OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustus ja palvauskalusto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3345

LähetäLähetetty: 22.12.2024 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perin herkulliselta näyttää 👌
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17206
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 23.12.2024 07:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.



Mukava nähdä ystäviä ja tuttuja samalla, nähdä tyytyväisiä ilmeitä ja osin helpottaa joidenkin joulustressiä kinkunpaiston osalta.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6260
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 23.12.2024 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.



Makuja on monia sano musti.

Mä jätän 57 asteeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 323
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 23.12.2024 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savurinki aika mitätön, mutta jos tykkää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17206
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 24.12.2024 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

longi kirjoitti:
Savurinki aika mitätön, mutta jos tykkää


Niin meinasitko että minulla vai 57° asteen lihassa?

Tuo oli vielä lämmintä kun leikkasin, nyt on väri muuttunut ja savu mennyt läpi ja joulukinkussa oli semmonen 20mm savurinki.

-peura sitä prossinväriä sisältä..... :wink


:
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3314
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.12.2024 00:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylmäsavua tehtiin kauriista ja hirvestä.

Aivan hyvää varsinkin hirvi kun jäänyt keskeltä pehmeämmäksi. Ens kerralla pitää ottaa aiemmin pois, laittaa vakuumiin ja antaa jonku viikon jääkaapissa makujen tasaantua.



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6260
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 31.12.2024 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2399

LähetäLähetetty: 31.12.2024 09:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin.


Jääkaappilämpötila, 4-6 astetta.
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6260
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 31.12.2024 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TA kirjoitti:
Tumpeelo kirjoitti:
Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin.


Jääkaappilämpötila, 4-6 astetta.



Jaahas, eli toimiiko savustuksessa toimiva jääkaappi lämpöisessä autotallissa? Ulkona alkaa olla liian kylmä ja jääkaapit ei taida lämmittää itseään?

Saaristolaisen kanssa pelaaminen taitaa vaatia liikaa työtä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 31.12.2024 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.



Makuja on monia sano musti.

Mä jätän 57 asteeseen.


Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6260
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 31.12.2024 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oskari kirjoitti:
Tumpeelo kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.



Makuja on monia sano musti.

Mä jätän 57 asteeseen.


Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi.


Joo, noin suunnillen minäkin sillä erolla, että käärin voimapaperiin ja laitan styroxlaukkuun vuorokaudeksi.

https://www.motonet.fi/tuote/mustang-butcher-paperi-73-cm-x-30-m?product=85-02129
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3314
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.12.2024 11:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Mikäs lämpötilaa kylmäsavun tekemisessä on ideaali? Tarvisi alkaa perehtymään siihenkin.


Liekkö niin tarkkaa vaikka lämpötila seilaa miten vaan. Vaikuttaa tietysti siihen savustus aikaan niin kuin myös ilman kosteus. Tuskin itse maistan eroa siinä onko liha ollut koko ajan tietyssä lämpötilassa vai lähes kokonaan säiden armoilla niin kuin seinäkuivaliha.. Vanhassa metsästys kalastus lehdessä oli hyvä juttu kylmäsavustuksesta. Tai siitä miten tuossa naapurissa Juotasniemellä sen tekevät. Pitää katsoa mitä siinä sanottiin jos löydän lehden.

Hirvenlihat suolattiin hieromalla pintaan suolaa ja kauriinlihat suolaliemessä. Molemmat näkyy toimivan. Monenlaista kelitä sattui näiden viikkojen ajalle kun olivat savussa eikä ole mitään pakkasvahtia. Kovimmilla pakkasilla poltettiin vähän tulia krillimökissä jonka seinässä erillinen komero kylmäsavustukselle niin varmaan ei niin kova pakkanen ollut siellä.

Ajateltiin että voisi vielä laittaa toisen satsin. Muutaman metson fileen, kaurista ja hirveä. Samalla tulis kyllä lohta ja juustoakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3314
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.12.2024 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17206
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 31.12.2024 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Oskari kirjoitti:
Tumpeelo kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Kyllä nappiin meni kertakaikkiaan.
Tuo 68° on maaginen luku peurankinkulle.



Makuja on monia sano musti.

Mä jätän 57 asteeseen.


Sama täällä 57-60 sisälämpöön vedän, sitten kieputan foliot päälle ja saa rauhassa tasaantua siinä, hieman nostaa lämpöä vielä tuossa vaiheessa.
Ei mene kuivaksi ja kestää hyvin vetää siivuiksi.


Joo, noin suunnillen minäkin sillä erolla, että käärin voimapaperiin ja laitan styroxlaukkuun vuorokaudeksi.

https://www.motonet.fi/tuote/mustang-butcher-paperi-73-cm-x-30-m?product=85-02129


Tuo nyt vielä ehkä yksittäiskappaleilla menee mutta kun kymmeniä kiloja alkaa olla niin en näe järkevänä.

Eikä tarvitsekaan onneksi.

Savustimet ja saunat vaihtelee, ei pysty vertailemaan.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6260
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 31.12.2024 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:


Tuo nyt vielä ehkä yksittäiskappaleilla menee mutta kun kymmeniä kiloja alkaa olla niin en näe järkevänä.


Joo, urakkamiehet erikseen. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Seuraava
Sivu 16 Yht. 17

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com