OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihainen rasva & valkosipuli rouhe??
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
elviira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Syy 2005
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 19.03.2006 00:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing No hyvä, että löysit itsekin noille sivuille! Siellä jos missään on kerrottu realistisesti koko asia. Se ei ole mitenkään "pyhää", mutta kuitenkin ajattelemisen arvoista Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 699

LähetäLähetetty: 19.03.2006 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Halusin tuolla susikommentilla korostaa sitä, että Ian Billinghurst, luodessaan barf-ideansa australaialaisesta näkökulmasta, käytti hyväkseen vain paikallisista lähtökohdista tutkimiaan asioita. Eli eteläisellä pallonpuoliskolla sudet, joista koirat polveutuvat, ovat syöneet satoja tuhansia vuosia saaliselämiä joiden ravinto on koostunut niistä ainekisita jotka Billinghurst kirjoitta. Siis paljon enemmän mm. hedelmistä yms.

Meillä täällä pohjoisella pallonpuoliskolla nuo samat sadat tuhannet vuodet susien saaliseläimien ravinto on koostunut lähes pelkästään lehtivihreää sisältävistä aineksisita. Joten myös koirien elimistö on tottunut täällä saamaan tarvitsemansa ravinteet juuri tuosta pääasiassa lehtivihreää sisältävästä kasvisosiosta. Siis mitä enemmän syöttämässäsi kasvismössössä on lehtivihreää sitä paremmin koirasi saa siitä tarvitsemansa entsyymit ja hivenaineet.

Kyse ei ole mistään järisyttävän suuresta asiasta, eikä tämä kannanotto ole ainakaan mitenkään tarkoitettu väittelyaiheeksi, mutta tuota asiaa ehkä kannattaa vaikkapa hiukan miettiä kun suunnittelee koiransa murkinaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 20.03.2006 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä aina varoitteli, että ei saa antaa linnun luita kun niissä on pieniä luita mihin koira voi tuhehtua.


Tuo väite on myytti, joka kulkee perintönä isältä-pojalle/tyttärelle sukupolvesta toiseen. Itse ole järkeillyt niin, ettei meillä olisi niin susi-, kuin pienpeto-ongelmaakaan, jos pedot linnunluihin kuolisivat.

No, ehkä tuossa vanhassa varoituksessa on perääkin. Tuskinpa vain esi-vanhempamme pystyivät tarjoamaan saalislinnuistaan koirille muita kuin pelkkiä kypsiä, kaluttuja luita. Luonnossa pedot taas syövät saaliinsa kokonaan, linnut myös usein höyhenillä kuorrutettuina, mikä pehmentänee luiden raastavaa vaikutusta suolistossa.

Itse takavuosina heittelin talvisaikaan kerran pari viikossa koiratarhaan kokonaisen kananraadon, joita hain paikallisesta kanalasta säkkikaupalla.
Nykyään nämä munintansa päättäneet siivekkäät menevät ilmeisesti turkisrehusekoittamolle, joten koirille niitä ei ole enää riittänyt.
Hyvin kuitenkin kelpasivat ja koirat voivat vallan mainiosti.

Valkosipulijauhoa olen myös syöttänyt säännöllisesti koirilleni. Sama ilmiö, kuin ihmisilläkin. Aluksi haisee hengitys, mutta kohta koirat ovat täysin "hajuttomia". Hajuaistiin en ole huomannut valkosipulilla olevan mitään vaikutusta. Säännöllisestä matolääkityksestä olen myös luopunut. Valkosipulin kun pitäisi hillitä suolinkaisten lisääntymistä. Annan matolääkettä, jos tarvetta tulee ilmenemään. Satunnaiset kapi- ja nenäpunkkilääkitykset vievät myös suolinkaiset, joten senkään takia en ole enää pitänyt tarpeellisena tuota lääkefirmojen suosittelemaa varmuuden vuoksi pari kertaa vuodessa annettavaa kuuritusta.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 20.03.2006 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä helppo tilanne: raakaruokinta on aina aloitettu pennusta pitäen. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut ja koiran ulosteet on oikein terveitä. Kaikki ruhonosat syötetään, veri mukaan luettuna + kasvismössöä ja kananmunaa satunnaisen sopivasti. Ikinä en ole nappulaa koirille syöttänyt eikä nuo näytä jääneen mistään paitsi. Tuollahan on nyt hieno nimikin: "barf". Kun suvussamme aloitettiin kenneltoiminta (muistaakseni noin) 35 vuotta sitten, sitä kutsuttiin vain koiranruuaksi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
marksi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2006
Viestejä: 58
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 20.03.2006 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä poikkeaako paljon aiheesta mutta kysyn silti että miten noi kettutarhurit syöttää ketuille sitä supirehuu ( supi 100 ) jota jotkut kuullostaa syöttävän koirillekkin ja karvanlaatu kuulma paranee ? pitäs olla vielä hinta/laatusuhde kohdallaan. Oletteko kokellut ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 930
Paikkakunta: Etelä-Häme

LähetäLähetetty: 20.03.2006 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

marksi kirjoitti:
syöttävän koirillekkin ja karvanlaatu kuulma paranee ?


Mitäs metsästys koira tekee parempilaatusella karvalla, jos ruoka ei kuitenkaan ole riittävän energiapitoista esim. ajokoiralle jahtikaudella. Ei sillä kiiltävällä turkilla saalista saada?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
marksi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2006
Viestejä: 58
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 20.03.2006 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rehun kai pitäisi koostua sellaisista aineista jotka parantaa/pitää ketun turkin kunnossa. Ei varmaa siinä mieles riitäkkään pelkästään supi rehu huippukoiran reeniravinnoksi.( lihainen rasva sekaan ) Mitä tulee ajokoiran turkin laatuun niin mielestäni se on yleensä enempi lyhyttä kuin normaalia/pitkää jota sen pitäisi olla !?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 20.03.2006 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vasta sitten kun sudet ryhtyvät syömään nappuloita vaihdan minäkin koirieni ruokinnan niihin!


Hmmmm... alanpa syöttämään koirilleni muita metsästyskoiria, sitten ainakin on yhtä luontainen ravinto kuin sudella Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Red
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tou 2004
Viestejä: 284
Paikkakunta: Ookkonä Oulusta

LähetäLähetetty: 20.03.2006 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä taida uskaltaa tulla sinne metsästys/kilometri tilaisuuteen jos meinaat meidän koiran syöttää omalle mopelles.. Wink

Vai tämmöistä peliä, oli kierous siinnäkin mukana. Rolling Eyes

Onneksi meidän koirat juoksee kovempaa ku teidän. Razz
_________________
Meidan kenneli tekee teidankin kennelin koirat
www.flamefields.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 930
Paikkakunta: Etelä-Häme

LähetäLähetetty: 20.03.2006 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen noille luolasessuille syötellyt nappulaa, Eaglea, sun muuta. Sekaan sikanautajauhetta, tai pelkkää nautaa, jos sattuu sitä olemaan. Lisäks lihasia luita, mitä on tullut joskus teurastushommien sivutuotteena pakkaseen. Jahtipäiviä edeltävänä päivänä ekstraa samoin jahdin jälkeen. Sitten välillä lätkin sekaan kananmunankeltuaiset, ja piimää, jos sattuu olemaan hieman vanhaks menneitä kaapissa. Lisäks jääkaapin siivouspäivänä kaikki vanhentuneet leikkeleet ja kotiruuantähteet päätyvät turrejen kippoihin, elleivät ole kerinneet homehtumaan.
Hyvin ovat jaksaneet tuollasella sekaruokavaliolla painaa aamusta iltaan, jos on tarvis vaatinut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
marksi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2006
Viestejä: 58
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 20.03.2006 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No yhden kaverin tiedän syöttäneen näin: ketun rehu (supi 100 ) ja lihainen rasva sekaan. Tulos: n.20 ykköstä kokeista (yhteensä ) yksi päänäyttelyn voitto ja tulipa siinä sivussa suomen mestaruuskin ? tollasilla eväillä ??
se siitä ruokinnasta ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karnu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Tou 2004
Viestejä: 66

LähetäLähetetty: 09.06.2006 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osin tämän keskustelun rohkaisemana (kiitos ErjaH ja webram ja muut) aloitin minäkin barffauskokeilun. Kokeiluna sikäli, että onhan se nappuloitten jakelu niin paljon helpompaa ... Lopullinen niitti päätökselle tuli siinä, että ajokoiraksi ihmeellisen kranttu laiheliinini sairasti jonkinlaisen vatsataudin (hellejakso, näyttelyt, mikä lie ...), ja hoiti sitten itsensä paastoamalla. Alkoi niin harmittaa kun antoi sille kallista tehdasvalmisteista ruokaa, jolle se nirpisteli nokkaansa. Tarhakaveri lihoi porsaaksi, kun joutui syömään kahden edestä.

Hyvin maittaa nyt rustot, lihat, maksat, kalat, mahat ... ja ihme kumma vihannekset !!! Se on ollutkin suurin yllätys, että papu,herne,porkkana,maissimoso katoaa alta aikayksikön. Haiseva naudanmaha on oiva kyytipoika. Tutun kautta joitakin lihoja saa edullisesti. Hankalimmalta tähän mennessä on tuntunut broilerinsiipien säilöminen ja annostelu. Ne kun tuli 15 kg:n jäisessä köntissä. Minä kun en tunnetusti osu kirveellä kahdesti samaan kohtaan, niin aikaa vei pilkkoa laatta ja latoa annospusseissa pakastimeen. Toisaalta, mikäs siinä kesäiltana omassa pihassa oli kirveen kanssa heiluessa ... Mitenkähän selviävät ne "barffaajat", jotka joutuvat tekemään saman homman kerrostalokeittiössä. Onko vinkkejä??

"Lisäaineiden" annostelua olen myös miettinyt. Merileväuutetta annan himppusen (vähemmän kuin annostusohjeessa), valkosipulin merkitystä en ymmärrä. Entä oluthiiva. Onkohan mikään ihan oikeesti tarpeen ??
_________________
Koirat haukkuu ja karavaani kulkee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ErjaH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hei 2004
Viestejä: 117
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: 09.06.2006 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karnu: Onnittelut uudesta elämästä Very Happy Meillä ei enää siirrytä takas nappulaan, sen verran on elämä mukavampaa sekä koirilla että emännällä.

Meillä koirat saavat iltamakupaloina omenaa ja porkkanaa. Tykkäävät kovasti. Tuorekurkku kun oli tarjouksessa niin ostin sitä aivan koulutuspalkkioiksi.

Ens viikolla pakaste autolle, lisää jauhelihaa ja tuota naudan mahaa. Yllätyin kun tämä toisen firman maha ei haise niin hirveelle. Myös vinkkinä, että älkää koskaan lämmittäkö mahaa mikrossa, haisee muuten huusholli aikasta pahalle Confused Minä jätän edellisenä päivänä tuotteen huoneenlämpöön sulamaan eikä sitä tarvi enää jääkaappiin laittaa.
_________________
-x-x-x- Kennel Renkkotenkon -x-x-x-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 699

LähetäLähetetty: 10.06.2006 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosi hienoa kuulla, että raakaruokinta kiinnostaa! Noiden broilerinsiipien kanssa teen itse niin, että annan niiden sulaa sen verran, että irtoavat kohtuullisella "repimisellä". Pussitan ne sitten niin, että niistä saa pari ateriaa/pussi. Sitten vaan pussit pakkaseen.Tuoretuotteen voi vallan hyvin pakastaa koirien ravinnoiksi uudelleen. Sulatan ne sitten jääkaapissa ja käytän niihin sitoutunen kylmäenergian jääkaapin jäähdyttämiseen!

Nyt "punkkiaikana" tuo Erja H:n ketjun otsikossa mainitsema valkosipiuli on oiva keino torjua niin punkkeja kuin muitakin ulkoloisia. Ne kun inhoavat valkosipulin hajua. Valkosipuli on muutenkin erinomaista lisäravinnetta koirille.

Myös tuoreen ruohon (lehtivihreän) syöttäminen on terveellistä. Sitä kannattaa myös juuri nyt kerätä talven varalle pakkaseen ja lisäillä ruokiin, silloin kun koira ei sitä luonnosta löydä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
albaanisissi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hel 2008
Viestejä: 57

LähetäLähetetty: 18.02.2008 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tulee ensinnäki kauheen kalliiks ruokkia koiraa ihan van kaupan eväillä. teurastamolta saa 4-50 kilon laatikollisen valmiiks jauhettua lihaa parilla kympillä. siihen riisiä keitellä sekaan ja luita aina väliin sun muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com