OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 43, 44, 45
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17543
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 02.06.2025 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä olen kyllä semmonen vauvasuu ettei toista, toiset mustapippuritkin jo aivan liian tulisia, mieto vaalenvihreä pepperoni vielä menee mutta medium eli tummemmanvihreä no go.

-joskus amarillossa ensikertaa niin reteästi haukkasin sitä pientä punaista paprikaa siinä lautasella... Niin puolentunnin tauko tuli syömiseen, niin paljon poltti kaikki.

Ja vaikkei tulista ole niin pesto. En käsitä mikä on se aines mikä siinä etoo, ei passaa edes keittiöön tulla jos jotain pestoa sisältävää on lämmitelty ja tuoksuu. Eikä tarvi olla kuin joku pakastepizza tai tortillini.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1377

LähetäLähetetty: 02.06.2025 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytetyt rocot on kyllä viimeisenpäälle herkkua. Niitä tuli viime vuonna syötyä kyllä meleko paljon kun paprikan kokosia rieseneitä roikkui puskissa sankko tolkulla.

Ryöppäämällä niistä saa inhimillisiä jopa ei niin kokeneille tsilin mussuttajille.

Saattaa sinä toki hiki tulla silti silmien alle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21761
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.06.2025 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Kyllä se on melkein omalla kohdalla sanottava, ettei noi chiliä sisältävät kuivamausteet oo ihan kybällä oma juttu. Homman huomaa, kun tekee ”rinnakkain” eri puruilla.


Ennenkin tainnut olla juttua, että rillausmaailma muuttuu. Noi ”juustothan” on tulleet isosti. Ja onhan valtaosa niistä tyhjiöpakatuista grillijuustoista ihan hirveitä kumipuslia. Noi Lidlin suojakiisussa on aika ok, maustamaton yleensä aina kesällä loppu ja muistaakseni se chiliversio ihan syömäkelvottoman tulinen, vai olikohan Pirkan kiekkoa.

Samoin noi kohtuulliset makkarat, on esimerkiksi rouvalle enempi se juttu, kuin tuo varsinainen läski.


Toi kaasugrilli sopii itelle aika hyvin tuollaiseen AsOy muotoiseen suoraviivaiseen takapihan ruuanlaittoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 397
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 05.06.2025 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalluri kirjoitti:
Täytetyt rocot on kyllä viimeisenpäälle herkkua. Niitä tuli viime vuonna syötyä kyllä meleko paljon kun paprikan kokosia rieseneitä roikkui puskissa sankko tolkulla.

Ryöppäämällä niistä saa inhimillisiä jopa ei niin kokeneille tsilin mussuttajille.

Saattaa sinä toki hiki tulla silti silmien alle.


No eipä ole toi ryöppäminen tullut edes mieleen, että auttais.
Vaikka roco ei ihan hapsulle tai scotchille pärjää scovilleissa, ei se silti ole mikään aloittelijan kili. Siinä on niin paljon paksuuuden takia sitä kapsaisiini pinta-alaa. Se myös tietenkin ilman sitä ryöpäämistäkin rillissä kunnolla kuumentaessa mietonee. Mä vedän sen melko mustaks ja sit se pintanahka lähtee helposti pois ihan niinku paprikasta. Paprikaki on chili, chili on paprika Very Happy

Tehnyt joskus ihan riistajauheliha täytteellä noin, eli juustojauheliha raakana sinne sisään ja ei täysillä tulilla rillissä, kun roco on jokapuolelta pinnalta musta sisus riitävän kypsä ääntä kohti. Toimii myös sille vihannes chilille eli paprikalle Very Happy

Sitten jos joku haluu kokeilla (Lahtinen) vähä paprikaa tiukempaa, niin kokeilee ihan kaupan tuoreilla jalapenoilla samaa, veikkaan yllätystä Very Happy Very Happy positiivista siis
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 397
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 19.06.2025 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se olis huomenna Juhannus ja mietin mitä rilliin tai savustimeen.
Savukirre/norski toimii tietysti aina uusien pottujen kanssa, toki myös vaaleat kotimaiset kalat siika ja affena. PUnaset loimutettuna tosi herkkua.

Mutta jos kokeilis ihan savustaa pienen peuranpaistin, en tarkoita palvata vaan siis pintasavustaa palvausta kovemmissa lämmöissä. Ja silleen että jäis kuitenkin johonki medium tasolle kypsyys. Toimiskohan se?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10722
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.06.2025 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan juhannuksena eräkämppäiltyä.... Ei jääkaappia, ei kaasua, ei hiiliä. Pelkkä avotuli ja hieman pannuja käytössä.
Pääraaka-aineita mm. metsäkauriin jauheliha, peuran vasan ulkopaisti, peuran ulkofile sekä Jaloviina.























Aika maukasta sai aikaiseksi alkeellisissakin oloissa. Razz
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT - 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 43, 44, 45
Sivu 45 Yht. 45

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com