OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ihanne johtokunta!

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 23.02.2006 15:18    Viestin aihe: Ihanne johtokunta! Vastaa lainaamalla viestiä

Millainen ja mistä mielestänne metsästys seuran johtokunnat tulisi koostua. Vaihtoehdot.
1. Perinteinen. Paikallisista maanomistajista(50-60v.) koostuva johtokunta, koska metsästys on sidottu maanomistukseen.
2. Toinen perinteinen. Pelkästään kokeneista hirviporun valitsemista hirvestäjistä, koska hirvestys on tärkein metsästysen muoto.
3.Lintukoira metsästäjistä koostuva johtokunta, koska heissä on yleensä kaupunkilaisia ja koulutetumpia hehkilöitä. Järkeä(insinöörejä) johtokuntaan. Myös maanomistajille puhuttaisiin JÄRKEÄ!
3.Jänismiähiä johtokuntaan, koska he kohtelevat koiriaan paemmin ja ovat muutenki leppoisampia. Rento meininki, mutta pullot piiloon.
4. Pelkästään nuoret. Nyt huru-ukot vanhain kotiin...uudistuksia...uudistuksia.
5.Naisjohtokunta. Pehmeät arvot mukaan. Oikeutta eläimille.
6.Virkamies johtokunta, joka ammattitaitoisesti valvoisi metsätäjiä ja maanvuokraajia.

Mielipiteitä taas herätellään karrikoiden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 23.02.2006 15:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänäänhän tuon näkee,millainen johtokunta meidän seuralle tulee.
Muuten entinenkin jk on ollut asiansa osaava.
Mutta luultavasti aika monenlaista metsästäjää tulee kuuluumaan siihen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
kantti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2005
Viestejä: 597
Paikkakunta: Hölmölä

LähetäLähetetty: 23.02.2006 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikista vaihtoehdoista yksi edustaja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 23.02.2006 15:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä vain tahtoo käydä niin, että kun johtokunnan erovuoroisia aletaan valita niin joku möläyttää että: Eikö ne entiset voi jatkaa?
Saadaanko sillä sitten vaihtuvuutta johtokuntaan kun entiset jatkavat vuosikymmenestä toiseen?
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
riku75
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Syy 2004
Viestejä: 54
Paikkakunta: Sumiainen

LähetäLähetetty: 23.02.2006 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni johtokunnan tulisi olla aktiivinen ja mahdollisimman monista metsästys muodoita koostuva kuten hirvi, lintu,pienpeto,jänis ja koira toiminnasta. Ja seuran puheenjohtajan tulisi olla henkilö joka kuuntelee kaikkia ja toimiin oikeuden ja tasapuolisuuden mukaisesti ei suosi vain yhtä metsästys muotoa. Mutta tänä päivänä tälläista johtokuntaa on vaikea saada... mutta nuorissa on tulevaisuus Cool
_________________
Kaikki osaa purkaa, harvat kasata...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 23.02.2006 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuran puheenjohtajaakaan ei kannata vaihtaa vähän väliä, vaihtelulla menetetään ne suhteet jotka puheenjohtaja on ehtinyt luoda.
Sihteerin hommiin ei varmasti ole tungosta yhdelläkään seuralla.
Johtokunnassa olisi hyvä olla myös kennel-toiminnasta kiinnostuneita jäseniä.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 23.02.2006 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä väliä sillä on kuka niitä asioita hoitaa. Se on pääasia mitenkä niitä hoidetaan. Johtokunnan tarkoitus on hoitaa yleisenkokuksen sille uskotut
tehtävät,sekä muut juoksevat asiat.Eli johtokunta on toimeenpanevaelin, ei niinkään päättavä. Ja jos se jostain päättää niin otettava huomioon,että jäsenten yhdenvertaisuus toteutuu,eikä päätös loukkaa kenenkään jäsenen etua.
Normaalisti kirjattu sääntöihin johtokunnan tehtävät.
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 23.02.2006 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hylsy kirjoitti:
Mitä väliä sillä on kuka niitä asioita hoitaa.


Tuolla on mielestäni aika paljonkin väliä, johtuen nimenomaan siitä että eri ihmiset hoitavat näitä asioita kovin eri tavalla. Eri ihmisillä kun tuppaa olemaan hyvin erilaisia henkilökemioita ja tapoja hoitaa asioita. Jos seuran nokkamiehinä on kovasti toraista porukkaa, he saavat helposti aikaan riitoja niin seuran sisällä kuin ulkopuolellakin. Tämä puolestaan kostautuu metsästysvuokrasopimusten uusimisen vaikeutena, irtisanomisina, seuran jäsenkunnassa puolestaan jäsenkatona, riitoina, talkooaktiivisuuden heikkenemisenä.

Seuran johtokunnan olisi toki hyvä olla tasapuolinen ja oikeudenmukainen mutta tämän lisäksi heidän tulisi osata ylläpitää hyviä suhteita maanomistajiin, muussa tapauksessa seuran tulevaisuus voi olla hyvin lyhyt.

Ei ole kovinkaan harvinaista että seurasta löytyy joku sinänsä hyvää tarkoittava ja erittäin aktiivinen kaveri jolla valitettavasti sattuu olemaan aika provosoiva tyyli kommunikoida ja hoitaa asioita. Tuollainen kaveri saattaa olla arvokas resurssi kaikissa talkoohommissa ja miksei vaikkapa vetämään vaikkapa hirvitornien rakennustalkoita, kaveri ei säästele voimiaan ja aikaansaa hyvää jälkeä mutta vaikeudet alkavat jos hänet laittaa seuran kannalta "väärään" hommaan (esim. hoitamaan metsästysvuokrasopimuksia tai seuran puheenjohtajaksi).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 23.02.2006 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitin juuri tuota samaa, sillä että mitenkä hoitaa.
jos hyvin hoitaa niin kaikki tuo "sarman" mainitsemat asiat kuuluu siihen !
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 24.02.2006 01:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskon että olemme molemmat suhteellisen samoilla linjoilla mutta silti tässä on pieni vivahde-ero ja sekin pieni ero merkitsee joskus paljon. Täsmennän nyt hieman miksi näen kuitenkin hieman väliä sillä kuka hoitaa jonkun homman vaikka lähtökohdat (seuran säännöt ja yleisen kokouksen päätökset) olisivat ihan samat:

Olen ehkä jonkun mielestä hieman sinisilmäinen kun uskon että suurin osa metsästysseurojen nokkamiehistä uskoo ihan vilpittömästi toimivansa seuran parhaaksi mutta silti uskon tähän. Mutta se mitä tuo "seuran hyväksi toimiminen" tarkoittaa ja miten se tehdään onkin sitten jo vähän kimurantimpi juttu. Otetaan kuvitteellinen esimerkki jonka kaltaisia on varmasti sattunut Suomessa lukuisia (vaikken nyt viittaakaan mihinkään niistä):

Seuran hirviporukassa on ahkera ja mukava kaveri X joka osallistuu aina talkoisiin, hoitaa riistapeltoa, ei nurise mistään hommista, kulkee jahdeissa, ei ole paukkuahne ja järjestääpä ystävällisesti seuran riistanruokintapaikoille riistanrehuksi ilmaisia porkkanoita, sokerijuurikkaita ja perunoita. Tämä kaveri omistaa myös hieman maata ja on käytännössä myötävaikuttanut vielä omia maitaan huomattavasti isompien maiden vuokraukseen metsästysseuralle. Pahaksi onneksi tällä kaverilla on hieman viinaongelmaa, ei mitään "taju kankaalle" -tyyliin mutta kuitenkin riittävästi että henki haiskahtaa silloin tällöin ja kaveri pyytää usein jotain seurakaveria ajamaan autoaan. Silloin tällöin joku tulee naljailleeksi tälle kaverille hieman tuosta viinasta. Jahtivouti sattuu puolestaan olemaan tiukka "periaatteen mies joka ei kuvia kumartele". Eräänä aamuna jahtivoudin pinna palaa kun hän näkee X:n silmien punotuksen ja tajuaa että kaverin jahtikunto on nyt hieman kyseenalainen. Jahtivouti antaa X:lle kunnon läksytyksen koko porukan kuullen, lähettäen X:n kotiin siltä seisomalta. Mikä pahinta, kyseessä sattuu olemaan vieläpä erään toisen porukan kanssa yhteistyössä järjestettävä jahti ja paikalla sattuu olemaan myös kumpaankin seuraan kuulumattomia metsästysvieraita jotka tietenkin hekin kuulevat läksytyksen. Tämän seurauksena kylille leviää juttu että X metsästelee kännissä (vaikka näin ei päässytkään käymään) ja tuollainen kerran tarttunut maine ei hevin unohdu.

X on nöyryytetty ja pienellä paikkakunnalla kaikki tuntevat X:n. X kypsähtää tapahtuneeseen niin paljon että väläyttää seuran puheenjohtajalle mahdollisuutta olla uusimatta jonkin yksittäisen metsäsaran metsästysvuokrasopimusta. Tämä puolestaan ei tajua yhdistää tapahtunutta X:n kokemaan nöyryytykseen eikä osaa puhua X:ää uudestaan seuran taakse vaan alkaa puhua jäsenvelvollisuuksista ja seurasta erottamisesta. Varmemmaksi vakuudeksi puheenjohtaja haluaa käsitellä asian vieläpä johtokunnan kokouksessa minkä johdosta pian koko seura tietää että X on harkinnut jonkin vuokrasopimuksen uusimisen lopettamista ja nyt hänet on uhattu erottaa seurasta jos X ei palaa "ruotuun". X kokee olevansa ajettu käytännössä umpikujaan jossa hän ei välttämättä enää näe muuta mahdollisuutta välttää kasvojensa menetys kuin erota seurasta ja viedä omat maat mennessään. X:n omien maiden menetys ei olisi vielä iso juttu mutta X:n myötävaikutuksella saatujen muiden maiden menetys pirstoisikin seuralta erittäin hyviä hirvi- ja peuramaita. Syksyllä huomataan yllättäen myös se ettei peuranrehu olekaan ilmaista ja tule automaattisesti ruokintapaikoille, samoin yksi aktiivisimmista talkoolaisista on poissa.


Yllämainitussa tilanteessa on toki kysymys useasta eri virheestä ja useasta eri mahdollisuudesta tehdä vielä korjausliike. Päivänselvää on että X on itsekin myötävaikuttanut tilanteen kehittymiseen. Valitettavasti nopean ja suoraviivaisen toiminnan miehenä tunnettu hirvivouti ei tajunnut antaa kritiikkiä&kotiinlähtökehoitusta kaverille kahden kesken ja olla nöyryyttämättä tätä kaikkien muiden silmissä. Ja hieman harkitsematon puheenjohtaja lähti kärjistämään tilannetta. Lopputulemana X eroaa seurasta, hirvenmetsästys vaikeutuu seuran menettäessä jonkin verran metsästysmaita, seura menettää samalla myös aktiivisen talkoilijan ja joutuu miettimään peuranrehun hankinnan uusiksi. X puolestaan saa osin aiheellisenkin maineen hieman juoppouteen taipuvaisena ja jättäytyy kaikenlaisen seuruemetsästyksen & metsästysseurojen ulkopuolelle. Loppuen lopuksi kaikki häviävät tässä hommassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 24.02.2006 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni jäsen X syyllistyi huolimattomuuteen. Kuvitteellisesti antoi periksi ongelmalleen tukeutuen hyvään maineeseensa. Jäsen X olisi pienen tauon jälkeen muina miehinä jatkaa täkeää toimintaansa.
Vouti mielestäni syyllistyi hätävarjelun liioitteluun. X kuitenkin pyriki kunnollisuuteen hakkien aina kuskin. Kaikkien kuullen annettu nöyryytys oli ilman muuta virhe, jolla tuettiin omaa asemaa. Ehkä X oli ollut liian aktiivinen. Voi uhata voudin asemaa.
Mainittakoon, ettei tekstistä käynyt ilmi oliko puhallus koetta suoritettu ja oliko X:llä juuri tuona aamuna tarkoitus osallistua metsästykseen aseen kanssa. Monasti henkilö itse vapaaehtoiseti ilmoittautuu "arveluttavina aamuina" kipinään.
Juridisesti X:n rikkomuksia ei näytetty toteen. Toisaalta voudilla on vastuu. Puhalluttamisetkin varmasti "purkavat vuokrasopimuksia".
Vouti voisi osoittaa kahden kesken luottamuksen palautumista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 24.02.2006 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikille tuli pieni työtapaturma.jotka olisi voitu välttää,hieman paremmalla harkinnalla. Näin käy varmasti monessa seurassa.kun ensin hutkitaan ja
sitten vasta tutkitaan!
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 24.02.2006 15:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja kaikille neuvoksi. Ei pidä kysellä, että mitä seura voi tehdä minun hyväkseni, vaan kysytään mitä minä voin tehdä seurani hyväksi.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 24.02.2006 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

näinhän se ön
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com