OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Presidentinvaalit 01/2024
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 51, 52, 53  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16690

LähetäLähetetty: 09.02.2024 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Black Bart kirjoitti:
Minä tein päätöksen presidentin nimitysoikeuden perusteella. Molemmat ehdokkaat !&%¤#, mutta tämä maa ei kestä enää vihreitä korkeina virkamiehinä.


Hyvä pointti, täsmälleen samaa mieltä.


Samoilla linjoilla.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3019
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.02.2024 13:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Illallahan tuo sitten näkee miten gallupit piti paikkansa, jos keskustan ja persujen porukka on äänestänyt ennusteen mukaisesti niin eron luulisi olevan huomattavasti suurempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhnakakkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2024
Viestejä: 184

LähetäLähetetty: 11.02.2024 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään sitten pitäisi valita ruton ja koleran väliltä Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhnakakkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2024
Viestejä: 184

LähetäLähetetty: 11.02.2024 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vapaa päivähän meillä ei mennä kanssa molemmilla on. Päivällä Oli pientä äänestys intoa mutta sekä lumikenkä lenkki että myöhemmin emännän kanssa hiihtolenkki teki sen ettei nyt minkään stupin takia viitsi raahautua äänitys paikalle.
Stuppi on sama kuin äänestäisi ketä tahansa Helsingin pääkonttorin insinööriä. Hevonpaskaa ei tiedä Maaseudun asioista. Haavisto sitten taas on poissuljettu siksi että on tietävinään liikaakin Maaseudun asioista
Stopin äänestäminen omalla kohdallani olisi pelkkää politiikkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 11.02.2024 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haaviston meriittejä mediasta:

1990: Haavisto: Uusi tilanne edellyttää, että myös Suomi lähtee aseidenriisunnan tielle. Sotilaallisten uhkakuvien sijaan turvallisuusriskiksi ovat nousseet ympäristön pilaantuminen sekä Eurooppaa sisäisesti jakava ja pohjoista ja etelää erottava sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen epäsuhta. Asevarustelulla – edes tehokkaimmilla uusilla torjuntahävittäjillä – ei kyetä torjumaan näitä uhkia. Päinvastoin asevarustelu ja sotatarviketuotanto ovat olleet niitä synnyttämässä. Eduskunta edellyttää, että laaditaan ohjelma Suomen oman aseriisunnan toteuttamiseksi ja turvallisuuspolitiikkamme saattamiseksi uutta eurooppalaista todellisuutta vastaavaksi. Ensimmäisenä askeleena tähän suuntaan on puolustusmäärärahoista vähennettävä vuosittain 10 prosenttia käytettäväksi ympäristöministeriön hallinnonalalla kansainväliseen ja kansalliseen ympäristönsuojeluun.”

1990: Haavisto vaati, että Helsingin edustalla oleva Santahaminan varuskuntasaari muutettaisiin virkistysalueeksi tai ekokyläksi.

1991: Pekka Haavisto oli kansanedustajana mukana suomalaisvetoomuksessa, jossa haluttiin KGB:n norjalaisvakooja Arne Treholtille parempaa kohtelua tai armahdus.

1992: Armeijan "sivarina" suorittanut Haavisto vihreiden johtohahmona vastusti vuonna 1992 Hornet-hävittäjien kauppaa, mutta on nyt hakeutumassa presidentin vakanssille puolustusvoimien ylipäällikön virkaan.

1992: Hornet-kaupan rahoitus hyväksyttiin eduskunnassa äänin 99–68. Tämän jälkeen Pekka Haavisto oli ehdottanut ponsilauselmaa, jonka mukaan Suomen pitäisi leikata puolustusmenoja kymmenen prosenttia vuosittain. – Se olisi merkinnyt Suomen itsenäisen puolustuskyvyn asteittaista romuttamista, Esko Aho kuvaili.

1995-: Oli toimeenpanemassa ympäristöministerinä Natura-pakkosuojelualueet.

2008: Haavisto halusi armeijan kriisiajan vahvuutta vähennettävän 350 000 yli puolella eli 150 000:een.

2009: Antamassaan lehtihaastattelussa Haavisto piti huonona sitä, että Suomessa ei ole avattu keskustelua yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista, kuten Ruotsissa tehtiin.

2012: Haavisto: USKON, että demokratia on se tie, jolla venäjä tulee etenemään. Venäjän kehitys ei varmaan tuo suuria turvallisuusuhkia Suomelle.

2014: Fortumin sähkönsiirtoverkot myytiin pääosin ulkomaisten pääomasijoittajien omistamalle Carunalle. Vihreiden omistajaohjauksesta vastannut ministeri Pekka Haavisto tuki kauppaa ja vakuutteli, että myynti olisi hyvä ratkaisu.

2015: Puolustusministeri Carl Haglund (r.) kirjoitti pohjoismaisten kollegoidensa kanssa 2015 Venäjän uhasta. Pekka Haavisto arvosteli häntä ”megafonidiplomatiasta”.

2019: Haavisto totesi Ylen vaalikoneessa olevansa eri mieltä väitteestä, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuuspoliittista asemaa.

2019: Pekka Haavistoa haastateltiin venäläiselle Fontanka-uutissivustolle. Hän muun muassa perusteli, miksi Venäjän säilyminen Euroopan neuvostossa on tärkeä. Haavisto kertoi itse käyneensä Venäjällä lapsuudessaan ja opiskeluaikoina ensin turistina, mutta ryhtyneensä 1986 alkaen luomaan yhteyksiä venäläisiin vihreisiin aktivisteihin.

2019: Ulkoministeri Haavisto painosti konsulipäällikkö Pasi Tuomista myös jatkamaan Venäjää suosivaa, muusta EU:sta poikkeavaa viisumikäytäntöä. Halla-ahon mukaan ”Venäjä-teema herättää paljon ikävämpiä kysymyksiä” (kuin al-Hol). Hän kirjoitti, että ”jos olisin vihreiden hallituskumppani, pohtisin hyvin tarkkaan sitä, miksi ulkoministeri Haavisto pyrkii ajamaan paitsi Suomen etujen vastaisia myös EU:n ja Schengen-alueen säännöistä poikkeavia käytäntöjä maamme viisumipolitiikassa”.

2019: Haavisto ulkoministerinä toimi al-Hol-jupakassa lainvastaisesti järjestellessään leirillä olevien suomalaisten kotiuttamisia.

2019: Konsulipäällikkö Pasi Tuomisen kritisoidessa asiaa Haavisto ryhtyi valmistelemaan Tuomisen siirtoa pois tehtävistään erimielisyyksien hälventämiseksi.

2020: Haavisto äänesti jääviydestään huolimatta eduskunnassa oman luottamuksen puolesta, josta versoi kanteluvyöry oikeuskanslerille.

2020: Ulkoministeri Pekka Haavisto pitää Euroopan ja Suomen suurimpana turvallisuusuhkana ilmastonmuutosta.

2022: Ulkoministerinä Pekka Haavisto vastusti vielä tammikuussa Suomen liittymistä Natoon.

2022: Silloin mietin, että meillä on perinteisiä uhkia vastaan aika hyvät puolustusvoimat ja puolustusstrategiat, mutta tämäntyyppistä uhkaa, jota Venäjä oli luomassa etenkin epätavanomaisten aseiden kohdalla, niihin meillä ei ole olemassa keinoja. Silloin ajattelin, että syvempi puolustusyhteistyö Naton kanssa on ratkaisu, Haavisto kertoi Iltalehdelle 5.12.2022.

2023: Haaviston mielestä Suomeen tuodut Isisnaiset eivät ole turvallisuusuhka, Supo on asiasta toista mieltä.

2023: Viimeisinä tehtävinään hän salasi Pietarin ja Moskovan lähetystöjen tilien sulkemisen kolme viikon ajan. Asia paljastuessa Haavisto perusteli salaamistaan välttääkseen maidemme välisen yhteistyön rippeiden kariutumista, mutta käytännössä pelasi Vladimir Putinin pussiin.

Haavisto ei myönnä tehneensä virheitä. Paitsi presidenttitentissä suurimmaksi virheeksi mainitsi etteivät Natura-hankkeessa olleet yhteydessä suoraan maanomistajiin.

Haavisto on myös moittinut Venäjä-uhasta varoittaneita poliitikkoja vielä senkin jälkeen, kun Venäjä miehitti laittomasti Krimin ja aloitti sotatoimet Itä-Ukrainassa.

Moittinut Mika Aaltolaa liian Nato-myönteisistä puheista.

Jos Haaviston toiveet olisivat toteutuneet, niin Suomen puolustuskyky olisi heikentynyt olemattomiin, ja nyt Suomi saattaisi olla Ukrainan asemassa.

Haaviston puolison edesottamukset eivät myöskään ole kovin edustavia.

Yle ei ole juurikaan tuonut esille Haaviston ajamia asioita ja edesottamuksia. MTV sentäs hieman tenttasi niistä.

Itse ihmettelen kuinka tällainen henkilö on edes ehdolla presidentin virkaan. Lienee sanomattakin selvää oma äänestyskäyttäytyminen, vaikka tiedän ettei Stubbin historiakaan ole virheetön. Mutta itse en voi hyväksyä Haaviston ajamia ja tekemiä asioita.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
jjsotto
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 82

LähetäLähetetty: 11.02.2024 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9432

LähetäLähetetty: 11.02.2024 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Hai, miks työ höpäjäääätte koko ajan vaa vaaaaleis´t, ja unohatte myöt tummat iha tyyyystiiiin!"



Juuh, olipahan v!ttumaisin äänestys ikinä.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2024 20:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse kiinnitin jossain välissä huomiota seuraavaan hommaan, saattoi toki olla sattumaakin.

Nykyinen presidentti Niinistöhän on aina suhtautunut Perussuomalaisiin ”aika nihkeästi”. Valtakunnan ykkösmielipiteen haltijana tuosta tuskin on PS:lle etua ollut millään rintamalla.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen jossain välissä alettiin uutisoimaan, että käytönnössä PS:n kannattajat ratkaisevat presidentin, koska Halla-Ahon takana ollut 19% äänestäjäpotentiaali on niin iso.

Sitten näitä PS:n napahenkilöitä alkoi tulla julkisuuteen kertomaan, että pitkällisen pohdinnan jälkeen ovat päätyneet äänestämään Stubbia syystä X ja Y.

Tiedä sitten, hierotaanko tässä ”normaalimpia välejä” tulevaan presidenttiin, vaiko tiivistetään puolueiden välistä ”liittoumaa” muuten. Aika ratkaisevaahan on Pääministeri-Valtionvarainministeri akselin toimiminen, kun pressanvaaleista päästään. Sitä ei ainakaan haittaa PS:n puolijulkinen siirtymä Stubbin taakse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5943

LähetäLähetetty: 11.02.2024 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mieteskelen tässä itsekseni 9 minuuttia ennen ennakkoääniä, että kyllä ihminen on aika hukassa, jos ei tiedä kumpaa ehdokasta äänestäisi. Kumpi hyvänsä se suosikki sitten onkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rausku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hel 2018
Viestejä: 414

LähetäLähetetty: 11.02.2024 20:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihmetellä tosiaan pitää miksi Haavisto ylipäätään on ehdokkaana ja kolmatta kertaa?
Pitää olla todella tumman vihreät lasit päässä jos häntä äänestää Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16672
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2024 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vissiin on maailmassa vielä jotain vähän oikein..
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zeke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 735

LähetäLähetetty: 11.02.2024 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista että Lappi äänesti Haavisto aika ahkerasti (ylen tulospalvelun mukaan).

Ehkä Stubb koetaan "etelän mieheksi".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 11.02.2024 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohtalaisen tasan meni Lapissa äänet prosenteissa. Täällähän kyllä asuu monenmoista ituhippiä, mutta onko noin paljon kuin Haaviston äänimäärä antaa ymmärtää.
Pitää kyllä huomenna työpaikan kahvihuoneessa sanoa punaviherkommunistikollegoille, että Pekka on tottunut numeroon kaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rausku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hel 2018
Viestejä: 414

LähetäLähetetty: 11.02.2024 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yllättävän pieni on tuo ero rosenteissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6534

LähetäLähetetty: 11.02.2024 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rausku kirjoitti:
Yllättävän pieni on tuo ero rosenteissa.


Sen kirvelempää on tappio !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 51, 52, 53  Seuraava
Sivu 46 Yht. 53

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com