OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Dummy launcher & Blank Ammunition

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Goldy



Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 12.10.2006 16:25    Viestin aihe: Dummy launcher & Blank Ammunition Vastaa lainaamalla viestiä

Hei!

Löytyiskö täältä viisaampia...

Olen jutellut tullin kanssa kyseisten tavaroiden, eli dummy heittimen ja siihen tulevien panosten maahantuonnista. Siellä kun ei vaan kukaan osannut sanoa, että saako niitä panoksia sitten kuitenkaan tuoda maahan! Eli kyseessä siis ns. tyhjät panokset, joissa ei ole luotia vaan ainoastaan ruutia.

Tietäisikö täällä tarkemmin kukaan mitä laki tähän sanoo?

Vai onko kuolleena syntynyt idea?

(Juu, tiedän, että Suomessa myy yksi firma kyseisiä tavaroita mutta kun olis tarkoitus omaksi elannoksi näitä tuoda niin ei kannata toiselta Suomalaiselta ostaa!)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 13.10.2006 07:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tutustu vaikkapa ampuma-aselakiin ja räjähdysaineasetukseen ensin.
Molemmat löytyy finlexistä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 13.10.2006 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piti vielä lisätä että järjestyslaillakin on jotain sanomista tuohon tapaukseesi.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Goldy



Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 13.10.2006 08:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lakeihin ja asetuksiin on tutustuttu. JA EI TIEDÄ SUOMEN TULLIKAAN MITEN ASIAA PITÄISI KÄSITELLÄ!!!

Minä en ainakaan osaa tulkita lakia niin hyvin kuin pitäisi.

Jos sinä osaat, niin kerro kansankielellä minullekin. Voiko niitä panoksia tuoda vai ei (dummyheittimiä voi tuoda, sen TIEDÄN))? Jos pitää olla lupa, niin mikä noista sadoista luvista?

Kyseessä lienee ammus, ei patruuna, ainakin lain näkökulmasta, ja ammusten tuomisesta ei olekaan niin tarkkaa määrittelyä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 13.10.2006 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Räjähteen hyväksyminen ja maahantuonti
Kyseessähän ei ole ampumatarvike joten...

Räjähteen hyväksyminen
33 §
Ennen räjähteiden yleiseen kauppaan laskemista tai yleiseen käyttöön luovuttamista on valmistajan tai maahantuojan haettava räjähteille teknillisen tarkastuskeskuksen hyväksyminen.

Yleiseen kauppaan tai yleiseen käyttöön saa hyväksyä vain sellaisia ilotulitusraketteja ja toiminnaltaan näihin verrattavia pyroteknisiä välineitä, joiden panos, ajopanos mukaan luettuna, painaa enintään 200 g, sekä pamahtavia ilotulitusvälineitä, joiden panos sisältää tai vastaa räjähdysteholtaan enintään 5 g mustaa ruutia.

Mitä 1 momentissa säädetään, ei kuitenkaan koske ampuma-aseiden patruunoita, työkaluissa käytettäviä patruunoita eikä merenkulkuhallituksen hyväksymiä valaisu- ja merkinanto- sekä muita vastaavia välineitä.

34 §
Edellä 33 §:ssä tarkoitetussa hakemuksessa on annettava tarpeelliset räjähteen rakennetta, koostumusta ja ominaisuuksia koskevat tiedot.

Teknillisellä tarkastuskeskuksella on oikeus tarvittaessa vaatia hakemukseen liitettäväksi tutkimuslaitoksen lausunto räjähteen ominaisuuksista. Teknillinen tarkastuskeskus voi hyväksyä räjähteen myös jossain muussa maassa annetun hyväksymisen perusteella.

Jos maahantuoja tai valmistaja haluaa laskea yleiseen kauppaan tai luovuttaa yleiseen käyttöön räjähteen, jolle toinen maahantuoja tai valmistaja on jo saanut 33 §:ssä tarkoitetun hyväksymisen, voi tämä käyttää hyväkseen 1 ja 2 momentissa tarkoitettujen tietojen osalta aikaisemman hyväksymishakemuksen yhteydessä esitettyjä tietoja, jos esittää aikaisemman hakijan tätä koskevan kirjallisen suostumuksen.

35 §
Teknillinen tarkastuskeskus voi 33 §:ssä tarkoitetun hyväksymisen yhteydessä edellyttää, että räjähteen laatua on valvottava, ja määrätä räjähdettä, sen pakkausta sekä räjähteen luovutusta, käyttöä ja laadunvalvontaa koskevia ehtoja ja rajoituksia.

36 §
Teknillisen tarkastuskeskuksen on pidettävä luetteloa yleiseen kauppaan laskettavaksi hyväksymistään räjähteistä. Luettelosta tulee ilmetä ainakin kunkin räjähteen kauppanimi, vaarallisuusluokka ja käyttötarkoitus sekä valmistaja tai maahantuoja.

Maahantuonti
37 §
Luvan räjähteen maahantuontiin (maahantuontilupa) antaa teknillinen tarkastuskeskus lukuun ottamatta puolustusvoimille tulevia räjähteitä. Lupaa on haettava kirjallisesti ja lupahakemuksessa on ilmoitettava räjähteen nimi, vaarallisuusluokka, määrä, käyttötarkoitus ja valmistaja. Hakemuksessa on myös selvitettävä varastoinnin järjestely.

Räjähteen maahantuojan on tullaustilaisuudessa ennen kuin räjähde luovutetaan tullista esitettävä tulliviranomaiselle 1 momentissa tarkoitettu maahantuontilupa. Tulliviranomainen merkitsee lupaan maahantuotujen räjähteiden lajit ja määrät.

Räjähteen maahantuontiin ei kuitenkaan tarvita 1 momentin maahantuontilupaa, kun räjähde sisältyy kiinteästi asennettuna turvalaitteena tai varustukseen kuuluvana pelastautumisvälineenä lentokoneeseen, alukseen, veneeseen, autoon tai muuhun ajoneuvoon.

Ampumatarvikkeiden maahantuonnin osalta on noudatettava, mitä siitä erikseen säädetään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com