OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reppu haulikkoampujalle / vinkki
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
muumio



Liittynyt: 19 Tou 2006
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 19.05.2006 18:51    Viestin aihe: Reppu haulikkometsästäjälle Vastaa lainaamalla viestiä

Näytti olevan Suomessakin myynnissä tuollainen Vaude Ripa reppu. On kuulemma hyvä, kun ei ole haittana nuo viilekkeet. Tilaakin näyttäis olevan riittävästi. Osoite oli: www.reittipiste.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 21.07.2006 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

PieniMiesK98M02 kirjoitti:
kyselisin kokemuksianne Haltin Jahtimestari, Paljakka ja Hunter repuista. Kokemusta on Haltin Riekko repusta, mutta siita en pitänyt pienuuden ja selässäpysymisen takia. Etsiskelen siis reppua niin lintu kuin jänisjahtiinkin.


Nostetaas tätä ketjua, kun alkaa olla repulle tarvetta.

Sama vika mulla tuon Riekko repun kanssa, ei ole hyvä kantaa. Tuo mainitsemasi Hunter näyttää asialliselta, pitäisi päästä jossain sovittamaan selkään.

Nyt olisi Eberlestock:in repuille edustus Suomessa, mutta sen verta kankean näköiset kantoviilekkeet noissa, että ihan turha kuvitella haulikkomiehen repuksi. Kumma sinänsä, kun ko. reppujen kehittelijäksi mainitaan sivuilla ampumahiihtäjä, jonka luulisi tuohon seikkaan kiinnittäneen huomiota. Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jonas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Huh 2004
Viestejä: 139

LähetäLähetetty: 22.07.2006 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään kokemuksia varustelekan myymästä BW:n repusta? Luulisi armeijan repun soveltuvan ampujalle ja hintakaan ei päätä huimaa (15e). Mietinkin tässä että josko tuo välttäis päiväreppuna?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T. Osikko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Hei 2005
Viestejä: 105

LähetäLähetetty: 22.07.2006 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisi olla ihan varteenotettava, ja hintakin on aika sopiva. Smile Kantohihnoja ei kuvasta nää, mutta oiskohan ne semmoiset perinteiset kapeahkot nahkahihnat? Eivät ainakaan niin paljoa haittaa ampumista kuin modernien reppujen tuhdisti pehmustetut ja ergonoomiset remmit.

Hypistelin kaupassa Haltin Teeri reppua (kuva täällä), ja se vaikutti ihan asialliselta pikkurepulta. Kantohihnat oli sellaista verkkomatskua, eivät varmaan haittaa haulikkomiestä, oli tosi matalat. Siinä oli myös irroitettava olkahihna, eli tarvittaessa muuttuu olkalaukuksi. Suojaläpässä oli jämäkän oloinen muovinen karttatasku sisäpinnassa, ja sisällä toisessa reunassa oma osio termos- tai juomapullolle. Tuosta Haltin sivujen kuvatekstistä poiketen en ymmärtänyt miten miten karttataskun saa pois ilman puukkoa, kun väittävät että sen voi irroittaa. Kovin kiinteältä kiinnitykseltä vaikuttui, tai sitten en vain osaa. Hintaa taisi olla joku 39 eunukkia tms.
_________________
"Aina löytyy joku jolle kuuluu vielä huononpaa" -Freud, Marx, Engels & Jung
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 27.07.2006 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heska kirjoitti:
Tuo mainitsemasi Hunter näyttää asialliselta, pitäisi päästä jossain sovittamaan selkään.


Löytyi Jyväskylän mega-store-hyper-mikälie Intersportista tuo Haltin Hunter, ja pääsi vihdoin hiukka käpistelemään sitä. Ensivaikutelma oli että se on yllättävän raskas, syynä ainakin osittain repun runkona toimiva jakkara. Selkämyksen yläosassa oleva vetoketjun avaamalla jakkaran saa ulos, kyseessä on semmoinen perinteinen auki taittuva putkirunkoinen jakkara, mitä yleensä reppujakkaroissa on kiinteästi mukana.

Repun suuaukko on mielestäni hiukan omituisesti toteutettu, se kun on rullattava kiinni samaan tapaan kuin vesitiiviit kuljetuspussit. Perinteinen vetskari (suojaläpällä tarvittaessa) olisi käytettävyydeltään parempi, ja uskoisin vesitiiviydenkin sellaisessa metsästystä ajatellen riittävän.

Kiväärin kuljetusta varten repun alareunassa on auki taittuva pussi johon perän saa pujotettua, ja yläreunassa kaksi rits-räts (velcro) remmiä piipun paikallaan pitämiseen. Tuo velcro on kyllä kaikkea muuta kuin hiljainen käyttää, voisi kuvitella latvalinnun lähtevän nauraen lentoon kun kivääriä alkaa irroittaman repusta. Kuvassakin hyvin näkyvän mustan irtopussin tarkoitus jäi myös hieman epäselväksi, esitteen mukaan se suojaa kiikaritähtäintä, ja sen selkäosa olikin pehmeää fleeceä. Sen sai pikalukituksella käteävästi irti, joten eihän sitä ole pakko edes raahata mukana. Tuntui että se on esteenä aseen irroitukselle, mutta saattaahan tuo hiukan suojatakin, jos sille nyt tarvetta on.

Kantoviilekkeet eivät valitettavasti olleet ihan ohuita (saati verkkoa), ja niiden soveltuminen yhteistyöhön haulikon perän kanssa jäi testaamatta. Lantiovyössä oli molemmilla puolilla pienet suojaläpällä varustetut taskut, joissa kuminauhalenkit patruunoille.

Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen että ko. reppu ei ole kovahkon hinnan (129e) arvoinen kapine, eikä toteutus muutenkaan ollut aivan minun mieleen, joten kauppaan jäi. Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Aa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Elo 2006
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 28.08.2006 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen nyt kahden vaiheilla, joko Haltin Teeri tai Metso. Onko jollakin mahdollisesti kokemusta molemmista malleista? Ja vaikka vain toisesta, olisin kiinnostunut ko. repun plussista ja miinuksista.

Haltin Metso houkuttelee sillä, että yhdestä hihnasta ei takuulla ole mitään haittaa ampumiselle. Teeressä sen sijaan on ohuet verkkohihnat, jotka kyllä ensituntumalla vaikuttaisivat myös "ammuntaystävällisiltä", ainoa asia mitä mietin on, että saako nopeassa laukauksessa haulikon perän asetettua nopeasti olalle. Hihnan materiaali on nimittäin kumia, jonka voisi kuvitella toimivan "jarruna". Jos haulikon perä ei osukaan heti oikeaan kohtaan (esim. hieman liian alas), estääkö kumi sen "liu'uttamisen" oikealle paikalle? Toivottavasti ymmärrätte mitä tällä tarkoitan Wink

Toisaalta mietityttää tuo mistä on ollutkin jo aiemmissa viesteissä puhetta, onko metson yksi hihna liian rasittava hartioille (tai siis hartialle)? Molemmissa repuissa näyttää olevan kiinnitysremmejä kohtuudella, kuvissa näyttäisi että metsossa enemmän? Ja vielä: onko metso-repun läpässä minkäänlaista kiinnitys systeemiä joka estää läpän aukeamisen? Teeressä ainakin jonkinlaiset nipsuttimet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.08.2006 07:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletko Aa testannut tuota Normarkia? Kannattaa ehkä testata vielä sekin...

Sen voin sanoa, ettei siinä ainakaan verkkohihnat haittaa pätkääkään. Teeren hihnoja en ole tositoimissa testannut.

Nimimerkki "ei moitetta löytänyt"
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.08.2006 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ja lopuksi ilouutinen kaikille Eberlestock rinkkaan päätyneille!
Olemme erittäin todennäköisesti tuomassa optiona ohuemmat valjaat Eberlestock rinkkoihin viimeistään ensi kauteen.


Onpas jännä, että juuri edustaja pitää sitä omaa vermettään parhaana... Jos ei olisi lipsahtanut tuo pieni fiba tuohon sanamuotoon, niin olisi jopa voinut luulla kyseessä olevan kovinkin objektiivisen arvion ihan peruskäyttäjän suunnalta Wink

Noh, sitten asiaan. Jos haulikkoampuja (ei kiväärimies) hakee reppua, niin paksut viilekkeet on yksinkertaisesti hylättävä ja kiväärin haulikkometsästäjä tietysti jättää kotiin. Mitä hyötyä on hyvästä kannettavuudesta jos reppu selässä ei voi ampua? Pienelläkin optimoinnilla paino ei nouse mihinkään 8 kiloon, ellei kanna mukana valurautapannua ja verkonpainoja. Viis kiloa menee vielä ihan vaivatta noissa verkkoviilekerepuissa, eikä haittaa ampumista. Jos taas saaliiksi sattuu se "palstojen legendaarinen", eli yli 5 kilon metso, niin ainakin mulla metsästys loppuu siihen paikkaan ja mieluusti moisen taakan kantaa vaikka hampaissa. Pikkumettoja taas kyllä kantaa useammankin repussa... jopa metsästysliivien selkätaskussa. Wink

Itse ja muutama kaveri tässä lähipiirissä on kyllä yllättynyt verkkohinoilla ja lantiovyöllä varustetun Ripan (Vaude tai Norrmark) kannettavuudesta. Ihan eri maata kuin esim. tuo varastossa toimettomana makaava Savotan satulareppu, saati hepposemmat reput.

Lainaus:
Pikkureppu ja kivääri ovat yhdessä melko toivottomia kantaa. Kivääri painaa toista olkaa koko päivän. Jos vaihdat olkaa, on kantohihna siis haulikon perän alla ja paino hidastaa käden liikettä muutenkin nopeissa tilanteissa. Kokeilkaa mennä tiheän puskan läpi vinossa oleva kivääri selässä.


Jos kivääriä meinaa kantaa, niin kaikista järkevin vaihtoehto on kantaa sitä sen omilla valjailla (ei asehihnalla) repun alla.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mjjk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2006
Viestejä: 34

LähetäLähetetty: 29.08.2006 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näkyy muuten hiukan alentuneen tuo Vauden Ripan hinta.

http://www.reittipiste.fi/product_info.php?cPath=52_55&products_id=344
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.08.2006 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mjjk kirjoitti:
Näkyy muuten hiukan alentuneen tuo Vauden Ripan hinta.

http://www.reittipiste.fi/product_info.php?cPath=52_55&products_id=344


Siltikin outoa, että Norrmarkilla täysin sama reppu on lähes puolet halvempi - vieläkin...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Elo 2006
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 29.08.2006 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää tosiaan tippuneen tuo Vauden hinta, alkaa jo sopimaan budjettiinkin paremmin. Tuo lienee paras vaihtoehto haulikkometsästäjälle ainakin tämän viestiketjun perusteella? Normarkin Ripaa en löytänyt netistä mistään suomalaisesta liikkeestä, ja ei ainakaan pikaisella vilkaisulla löytynyt mitään linkkiä tästä viestiketjustakaan. Aika suurihan tuossa on tilavuus verrattuna esim. Haltin Teereen, mutta siitä ei liene kuin hyötyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.08.2006 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta. Normarkin repun nimi on muuttunut Ripasta.

Tuossa tuote Ruotsin sivuilla

Tuotenro on näköjään 07817, sillä löytynee maahantuojalta.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Elo 2006
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 29.08.2006 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siis Normarkin sivuilta kyllä löytyy edelleen Ripa mallinen reppu, kuvassa on ainakin Vaude -merkkinen. Tuo sun linkki ei ainakaan mulla toiminut, mutta tuote nro 07817 on joku Normark Highlander reppu? Metsästysreppu sekin, mutta aivan erinäköinen, värikin on tumman sininen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 30.08.2006 08:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aa kirjoitti:
Siis Normarkin sivuilta kyllä löytyy edelleen Ripa mallinen reppu, kuvassa on ainakin Vaude -merkkinen. Tuo sun linkki ei ainakaan mulla toiminut, mutta tuote nro 07817 on joku Normark Highlander reppu? Metsästysreppu sekin, mutta aivan erinäköinen, värikin on tumman sininen.


Jaahah, eipä pitkään toiminut se linkki Evil or Very Mad Mutta mutta. Kyllä tuo on juuri se sama reppu tuo Highlander. Katso tämän otsikon sivulta 2 kuvia, jotka otin omasta repustani. Tuossa Normarkin sivuilla olevassa kuvassa väri valehtelee, vihree se oikeesti on. Näyttävät kyllä kuvissa erilaisilta, mutta ovat sama reppu. Kuvattu eri kulmasta ja Vaude pakattu täyteen.

Highlander: http://www2.normark.se/public/user/prodimages/garp/A07817.jpg

Vaude Ripa: http://www2.normark.se/public/user/prodimages/garp/A01701.jpg
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 05.09.2006 19:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jos on tarvetta ja luvat kunnon retkille eikä pyöritä puolen tunnin keikkoja auton ympärillä pitää varusteitakin ottaa pikkuisen enemmän.


Luvat on 24/7/365 Cool

Perjantaina Normarkissa (Ripa tai highlander, kumpi lie) oli makuupussi, telttapatja, koirien huopa, kirves, virvelivehkeet, joitamia tölkkejä olutta, kahvivehkeet, litra mehua, ruokaa ja lisäksi EA + muu vakiosälä (kuksaa yms.). Tietysti myös haulikko osan ajasta.

Kulki tosi vaivatta. Edelleen suosittelen, ilman mitään sitoumusta markkinoida sitä omana tuotteena Wink Kaverilla oli myös tuo nyt ensimmäisiä kertoja suuremman rojumäärän kanssa kannossa ja kehuja sai myös häneltä.

Verkkoviilekkeet menevät joskus nurinniskoin kun huolimattomasti pukee, mutta ei ne mulla ainakaan ole "rullautuneet".

Tuo vertaus koululaisreppuihin tai muihin lirpakkeisiin on kyllä silkkaa skeidaa...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 5 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com