OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vakumointi ja raakakypsytys........

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
lepoantti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Tam 2005
Viestejä: 43

LähetäLähetetty: 23.10.2006 21:20    Viestin aihe: vakumointi ja raakakypsytys........ Vastaa lainaamalla viestiä

posti toi paketin jonka sisällä oli vakumointilaite ja muutamia satoja pusseja, kyllä nyt on mukavaa tallettaa hirvijahdin seurannaiset pakastimeen.

vaan kuinka olette menetelleet raakakypsennyksen kanssa? myllypostin toimittamien ohjeiden mukaan jopa kolmesta viiteen viikkoon voisi paisteja raakakypsennellä. toisaalta taas numerokokki hirviökirjassaan sanoo että pari kolme päivää olisi riittävä raakakypsennys!! ja kirjan esimerkissä käytettiin sellaista allaskonetta joka on vielä parempi kuin nämä pussinsuusta imevät versiot. kummanko mukaan uskaltais koittaa, tällä hetkellä kun paisteja ja fileitä on aika tanakasti pakattu ja muutama päivä on jo kulunut?

kertokaa kokeneemmat vakumikoneen käyttäjät kuinka olette menetelleet? voiko sopivaa raakakypsytysastetta nähdä tai tuntea pussin läpi mitenkään, ja vastaavasti jos liha pilaantuu niin voiko sitä havaita muuten kuin myrkytysoireista syönnin jälkeen?

ja onko kuinka normaalia että vakumoidut lihat itkee paketin sisään hiukan verta ja kudosnesteitä, heti pakkauksen jälkeen ei vielä näy juurikaan mutta muutaman päivän jälkeen hiukan nesteitä ilmestyy pakettiin? toisaalta kun kattelee kaupoissa vakumipakattuja fileitä niin onhan niissäkin nesteitä paketissa, tietysti pienikin määrä verta litteässä ja alipaineisessa paketissa näyttä paljolta.

ja mites paine, toi kone joka mulle tuli niin ohjeen mukaan 0,6-0,7 bar on maksimipaine. rasteroiduilla pusseilla paine nousee helposti tohon lukemaan, sileillä taas saattaa jäädä noin 0,5 eikä alipaine lisäänny vaikka kuinka imppais. onkohan tämä 0,2 bar pienempi paine säilyvyyden kannalta kuinka merkittävä ja vaikuttaako raakakypsytysaikaan millä tavoin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
harha_askel
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 547

LähetäLähetetty: 31.10.2006 17:20    Viestin aihe: Re: vakumointi ja raakakypsytys........ Vastaa lainaamalla viestiä

lepoantti kirjoitti:
kertokaa kokeneemmat vakumikoneen käyttäjät kuinka olette menetelleet? voiko sopivaa raakakypsytysastetta nähdä tai tuntea pussin läpi mitenkään, ja vastaavasti jos liha pilaantuu niin voiko sitä havaita muuten kuin myrkytysoireista syönnin jälkeen?
Itse ollaan 2-3vrk raakakypsennetty.

lepoantti kirjoitti:
ja onko kuinka normaalia että vakumoidut lihat itkee paketin sisään hiukan verta ja kudosnesteitä, heti pakkauksen jälkeen ei vielä näy juurikaan mutta muutaman päivän jälkeen hiukan nesteitä ilmestyy pakettiin?
Omasta mielestä normaali tapaus, koska imuvaiheessa tuo kyseinen neste ei "ehdi" tulla lihasta pois vaan se tulee sieltä raakakypsennysvaiheessa, tivisyisemmästä lihasta tulee hitaammin.

lepoantti kirjoitti:
ja mites paine, toi kone joka mulle tuli niin ohjeen mukaan 0,6-0,7 bar on maksimipaine. rasteroiduilla pusseilla paine nousee helposti tohon lukemaan, sileillä taas saattaa jäädä noin 0,5 eikä alipaine lisäänny vaikka kuinka imppais.
Sinä sitten päätit säästää pitkän pennin kun kuuntelit myyjää(?) ja "kyllä sileät pussit toimivat jos teet vekit reunoihin aikaa menee 1-2s". Olisi ehkä kannattanut ostaa pussit joissa on ilmakanavat tehtynä, eli rypytetyt, ovat myös kestävämpiä, alipaine eli imu tulee tasaisesti koko pussin suun leveydeltä, mutta rahansäästö pusseissa alipaine eli imu kohdistuu kahteen pieneen vekkiin, ja yritä siinä sitten imuttaa, ei auta vaikka palkkaat siihen venäläisen Nadjan, joka imee eurot taskun pohjaltakin.

Oikeilla ja toimivilla pusseilla vakumointi on nopeaa ja helppoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com