OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Onko mestareilla ohjeita villisialle??

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tuuri



Liittynyt: 21 Tam 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 02.02.2006 17:09    Viestin aihe: Onko mestareilla ohjeita villisialle?? Vastaa lainaamalla viestiä

Tervehdys!

Kävin viime viikonloppuna villisikajahdissa virossa ja onni oli myötäinen, kaadoin n. 10 kk vanhan porsaan. Sain siintä mukaani yhden kinkun tai potkan, siis kokonaisen takajalan.
Nyt vakuumissa jääkaapissa. Onko kellään kokemuksia moisen tekemisestä syötävään kuntoon. Pitääkö rasva poistaa? Pitääkö pitää suolaämpärissä ennen valmistusta?
Pataan ei kokonaisena mahdu, uuniin kyllä. Liha on eläinlääkärin tarkastama ja trikiinivapaata.
Kiitos kommenteista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 04.02.2006 21:24    Viestin aihe: Re: Onko mestareilla ohjeita villisialle?? Vastaa lainaamalla viestiä

Tuuri kirjoitti:
Liha on eläinlääkärin tarkastama ja trikiinivapaata.
Kiitos kommenteista!

No kommentoidaan.
Trikiinitön olisi paljon parempaa suomen kieltä kuin trikiinivapaa. Puhutaanhan myös rasvattomasta tai sokerittomasta eikä rasva- tai sokerivapaasta, vaikka ne englanniksi ovatkin fat free tai sugar free.

Toivottavasti nenä on hernevapaa tämänkin kommentin jälkeen Wink .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 04.02.2006 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole. Mutta kiinnostaa kuulla. Eli kun olet valmistanut gourmeeksi, niin pistä kokemukset tänne tulemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tuuri



Liittynyt: 21 Tam 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 07.02.2006 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No en tiedä oliko oikea tapa, mutta ainakin hyvin upposi paikalla olleille ruokailijolle.
Eli: Suolauksen jälkeen laitoin paistin parin voinokareen ja runsaan sipulin kanssa uuniin (125 astetta). Kun lämpömittari näytti n. 70 astetta (n. 3-4 h), kinkka pihalle, ja hetken vetäytymisen jälkeen paloittelin lihat sopiviksi paloiksi. Sen jälkeen lihat pataan johon kaadoin lähes kaikki lihasta valuneen nesteen sekaan. Jauhoilla pieni suurustus, pari ruokacreme purkkia ja mausteet sekaan, ja tietty sipulia. Padassa hautui n. 2 h.
Mureaa tuli.
Perunoina tavalliset ranskikset ja koko satsi huuhdottiin alas hyvässä seurassa viinin (Tarapaca) ja snapsien kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 07.02.2006 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensin näit vaivaa tekemällä hienon paistin, jonka annoit oikein vetäytyä ja kaikki. Sitten kuitenkin paloittelit koko hoidon pataan ja takaisin uuniin. Ranskanpottujen kanssa naamaan. En oikein ymmärrä logiikkaasi, vaikka ei kai se minulle kuulukaan Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tuuri



Liittynyt: 21 Tam 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 08.02.2006 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh. Tätä vähän arvelinkin, nyt niitä kokkeja rupiaakin sitten ilmaantumaan Very Happy
Muutama kommentti: Pata meni lihanpaloittelun jälkeen hellan päälle, ei sen sisään, perunavaihtoehto oli vieraiden toivomus, joillekka ne myös maistuivat.
Luulen että tämä retoskamies, mikä lie, on niitä poikia joille taitaa maistua parhaiten se jälkiviisaus. Ohjeita kun kyselin, oli hiljaista kuin hiiret pisukalla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 08.02.2006 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruokaohjeita on kirjastot ja netti pullollaan. Onnistuneista ja vähemmän onnistuneista resepteistä keskustelua sen sijaan voisi olla enemmänkin. Aina on opittavaa ja mites sen paremmin oppii kuin tekemällä, onnistumalla/epäonnistumalla ja keskustelemalla että miksi näin? Jos se on sitten jälkiviisautta niin olkoon näin Sad

Eli nyt osaat Tuuri tehdä possusta jo kaksikin erilaista ruokaa: kokonaisen paistin ja kermaisen padan. Olet siis oppinut Wink

Pannaanpa nyt sitten vaikka reseptiäkin väliin Laughing

Kokeileppa seuraavaksi vaikka kokonaisena paistettua ulkofileetä:

Marinoi filettä yön yli vaikkapa konjakki-pippuri-marinadissa. Pyyhi filettä hieman, pintaan suolaa ja pippuria. Ota kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa hyvä väri pintaan. Paistomittari fileen keskelle ja uuniin missä lämpöä 150 astetta. Kun lämpö on se 70 astetta(villisika pitää ilmeisesti kypsentää kunnolla?), ota pois ja kääri tiukkaan folioon. Anna vetäytyä ainakin tunnin verran(ei jäähdy juuri ollenkaan kun kunnolla foliota) ja leikkaa veitsellä siivuiksi poikkisyin.

Kaveriksi kerma-konjakki-kastiketta ja valkosipulipottuja ilman kermaa.

Lisuina vaikkapa haudutettuja, rakuunalla ja voilla maustettuja porkkanalohkoja ja suolakurkkua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com