OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Myönteisesti ase- ja metsästysharrastukseen suht. ehdokkaat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 13.11.2006 15:46    Viestin aihe: Re: Tate 12.11.2006 11:24 Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:
Miten on voinut kilpailla aktiivisesti practicalissa että SRA:ssa ja kuitenkin hakee ensimmäistä pistoolilupaa?

Voiko kilpailuihin osallistua niin, että kilpailuase on hallussa ampuma-aselain 88 §:n (Ampuma-aseen valvottu käyttö) perusteella?

Ampuma-aselain 87 §:n (Ampuma-aseen ja aseen osan lainaaminen) tilanne ei sovellu kuvaamaasi tapaukseen?

Silloin jos kyseessä on tilanne, että olisi harrastanut lajia aktiivisesti vain kiväärillä tai haulikolla, jos se nyt ylipäätään on mahdollista, asia varmaan selviää lupaviranomaisen kanssa neuvottelemalla!

Kyllä Oulun ohje on edelleen hyvin perusteltu!


Kylläpä tuo onnistui vaimoltanikin viime kaudella. Rouva ampui aina samassa squadissa tahi ryhmässä kuin minäkin. Käytti omaa pistoolia mutta muut aseet olivat minulta valvotussa vaimon käytössä.
Tuloksena kyseisistä tapauksista useampi SM-mitali, seuran mestaruus, aluemestaruusmitali.

Tässä mielessä on aika pas*ka homma että vaimon muu ase luvat keikkuvat hallinto-oikeudessa ja henkilö joutuu harjoittelemaan ja kilpailemaan minun valvonnan alla minun välineillä jotka eivät todellakaan ole optimivalintoja vaimolleni. Olis sitä joskus muutakin tekemistä sillä aikaa kun vaimo kilpailee tai harjoittelee. Jo sattuu esim. kisat 2 eri paikkakunnalle ja molemmat ovat toiselle tärkeät niin milläs repeät kahteen paikkaan samanaikaisesti.

Eipä nuo asiat selvinneet viranomaiselle minkäänlaisilla järkiperusteluilla.

Tasapuolinen hallintoalamaisten kohtelu suomessa EI TODELLAKAAN toteudu siten kuin laki sen on tarkoittanut toteutettavaksi Evil or Very Mad
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 13.11.2006 16:41    Viestin aihe: Tate 13.11.2006 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä

"...Tasapuolinen hallintoalamaisten kohtelu suomessa EI TODELLAKAAN toteudu siten kuin laki sen on tarkoittanut toteutettavaksi"

Mm. tätä seikkaa kommentoidaan "Aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeet" -luonnoksessa otsikkojen "1. Johdanto / 1.1. Yhtenäistämistyön käynnistyminen ja tavoitteet, 1.2. Lupaharkinta ja 1.3. Jatkotoimenpiteet" alla.

Kunhan ohje tulee voimaan ei meidän enää tarvitse olla kateellisia toisillemme asuinpaikasta ja suunnitella kirjojen (asuinpaikan) vaihtamista jonnekin muualle. Sen jälkeen meitä kohdellaan yhdenvertaisesti niinkuin Suomen perustuslain 6 § edellyttää!

Onkohan aserekisterissä tiedot myös hylätyistä hakemuksista?

http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/asearpa/home.nsf/files/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos/$file/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos.pdf
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hakim
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 13.11.2006 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Jantteri"]
Hakim kirjoitti:


Lainaus:
OHJEITA HANKKIMISLUVAN HAKIJOILLE

Ensimmäinen pistoolilupa
Hakemuksen liitteeksi on liitettävä erillinen kirjallinen selvitys, josta tulee selkeästi käydä ilmi:
- Mitä ammunnan lajeja/lajia hakija on aiemmin harrastanut
- Mitä ammunnan lajeja/lajia hakija aikoo aseella harrastaa
- Missä harrastus tapahtuu ja millä perusteella hakija voi harrastaa ammuntaa mainitussa paikassa (peruste on todennettava, esim. seuran jäsenyys tai radan omistajan suostumus kirjallisena)
- Miksi hakija hakee lupaa juuri kyseiselle asetyypille (kaliiperi, toimintatapa jne.)
- Mikäli hakija kuuluu ampumaseuraan, mukaan on liitettävä seuralta ns. aktiivisuustodistus
- 9 mm pistoolille voi poikkeuksellisesti saada luvan ensimmäiseksi aseeksi, mikäli harrastettu ammunnan laji välttämättä edellyttää sitä. Tällöinkin edellytetään kuitenkin lähtökohtaisesti vähintään turvallisen ampujan teoriaosuuden suorittamista (esim. SRA).
- Mikäli hakija ei kuulu ampumaseuraan, on harrastusperuste todennettava muuten. Tällöin on syytä kiinnittää erityistä huomiota hakemuksen perusteluun. Hakemukseen voidaan liittää todistukset kahdelta luotettavana pidettävältä henkilöltä yhteystietoineen. Hakijan on kuitenkin syytä huomata, että ystävien/sukulaisten antamiin todistuksiin ammunnan harrastamisesta suhtaudutaan hyvin varauksellisesti.
- Ensimmäinen pistoolilupa saadaan aina määräaikaisena, max 3 vuotta. Luvanhaltijan on uusittava lupa määräajan sisällä. Mikäli määräaika ylittyy, on luvanhaltijan annettava luvan hakemisvaiheessa selitys asiasta. Vanhentunut lupa tarkoittaa, ettei aseelle ole olemassa hallussapitolupaa ja tällöin kyseeseen voi tulla jopa ampuma-aserikos!

Määräaikaisen pistooliluvan uusiminen
Luvan uudistamisvaiheessa luvanhaltijan on esitettävä uudelleen harrastusperusteen olemassaolo
- Esim. seuran aktiivisuustodistus, mahdollinen osallistuminen kilpailutoimintaan
- Mikäli luvanhaltija ei kuulu ampumaseuraan, hakemukseen on syytä liittää muuta harrastusperustetta tukevaa näyttöä, esim. ampumapäiväkirja, johon on kirjattu päivämäärät, ammuntamäärät, kuittaukset mahdollisilta valvojilta jne.

Muu ase- luvat
- Aseen merkki, malli, toimintatapa, kaliiperi jne. on yksilöitävä tarkasti hakemuksessa
- Mikäli mahdollista, aseen kuva ja valmistajan tekniset tiedot on syytä liittää hakemukseen
- Hakemus on perusteltava erityisen huolellisesti; miksi harrastus edellyttää ko. asetta, tarvittaessa asiasta on syytä antaa erillinen kirjallinen selvitys
- Muu ase-hakemuksiin suhtaudutaan varauksellisesti. Hakijalta edellytetään pääsääntöisesti aktiivista ja pitkäkestoista ampumaurheilun harrastamista.

Ns. järeät kaliiperit (erityisesti .500S&W)
- Poikkeustapauksessa lupa voidaan myöntää myös järeämmälle kaliiperille. Hakijan on kuitenkin perusteltava tarkalleen mihin ammunnan lajiin hän ko. asetta tarvitsee ja todennettava harrastustausta. Lisäksi hakijan on osoitettava missä harrastus tapahtuisi.

Muistoesinelupa
- Hakemuksessa on tuotava erillisellä kirjallisella selvityksellä esiin aseen historia ja sen kytkentä luvanhakijaan. Luvanhakijan on perusteltava, miksi juuri ko. aseella on erityistä muistoarvoa hänelle.

PERUSTELE HAKEMUKSESI HUOLELLA, PUUTTEELLISESTI ESITETYT/EPÄSELVÄT PERUSTEET JOHTAVAT HAKEMUKSEN HYLKÄÄMISEEN!


Tällaista en kyllä itse ole saanut koskaan, Oulussa siis vaikutan. Onkohan lie miten uusi ohje? Kaikenlaisia lupia olen hakenut ja saanutkin, mutta ko. ohjetta ei ole koskaan käsiini jaettu.


Kyseinen ohje on päivätty 18.5.2006
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2005
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 13.11.2006 17:45    Viestin aihe: Re: Tate 13.11.2006 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:


Onkohan aserekisterissä tiedot myös hylätyistä hakemuksista?


Ei kai, eikös sellainen täyttäisi laittoman henkilörekisterin tunnusmerkit?
_________________
just because you're paranoid doesn't mean they're not really out to get you
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12997

LähetäLähetetty: 13.11.2006 20:23    Viestin aihe: Re: Tate 13.11.2006 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä

jg kirjoitti:
E_h_e kirjoitti:


Onkohan aserekisterissä tiedot myös hylätyistä hakemuksista?


Ei kai, eikös sellainen täyttäisi laittoman henkilörekisterin tunnusmerkit?


Miten niin ? Poliisihan saa jo muutenkin kerätä tietoja mm. rikoksesta EPÄILLYISTÄ henkilöistä. Näistä rekistereistä kattavin tunnetaan ns. Ammatti- ja Taparikollisten ns. ATARI-rekisterinä jossa oleviin tietoihin ja huhuihin ei asianosaiset lain mukaan edes saa tutustua. -> Suomessa Poliisi saa tehdä kaikenlaista josta rivikansalainen joutuisi heti oikeuteen.

Suomessa henkilörekisterin perustamiselle pitää olla lainmukainen syy. Lisäksi laki sallii eräitä rekistereitä ja kieltää toisia. Poliisi ei esimerkiksi saisi kerätä "Mustalaisten hylätyt aselupahakemukset" -rekisteriä koska rotuun perustuvat rekisterit ovat erikseen lailla kiellettyjä.

Sen sijaan poliisi saa perustaa esim. "Ääriaineksen a.k.a. kiihkoreserviläisten hylätyt aselupahakemukset"-rekisterin koska siinä ei puututa ihmisten poliittisen vakaumukseen, uskontoon, sukupuoliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan. Perusteluina rekisterin ylläpitämiselle voitaisiin väittää "Rekisteriä tarvitaan jotta Poliisi voi pitää kirjaa siitä onko sama henkilö hakenut samoilla perusteilla YJT:n vaarantaviin aseisiin hankintalupia toisella paikkakunnalla ja saanut hylkäävän päätöksen.". Koska kyse on aselupa-asioista niin rekisteri on oletusarvoisesti salainen eikä siihen saa tutustua edes rekisteriin kirjattu henkilö itse.

Kuten E_h_e on ansiokkaasti esittänyt niin Poliisi saa meillä tehdä aika lailla mitä lystää kunhan perustelee sen YJT:llä ja yleisillä syillä (ase voidaan aina varastaa tai henkilön 18 vuotta sitten esikoulussa tapaama henkilö on etsintäkuulutettu petoksista). Tällaisessa ilmapiirissä kielteisten lupapäätösten rekisteri on lähes varma asia ainakin laitoskohtaisesti, ei välttämättä vielä valtakunnallisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2005
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 13.11.2006 20:42    Viestin aihe: Re: Tate 13.11.2006 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
jg kirjoitti:
E_h_e kirjoitti:


Onkohan aserekisterissä tiedot myös hylätyistä hakemuksista?


Ei kai, eikös sellainen täyttäisi laittoman henkilörekisterin tunnusmerkit?


Miten niin ? Poliisihan saa jo muutenkin kerätä tietoja mm. rikoksesta EPÄILLYISTÄ henkilöistä. Näistä rekistereistä kattavin tunnetaan ns. Ammatti- ja Taparikollisten ns. ATARI-rekisterinä jossa oleviin tietoihin ja huhuihin ei asianosaiset lain mukaan edes saa tutustua. -> Suomessa Poliisi saa tehdä kaikenlaista josta rivikansalainen joutuisi heti oikeuteen.

.........

Kuten E_h_e on ansiokkaasti esittänyt niin Poliisi saa meillä tehdä aika lailla mitä lystää kunhan perustelee sen YJT:llä ja yleisillä syillä (ase voidaan aina varastaa tai henkilön 18 vuotta sitten esikoulussa tapaama henkilö on etsintäkuulutettu petoksista). Tällaisessa ilmapiirissä kielteisten lupapäätösten rekisteri on lähes varma asia ainakin laitoskohtaisesti, ei välttämättä vielä valtakunnallisesti.

En ollenkaan epäile, etteikö niitä kielteisiä päätöksiä säilytettäisi laitoksilla, mutta tuskin niistä on valtakunnallista rekisteriä. ATARI-rekisteriä ei voine verrata tähän, koska hylätyn anomuksen tekijää ei kai automaattisesti sentään pidetä taparikollisena. Tietysti osa hylätyistä hakemuksista on sellaisten henkilöiden tekemiä, joiden toimintaa poliisi mielellään seuraa mahdollisimman tarkasti, joten mistä sen tietää...
_________________
just because you're paranoid doesn't mean they're not really out to get you
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 13.11.2006 20:44    Viestin aihe: Solifer 13.11.2006 19:23 Vastaa lainaamalla viestiä

Katso nämä:

Ampuma-aselaki (9.1.1998/1)

113 § Poliisin velvollisuus tiedostojen pitämiseen

Poliisin on pidettävä ampuma-aseista, aseen osista, patruunoista ja erityisen vaarallisista ammuksista lupahallinto- ja valvontatehtävien suorittamiseksi tarpeellisia tiedostoja. Tiedostoihin voidaan merkitä myös edellä tarkoitettujen esineiden hankkimista, hallussapitoa, siirtoa, tuontia ja vientiä koskevia tietoja asedirektiivissä, siviilikäyttöön tarkoitettujen räjähdystarvikkeiden markkinoille saattamista ja valvontaa koskevien säännösten yhdenmukaistamisesta annetussa neuvoston direktiivissä (93/15/ETY) ja Schengenin yleissopimuksessa tarkoitettujen ilmoitusten tekemiseksi muiden valtioiden viranomaisille. (10.7.1998/180 v. 2001)

Edellä 1 momentissa tarkoitetut tiedostot ovat salassa pidettäviä. Salassa pidettäviä ovat myös ampuma-asetta, aseen osaa, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia koskeva lupahakemus ja ennakkosuostumusta, suostumusta ja asekeräilijälle annettavaa hyväksyntää koskeva hakemus sekä asiassa annettu päätös. Poliisi voi kuitenkin erityisestä syystä päätöksellään vahvistaa yksittäisen luvan voimassaoloa tai sisältöä koskevan tiedon, jos tiedon pyytäjän henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Tiedostojen pitämiseen, käyttöön ja tietojen luovuttamiseen sovelletaan muuten, mitä henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa annetussa laissa (761/2003) säädetään. Tiedostoissa olevien tietojen poistamiseen sovelletaan kuitenkin, mitä 3 momentissa säädetään.

Ampuma-aseasetus (27.2.1998/145)

Laki henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa (22.8.2003/761)

2 luku Poliisin tietojärjestelmät

2 § Poliisiasiain tietojärjestelmä

3 § Hallintoasiain tietojärjestelmä
...
Tietojärjestelmään saadaan lisäksi tallettaa poliisilain 1 §:n 3 momentissa säädettyjen tehtävien suorittamiseksi hankittuja muita tarpeellisia tietoja seuraavasti:

1) ampuma-aselaissa (1/1998) säädettyjen poliisin tehtävien suorittamiseksi tarpeelliset tiedot mainitussa laissa tarkoitetusta hakemuksesta, luvasta, poliisin toimenpiteestä, päätöksestä, esteestä, huomautuksesta, ilmoituksesta ja tarkastuksesta (aselupatiedot);
...
7 luku Rekisteröidyn oikeudet

43 § Informointi tietojen käsittelystä

44 § Tarkastusoikeus

45 § Tarkastusoikeuden rajoittaminen

Henkilötietolaki (22.4.1999/523)

26 § Tarkastusoikeus

27 § Tarkastusoikeuden rajoitukset

28 § Tarkastusoikeuden toteuttaminen

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 13.11.2006 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hakim kirjoitti:


Kyseinen ohje on päivätty 18.5.2006


Siinä tapauksessa asia ei ole koskenut minua, olen lupia tuon jäkeen hakenut ja saanutkin, tosin mitään tuollaisia ohjeita ei ole esitetty. Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hakim
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 14.11.2006 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jantteri kirjoitti:
Hakim kirjoitti:


Kyseinen ohje on päivätty 18.5.2006


Siinä tapauksessa asia ei ole koskenut minua, olen lupia tuon jäkeen hakenut ja saanutkin, tosin mitään tuollaisia ohjeita ei ole esitetty. Rolling Eyes


Ei esitetty minullekkaan lupaa hakiessa. Luvan myöntäjä halusi minulta lisäselvitysta, ja antoi tuollaisen ohjeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 14.11.2006 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulta juuri muutama viikko sitten pyydettiin lupaa hakiessani harrastustodistusta tai kahden hallussapitoluvan haltijan nimikirjoituksella varustettua todistusta harrastuksesta. Tämä on ollut käytäntö Helsingissä jo pitkän aikaa. Mitään muuta selvitystä ei ole koskaan täytynyt tehdä ja yhtäkään lupahakemusta ei ole evätty.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 15.11.2006 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tate kirjoitti:


Kielteisiä:
Oulu
Espoo
Lahti

Noi nyt tulee ensimmäisenä mieleen, muut voi jatkaa.


Mistä ihmeestä Oulun tuohon repäsit Question

Täälä päin on ollut omasta mielestä hyvinkin oikeudenmukainen ja lain henkeä noudattava aselupapolitiikka, ja oikeita aseasiantuntijoita hoitamassa näitä hommia (mikä sinänsä on harvinaista herkkua kihlakunnan poliisilaitoksilla Suomessa). Laitoksella ottavat jopa sidosryhmät (ampuma/muita seuroja) vastaan ilomielin keskustelemaan "päivän polttavista aiheista" aseisiin liittyen.

Tosin lupa on pitänyt aina perustella, jos perustelut ontuneet niin aiheesta ovat laittaneet harkintaan, ja tällöin kyllä voi kukanenkin katsoa itseään peiliin että mihinkä sitä hakemaansa asetta oikeasti tarvitsee.

Ilmeisesti tarkoitit kuitenkin Haukipudasta, jossa entinen nimismies touhus vähän mitä sattuu ja soitteli ympäri Oulun aseliikkeitä kun sattu vaan itseä joku ahdistamaan (haalea aamukahvi tms. kenties) ja anto lainvastasia "määräyksiä" miten patruunoita yms saa myydä. Toivonmukaan miesvaihdos sieläkin muuttaa toimintatapoja.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 15.11.2006 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oulun tempaisin tuohon listaan ihan "Jantterin" kielteisen päätöksen perusteella.

Harrastustodistuksista hieman.
Minkälainen painoarvo tuollaiselle paperille tulisi antaa?
Miten harrastustodistuksen voi kirjoittaa esim. SRA:sta jos itse on ampumavastaava ja kirjoittaa kaikkien muiden yhdistyksen harrastajien todistukset. Entäpä jos olet practical jaoksen vetäjä omassa seurassa, niin miten voi itselleen kirjoitella harrastustodistuksia?
Joku kohta väläyttää että pyydä yhdistyksen puheenjohtajalta.
No jospa kyseinen puheenjohtaja ei ole koskaan käynyt radalla samaan aikaan. Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 15.11.2006 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tate kirjoitti:
Oulun ohjeen tästä kohdasta olen eri mieltä: "- Ensimmäinen pistoolilupa saadaan aina määräaikaisena, max 3 vuotta."

Esim. jos henkilö kilpailee aktiivisesti practicalissa että SRA:ssa ja molemmista on ampumakokeet ja kirjalliset suoritettu niin miksi pitäisi luvat olla määräaikaiset kun kerran lupaehdot täyttyvät.


niin tästä vielä. En ole itse mitenkään terveen järjen vastaisten aserajoituksen kannalla, mutta en näe itse tuossa rajoituksessa mitään väärää tai kummallista. Tarkoituksena on ilmeisesti, että pistoolin hankintaa harkitsevien "hankintakynnystä" hieman nostetaan, en näe tätä välttämättä negatiivisena asiana. Itsellänikin oli SRA/practicalia varten aikoinaan hankittu ensimmäinen pistooli määräaikaluvalla enkä siinä mitään ongelmaa nähnyt.

Eli, jos harrastat aktiivisesti ja näytät sitä jatkavan myös tuon 3 vuoden jälkeen, napsahtaa toistaiseksi voimassa oleva lupa muitta mutkitta. Mutta jos näyttää siltä että harrastus on lopahtanut ensimmäiseen puoleen vuoteen, niin perusteita sen SRA:han ostamasi .50 Dessun pölyttämiseen kaapissa ei periaatteessa ole. Tämä on ilmeisesti viranomaisille helpoin tapa kontrolloida aseharrastuksen todellista tasoa, todellisuus kun on se ettei rahaa muunlaiseen kontrollointiin ole.

Tai jos ammuntaharrastusmuotosi on muuttunut tulisi se rehellisesti lupaa uusiessa ilmoittaa ja ottaa sitten niiden kavereiden kuittaukset kenen kanssa tuota uutta harrastusammuntamuotoa aktiivisesti harrastat.

Ja eihän kenenkään intresseissä ole oikeasti että joka nurkassa pyörii ysimillistä (tai muutakaan asetta) pölyyntymässä, ainoana käyttötarkoituksenaan elvistellä sen omistuksella päissään kavereille.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 15.11.2006 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tate kirjoitti:
Harrastustodistuksista hieman.
Minkälainen painoarvo tuollaiselle paperille tulisi antaa?
Miten harrastustodistuksen voi kirjoittaa esim. SRA:sta jos itse on ampumavastaava ja kirjoittaa kaikkien muiden yhdistyksen harrastajien todistukset. Entäpä jos olet practical jaoksen vetäjä omassa seurassa, niin miten voi itselleen kirjoitella harrastustodistuksia?
Joku kohta väläyttää että pyydä yhdistyksen puheenjohtajalta.
No jospa kyseinen puheenjohtaja ei ole koskaan käynyt radalla samaan aikaan. Rolling Eyes


Siinä tapauksessa, että itse olisit ampumavastaava tai practical jaoksen vetäjä, on se omasta mielestä huomattavasti kovempaa valuuttaa kuin, harrastetodistus. Sehän vain osoittaa että olet omistautunut lajille, ja todennäköisesti myös harrastat sitä aktiivisesti. Tässä tapauksessa ottasin itse puhelun kansliaan ja pyytäisin vaikka audienssin ja ottaisin yhdistyksen pöytäkirjan kopsun mukaan mistä ko. asiat ilmenee.

nuo harrastetodistukset on mielestäni muutenkin hieman kommervenkkisiä. kaverihan voi oikeasti käydä ainoana seurasta esim. kilpailuissa, mutta ei pääse työnsä puolesta, koskaan seuran harjoituksiin, missä "kaikki on paikalla".

Tällöin uskottavampi systeemi on, jota itse olen nähnyt, niin yksinkertainen exel. lista mihin pyytää aina kuittauksen skabojen yms. joltain vastaavalta henkilöltä. tämmöisten tiedän ainakin käyneen.

tietysti voihan sitä ruveta jeesustelemaankin, että jos aina ampuu vaan yksin kun ei halua häiriötekijöitä, ...näyttökysymys "jos jotakin tapahtuu mitä kukaan ei pysty varmentamaan ei edes tapahtuman osallinen onko se oikeasti tapahtunut?"
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 15.11.2006 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tälläri
Kyllä sen lupaviranomaisenkin pitäisi käyttää sitä tervettä harkintaa myöntäessään ja harkitessaan niitä lupia. Tuskin kukaan aloittaa 4-kymppisenä huvikseen ja hetken mielijohteesta SRA ja practical-harrastusta. Kyse ei siis ole teini-ikäisestä aloittelijasta vaan 2 lapsen vastuuntuntoisesta äidistä.

Lähipäivinä selviää tuleeko haulikkolupakin määräaikaisena vaikka kaikki asianmukaiset dokumentit on lupaa hakiessa näytetty. Wink

Toivottavasti seuraavalla kerralla ei tarvitse roudata kannettavaa dvd-soitinta ja mitaleita mukaan lupia hakiessa. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com