OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sanktiot hirvenpyynnissä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1548
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 23.08.2006 07:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hylsy kirjoitti:
Joskus aika huvittavia namä sanktio pykälät.Mitkä ovat melko turhia. Normaalisti seurueella on omat metsästysohjeet.Ja kun ne jakaa jokaiselle ja ottaa vielä kuittauksen kaikilta,että on saannut ohjeet ja sitoutuu noudattamaan niitä,uhalla että vouti voi kieltää metsästyksen siksi ajaksi kunnes asia on kojattu.


Eikö tuo kirjoittamasi juuri tarkoita sitä, että teilläkin on ohjeet ja jos ohjeita rikkoo on seuraumuksena sovitut sanktiot?
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 23.08.2006 07:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitta juuri sitä mitä siihen on kirjoitettu Elikkä ei mitään turhia ylimääräisiä palveluksia,eikä maksuja.Mitkä on naurettavia,ja lähinnä verrattavissa simputukseen. Reilu ja rehti peli kaikin puolin.
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16693

LähetäLähetetty: 23.08.2006 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen hylsyn kanssa samaa mieltä. Tietysti porukat on erilaisia ja joissakin porukoissa pitää olla sitten rangaistukset, mutta kun me ei ole niitä tarvittu, niin siksi minä en niitä oikein kannata/ymmärrä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ELLU69
Vieras





LähetäLähetetty: 23.08.2006 08:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän näistä säännöistä ole ihan turha vääntää kättä. Jokainen on hyväksynyt oman seuransa säännöt ja sillä siisti. Minä pidän meidän seuramme sääntöjä hyvinä ja hyväksyttävinä. Siitä huolimatta vaikka meidän seurassamme on nämä säännöt..korostan, meidän hirviporukkamme on miellyttävää, huumoritajuista ja etenkin rentoa porukkaa...välillä liiankin..

Tyyliin...kaikkia ei voi miellyttää...koskaan. Ellu Washingtonista päättää tämän keskustelun tähän...hyviä hirvijahteja vaan kaikille.
Takaisin alkuun
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8945

LähetäLähetetty: 23.08.2006 09:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hylsy kirjoitti:
Tarkoitta juuri sitä mitä siihen on kirjoitettu Elikkä ei mitään turhia ylimääräisiä palveluksia,eikä maksuja.Mitkä on naurettavia,ja lähinnä verrattavissa simputukseen. Reilu ja rehti peli kaikin puolin.


Sakoilla ja ylimääräisillä palveluksilla on se etu, että asia on tämän jälkeen kuitattu eikä kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista. Olen havainnut, että jos jotain töpeksijää ei ole mitenkään rangaistu, niin asiaan palataan aina silloin tällöin. Pienessä porukassa pärjätään varmaan ilman selviä sanktiosääntöjä tai sanktioita, mutta kolmenkymmenen hengen porukassa alkaa tilanne olla toinen.

Ohilaukauksista ja haavoittamisista sanktioita ei pitäisi jakaa, ellei niihin liity jonkinasteista huolimattomuutta: Laukaus liian kaukaa, pahaan risukkoon yms.

Sanktion pitäisi myös olla kohtuullinen, vaikutus korkeintaan yksi jahtipäivä tai rahallinen vaikutus muutamia kymppejä. Rahallisessa sanktiossa on se hyvä puoli, että se ei pilaa kenenkään jahtia ja kaikilla ei ole aina mahdollisuutta suorittaa tiettyjä palveluksia.

Simputtaminen esim. päivä ajomiehenä vesijohtoputkea kantaen ei mielestäni ole kovin fiksua. Ehkä silloin, jos se on vaihtoehto rahalliselle sanktiolle.

Meillä ei ole listaa sanktioista muun, kuin 'väärän hirven' osalta, joka perinteisesti on ollut saunaillan järjestäminen. Muista päättävät jahtivoudit tapauskohtaisesti. Sanktiot vaihtelevat hirvitornin rakentamisesta osallistumiseen johonkin majan tai hirviradan korjaustoimeen. Mitään häpeäsanktioita ei meillä ole käytössä. Ellei siihen lueta saunaillan järjestäjän esiintymistä sarvikypärä päässä. Rahallista sanktiota ei meillä ole käytössä muun kuin lihaosuuden osalta. Jos jahtipäiviä ei kerry riittävästi, osasta lihaosuudesta jotuu maksamaan korvauksen.

Vuosien varrelta tyypillisiä sanktioita on jaettu

- väärän hirven ampumisesta (uros/naaras/vasa/ylivuotinen)
- liian kauaksi ampumisesta (ravaava hirvi yli 200 m hakkuaukella, ei osunut)
- ennen ajon alkua ampuminen (muut siirtymässä passeihin, lupaa ei kysytty)
- vahingonlaukaus latausta purettaessa (ei vahinkoja, autoja ja useita kavereita lähistöllä)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.08.2006 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa linjaa meilläkin on noudatettu, mitä monella muulla seurueella. Hirvimiehiä kun on kaiketi maassamme 100 000 kappaletta noinmitalla ja erilaisia seurueita laidasta laitaan.

Tästä syystä varmasti sääntötarpeet seurueissakin vaihtelevat.

Meillä on sankioissa muutama peruslinja:

- Sanktiot on kirjattu jahtipäällikön ohjeeseen ja ne ovat säilyneet ~muuttumattomina vuosikymmenen ajan.

- Mitään ”häpeärangaistuksia” ei ole koskaa jaettu.

- Rangaistusten peruslinjana on ollut se, että niillä on pyritty edesauttamaan seurueen jahtia, jos joku ”rangaistavien penkille” on joutunut.

- Meillä on peruslähtökohta se, että laukaus joka ei ole johtanut jahtipäivän aikana kaatoon = Ase kohdistettava ennen seuraavaa jahtikertaa + kävelypäivä TAI jahtilavan rakennus. Tämä mahdollistaa rangaistuksen suorittamisessa tietyn valinnanmahdollisuuden. Osalle käveleminen tuottaa tuskaa ja osalle taas jahtilavan rakentelu on käytännön syistä hankalaa.


Kytispyynnin lisääntyessä meillä on tullut uusi sanktiomuoto:

Jos kytispyynnissä ammut väärän eläimen tai huonon laukauksen, joudut sen syksyn osalta kytiskieltoon toistaiseksi.

Tyypillisesti kytiskielto ei ole kestänyt koko syksyä, mutta tuon pykälän olemme havainneet tuovan vielä ylimääräistä harkintaa laukauksiin. Kytispyynnissä kun pimeä painaa monesti päälle ja mahdolliseen haavakkojahtiin on hankalampaa mobilisoida väkeä, mitä normaalissa viikonlopun seuruejahdissa. Samoin kytispyynnissä on tyypillisesti mahdollisuus hyvään laukaukseen, kunhan vaan maltetaan odottaa, jopa ilta tai kaksi...

Olen Elanin linjoilla siinä, että kun sanktiot ovat etukäteen tiedossa ja kirjattuna, mahdollisessa ongelmatilanteessa jäsenistön kohtelu on tasapuolista ja rangaistuksen suoritettuaan voi jatkaa ”puhtaalta pöydältä”. Ns. villasella painaminen kun oman käsityksemme mukaan johtaa ennepitkään hammastenkiristykseen, jos se pakkaa osumaan aina samoille henkilöille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 23.08.2006 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hail Hyster vaan kaikille. Täällä vanha natsi.

OK, koviltahan nuo säännöt tuntuu. Itse en välttämättä pidä niitä ihan kaikilta osiltaan asianmukaisina. Toisaalta katson paremmaksi sopeutua sääntöihin ja asennoitua niiden hitaaseen muuttumiseen taustavaikuttamisella kuin äkkinäisiin kapinaliikkeisiin ja suun repimiseen joka välissä. Se se vasta on masentavaa ja maku menee hommasta koko porukalla. Mieluummin suosiolla jalkamiehenä kuin verenpaineessa passimiehenä on mottoni. Metsästämme isolla porukalla aivan erittäin tiheän asutuksen keskellä, joten esim. vahingonlaukaukset sektorin ulkopuolelle ovat riskitasoltaan jotain ihan muuta luokkaa kuin harvemmin asutuilla seuduilla

Ja mitä v itun kauheaa tuo ajaminen on? Siinä saa raitista ilmaa ja on ihan yhtä tärkeää hommaa kuin ampuminenkin. Saatte homman ihan kuulostamaan siltä, että jalkamiehenä oleminen olisi jotenkin aivan gammoittava kärsimysrangaistus. Ruikuti ruikun ruikun Laughing

Sitä paitsi esitin asian hieman kärjistetysti. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen. Jos näyttää, että ei ollut kyse holtittomuudesta tai tahallisuudesta, niin rangaistusta lievennetään tai se poistetaan. Tasapuolisuus ja reilu peli on kuitenkin pääasiallisena henkenä meidän porukassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1632

LähetäLähetetty: 23.08.2006 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:

Ja mitä v itun kauheaa tuo ajaminen on? Siinä saa raitista ilmaa ja on ihan yhtä tärkeää hommaa kuin ampuminenkin. Saatte homman ihan kuulostamaan siltä, että jalkamiehenä oleminen olisi jotenkin aivan gammoittava kärsimysrangaistus. Ruikuti ruikun ruikun Laughing


Samaa mieltä tässä asiassa ketun kanssa, minullakin on sitten joidenkin kirjoittajien mukaan pysyvä rangaistus päällä, jo kolmatta vuotta ajomiehenä. Smile Tosin koiran kanssa passittaminen voisi olla aika vaikeaa ja ainakin koiralle tylsää. Ei meidän porukassa ole muutenkaan tarvinnut porukkaa ajomieheksi määrätä, kyllä vapaaehtoisia on aina sen verran löytynyt että vanhemmat ja huonojalkaiset passittaa ja me nuoremmat hoidetaan ajohommat. Itse ainakin saan ihan tarpeeksi istua passissa peura- ja kettukytiksellä, että vaikka koira ei olisi mukanakaan niin ajomieheksi menen jo kuntoilunkin takia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
338 Lapua Magnum
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Kes 2004
Viestejä: 942
Paikkakunta: Oripää

LähetäLähetetty: 23.08.2006 19:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ajotouhusta samaa mieltä. Viime syksynä ajoin VAPAA ehtoisesti noin 50% ajoista ja koira touhut siihen päälle no kuinka ollakaan siitä huolimatta ammuin kolme hirveä ja YHDEN haavakon Embarassed

Parhaana päivänä Gps:n mukaan helposti noin 15-20km kävelyä metsässä ja mikäs sen mukavampaa kuin "vapaat" kädet ja tilanne päällä sekä saat itse ohjata passeja, liikkua metsässä jne jne... tämä siis koiran kanssa.

Yleensä aina kun ollut miesajo päivä eikä tarpeeksi ajomiehiä olen ilmoittautunut vapaaehtoisesti ajamaan eikä siinä mielestäni ole todellakaan mitään karseaa kokemusta...

Viime syksyn viimeinen hirvi oli hyvä esimerkki jossa todella oli mukavaa olla ajomies.

Koira oli ollut kanssani päivän metsässä ja täysin loppu joten viimeisen alueen halki kulki vain perässäni eikä mitään halua lähteä etsimään, Ilmoitin jahtipäällikölle että alueella on todennäköisesti sinne aamulla siirtynyt hirvilehmä sekä omien jälkihavaintojen perusteella epäilen myös toista aikuista hirveä. Jahtipäällikkö ilmoitti että ei ole enää muita miehiä tällä puolen kuin hän joten jos kuljet alueen läpi niin hän ottaa oletetun kulkureitin vai mitä mieltä olet? vastasin että ota vaan se torni yritän kaartaa sinne siitä suunnasta kuin epäilen hirvien olevan. Kävelin alueen halki ja hieman ennenkuin kerkesin perille pamahti kivääri ja syksyn viiemeinen hirvilehmä oli nurin, menin päällikön juttusille joka kertoi että voi vit... olit sä oikeassa sieltä tuli kaksi lehmää muutaman kymmenen metrin välein mutta miten se toinen oli jäänyt siihen alueeseen kun koko edellinen päivä koiralla pyörittiin siellä.

Oli kiva kuulla kun saatiin porukka kasaan kun päällikkö veti "hieman" huumorilla että tässä alueessa on turha pitää niin suurta ajomies porukkaa ja passirykelmää, yksimies vaan passiin ja toinen ajamaan sujuu paljon paremmin (pienen seuramme isoin alue ja ainut hirvi joka saatiin viime syksynä tuosta alueesta) ja viikkoa aikaisemmin viiden hirven lauma karkasi alueesta vaikka miehitys ja ajot olivat hieman paremmin suunniteltuja.....

Mielestäni tällaiset ajokokemukset on todella mukavia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ELLU69
Vieras





LähetäLähetetty: 23.08.2006 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse lähden myös mielelläni koiramiehen mukaan kävelemään metsään. Mukava seurata gps:tä koiran liikkeitä ja myös kertoa passissa oleville miehille missä, millä nopeudella ja mihin suuntaan koira on menossa ja myös se millä todennäköisyydellä elukan perässä....jos ei siis vielä hauku. Samalla opin tuntemaan metsästysaluetta....mistä tietää vaikka itsellä joskus norjan harmaa....

Tosin koiramiehissäkin on eroja, toiset eivät kävele kuin pakon edessä...istuvat autossa ja kattelevat siellä missä koira työskentelee...harvakseltaan kommentoivat radioon....tämä tyyli ei ole minulle mieleen....enkä kyllä autoon ole lähtenyt istumaankaan...

Meillä ei koskaan sinä aikana kun minä olen ollut porukassa ole ollut miesajoa, koiria on useammalla miehellä, toisilla useampi.
Takaisin alkuun
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 26.08.2006 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän jokainen seurue saa tehdä sanktiopykälänsä minkälaiset haluaa.Mutta pitää muistaa ,että ne sitten on sellaisia ,että ne riidan sattuessa kestävät myös oikeuskäsittelyn. Ikävää jos seura joutuu maksumieheksi,mielivaltaistaisten sanktioiden vuoksi.Näitäkin tapauksia on Suomessa sattunut.
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Byli
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 106
Paikkakunta: Pieksämäki

LähetäLähetetty: 26.08.2006 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pieni porukka max 10 ukkoo. Ohilaukas palkitaan dekatulla sotilaskiväärillä ja suurella määrällä !&%¤#"!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Artsi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 292
Paikkakunta: Juuka

LähetäLähetetty: 27.08.2006 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä ei hirviseurassa joudu kukaan maksamaan sakkoja seuralle jos esim haavakon saa aikaiseksi, toisaalta ampujia on vähän (noin 15) ja kaikki ampujat ovat suhtellisen selväjärkistä porukkaa. Erittäin harvoin on sattunut väärän elikon ampumisia, haavakoita tulee muutaman vuoden välein vaikka kuinka järjestettäisiin ampumaharjoituksia ennen metsästyksen alkua.

Aiemmin joutui ajoporukkaan jos ampui ohi tai teki haavakon mutta se on nyt mennyttä aikaa. Loppusyksystä on parempi pitää kaikki vähät ampujat kiväärin kanssa passissa kuin laittaa ne johonkin vaihtoehtoiseen palvelukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Argan Tiger
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Kes 2004
Viestejä: 91

LähetäLähetetty: 27.08.2006 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
"Vahingonlaukaus"(ei siel kyl patii ollu ku mä katoin ja maahanhan toi meni jne.): kävelet koko loppusyksyn. Haavakko, johon huono osuma ("takalavat", etujalka, takamaha jne): kävelet koko syksyn. Ammut jotain muuta kuin mitä on sallittu (laissa tai aamuisessa käskynjaossa). Kävelet koko syksyn. Paitsi jos mikä tahansa edellämainituista sattuu loppukaudesta, niin kävelet koko seuraavankin syksyn. Jos olet kännissä jahdissa, niin et pääse sen päivän jahtiin ja piällikkö pittää seuraavana päivänä yksityisen, henkilökohtaisen puhuttelun. Mitään muita rangaistuksia ei seuran puolelta seuraa. Viranomaisilla on tietysti sitten rankemmat eväät. Kaikki laittomuudet ilmoitetaan heti poliisille. Ei julkista kyykytystä eikä v|ttuilua. Siinä ne. Aika rankkaa.


Kovat on teillä säännöt..? Varsinkin ton haavakon suhteen... Samaten kuin sen ettei muka porukkaa ole alkoholin vaikutuksen alaisena jahdissa...katin marjat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 27.08.2006 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Argan Tiger kirjoitti:
Kovat on teillä säännöt..? Varsinkin ton haavakon suhteen... Samaten kuin sen ettei muka porukkaa ole alkoholin vaikutuksen alaisena jahdissa...katin marjat.

Siinä on säännöt. Oletkos paljonkin hirvimetsällä meilläpäin käynyt, kun tunnut tietävän paremmin meidän seuran säännöt kuin minä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 3 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com