakin eli kaulantyvessä. Aikuinen kukko, ei vanha homenokka mutta ei poikanenkaan, paino suolistettuna 3.3kg.
Vuosi sitten isänpäivänä ammuin kilometri eilisestä metsosta puoli kiloa painavamman ja se oli vanha lintu.
Hyvä päivä.
_________________
...en tiiä s....na...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jullimus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2017
Viestejä: 763

LähetäLähetetty: 10.10.2023 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rähmis kirjoitti:
Alkukaudestakin kannan luotipyssyä selässä pomppulinnustuksessa. En ole tainnut vielä kahteenkymmeneen vuoteen kertaakaan joutua käyttämään. Loppukauden latvalintukelit asia erikseen.


Minäkin kannoin ennen. Nykyään alkukaudesta pelkkä haulikko ja näin lokakuun puolenvälin jälkeen saa ulkoiluttaa pelkkää kivääriä. Lehden aikaan jos pomppulintu maastoissa kulki, kivääritilanteita ei käytännössä tullut ollenkaan, ellei erikseen mene passittamaan teeriä suolle/pellolle. Jotenkin se teerien passitus varmoilla paikoilla ei kiinnosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 10.10.2023 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päivällä oli porinaa linnunpyynnistä ja aika moni oli jo v...ttuuntunut hakkuumurrokoihin, rääseiköihin ja niihin kaivettuihin ojiin niin että yhä useampi on palannut taas kyttääjäksi, kanakoiramiehetkin käyvät jossain muualla, helpommissa maastoissa, jahdissa.
Vuosi vuodelta metsähoito raiskaa maastoa yhä vaikeakulkuisemmaksi ryteiköksi ja nyt vielä nuo myllyh...tit puhovat maiseman niin täyteen teitä ja lansseja ettei niiden välisiin risukoihin hullukaan enää viitsi tunkea.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 57, 58, 59  Seuraava
Sivu 21 Yht. 59

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com