OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Muutto ja uuden paikkakunnan lupapolitiikka
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 23.03.2006 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkihan sen tietää, että aseiden vaarallisuus yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle on suoraan verrannollinen niiden kaliiperiin. Esim Cowboy miesten (CAS) suosima .45 Colt on niin vaarallinen, että on syytä kysyä, eikö harrastaja tulisi toimeen jollain vähemmän vaarallisella kuten .308 Win tai .357 saati sitten lintukaliiperit kuten 5.56*45 tai .223 WSSM jne... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sledge
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2004
Viestejä: 78
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 23.03.2006 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös Keravankin luvat käsitellä Järvenpäässä? Lyhyille aseille on oma, aika pitkälti samantyylinen kaavakkeensa. Yleensä niitä ei ole joutunut täyttämään kuin ensimmäistä kertaa uudentyyppistä asetta hakiessa. Jos asioit Keravan toimiston kautta, niin lätkäisevät varmaan varmuuden vuoksi joka kerta saman paperin nenän eteen. Kannattanee naputella vastaukset valmiiksi kotikoneella nyt kun kysymykset on muistissa, siihen paperiin kun ei tosiaan montaa riviä mahdu.

Lomaketta ensimmäistä kertaa pyöritellessä ei kieltämättä aina tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta asiallisesti täytetyt paperit on kyllä onneksi käsiteltykin asiallisesti. Kyselin joskus tuon läpyskän syvällisempää merkitystä, ja ideana on kuulemma saada vain vähän hakemuskaavakkeen rasteja kattavampi käsitys hakijasta sekä harrastuksen ja aiotun käyttötarkoituksen laadusta, ei niinkään yrittää saada yksinkertaisemmat hakijat narauttamaan itsensä liian tehokkaan ja tulivoimaisen aseen hakemisesta Smile

Ei sillä etteikö joku varmaan olisi siinäkin joskus onnistunut...

Valmiita kysymyksiä tarjotaan kuulemma siksi, että niihin vastaaminen on monelle vaivattomampaa kuin kokonaan vapaamuotoisen lisäselvityksen kirjoittaminen. Sellaisiakin pääsee kyllä naputtelemaan eksoottisempaa kalustoa hakiessa, samoin harrastustodistukset ja lausunnot aseen soveltuvuudesta tulevat mukaan repertuaariin siinä vaiheessa kun lupaviranomainen joutuu oikeasti miettimään päätöstään. Toisin kuin ilmeisesti monella muulla paikkakunnalla, säilytystilatkin todella tarkastetaan siinä vaiheessa kun se katsotaan aiheelliseksi. Tämä on minusta vain terve merkki siitä, että systeemi toimii ja lain tarkoittama harkinta oikeasti suoritetaan eikä vain mennä siitä missä aita on matalin. Parempihan se on että jo paikallisella laitoksella harkitaan eikä vasta erinäisissä oikeusasteissa, vai mitä?

Mihinkään kategorisiin "ei meillä tämmöisiä" -kieltoihin en ole törmännyt, vaan jokainen hakemus käsitellään asiallisesti ja luvat pääsääntöisesti saa juuri sellaiseen kalustoon jolle on olemassa perusteltu tarve. Lupien saaminen ei välttämättä ole mitenkään helppoa, mutta ei missään ole sanottu että sen pitäisi ollakaan. Tiettyjen nimeltämainitsemattomien Hyvinkäätä kauempana sijaitsevien pohjoisten lähialueiden touhuista lukiessa tulee joskus väkisinkin mieleen, että täällä päin lupa-asiat hoidetaan suorastaan esimerkillisesti Very Happy

Toivottavasti jaksavat jatkossakin...

Ketun perusteilla muuten voisi hyvin irrotakin luvat. On noihin lappuihin joskus joutunut ihan rehellisesti toteamaan että pienemmälläkin voisi harrastaa, mutta en oikein näe mitä hyötyä siitä olisi. Luvat tuli.

Pahaltahan tuo paperi ensi näkemällä vaikuttaa, mutta kaipa se toimii osaltaan jo ensimmäisenä hörhösuodattimena. Onhan osa noista kysymyksistä ihan selvästi kirjoitettukin pieni provokaatio mielessä - jos jollain pettää itsehillintä ennen kuin on ehtinyt jättää edes hakemusta sisään, niin eipä se kovin hyvää tulevaisuutta lupaa metsästys- tai aseharrastuksen parissa. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 24.03.2006 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minusta tuo lappu ei näytä ollenkaan pahalta eikä edes epäilyttävältä. On mielestäni ihan paikallaan, että varsinkin uusia aseen hankkijoita vähän ns. luodataan. Se, että polliisi kyselee, että voisikohan tätä harrastaa pienemmällä kaliiperilla, ei välttämättä tarkoita sitä, että poliisi ei periaatteessa hyväksyisi suuremmalla kaliiperilla harrastamista. Sehän olisikin lakiin perustumatonta. Toisaalta mielestäni kaliiperi kyllä johtaa harhaan, koska luodin läpimitta ei ole yksi yhteen tehon kanssa.

Oman "hakemukseni" ajattelumalli lähti siitä, että jos olisi hommaamassa isompikaliiperista ja jopa lippaallista kertatulta Very Happy niin ihan turha tuonne olisi satuilla mitään juttuja siitä kuinka ehdottomasti pitää olla metrin pitkä lipas ja että ei se hirvi kuole kolomenollakasilla. On syytä tunnustaa, että hirvi kuolee suustaladattavalla varsin pienikaliiperisella mustaruutipyssylläkin.

Laki ei kuitenkaan vaadi hankkimaan kaikkein tehottominta asetta kaiken muun toiminnallisuuden kustannuksella, joten ei sitä voisi poliisikaan vaatia. Kunnon perusteet vaan kohtaan "miksi juuri tämä ase?", jolloin pysytään totuudessa ja on itselläkin hyvä olla, kun ei ole tarvinnut keksiä mitään satuja, joihin ei itsekään usko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 24.03.2006 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
Kunnon perusteet vaan kohtaan "miksi juuri tämä ase?", jolloin pysytään totuudessa ja on itselläkin hyvä olla, kun ei ole tarvinnut keksiä mitään satuja, joihin ei itsekään usko.

Tämä on se asian ydin mielestäni. On ihan oikein, että kandidaatin hakemaan aseeseen ei myönnetä lupaa, jos ei edes noin yksinkertaisiin kysymyksiin osaa kirjoittaa vastausta. Silloinpa ei välttämättä ole tarvetta kyseiselle aseelle... "***tu ku mä haluun" on huono perustelu ja jos päästä keksityt satuilut eivät mene viranomaiselle läpi, on ihan oikein ettei lupaa myönnetä. Sitten alkaa taas purnaus mahdottoman tiukasta lupapolitiikasta ja ihmettely, että miksi en nyt saanut siihen arskaan lupaa!? "Saahan siihenkin ehkä ladattua hirvilaillisia patruunoita ja oonhan mä harrastanu softausta." Niinpä...

Itse olen ollut yllättynyt lupapolitiikan järkevyydestä. En sano helppoudesta, koska sitä se ei ole, eikä pidä olla! Omat lupani olen saanut jokaisen ilman minkään näköisiä ongelmia. Lupiin kuuluu myös RK62 ja 9mm Glock. Myös erva-lupa on. Nämä ovat ehkä ne vaikeimmin saatavat. En kuulu ampumaseuraan enkä mihinkään reserviläisjärjestöön. Puoltoja olen hakenut useasta eri paikasta, mukaanlukien riistanhoitoyhdistys, eräs korkeinta maanpuolustusoppia antava laitos Suomessa ja metsästysseura. Perustelut ja näyttö käyttötarkoituksesta sekä -mahdollisuudesta on tullut viranomaiselle hyvin selväksi ja lupa on tullut ilman sen suurempia mutkia. Nämä ovat nimittäin juuri ne tekijät, joita viranomainen punnitsee lupia myöntäessään.

Mielestäni ne ovat juuri oikeat asiat, joita tuleekin painottaa. Tietenkin täydellinen mielenterveystutkimus olisi aiheellinen mutta ehkä mahdoton toteutettava... Smile Tällaisiinkin yksinkertaisiin kysymyksiin on kohtalaisen vaikea vastata valehtelemalla, eli keksimällä olemattomia käyttötarkoituksia. Osa hakemuksista varmasti tyssää jo pelkästään hakijan tietämättömyyteen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 24.03.2006 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa olet saanut suoraan poliisilaitokselta rynnäkkökivääriin luvan? Mikäs semmoinen paikkakunta on? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 24.03.2006 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelkkä lupakaavake sisältää kaiken lain vaatiman ja ylempienkin viranomaisten tarpeelliseksi näkemän kyselyn. Joidenkin poliisilaitosten ihan ikiomat lisäkaavakkeet kuuluvat kategoriaan virkaintoisuus ja ovat täysin tarpeetonta kansalaisten kyykyttämistä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8956

LähetäLähetetty: 24.03.2006 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni tuo yo. lista on ihan järkevä muistilista hankintaluvan anojalle. Kaavakkeessa on vain otsikot, eikä juurikaan ohjeita, mitä tulee kirjoittaa. Kuten näiltäkin sivuilta voi usein lukea, kysymykset eivät aukea kaikille. Säästyy paljolta vaivalta, kun tekee hakemuksen kunnolla heti ensimmäisellä kerralla.

Martin jutut ovat sarjassa: Pyydä kieltävä päätös kirjallisena ja valita hallinto-oikeuteen Laughing

Ettei pääsisi unohtumaan, lupakäytäntö on sitä varten, ettei kaikille hakijoille koskaan tulla antamaan aseen hankintalupaa. Tämä on meidän aseharrastajien etu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 24.03.2006 19:49    Viestin aihe: Ampuma-aseasetus (27.2.1998/415) 43 § Vastaa lainaamalla viestiä

mart 24.03.2006 18:38: "Pelkkä lupakaavake sisältää kaiken lain vaatiman ja ylempienkin viranomaisten tarpeelliseksi näkemän kyselyn. Joidenkin poliisilaitosten ihan ikiomat lisäkaavakkeet kuuluvat kategoriaan virkaintoisuus ja ovat täysin tarpeetonta kansalaisten kyykyttämistä."

Selvitysten peruste löytyy ampuma-asetuksen 43 §:n viimeisestä lauseesta:

43 § Hankkimisluvan hakeminen
...
Lupaviranomainen voi vaatia hakijaa esittämään muitakin luvan antamisen edellytyksiä koskevia selvityksiä.

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 24.03.2006 20:39    Viestin aihe: Re: Ampuma-aseasetus (27.2.1998/415) 43 § Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:
Selvitysten peruste löytyy ampuma-asetuksen 43 §:n viimeisestä lauseesta:

43 § Hankkimisluvan hakeminen
...
Lupaviranomainen voi vaatia hakijaa esittämään muitakin luvan antamisen edellytyksiä koskevia selvityksiä.

Lisätietoja: Finlex


"Voi" sanan erikoistehosteet lisäystäni. Pitäydyn lausunnossani ihan ikiomien lisäselvityskaavakkeiden vaatijien virkaintoisuudesta.

Elan kirjoitti:
Martin jutut ovat sarjassa: Pyydä kieltävä päätös kirjallisena ja valita hallinto-oikeuteen


Elan viittaa ketjuun: http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=19698
jonka lähtökohtana:
casi_pallo kirjoitti:
Tänään mulle soitti joku täti kirkkonummen poliisilta ja sano että en tule saamaan lupia kyseiseen aseeseen kun en kuulu mihinkään seuraan. Kysyin että sitäkö mieltä se espoon poliisi on ? ja lisäsin vielä ettei mitään semmoista lakia ole joka vaatisi ampumaseuraan kuulumistä luvan saamiseksi. No sitten täti sanoi ettei hakemusta edes lähetetty espooseen koska tilanne on niin selvä, siis etten tule mitään lupia saamaan...

ja edelleen
casi_pallo kirjoitti:
Kaikki perustelut ja säilytyspaikka asiat jne.. olivat kunnossa.


"casi_pallo" ratkaisi asian liittymällä seuraan. Ihan ok kun se oli nimellisellä maksulla mahdollista. Viranomaistoiminta "casi_pallo":n kuvailemalla tavalla on ollut mielestäni epäasiallista ja
a) lupahakemus olisi pitänyt ottaa käsittelyyn
b) lupa olisi tullut myöntää
jo ennen seuraan liittymistä.

"casi_pallo":n tapauksessa myös kohta b) on selkeä, koska lupa on myönnetty heti seuraan liittymisen jälkeen! Siis ainoa kriteeri miksi lupaa ei aimmin myönnetty on todellakin ollut, ettei "casi_pallo" kuulunut seuraan! Razz ja käänteisesti seuran jäsenmaksun maksaminen teki "casi_pallo":sta lupakelpoisen, vaikka hänellä oli hyvät mahdollisuudet harrastaa ampumaurheilua myös seuraan kuulumatta!

Twisted Evil Noin se yleinen turvallisuus taataan ja estetään "hörhöjä" saamasta aseita. Ihme pelleilyä ja kansalaisille kaapin paikan osoittelua.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quousque tandem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Maa 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 24.03.2006 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieras 1* kirjoitti:
Jaa olet saanut suoraan poliisilaitokselta rynnäkkökivääriin luvan? Mikäs semmoinen paikkakunta on? Shocked

Arvaillaan..
Olisko eteläsuomessa H:lla alkava pääkaupunki, nimiä mainitsematta?
Saattaisiko rynnäkkökiväärin omistaja olla entinen kapiainen, nykyinen viranomainen?
Enhän minä tiedä, kunhan arvailen...
_________________
Bardegz Vodegur!
Singularis Porcus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 24.03.2006 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ongelma vaan on siinä ettei edes H:lla alkavissa pääkaupungeissa voi paikallinen poliisi yksistään myöntää lupia sarjatuliaseisiin. Sillä onko luvanhakija kapiainen vai sakilainen ei myöskään pitäisi olla asiaan paljonkaan vaikutusta. Sarjatuliaseitten lupia kun tietääkseni myönnetään lähinnä keräilyyn, mistä ei ko. henkilön kohdalla tunnu olevan kyse, eikä entinen työkään taida henkilökohtaista lupaa mahdollistaa, eikä armeijan läksiäislahjoihin tiettävästi kuulu muistorynkky...

Onko kyseessä siis ennakkotapaus, johon vedoten sarjatuliaseitten käytännön lupakielto murtuu ja AAHY saa panna lapun luukulle tai ainakin keskittyä arpajaisiinsa?!?

Lisäyksenä se, että selvisi ainakin miksei Vortex näe Suomessa mitään tarvetta aseenomistajien etua ajavalle järjestölle kun kerran rynkynlupa irtoaa kahdessa viikossa suoraan poliisilaitokselta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 24.03.2006 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Missä kohtaa Vortex sanoi että rk62 on sarjatulimalli?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 24.03.2006 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tätä minäkin ihmettelin kun niin moni oli sen lukevinaan Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quousque tandem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Maa 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 24.03.2006 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtaaja kirjoitti:
Missä kohtaa Vortex sanoi että rk62 on sarjatulimalli?

Ei sanonutkaan. Sensijaan on aikaisemmin sanonut omistamansa rynkyn olevan intin sepän sarjatulivehkeestä itselataavaksi muuttama laite. Oikeasti siis ei enää rynkky ollenkaan. Miten on sen saanut intiltä hankittua on tietysti mysteerio. Kertoo varmaan itse kunhan taas tulee virka-aika ja pääsee talon koneella naputtelemaan veronmaksajan piikkiin.
Paikallinen poliisi VOI myöntää luvat sarjatulirynkkyyn. Ei saisi mutta voi. Ja jos on myöntänyt niin luvat ovat voimassa, poliisi on tehnyt virheen mutta rynkynomistajalla on voimassaolevat luvat kuitenkin eikä niitä saa häneltä lain mukaan pois. So what?
Sillä, onko luvansaaja kapiainen vai ei, saattaa olla merkitystä mikäli se luvansaaja on, entisen kapiaisuutensa lisäksi, paikallinen lupaviranomainen.

Enhän minä tiedä onko näin, pahimmassa tapauksessa hyvin korruptoituneessa yhteiskunnassa, ei tietenkään meillä, voisi olla näinkin?
_________________
Bardegz Vodegur!
Singularis Porcus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 25.03.2006 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quousque tandem kirjoitti:
eikä niitä saa häneltä lain mukaan pois. So what?


Eikös luvat muuten myönnetä "määräajaksi" joten pois saa koska halutaan Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com