OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokaa peurasta
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.11.2006 00:06    Viestin aihe: Ruokaa peurasta Vastaa lainaamalla viestiä

Selasin nää sivut otsikoiden mukaan läpi ja en löytänyt niistä mainintaa peurasta. Tässä pari kappaletta:

Peuranlihakeitto n. 4 hengelle:

Peuran niska on aivan erinomainen vanhanajan lihakeiton raaka-aine:
Pilkotaan sopivankokoisiin paloihin ja laitetaan kiehumaan kattilaan väljässä vedessä.(pari senttiä vettä yli palojen) Kun vesi alkaa kiehua, niin silloin pitää olla tarkkana! Pienennä heti lämpö ja ota kauhalla se ruskea vaahto pois sitä mukaa kun sitä nousee pintaan.(sen pitää kyllä kiehua koko ajan, mutta ei porisemalla. Näin saat kirkkaan liemen.) Kun tämä on tehty, niin lisää keitokseen suola ja mausteet (maustepippuri ja valkopippuri yleensä riittää) Nyt on aikaa pilkkoa kasvikset! (Se saa rauhassa muhia tunnin verran) Pieni pala selleriä, muutama porkkana, pala lanttua ja yksi purjosipuli. (Ei se valkosipulikaan pahaa tee, jos siitä tykkää.) Lisää ne keitokseen ja ala kuorimaan perunoita. Pilko perunat n. 2*2 cm:n kokoisiksi (penemmätkin käy), ja laita ne keittoon kiehumaan. Vähän ennen, kuin perunat on kypsiä, niin leikkaa joukkoon runsaasti persiljaa!
Bon appetit.

Raaka-aine


Paloiteltuna kattilassa. Ei muuta, kuin tulta alle:


Vaahto pois


Tarvittavat lisukkeet. (mulla ei ollut purjoa. Piti tyytyä noihin tavallisiin)


Rehut pilkottuna


Lihat eroon luista ja niiden pienentäminen


Perunat pilkottuna


Loppusilausta vailla


Bon appetit



Peurapaistos yhdelle hengelle:

Yksi peuran sisäfile, nokare peuran rasvaa,pieni sipuli ja pieni punasipuli ja 3 valkosipulin kynttä, ruokalusikallinen hienonnettua kuivattua kanttarellia,suolaa, pippurisekoitusta, vettä, Yksi iso peruna, vajaa desi kermaa.Valurautapannu ja siihen kansi.(siinä ne tärkeimmät)









_________________


Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 17.02.2008 10:17, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 11.11.2006 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä soppa.
Jos omistaa leivinuunin, sopasta tulee todella suunmyötäistä n. 100-asteisessa uunissa yön yli hauduttamalla. Aamulla pottujen kuorinta ja keitto.

Lihakeitto on myös niitä ruokia, jotka vain paranevat uudelleen lämmitettäessä.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 14.12.2006 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosi hienoja ohjeita, näin on tullut tehtyä.Kaikkein suositummaa on lopuista,hyvin peratuista lihoista joista on tali tarkkaan poistettu.Sitten purkkiin,somerolla on suosituin paikka ainakin.10%sikaa mukaan. Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 19.12.2006 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos tämä keitto ei täytä mahaa, niin monta topikkia ainakin Laughing
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=16609&postdays=0&postorder=asc&start=336
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=29089
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.12.2006 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millä tavalla Tursas mä olen sinua loukannut, kun jaksat aina V-I-T-T-U-I-L-L-A !!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 19.12.2006 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä sä Vilperi vain olet joidenkin mielestä hieman kummallinen, etten sanoisi hassu tyyppi. Mahtaisiko johtua siitä? Rolling Eyes
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.12.2006 18:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Over&Under: Luuleksää tosiaan, että ne jotka jaksaa istua ja tsekata näitäkin palstoja on täysin järjissään?? Wink Eli tunnustan olen sekä kummallinen että hassu! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tavis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Hei 2006
Viestejä: 63

LähetäLähetetty: 20.12.2006 00:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä reseptejä toki, varsinkin keitto, mutta sisäfilettä ei kannattaisi hauduttaa. Siihen tarkoitukseen kelpaa paistit paremmin. Marinadi ja ruskistus pannulla sekä sopiva kastike (esim. madeirapohjainen) niin sisäfile on suussa sulavaa. Ehdottomasti pitää olla punainen sisältä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.04.2009 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhdistä nää Vilperi saman otsikon alle!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DPM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2008
Viestejä: 972

LähetäLähetetty: 08.04.2009 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kenenköhän kompostista Vilperi aina ton juures/vihannesosastonsa ottaa. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anguilla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2008
Viestejä: 584

LähetäLähetetty: 05.10.2009 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten olette yleensä esikäsitelleet peuran lihoja? Minusta on aika työlästä poistaa kaikkea rasvaa ennen pakastusta. Niska ja lapalihat olen pilkkonut pieniksi paloiksi ja poistanut rasvan tarkasti. fileet ja takapaistit olen laittanut pakkaseen kokonaisina. Toiset vissiin syö peuran rasvaa mutta minusta siinä on pistävän paha maku. Mites muut tekee lihoille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 06.10.2009 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi rasva pitää poistaa? Toki sellaiset köntit joista saisi sydämen ympärille rullaamalla kynttilän voivat olla tikkuisia, mutta rasva kuuluu asiaan peurassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 06.10.2009 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa foto nuoresta peurasta nylkyvaiheessa:


Ja ei sitten mitään veetuiluja taustoista; ainoa paikka missä pystyin lämmön pitämään plussan puolella!! Wink
Rasvaa löytyy nuoreltakin elukalta runsaasti ja itse poistin vain paksuimmat koska se on yksi niistä harvoista riistalajeista jotka eivät tarvitse possua seurakseen ruuaksi valmistattaessa. Se miten kukakin haluaa sen paistinsa irroittaa, mutta kokemuksesta tiedän että kun esim. takapaisteja eroitellaan toisistaan kalvoja seuraten, niin sieltä sisältäkin "rasvapallukoita" löytyy! Twisted Evil
Vanhaa pukkia en ole päässyt käsittelemään; väittävät sen vaativan aika täydellisen rasvanpoiston!?? Embarassed
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 06.10.2009 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No, sen verran takaisin, että pukissa rasva on tikkuisinta. Naaraassa rasvaa on enemmän, mutta ei ihan yhtä tujua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Anguilla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2008
Viestejä: 584

LähetäLähetetty: 06.10.2009 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahas, ette siis katso rasvan poistoa tarpeelliseksi. Jostain syystä en itse ole ihastunut peuran rasvan makuun ja olen siksi pyrkinyt poistamaan sen melko tarkkaan. Peurastahan saa tosi herkullista pataruokaa kun hauduttaa sen rautapadassa paloina kerman, suppilovahveroiden ja kuivattujen luumujen kanssa 150C 4 tuntia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com