OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ei Hirvelle Ry:n palsta kaikille yhteisen etumme ajajille

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 21.07.2004 13:22    Viestin aihe: Ei Hirvelle Ry:n palsta kaikille yhteisen etumme ajajille Vastaa lainaamalla viestiä

Morjens sano Alpreeti kun tekojalka kaivoon putos!

Ajattelin jälleen, jopa usean vuoden jälkeen avata palstan kaikille hirvien ja hirvestäjien vihaajille ja täräyttääkin oikein täyslaidallisen hirvijoukkion toilailuista kyyhkyjahdissa! Meillä kun on ollut sellainen hirviporukka aikanaan, joka ei paljon pienriistanmetsästäjiä hyysää ja maatkin on jaettu oman käden oikeudella seuralle, oli sopimusta tai ei. Niin tämän seuran toilailuista kerron tulevaisuudessa tällä palstalla. Tapahtumat sijoittuvat tuonne menneisyyteen, jopa hamaan sellaiseen.

Kesällä kun istuttiin oikein joukolla Esson baarissa ja ajeltiin takaa kesälomalaisia pickupeilla iltaisin, niin keksittiin kesäkuun helteisenä iltana, että kyyhkyjahdissa sitä voisi vaikka rentoutua näin ennen hirvijahdin aloitusta, joka meilläpäin aloitetaan aina samaan aikaan sorsastuksen kanssa. Tämä on tarkistettu aika tämä 20.8 ja jo isoisänisän aikana hirvestämässä käytiin tähän aikaan.

No siinä sitten oli pari pulmaa, ensinnäkin kenelläkään ei ollut kuin Sakon ja Tikan hirvikivääreitä kaliiperissa .308win ja toiseksi niillä ei kuulemma voi kyyhkystä ampua. Ovat niin kovia pyssyjä, näin väitti asealan asiantuntija Repa edellisenä iltana Esson baarissa kymmenen minuuttia ennen pilkkua. Kyllähän me kaikki tunnetaan Repan maine aseasioissa, monta kertaa se oli poliisisetienkin kanssa neuvotellut ja nimenomaan aseista, ainakin omien sanojensa mukaan.

No Repa lupasi sitten rahaa näitten pyssyjen hankintaan ja kuinka ollakaan lupasi myös hankkia aseet tätä lainarahaa vastaan. Nohevina poikina saatiinkin sitten kaliiperissa .50BMG kyyhkypyssyjä, ovat kuulemma viimeistä huutoa kun lataa kolkkaluodeilla aseen. Näitä luoteja sai sitten Repalta kohtuuhintaan, 25 euroa panos. Kolkkaluoti tuossa .50BMG kaliiperissa on kuulema sellainen, että se vaan keikauttaa pulun alas, mutta ei tee mitään reikää siihen. Uskoimme tämän, koska vaikutti melko hitaalta tuon .50BMGn lähtönopeudet Repan kertomana. Jotain 20m/s sekunnissa kuulemma. Outoa vaan oli asiassa se, että näyttivät ihan tavallisilta patruunoilta, vieläpä aika julman kokoisilta. Ostimme sellaisen 2000 patruunaa heti ja tilaukseen jätimme vielä toiset 2000, jotta tulevaisuudenkin kyyhkyjahdit olisi turvattu.

Jahtiaamu sitten valkeni aurinkoisena, juhannuskin oli juuri mennyt viikko takaperin ja passitimme erään pellon jossa ei ollut kovin paljon taloja. Mitä lienee, toistakymmentä, mutta peltoa oli vastaavasti reilusti eli hiukan yli 100x50 metriä. Pellossa kasvoi jotakin heinää, ajattelimme että viljaa mahtanee tuo olla ja parkattiin pickupit keskelle peltoa kyttäyskopeiksi. No kohta alkoi jo riettaanmoinen ammuskelu, joku kuulemma oli pulun nähnytkin jo. Tämä nyt ei sinänsä ollut mikään ihme, olimmehan noin 300 metriä kaupungin torilta. Ihme sen sijaan oli se, että 3 seurueestamme sai välittömästi ensimmäisen laukauksen jälkeen olkapäänsä sijoiltaan, kahdelta murtui kitalaki ja yksi juoksi metsään huutaen kauheita mennessään, kuten "äiti" ja muutakin, jotka nyt eivät sovi hirvestäjän suuhun joka on tottunut kovillakin aseilla ampumaan kuten .308win on.

Seuraava tapahtuma tästä yhteistulituksesta oli se, että jostakin perhanan syystä noin 6 minuuttia ensimmäisistä laukauksista poliisit saapuivat paikalle ja piirittivät pickupit oikein karhukoplan voimin. Kun huudettiin että luvat on kunnossa poliisit eivät uskoneet vaan vaativat että aseet pois ja maahan makaamaan. Ei auttanut mikään, pakko oli suostua kun osa porukasta oli muutenkin rekyylin järkyttämänä pyörtynyt. Saatiin sentään se yksi pulu, joka kylläkin osoittautui räkätiksi ainakin pyrstön perusteella, kas kun muuta ei jäänyt jäljelle. Ajateltiin että oli varmaan liian pieni lintu ampua kolkkaBMGllä, kun noin räjähti.

Lopputuloksena souvista oli pari vuotta linnaa, velkaa sellaisen toista miljoonaa vanhassa rahassa Repalle ja yksi räkätti. Lisäksi ja erikseen kolme taloa syttyi palamaan, kaksi sivullista kuoli ja puolenkymmentä taloa meni korjauskelvottomaan kuntoon sarjatulen jäljiltä. Että kyllä kyyhkysjahti on kannattavaa ja suosittelen oikein toisillekin tätä jahtimuotoa. Päätän kertomuksen tästä tähän.
Takaisin alkuun
Joojoo
Vieras





LähetäLähetetty: 23.07.2004 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja maata päälle ettei enempää haise.
Takaisin alkuun
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 27.07.2004 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No älkäähän nyt heti toruko, kun mies kertoo faktaa!! Metsästysyhdistys jossa ainakin yhteishenki on hyvä ja osallistuminen aktiivista...
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
jiikoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 144

LähetäLähetetty: 28.07.2004 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko tää Repa Teston ja Raudon kavereita:

----------------------------------------------------------------------


Oltiin Testo Manin ja Raudon kaa tänään salilla, otettiin
siinä vinopenaa.
Tehtiin vaan sellasii kevyitä pumppisarjoja 150 kilolla ...

No anyway, siihen viereen tulee joku kynäniska piipittämään
"hei tota te varmaan osaatte neuvoo mistä sais hommattuu
*LISÄRAVINTEITA* ?"

Mitä !&%¤#"!!!! ei kai kundi ala VIHJAILLA MITÄÄN?
Testo vastaa kundille "Sun kannattaa varmaan käydä
osoitteessa www.go4fit.com , siellä on ihan vitusti aineita."
Kundi alkaa sopertamaan "en mä tarkota semmosii
lisäravinteita, vaan anabolisia ravinteita"

Huudetaan kaikki kolme yhteen ääneen "!&%¤#"! HORMOONI hassu!!!
MEE !&%¤#"! SIITÄ ME EI KÄY-TE-TÄ MI-TÄÄN!"

HAH! kundi lähtee veke naama paloauton punasena ja höpisee
itsekseen jotain, kaikki salilla katselee kundia PAHEKSUEN!

Me otetaan pitkät kulaukset kreatiini-colaa ja jatketaan
naureskellen treeniä.
Kundihan selvästi vihjaili et ME käytettäis, tai
MAHDOLLISESTI tiedettäis doping-aineista jotain...
EI !&%¤#"!! kaikenlaisia ÄLYKÄÄPIÖITÄ salille eksyy...


----------------------------------------------------------------------


Ajettiin Raudon Chervolet Blazer parkkiin... käveltiin kohti
bechia missä oli meidän scott-penkki, oli aika viedä se talvi-säilöön.

MITÄ !&%¤#"!! se oli poissa! JOKU oli pöllinyt sen! MEIDÄN
scotti-penkin!
Testo huomas ekana lähistöllä hiippailevan kundin, entisinä
SOTILASPOLIISEINA me tiedettiin et rikollisilla on tapana
palata tekopaikalle...

Raudo ja Testo lähti kiertään toista kautta, koska roisto
saattais yrittää PAETA!
Rynnättiin yhtä-aikaa kohti kundia ja huudettiin SEIS LAIN NIMISSÄ!
kundi yritti selvästi paeta, hah! Raudon taklaus heitti
ruikun hiekalle, Testo Man meistä korkea-arvoisimpana sai
hoitaa kuulustelun...
EI JUMA... kundi kiistää... parin poikki väännetyn sormen jälkeen
rosvo päättää tunnustaa, hah! olis kannattanut tunnustaa HETI!

Kundilla on 150 ecee fyrkkaa ja TARJOAA niitä meille, OK
olkoon sitten, me päätetään et ei tehdä RIKOSILMOITUSTA, vaan
annetaan kundin mennä, !&%¤#"! konna!

Vietetään hiljainen hetki, ja päätetään lähtee ottamaan
muutamat bisset scott-penkin muistolle... niisk, meillä on
ihan !&%¤#"! surkee olo. Me oltiin tehty penkki omin käsin
amiksessa, mikään summa ei vois korvata menetystä..

Parin bissen jälkeen alkoi jo vähän naurattaa kun muisteltiin
millasii pällejä siellä amiksessa oli samaan aikaan,
yhelläkin läskillä oli suurin PÄÄ mitä ollaan koskaan nähty... hah!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ei Hirvelle Ry
Vieras





LähetäLähetetty: 30.07.2004 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peurajahtia omaan malliin!

Kesän jahdeista toivuttuamme aloitimme sitten varsinaisen suurriistajahdin odotuksen ja mietimme, että jostain olisi löydettävä harjoitusmaaleja. No joku keksi, että peurajahti se mahtaisi olla mukavaa, niitä kun saa ampua kaikilla aseilla joista lähtee yli 150J piipun suulta eikä ole väliä onko ruutiase vai ei. Kesän pulujahdin jälkeen olivat poliisit keränneet meiltä Sakolaiset pois, jotenka peurajahti ei vanhoilla vehkeillä käynyt päinsä.

Käveltiin sitten paikalliseen Robin Hoodiin ostamaan tehoilmakivääreitä, sillä edellisellä viikolla oli seuramme ainut jäsen, jolla on postiosoite, saanut mainoksen, jossa mainostettiin Robin hoodin ilkkuja tehopeleiksi. Kalliita ne pirut olivat, nykyrahassa melkein 20 euroa ja mistäs me työttömät niitä muuten oltaisi saatukaan ellei useampikin meistä olisi tehnyt viisaita investointeja ja ryyp...krhm kerännyt tyhjiä pulloja varastoihin tuhansittain.

Jotenka pullorahat käsissä marssimme terass.. siis Robin Hoodiin ja ostimme 120kpl ilmakiväärejä ja kun rahat olivat vähissä niin myös purkillisen panoksia, joista jaoimme seuran kesken kaikille halukkaille myös harjoituspaukkuja. Onneksi ilkun paukut eivät ole kokovaippoja, sillä joku muisti laista sen verran, ettei isompaa riistaa saa kokovaipalla ampua.

Näin ollen alkoi jahtia varten aseet olla koossa, vielä piti kohdistaa aseet käymään lailliselle hirvimatkalle eli 75 metriä. Tätä lähempää ei ilmeisesti hirveä saa ampua, koska ampumakokeessakin 75 metriä on laillinen matka. Päättelimme että koska peurakin on pirunmoinen peto ja hurja raatelija, niin ei peuraakaan kannata kovin läheltä lähteä sohimaan minkäänlaisella pyssyllä. Ja kerkeää heikompijalkaiset alta pois kun välimatka on 75 metriä jos peura aikookin aterioida metsästäjäparkaa ilvesten sijasta, jotka kuulemma erään luonnonsuojelijan mukaan ovat peuran pääravintoa.

Veimme sitten 75 metriin yhden taulun, jonka oli tehnyt A. Edelfelt, siinä oli jotain tipuja joita arveltiin että noihinpa sitä voi hyvin kohdistaa aseet. Lisäksi kuulemma piti ampua savikiekkoja, mutta kun emme löytäneet niitä niin otimme omavaltaisesti käyttöön erään seuramme jäsenen 2500 LPn kokoelman. näin tärkeään tapahtumaan kuin mitä peurajahti on, ei mikään uhraus ole liian kallis.

Ammuimme ensin yhteyslaukauksen hengen nostattamiseksi ilmakivääreillä 4 metristä Edelfeltiin, hienosti osui ja kaikki olivat taulussa. Arveltiin että hirvitauluunkin olisi osa osunut jopa 6 ringin sisälle. Sitten ei kun kohdistamaan varsinaiselle matkalle, ensin katsottiin piipun läpi että tähtäimistä ja piipusta näkyy sama kuva, sitten kokeiltiin ampua. Outoa kyllä, vaikka ilkuissa piti olla tehoa, niin ainuttakaan uutta reikää ei tauluihin tullut. Jouduimme sitten ampumaan noin 30 laatikollista ilkun pateja, ennen kuin eräs jäsenemme osui kerran tauluun tuolta matkalta. Riemu oli suuri ja hänet nimitettiin välittömästi kunniajäseneksi seuraamme. Jouduimme käyttämään vielä 30 rasiaa ilkun panoksia (haimme niitä koko ajan lisää kaupasta, takapihalla kun testasimme aseita), ennen kuin kaikki LPt olivat rikki ja porukka tarpeeksi päiss... harjoitellut metsästystä varten.

Yksimielisesti valitsimme tämän kunniakkaan suurampujan peurajahtiin jolta luonnistui 75 metrin ammunta, muut iloiten lähtivät ajomiehiksi. Peurajahti ei kyllä sitten enää mennyt suunnitelmien mukaan, sillä ampuja valitti ettei osunut peuraan edes 30 metristä saati lailliselta matkalta. Toiseksi ampuja oli niin shokissa nähtyään elävän peuran, että ei ollut varma oliko ampunut vai ei. Tämä sitten varmistui ettei ollut ampunut poislähtiessä kun eräs seuramme jäsen aukaisi virvokepulloa ilkun tukkia apuna käyttäen ja tehoilkku laukesi vieden mukanaan erään toisen huono-onnisen metsästäjän pikkurillin kynnenpalan. Näin vaikea haava vie tunnetusti lähelle Tuonelan portteja ja jouduimmekin lopettamaan jahtimme, joka oli joka tapauksessa mennyt aivan persuksilleen.

Vaikka saalista ei ollut tullut, menimme kuitenkin Esson baariin juhlimaan melko onnistunutta peurajahtia ja illan kuluessa yksi jos toinenkin oli sitä mieltä, että kerrankin saatiin hyvä jahti aikaan kun kukaan ei kuollut eikä edes häiritty ketään!
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 30.07.2004 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taasko alkaa ei hirvelle ry trollaus
Takaisin alkuun
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 30.07.2004 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täähän on viihdettä Laughing Kuuluu tosin tuonne "asian sivusta"-osioon, mutta viihdettä. Lisää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
sauernisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 404
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 30.07.2004 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loppujen lopuksi suht älyvapaata huumoria... mut huumoria kuitenkin Very Happy
_________________
Piú avanti da sempre
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com