Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jahtireppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Huh 2005 Viestejä: 3345
|
Lähetetty: 22.12.2024 21:06 Viestin aihe: |
|
|
Perin herkulliselta näyttää 👌 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17206 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.12.2024 07:07 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.
Mukava nähdä ystäviä ja tuttuja samalla, nähdä tyytyväisiä ilmeitä ja osin helpottaa joidenkin joulustressiä kinkunpaiston osalta. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6261 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 23.12.2024 09:05 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.
|
Makuja on monia sano musti.
Mä jätän 57 asteeseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 323 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 23.12.2024 23:57 Viestin aihe: |
|
|
Savurinki aika mitätön, mutta jos tykkää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17206 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 24.12.2024 19:04 Viestin aihe: |
|
|
longi kirjoitti: | Savurinki aika mitätön, mutta jos tykkää |
Niin meinasitko että minulla vai 57° asteen lihassa?
Tuo oli vielä lämmintä kun leikkasin, nyt on väri muuttunut ja savu mennyt läpi ja joulukinkussa oli semmonen 20mm savurinki.
-peura sitä prossinväriä sisältä..... :wink
: _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3318 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 31.12.2024 00:12 Viestin aihe: |
|
|
Kylmäsavua tehtiin kauriista ja hirvestä.
Aivan hyvää varsinkin hirvi kun jäänyt keskeltä pehmeämmäksi. Ens kerralla pitää ottaa aiemmin pois, laittaa vakuumiin ja antaa jonku viikon jääkaapissa makujen tasaantua.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6261 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 31.12.2024 08:52 Viestin aihe: |
|
|
Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TA Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Huh 2014 Viestejä: 2399
|
Lähetetty: 31.12.2024 09:32 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin. |
Jääkaappilämpötila, 4-6 astetta. _________________ Eksyvä ei tietä kysy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6261 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 31.12.2024 10:05 Viestin aihe: |
|
|
TA kirjoitti: | Tumpeelo kirjoitti: | Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin. |
Jääkaappilämpötila, 4-6 astetta. |
Jaahas, eli toimiiko savustuksessa toimiva jääkaappi lämpöisessä autotallissa? Ulkona alkaa olla liian kylmä ja jääkaapit ei taida lämmittää itseään?
Saaristolaisen kanssa pelaaminen taitaa vaatia liikaa työtä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 31.12.2024 10:16 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.
|
Makuja on monia sano musti.
Mä jätän 57 asteeseen. |
Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6261 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 31.12.2024 10:32 Viestin aihe: |
|
|
Oskari kirjoitti: | Tumpeelo kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.
|
Makuja on monia sano musti.
Mä jätän 57 asteeseen. |
Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi. |
Joo, noin suunnillen minäkin sillä erolla, että käärin voimapaperiin ja laitan styroxlaukkuun vuorokaudeksi.
https://www.motonet.fi/tuote/mustang-butcher-paperi-73-cm-x-30-m?product=85-02129 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3318 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 31.12.2024 11:21 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin. |
Liekkö niin tarkkaa vaikka lämpötila seilaa miten vaan. Vaikuttaa tietysti siihen savustus aikaan niin kuin myös ilman kosteus. Tuskin itse maistan eroa siinä onko liha ollut koko ajan tietyssä lämpötilassa vai lähes kokonaan säiden armoilla niin kuin seinäkuivaliha.. Vanhassa metsästys kalastus lehdessä oli hyvä juttu kylmäsavustuksesta. Tai siitä miten tuossa naapurissa Juotasniemellä sen tekevät. Pitää katsoa mitä siinä sanottiin jos löydän lehden.
Hirvenlihat suolattiin hieromalla pintaan suolaa ja kauriinlihat suolaliemessä. Molemmat näkyy toimivan. Monenlaista kelitä sattui näiden viikkojen ajalle kun olivat savussa eikä ole mitään pakkasvahtia. Kovimmilla pakkasilla poltettiin vähän tulia krillimökissä jonka seinässä erillinen komero kylmäsavustukselle niin varmaan ei niin kova pakkanen ollut siellä.
Ajateltiin että voisi vielä laittaa toisen satsin. Muutaman metson fileen, kaurista ja hirveä. Samalla tulis kyllä lohta ja juustoakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3318 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 31.12.2024 11:29 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17206 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.12.2024 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | Oskari kirjoitti: | Tumpeelo kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.
|
Makuja on monia sano musti.
Mä jätän 57 asteeseen. |
Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi. |
Joo, noin suunnillen minäkin sillä erolla, että käärin voimapaperiin ja laitan styroxlaukkuun vuorokaudeksi.
https://www.motonet.fi/tuote/mustang-butcher-paperi-73-cm-x-30-m?product=85-02129 |
Tuo nyt vielä ehkä yksittäiskappaleilla menee mutta kun kymmeniä kiloja alkaa olla niin en näe järkevänä.
Eikä tarvitsekaan onneksi.
Savustimet ja saunat vaihtelee, ei pysty vertailemaan. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6261 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 31.12.2024 11:44 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: |
Tuo nyt vielä ehkä yksittäiskappaleilla menee mutta kun kymmeniä kiloja alkaa olla niin en näe järkevänä.
|
Joo, urakkamiehet erikseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|