OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kuollut riistaeläin, metsästyslakiin esitetään muutoksia

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nahkuri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2004
Viestejä: 44
Paikkakunta: Kemijärvi

LähetäLähetetty: 04.01.2007 14:13    Viestin aihe: Kuollut riistaeläin, metsästyslakiin esitetään muutoksia Vastaa lainaamalla viestiä

MMM esittää nykyistä metsästyslakia muutettavaksi niin, että kuollut riistaeläin kuuluisi aina metsästysoikeuden haltijalle eli maanomistajalle tai metsästysseuralle. Nykyisin ne kuuluvat valtiolle. Haittaa aiheuttavan riistaeläimen raadon hävityksen tai hautauksen kustannukset maksaa nyt valtio, esityksen mukaan metsästysoikeuden haltija.

Pienriista ei aiheuta ongelmia, nehän syödään tai luonto hoitaa, mutta mädänneet hirvieläimet ja hylkeet aiheuttavat hautauskustannuksia ja haisevaa työtä. Nykyisin Riistanhoitoyhdistykset hoitavat hirvieläimet poliisin kanssa tehtyjen sopimusten perusteella ja myyvät käyttökelpoisen lihan lukuunsa tyhjää kassaa paikatakseen ja hautaavat kustannukselaan haisevat raadot.

Miksi hyväksi havaittu käytäntö halutaan lopettaa pyyntiluvanvaraisten riistaeläintenkin osalta??? Nukkuiko MKJ:n edustaja Raatotyöryhmässä?

Lisäksi pilahirvien sijaan luvat myöntäisi poliisin sijasta risitanhoitopiiri kuultuaan RHY:tä. Poliisin lupa on ollut nopea ja kivuton paikallinen toimi, nyt se menisi RHY:n ja RH-piirin kautta. Ehtisiköhän saman pyyntisyksyn aikana? Säädellään vain tarkemmin tuo poliisilupa yhtenäiseksi ja selvissä tapauksissa ilman eläinlääkärin tarkastusta tapahtuvaksi.

Kyllä poliisilla on valtuudet poliisilaissa antaa lupa kolarihirven jäljitykseen irtokoirilla rauhoitusaikanakin ja luvattomien metsästysmenetelmien käyttöön ilman metsästyslain muutostakin. Toisaalla lainsäädäntöä nivotaan yhteen nippuun (metsästysrikokset rikoslakiin) ja nyt sitten poliisilain valtuuksia lisätään metsästyslakiin. Äly hoi MMM:n metsästysosasto!

Alla olevasta linkistä saat MMM:n esityksen

http://www.mmm.fi/fi/index/ministerio/tiedotteet/061230_kuolleet_riistaelaimet.html

Kuolleena löytyneet riistaeläimet metsästysoikeuden haltijoille

29.12.2006

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä ehdottaa metsästyslakia muutettavaksi siten, että kuollut riistaeläin kuuluu eräin poikkeuksin aina metsästysoikeuden haltijalle. Työryhmä luovutti muistionsa tänään ministeri Korkeaojalle.

Allaolevassa linkissä Raatotyöryhmän jäsenen Asko Niemen MTK eriävä mielipide.

http://www.mtk.fi/mtk/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet2006/joulukuu/fi_FI/Niemi_raatomietinnosta/

Kuolleen riistaeläimen kustannusvastuun jakoa tarkistettava

29.12.2006

Ongelmajätteeksi muodostuneen kuolleen riistaeläimen hävityskustannukset tulisi valtion korvata eikä jättää yksityiselle maanomistajalle, jonka maalle eläin sattuu kuolemaan. Esitys sisältyy metsästyslain tarkistusta koskevan mietinnön eriävään mielipiteeseen. Mietintö luovutettiin tänään maa- ja metsätalousministerille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com